Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zolee001

0 bejegyzést írt és 64 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A hatvanas éveket számos esemény meghatározta a majdnem atomháborúba torkolló kubai rakétaválságtól a Kennedy elnök elleni merényleten át egészen a vietnámi háborúig. A hidegháborús feszültség része volt az Egyesült Államok és a Szovjetunió által váltakozó eredménnyel folytatott űrverseny is.  Az…..
Bár tény, hogy a vasalódeszkás tanár videójára adott tankerületi reakció egy az egyben a kádári hagyaték újbóli megjelenését sugallta, ahogy az is, hogy a leszámolásszerű büntetést elviselni kényszerülő nevelő egyből szimpatikussá vált ezzel a húzással, de mégsem ettől volt jó az a videó. Attól volt…..
Huawei P20 Pro telefonom van. Azért kezdem ezzel a ténnyel, mert elég fontos információ ahhoz, hogy miért is jutottam el egy apró USB méretű DAC-hoz. Hogy mi az a DAC? Digital analóg konverter, ami a digitális jelforrást analóggá alakítja, tehát tudjuk hallgatni a biteket. Magyarán olyan, mintha…..
zolee001 2019.08.26 09:12:16
Mint egykori hifista szemszögéböl nézve ott dől meg a dolog,hogy usb csatolófelület,bizonyos igényességi szint felett kuka,ugyanis az usb müködési elvéböl adódóan nem a DAC "táplálására" lett kifejlesztve hanem adattovábbitásra. (A DA konverter szempontjából igen fontos az igen pontos és folyamatos bitfolyam ami az usb-nél nem szempont csak menjen át az adat a-ból b-be hibamentesen)
A digitális hangrögzitésnél (képrögzitésnél is) az AD converter szerepe a legfontosabb,konkrétan a "kvantálás" magyarul mintavételezés ami a cd esetében 44.1 Khz /sec (masteringnél 44.056 Khz de ebbe ne menjünk bele) 16 bit mélységben.
Amennyiben a studióban ahol a felvétel készült DDD technika volt (digitális rögzités,digitális keverés,digitális mastering) akkor a kész felvétel a zenehallgató berendezésének a DA coverterén alakult vissza anlóggá igy annak a minösége határozta meg a zenei élményt mivel végi bitekröl van szó igy a "minóségromlás" kizárt. ( a CD gyártásnál a Master korongról kvázi egy lenyomat készült és arról készült egyféle préseléssel a sima cd ebböl kifolyólag az rajta található adatoknak a minóségromlása kizárt)
A felharmónikusokra (mivel a cd szabvány 20-20Khz és kutya kötelessége lenne minden cd-ben lévö DAC-nak 20.001Hz-nél levágnia amit igen kevés képes) jött a megoldás a Sony-tól az SBM vagyis a super bit mapping ami tulajdonképpen "lefényképezi" a hangot,technikailag maradt a CD szabványu frekiátvitel de valóban hallhatóak "ugyanugy" mint az analóggal rögzitett felvételeken.
Ebből nötte ki magát az SACD ami már 2.8 Mhz-en mintavételez továbbfejlesztett SBM technikával és számomra ebben az idöszakban ért véget a HiFi
Manapság hetente találnak fel különböző DSD specifikációkat,egy normális DAC 1 millió ft (anyádnak).
Amennyiben a zenész bevonul egy ilyen studióba és ezzel a technikával kerül rögzitésre majd a hallgatónak is van ilyen felvételeket lejátszani tudó eszköze akkor rendben van.
Mi a valóság?
Itt van elöttem a Dire Straits 1979-ben felvett albuma DSD formátumban ami vmi analóg szalagra készült akkoriban és egyszerüen 30-50-70 usd -ért megvásárolható DSD formátumban.
