Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DiLaen

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ismét fel kell eszmélnünk egy tragédiából, ismét át kell gondolnunk azt, amit addig önmagunkról és a környező világunkról képzeltünk. Párizs után minden megváltozik, esetleg visszatérünk addigi életünkhöz? Az Iszlám Állam térdere tudja-e kényszeríteni Európát, illetve…..
DiLaen 2015.11.15 21:21:08
A Párizsban öldöklő terroristák elérték céljukat: a nyugati világ ismét retteg. És ahogy ez várható volt, sokan azokat a menekülteket kezdték kárhoztatni, akik szintén a terroristák kegyetlenségei elől menekülnek. Sőt, Vona szerint ideje újra összekovácsolni a rossz emlékű…..
DiLaen 2015.11.15 21:20:37
A francia terrortámadásról jutott eszembe pár gondolat. Kétségtelen, hogy ez a vérengzés még sokáig uralni fogja a közbeszédet. Ez egyrészt a politikusok érdeke, de kétségtelen, hogy a terror könnyen beköltözhet az emberek szívébe. Tudom sokan írtak már erről, de szeretném…..
DiLaen 2015.11.15 21:19:58
Példátlan támadássorozat érte Párizst november 13-án este, amely legalább 128 ember életébe került; a sebesültek száma 200 körülire tehető. Az öldöklés a Bataclan koncerttermében kezdődött, melynek több tucat ember esett áldozatul. A többi lövöldözés – melyek…..
DiLaen 2015.11.15 21:19:20
Lehetséges, hogy pálfordulás történt? Talán nem tévedünk, ha erről csak a G20-ak törökországi ülése után dönt a kormányfő, aki vélhetően emiatt halasztotta el a FIDESZ-kongresszust.   Alighanem először rendelt el az Orbán-kormány nemzeti gyásznapot EU-lobogó…..
DiLaen 2015.11.15 21:18:54
Nagyon burtális, sajnálatos, de sajnos várható esemény történt Párizsban, ahol a terroristák újfent ártatlanokat mészároltak le a saját nézeteik és a nyugat-gyűlölet miatt. Nehéz szavakat találni, hiszen bármelyikünk könnyen áldozat lehetett volna (áldozat lehet a…..
DiLaen 2015.11.15 21:18:12
Egy saját logikai parafrázisát jegyeztem le Arisztotelész és Aquinói Szent Tamás – az alábbi előadásomban hivatkozott és ajánlott – ontológiai (“lételméleti”) istenmagyarázatának (illetve azok egy kis részének). Aquinói Arisztotelész tételeit dolgozta tovább, és…..
DiLaen 2015.11.09 00:30:52
Megfogadtam, hogy nem írok erről, nem beszélek az érzéseimről, gondolataimról, mert minek? De nem lehet hallgatni, vagy én nem tudok. És nem érdekel, hogy mennyire tartja magát kereszténynek és kicsoda, nem érdekel a Harrach Péter nevű nem-tudom-micsoda lelke. Ami nincs, az soha nem…..
Rövidesen kezdődik az Irgalmasság Szentéve, amelyet együtt méltatott Erdő Péter, a Katolikus Püspöki Konferencia leköszönő és Veres András, a testület új elnöke. Az Irgalmasság Szentévéről megemlékezve mellesleg kifejezték, hogy az egyházi intézmények Magyarországon nem…..
Áve Nép! Lóma mindig első, melt olyan mint a Fladi, akkol is győz, ha kikap.:P És itt is glatulátusz az Átlátszónak, akik tényleg fontos, komoly dolgot képviselnek a mai plovinciális agymosásban. "A hétvégén lezajlott epikus Ponciusz Pilátusz vs. Átlátszó blogok első…..
DiLaen 2015.06.22 09:22:38
Nemrégiben az ifinkben elhangzott egy bizonyságtétel, amelyben nagyon elgondolkodtatott egy mondat. Beszélhetsz az embereknek a mennyországról, de ekkor csak egy távoli dolog lesz nekik. Inkább éld meg azt, hogy "Jöjjön el a te országod!", és hozd el az embereknek a menny egy kis…..
DiLaen 2015.06.22 09:20:26
Ateista Klub Take me to Church 2015.06.21 16:52:14
Hoziertől a Take me to Church c. szám már jó pár hete sláger lett, de még most is sokat hallani a rádiókban, ma is hallottam, és gondoltam, írok már erről is egy bejegyzést. Nem vagyok homoszexuális, nem is vagyok különösebben homoszexuális aktivista, nem írnék erről egy…..
A II. János Pál pápa tiszteletére közterületen emelt emlékmű lebontására szólított fel egy francia kisvárost a bíróság, amely szerint az alkotás ellentétes az állam és az egyház szétválasztásáról rendelkező törvénnyel – tájékoztat az MTI. Az…..
  Az alkotmány vallási semlegességre vonatkozó passzusával ellentétesnek ítélték Genfben Benjamin Britten Noé Bárkája című művét. Egy helyi pedagógiai program keretében idén negyedik alkalommal állított volna színpadra gyermekműveket a Genfi Kamarazenekar vezetője, Arie…..
DiLaen 2015.06.22 09:07:09
„VEREM MÉLYÉN” KRÍZIS KLUB A statisztikai adatok alapján több ember hal meg a világon öngyilkosság következtében, mint a különböző háborúkban és gyilkosságokban együttvéve. Magyarország, mint azt már sokszor hallottuk, vezető helyen áll a statisztikákban. Örvendetes,…..