Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ansys

0 bejegyzést írt és 68 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Régóta hallgatom, olvasom és látom, miként mennek szembe emberek alternatív gyógyászatokkal. A minap is kezembe akadt egy cikk, ami "pénzlehúzásnak" titulált egy terápiát, csak mert "nem bizonyított" a sikere... Erről hosszú hosszú monológokat képesek írni emberek. De kezdjük az elején:..
Tamás Oxfordban él és munkájából adódóan napi szinten dolgozik együtt muszlim kollégákkal. Megírta saját, személyes tapasztalatait arról, milyen velük együtt dolgozni. Ezek persze egyetlen ember benyomásai, ezzel együtt is érdekesek lehetnek 2019 Magyarországán. Neked mit jelent a magyarság? Hogyan…..
Egy alapítványnál dolgozom, a gyermekvédelemben. Igaz, én csak asszisztens vagyok, de munkám része volt az adományok fogadása is. Hogy miért kértem a tárgyi, használt adományok fogadásának megszüntetését? Elmesélem. 2016 szeptemberében kezdtem meg munkámat , az SOS Gyermekfalu Magyarországi…..
Ansys 2019.02.09 08:08:39
@Ugyan Nemár: Akkor hadd mondjam el en is, miert volt jogos a funkcionalis analfabetasagod emlitese. A cikkbol vilagosan kiderul, ha senki nem adna szakadt, javitatlan formaban hasznalhatatlan ruhakat, piszkos fehernemuket, nem lenne baj a ruhaadomanyommal, mert nem kellene valogatni, valogatasig tarolni oket. Ha csak minde 10. adomany ilyen, komoly logisztika melle. Ez nem az en velemenyem, hanem errol szol az iras.
Egyre divatosabb az indukciós főzőlap, mert úgy reklámozzák, hogy gazdaságos, mivel csak az edényt melegíti és maradékhője sincsen. Csak akkor nem értjük, hogy miért van mégis "H" magas hőmérséklet jelölés az indukciós főzőlapunkon kikapcsolás után. Elég sok a félrevezető információ ezen a területen…..
Ansys 2019.01.24 15:19:11
@vanRob: Ebben a korábbi kommentedben még számított az idő, örülök, hogy mostanra legalább ezt sikerült belátnod.

"Ha nagyon takarékos akarok lenni, és időm is van, akkor közepes állásban, ami nagyjából 5kW-nak felel meg, egy perc alatt felforralok 3 liter vizet. Ugyanez gázon minimum 5 perc, de inkább több. 5 perc, vs 1 perc. És innentől 12,2 Ft vs 39 Ft."
Ansys 2019.01.24 15:29:54
@vanRob: Hoppácska, itt még az idővel is szoroztál:

"Nálunk indukciós van, és kábé fél perc alatt forr a víz, amibe már mehet is bele a virsli, vagy a tészta. Ellenben egy gázoson 3-4 perc ugyanannyi víz felforralása. Vagyis kábé 6-szor több energiát fogyaszt.
- Gázon: 1,27HUF ((kWh/60) x 3,5)
- Indukcióson: 0,33HUF ((kWh/60) x 0,5)"

Azt hittem, az evidens, hogy egy vitában az ember nem tagadja le korábbi érveit :)
Ansys 2019.01.24 15:31:29
@vanRob: "És pontosan annyit fogsz fizetni, amennyi IDEIG a mérőórád forgott. "

