Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Langdon

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Csillagok háborúja - franchise új éráját hozta el a Disney, alapvetően megváltoztatott koncepcióval és egy modern - talán nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy számomra nem túl kedves - filmkészítési felfogással. Van abban ugyanis egyfajta trendszerűség, hogy az új blockbustereket…..
Kevés nemzet van úgy oda a szinkronért, mint a miénk. Régen még volt is okunk, hogy büszkék legyünk rá. Egy szinkronra heteket szántak. Elsőrangú fordítók dolgoztak rajtuk a legnagyobb műgonddal és színészlegendák vették ki a részüket belőle. Ma már futószalagon készülnek olyan tempó mellett, ami…..
Langdon 2017.07.23 15:25:42
@WhiteFalcon: Igen, szerintem is tök unalmas egy idő után a fuck, konkrétan alig van más káromkodásuk. Sokkal hatásosabbak a magyar "csúnya szavak", egyik kedvenc példám, mikor Sinkó László az "Egy becsületbeli ügy"-ben megszólal, hogy: "Ki a f*sz az a Santiago?"
Langdon 2017.07.24 01:40:50
@Void Bunkoid: Igaz, az is zseniális
De ez talán a legjobb:
www.youtube.com/watch?v=0tzO7wqk2m0
Langdon 2017.07.24 01:42:12
@Langdon: Ha ennél jobb az eredeti, megeszem a kalapom :)
Pókember nem csak hazatér, hanem olyan helyre tér (a Marvel mozis univerzumba), ahol a magyar mozikban is várhat rá némi siker, kontrasztban az előző próbálkozással. A Hazatérésben sok a már látott-hallott szereplő, akik változatlan formában vannak ismét jelen. A lényeges kérdés az maradt: Michael…..
A Transformers nem vész el... és nem alakul át, ezúttal is lehet tudni, mi lesz majd. Például számtalan szereplő, színész és szinkronizáló. Az öt részes sorozat negyedik moziban is szinkronizált darabjában Miller Zoltán a fém csikorgását próbálja túlkiabálni, miközben a robotok abálják egymást...
Ha minden jól megy, mostanában minden évre jut majd egy Csillagok Háborúja ihletésű misztérium. Tavaly azt találgattuk, hogy az eredeti trilógia szereplőinek hangjai visszatérnek-e. Akkor Stohl András egy kaján félmosollyal ejtett át mindannyiunkat, mikor az RTL Klub arról kérdezte, ő lesz-e Luke…..
Langdon 2017.03.01 21:03:31
@merlinicus: Szerintem Kaszás Gergőt - sajnos - fel sem kérték a szerepre. Legalábbis, ha abból indulok ki, hogy a Galaxis őrzőiben sem ő volt Benicio del Toro magyar hangja, amit szintén Dobay Brigitta rendezett, holott ott szinte kötelező lett volna őt hívni, hiszen már egy korábbi Marvel-filmben is ő volt a figura hangja. Állítom, hogy Dobay Brigitta felment Mads Mikkelsen ISzDb oldalára, és az alapján a három "legmainstremebb" hangot megtalálva hívta ki őket castingra (szerintem Epres Attilát (aki a trailerben is volt), Holl Nándort és Rosta Sándort), akik közül Rosta Sándor lett a befutó. Hozzáteszem, hogy mindegyikük munkásságát tisztelem és kedvelem, de Mads Mikkelsen Kaszás Gergővel az igazi. Tehát ez a kérdés egyértelműen rendezői oldalról dőlt el. Nem hiszem el, hogy a Disney-nek ne számítana, az, ha egy színésznek már van egy bejáratott hangja, aki történetesen egy sorozatban is szinkronizálta, és kiválóan illik is hozzá. Lehet, hogy csak jelezni kellett volna. Ugyanez igaz a Szabó Sipos Barnabás - Sörös Sándor helyzetre is, egész egyszerűen, szerintem, a rendező utána se nézett, hogy Organa szenátor szerepelt-e már korábbi Star Wars filmekben. Én, személy szerint, nagyon örülnék, ha a Disney -szinkronok (nemcsak a Marvelek), újra a Mafilmhez kerülnének. Az egy hónapja bemutatott Legendás állatok és megfigyelésüknek, véleményem szerint, kiváló magyar változata lett. Ettől függetlenül, persze, nem zárom ki, hogy ez egy jó szinkron, de szerintem sokkal inkább az "elmegy" kategória egyik képviselője lesz.
aeon flux szinkronhangok: utazók 2017.01.11 14:23:00
Kevés szereplős film, kevés kommentálható elemmel a magyar szinkront tekintve: az Utazók plakátjába Jennifer Lawrence is belebotolhat mostanság, de azért magyar hangja megtapasztalásától remélhetőleg óvja ügynöke. Ha Az éhezők viadala utóbbi két részét feliratosan nézted, te is óvhatod magad…..
Langdon 2017.01.11 17:23:03
@dzsoker1976: Nem túl elfoglalt valószínüleg. Temetőgondnokként dolgozik. Csak akkor megy ki szinkronra, ha megfizetik. Sajnos elég rossz véleménnyel van a mai szinkronizálásról.
A Star Wars-univerzum szélesedése egy már eleve elég kusza szinkrontörténetű franchise lehetőségeinek határait feszegeti, ha a magyar hangok kellően jó kiosztásáról van szó. A Zsivány Egyesben akad visszatérő szereplő korábbról, akad olyan, akinek korábbi hangja már nem él, és persze főként…..