(elöször megvetted "bakeliten" avagy kazin,utána kiadták cd-n ,VHS koncertefelvételen,SACD-n most meg hetente a különböző DSD formátumokon,ügyes mivel a kiadóhoz 79 óta ömlik a zsé)
(tegyük fel nem pistike töltöttel le mp3 ban az albumot és konvertálta át dsd-be de a 95 % az ilyen)
A "mai" bazsevabandák,jobb esetben a notin "megkomponálja" a zenei müvét,rosszabb esetben a telefonján majd feltölti vmi online zenei pactérre aztán hajrá,lehet fizetni érte 99 centet csak hangmérnök kezein nem ment át soha.
Ugyanez a tendencia van a video vonalon,1933-mas kabos film 8K-ban ,blu ray 3-4D ben ákciósan.
Fogyasztói társadalomban élünk kérem szépen
zolee001 2019.08.26 14:06:13
@apro_marosan_petergabor:
Igen,anno a "sima" cd lejátszókban is alkalmazták az ilyen célu "puffert" ami nem egyenértékü a rázkodás elleni pufferrel valamint a 18,20 bit technologiát majd végül az 1 bites technolgiát nagy sebességgel ami gyözött anno (bitenként de 45 Mhz-es sebeséggel kapta meg maga a DAC chip )
Amiröl én beszélek az a "High Fidelity" teteje ( a kézzel gyártott manufakturás no name High Endkategorát magam részéröl kinevettem) valamint a Pro Audio világa ahol az Optikai interface nem létezett maga vicc kategoriája miatt de az S/PDIF is csak mint "monitor" interface gyanánt volt jelen
Ehhez képest az usb....
A cikkben viszont valami kinai ratyi telefon és szintén gondolom népi kinai termék fizetett reklámja szerepel...más kategória amin egy igazi hifista max nevetve legyint
Számomra életszerü lenne,hogy egy telefonba még dugjak bele egy usb DAC-ot és ugy hallgassak zenét,vannak dedikált DSD Walkmanek amin csak a play gombot kell megnyomni és megfelelö minöségben szol ellenben 1 millánál kezdödnek majd hozzá majd ugyanannyi egy füles
A katonai repülőgépgyártás komoly dolog. Számtalan hír szól fejlesztésekről, fejlesztések közbeni buktatókról, néha ép ésszel fel nem fogható összegekről, amit egy-egy modern katonai repülőgép fejlesztése, gyártása felemészt. A haditechnika története tele van olyan repülőgépekkel, amikre irdatlan…..
Donald Trump gyakori média-megjelenései, nagyon vegyesen megítélt döntései és vitatható bel- illetve külpolitikája ráirányítják a figyelmet az eddigi amerikai elnökök értékelésére is. Trump rövidlátó, sőt korlátoltan ostoba klimapolitikája (melynek "megkoronázása" volt 2017-ben az USA kiléptetése a…..
zolee001 2019.06.26 19:02:51
@Periodista.: Granada,Panama--Ronal Reagan,Öböl háboru 1: id George Bush,
Afganisztán ,irak -ifj George Bush akik hithü született demokraták voltak:-)
Az 1955-ben az Ausztrál kormány déli sarkon létrehozott egy kutató állomást, aminek többféle funkciója is volt. Az állomás neve a semmitmondó THOM-9 nevet kapta. A rajta dolgozó kutatók pedig a 327-es kutatócsapat számot viselték. Elsődlegesen tudományos és katonai céllal rendelkezett, amely…..
A vasúti közlekedést már a születésétől fogva végigkísérte a rekordok hajszolása, minden mérnök és vasúttársaság azon volt, hogy valamiben a legjobb, legerősebb, leghosszabb, legnehezebb... na és természetesen a leggyorsabb lehessen! A jelenlegi leggyorsabb, sínen futó vonat, a TGV V150. A…..
Az van ráírva a Sportszeletekre, hogy minden negyedik nyer, úgyhogy vettem is négyet, csak a nyereményért. Aztán nem nyertem. Pontosabban lehet, mert voltak benne hieroglifák, de azt fejtse meg a Champollion. Pár hét után viszont már tisztán ott volt a "Nyertél" szó, össze is gyűjtöttem belőle egy…..