Azt hiszem, én is feladom. Reménytelen. Az első kommentemben mindent elmondtam.
A Hermina Bauról az első posztok több mint 10 éve születtek a Homáron. Akkor még csak a kínos szóviccekre építő reklámjaik és spamjeik miatt kerültek az oldalra. Később az Urbanista már a látványtervek tódításairól írt, mi pedig Michael Fassbender hőszivattyújáról. Utóbbi tulajdonképpen az alábbi…..
Nagyon készülsz a cég történetéből, elolvasol minden hírt és segítő szándékú blogposztot a témában, kipihenten és szépen felöltözve odaérsz, leülsz, majd az arcodba borítanak olyan kérdéseket, amelyekre álmodban sem számíthattál. Szeretjük az érdekes szituációkat és az okos beszélgetéseket, persze,…..
Ansys 2017.11.18 22:48:46
@pamutpamlag: Leülhetsz, egyes. Mind a hossziányú (meridián), mind pedig az érintő irányú feszültség normálfeszültség (szigma), sőt, főfeszültségek, tehát ezekben az irányokban nulla a (tau) csúsztatófeszültség (pont ezért feszültségi főirányok). A magyarázat a hosszirányú repedésre egyszerűbb: a tangenciális feszültség hengeres héj esetén kétszer akkora, mint a meridián feszültség, a repedés pedig a nagyobbik feszültség irányára merőlegesen keletkezik.

St = D*p / (2*v)
Sm = D*p / (4*v)

Mondjuk az is valami, hogy legalább a témakör beugrott! Bár erre még sehol nem adnak kettest :P
Na, mit gondolsz? Mennyi 68+57? 2015.09.19 06:23:23
Tegyük fel, hogy ezt a konkrét összeadást a történelem során még soha senki nem végezte el. (Ha zavar ez a hamis feltevés, válassz két 200 jegyű számot!) Na és!? – mondod te. Az összeadás szabályait nem befolyásolja, hogy egy konkrét összeadást elvégeztek-e korábban,…..
Pekingi Kacsa Túl lehet ezt élni? 2014.07.26 09:00:00
Július 22-én reggel durva baleset történt Chengyang faluban a Zhengyang út egyik kereszteződésében, amikor egy konténer ráborult egy személyautóra. Chengyangi tűzoltók jihongtani százada miután megkapta a riasztást 100 tonnás emelődaruval indult a baleset helyszínére.…..
Méregdrága, modern technológiát szinte kötelezően illik ócsárolni. De vajon tényleg vacak, vagy csak szimplán elérhetetlen? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Tótfalusi Istvántól olvastam a héten a Sertések a Bakonybant. Olyan volt, mint amilyenre számítottam. Érdekes, szinte - de csak szinte - emészthetetlen mennyiségű tudáshalmaz a nagy nyelvcsaládok és ezen belül az egyes nyelvek (és a nyelveket beszélő népek), eredetéről,…..
Már megint mindent kiforgatnak ezek a ballibek. Most éppen egy Diósgyőri focimolinó kapcsán írja az Indexes, tehát nyilván liberális, Képviselő Funky blog, hogy a foci szurkolók nem kedves óvó nénik, hanem bunkó rasszista bácsik, akiknek Dániel Péterről nem az jutott eszükbe,…..
Ansys 2012.05.22 08:04:11
@anyad2: beszarok ezen.

Modellezük a dolgot! Péter kirak egy képet, amin az a felirat van, "mocskos zsidrákok".

Pál pedig egy képet Péter blogjáról, hogy Péter bizony nem szereti a zsidókat.

Akkor a te "logikád" szerint Pál sem szereti a zsidókat, mert kitette ugyanzt a képet, mint Péter.

Gratulálok bazd meg! Inkább menj vissza kapálni.
Ansys 2012.05.22 08:39:05
@anyad2: Ja, nem olvstam el elég alaposan ezt a "szövegrészt":

"Erre előbújik a haverja és azt mondja, hogy a fenti megmozdulás az én logikám.
Képes leírni."

