Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vallakozok

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Van egy csomó olyan probléma, amibe az álláskeresők segítése kapcsán belefutok, de sem a rendszert nem értem, sem pedig azt nem látom, hogyan lehetne megváltoztatni ezeket a gyakorlatokatTehát, itt van néhány felvetés, kérdés, amik önmagában megérnének némi átgondolást a munkáltatók részéről. Pláne,…..
vallakozok 2016.12.16 07:26:13
Miért nem kell nekem senior munkavállaló?

1. Mert statisztikailag több az esélye, hogy beteg legyen. Igen, lehet halálos beteg egy 28 éves is, de valószínűbb, hogy az 50 éves Béla bá kap stroke-ot, infarktust, lesz rákos.
2. Az öregebbnek több szabi jár több helyettesítést kell megoldani.
3. Nem tudom őket átrázni. 1 huszonéves simán aláír egy közös megegyezést több év munka után is, az öreg elkezd okoskodni, hogy végkielégítés, meg nem írja alá.
4. Az öreg rugalmatlan, dolgozott már pár cégnél, van összehasonlítási tapasztalata, hogy itt így volt, ott úgy volt. Nekem nincs szükségem lázítókra, okoskodókra. Ráadásul nehezebben tanul újat, mint egy fiatal.
5. Szeretem magam körül a szép embereket. Láttatok már 45 éves magyar Manci nénit, meg 55 éves Pista bát? Széthízva, szétfolyva ráncosan, kopaszan, igénytelenül? Hát egy átlag magyar háziasszony, meg munkavállaló ebben a korban nem úgy néz ki, mint az 54 éves Demi Moore.
6. Ritka kivételtől eltekintve nem az a munkabírása egy 50esnek, mint egy huszasnak. A fiatal 8-20 óráig bent van, ha azt mondom neki. Az öreg, ha bent is marad, már 16 órakor fáradt-semmit sem ér a munkája onnan, meg elkezd hőbörögni, hogy milyen sok a túlóra.
7. Ha felépítettem egy 22-33 évesekből álló csapatot és az működik, akkor nem fogok betenni oda egy 40+ost. Mert tényleg nem illik a csapatba. És a csapat is a hasonló korosztállyal érzi magát jól.
8. Ráadásul olcsóbbak is.
9. Kinek mi köze, hogy a saját pénzemet hány éves embereknek adom, ha munkahelyet teremtek? Kinek mi köze, hogy kit veszek fel a saját cégembe? Aki olyan okos, az csináljon egy céget és tegye tele seniorokkal. Vagy csináljon a senior is egy saját vállalkozást. Ha nekem 28 évesen sikerült, és ha ő olyan okos, 50 évesen, akkor csinálja! Hajrá!Ne arra várjon, hogy majd valaki felveszi alkalmazottnak! És igen én is leszek majd vénember...de nem is fogom elvárni, hogy valaki munkát adjon nekem!