1983. április 17., a hónap utolsó előtti vasárnapja Budapesten elhunyt Illyés Gyula költő..
zolee001 2019.03.29 09:43:34
  A 45-60 év körüli olvasóinknak talán megdobban a szíve a mai téma hallatán, hiszen a "legendás" magnókazettáról szól a mai mese. Ezen korosztály tagjainak szinte kivétel nélkül van valamilyen sztorija ami összefügg a kazettával azaz hivatalos nevén a compact-cassette-tel. Ki ne tekerte volna…..
Ahogy valószínűleg a legtöbben, úgy én is alábecsülöm a jelszavak és a biztonság fontosságát. Az előzőhéten viszont feltörték a facebook fiókomat. Arra lettem figyelmes, hogy Instagramon egy olyan bejegyezésemet kezdték el ismeretlenek kedvelni, amit nem is én hoztam létre. Ahogy megnyitottam a…..
zolee001 2019.02.13 08:16:00
A Hardverapró az egyik legrégebbi és legnagyobb IT apróhirdetési oldalon, ahol közepes boltok és kiskereskedők termékei mellett magánszemélyek is árulják a mindenféle okokból eladóvá vált számítógépeiket, alkatrészeiket, mobil- , játék- , fotóeszközeiket, vagyis bármit és mindent, ami a kütyü…..
A 90-es évek vége nem csak a nemzetközi színtéren, hanem itthon is elég nagyot szólt. Nem is gondolnánk, hogy olyan fontos lemezek, mint az Ékszerelmére és olyan óriási dalok, mint a Monte Carlo is már 20 évesek idén. Összegyűjtöttem 12 olyan számot, amit tényleg nagyszerűnek tartok ebből az évből a…..
Az XS meglepően nem hozott meglepetést, de sokan örültek az XS Max-nek. A kérdés az, hogy ha a méretet nem növelik tovább, akkor miben fog ezúttal változtatni az Apple? Fog egyáltalán változni a design? Súgok: igen...
Csapatunkkal ellátogattunk a Horvátországi Zeljavába. Európa legnagyobb katonai, földalatti légibázisát tekintettük meg...
Hét év országos földi sugárzású és további közel két év internetes rádióként való működés után úgy tűnik, szépen csendben végleg elhallgatott az ország egykori kereskedelmi rádiója, a Class FM...
Mint minden számítástechnikai eszköz, a telefonok is veszítenek erejükből és gyorsaságukból idővel - néha sajnos idő előtt is. Az orvosolható esetekre kínálunk pár tippet, trükköt, alkalmazást.  ..
Semmi sem állandó, csak a változás maga - szól a közkeletű bölcsesség, és valóban, a vírustörténelemben rengeteg olyan változást láthatunk már, amikre először csak kapkodjuk a fejünket, aztán utána szépen fel kell rá készülni, figyelni, valamint a továbbiakban már számolni vele...
A Fehér Házban Clinton váltotta az öreg Bush-t, a mozikban tarolt a Jurassic Park, az STS-61 küldetés pedig kijavítja a Hubble-űrtávcső tükrét – néhány esemény 1993-ból.  Szűk tíz évvel később, a kétezres évek elején, a DVD-korszak hajnalán történt, hogy a JVC egy kétségbeesett húzásként kidobta…..
Akad 4 állítás. Laár Andrásé, a fia mai postja, a rendőrség eddig közlései, és Király Edu postja. Induljunk ki abból, hogy nem tudjuk melyik állításoknak hihetünk és milyen mértékben. Laár András és a fia sem ugyanazt mondja, de vannak közös pontok amik érdekesek, és vannak teljesen…..
Ezzel a címmel büszkélkedhet a nem éppen szokványos nevű a Lockheed SR–71 Blackbird, nagy hatótávolságú stratégiai felderítő repülőgép. Az SR-71-et 1964-ben mutatták be, 1966-ban debütált "élesben", 1999-ben "nyugdíjazták" a típust - és bizony közel 20 évvel később sem talált legyőzőre a világ…..