Te gyökér, aki ilyan értelmetlen zagyvaságot képes ideszarni, attól már az is csoda, hogy "fel tud menni a Zinternetre".
  Ha el akarjuk képzelni, milyen is lenne, ha a Jobbik lenne hatalmon az országban, kóstoljunk bele ebbe a pár percbe a parlamenti közvetítésből. Miután Balczó Zoltán megadja a szót, napirend utáni felszólalásában Baráth Zsolt, egy eddig kevéssé ismert jobbikos a hátsó…..
Tetovált lányok Taylor Seinterier 2012.03.28 10:20:00
..
Ansys 2012.03.28 11:36:08
Tizenhét hónap börtönt kapott egy bristoli buszvezető, mert súlyos sérüléseket okozott egy kerékpárosnak. A sofőr egy kisebb vita után úgy ráhúzta a kormányt az előtte haladó biciklisre, hogy az több métert repült, és a járdán ért földet. Az akciót rögzítették a…..
Ansys 2012.02.17 14:12:33
@grufftipunk: idióta.
 Két magzat beszélget az anya hasában  - Te hiszel a születés utáni életben?- Természetesen. A születés után valaminek következnie kell. Talán itt is azért vagyunk, hogy felkészüljünk arra, ami ezután következik.- Butaság, semmiféle élet nem létezik a születés…..
Ansys 2012.02.13 08:59:13
@manókomment: tokeletesen modellezted a jozsefatillazok vitakulturajat.
Ansys 2012.02.13 09:09:59
@manókomment: annyi ironikus megjegyzest hallottal, hogy nem veszed eszre, ha nincs ironia. Komolyan mondtam, egyetertek veled!
Ansys 2012.02.13 10:09:03
@manókomment: Jozsefattilazok: azok, akik szerint ha valaki felfedi es megindokolja, hogy egy hasonlat az adott kontextusban nem allja meg a helyet, az minden bizonnyal alkalmatlan barmilyen hasonlat megertesere. Tobbnyire Jozsef Attila verset idezve probaljak ezt belattatni, innen a nev. Hehe.
Belsőség Ezt mi betiltanánk! 2011.07.20 06:00:00
Milyen autó lenne, amit mi tervezünk? Betiltanánk minden felesleges vackot, ami csak bosszúságot okoz és köteleznénk a gyártókat néhány dologra. Sértegetésig menő vita alakult ki. Mai cikkünk blogposztja...
Ansys 2011.07.20 12:43:23
@Bambano: ahogy mondod "a poszttal pedig az a fő baj, hogy olyanok írják és olyanok kommentelik, akik értenek az autóhoz. Ezzel szemben az autók zömét olyanok veszik, akiknek lövése nincs az egészről, emiatt az autókat nekik fejlesztik".

Szerintem ez a világ legtermészetesebb dolga.

"10 fölött hulladék, ne engedjék útra." Akkor 1.5 tonnához 150 ló alatt hulladék, a 175 az ideális, 210 fölött meg profi? Nem túl szűkek ezek az intervallumok?

Szerintem a többség használati tárgyat vesz, aki autóbuzi, az meg vegyen a tömegekétől eltérő igényeinek megfelelőt.

Mi ezzel a baj?
Ansys 2011.07.20 13:29:41
@Ansys: azért azon gondolkozzon el egy "autós újságíró" ha ez kifog rajta...
A Jersey Shore 2009-es permierje óta hajtogatjuk, hogy a magyar közönség megérett egy olyan reality-re, amiben igazi gyökér fiatalokat zárnak be egy villába valami vízparton, adnak nekik piát, kaját, elviszik őket bulizni, és a történéseket rögzítik. A Jersey Shore című műsor…..
Kritikus pont volt, hogy amikor jön a kőműves felmérni, mindkét autó legyen a garázsban, mert ha meglátja a Porschét meg a Volvót, a magyar iparos már csak úgy megnyomja az ácsirónt, hogy kitörik a hegye. Vélemények az azonos című írásunkról...
Éjjel tombolnak a mínuszok, de nappal sincs sokkal melegebb a vb helyszínén. Vizi Attila körülnézett a bozótban is.....
Ansys 2010.06.20 10:36:58
@jpmjpm: akkor ideje megtanulnod, hogy délen most TÉL van, sose késő