Regisztráció Blogot indítok
Adatok
janedoe

691 bejegyzést írt és 55 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyedül vagyok, mire megjössz, az egyetlen élő leszek, csak tollpihék az üres ólban, csak csillagok az ég helyett. A temetetlen árvaságban, mint téli szeméttelepen, a hulladék közt kapirgálva szemelgetem az életem. Az lesz a tökéletes béke. Még szívemet se hallani,…..
janedoe 2014.09.03 10:39:27
@Gabi Sólyom: köszi :)
  And death shall have no dominion. Dead mean naked they shall be one With the man in the wind and the west moon; When their bones are picked clean and the clean bones gone, They shall have stars at elbow and foot; Though…..
janedoe 2014.04.09 13:40:16
@csizma64: Én szeretem az angol dallamát is :)
Madárnak kellett volna lennem.   és elröppennemDe kő vagyok, ólommal erezett.   Ólomszárnyon lebegek.A mézem is – darázsgyüjtötte méz.Hiába intem magam bölcsességgel,hogy legyen elég a pillanat terhe,mikor egész multam s egész jövőmhegyes szögekkel a…..
Egy régi-régi piacon sétáltunk, tavaszi napon. Örültünk, hogy elmúlt a tél, és pulóvert lenget a szél. Lengedeztek a szélben  tarka pulóverek.  Medvémnek észrevétlen  igen jó kedve lett.   Egy öreg karosszék tövén, ahová épp elért a fény,…..
Sten-Malténak nagy, vörös és elálló füle van. Nekem tetszik a nagy, vörös és elálló fül. ..
Mit mondhatnék például egy osztálytalálkozón magamról, ha rákérdeznek hirtelen, mi van velem. Mit is csinálok. Mit mondhatnék erről azoknak, akik tizenöt éve még másként ismertek, vagyis akkor egyáltalán nem lehetett tudni, kiből mi lesz. Mi is szeretnék lenni. Semmi. Hát igen,…..
Hitetlenségem büntetése vagy.Nem számítottam rá, hogy közelembenlehet még jeget olvasztani ember,pinceablakon beragyogni nap.Nem tudtam rólad, nem is vártalak.Nevettem volna, ha mesélnek rólad.Nem volt már súlya bennem semmi szónak.És szétgurult rizsszemek: mind a nap.De most:…..
I do not love you as if you were salt-rose, or topaz,or the arrow of carnations the fire shoots off.I love you as certain dark things are to be loved,in secret, between the shadow and the soul.I love you as the plant that never bloomsbut carries in itself the light of hidden flowers;thanks to your…..
Lassan, tünődve Az ember végül homokos, szomorú, vizes síkra ér, szétnéz merengve és okos fejével biccent, nem remél. Én is így próbálok csalás nélkül szétnézni könnyedén. Ezüstös fejszesuhanás játszik a nyárfa levelén. A semmi ágán ül szivem, kis teste hangtalan…..
   WNW, hiányozni fogsz...
Oltsd ki szemem: én mégis látva látlak, tömd be fülem: én hallom hangtalan szád, lábatlanul is elkúszom utánad, és hogyha kell, száj nélkül esküszöm rád. Törd le karom és megragadlak én, szivemmel, mint egy kézzel…..
Kisfejű Nagyfejű Zordonbordon kihúzta magát, melencemellét kidüllesztette. – Tudom, hogy magatoktól sose jutna eszetekbe. De segíteni akarok rajtatok, hát megmondom. Egy dolog segít csak: a harc! A reménykedő arcok elfintorodtak. – A harc?…..
nő vagyok: gondolkodom de nem abból tudom hogy élekazt abból tudom hogy szenvedekabból hogy mint valami tartály telik bennem a lélekfelgyűlve benne rengetegolajos vastag fájdalomés ez korántsem érdemnem azért érzek mert jó vagyokcsak mert bennem így mozog a sűrű vér az…..
  Oh! that my young life were a lasting dream! My spirit not awakening, till the beam Of an Eternity should bring the morrow. Yes! tho' that long dream were of hopeless sorrow, 'Twere better than the cold reality Of waking…..
Tudod egy napon majd mindent megbocsát az ember. (Csak épp semmit el nem felejt.) - És ezen a napon az ember megöregszik. S egy napon majd megtudja az ember hogy mindenki…..
  Tüzes, sajgó seb vagyok, égek, Kínoz a fény és kínoz a harmat, Téged akarlak, eljöttem érted, Több kínra vágyom: téged akarlak. Lángod lobogjon izzva, fehéren, Fájnak a csókok, fájnak a…..
Hát kijöttem ide, az erdőbe. Lágy libegés, - a levelek zizegnek, mint a röpcédulák. A föld csöndje fekszik, nehéz. Ágak, karok nyulnak: Minden hatalmat!... Lombos hajamba száraz ág hull. A száraz ágak hullnak. Csak egy pillanatra martak ki, csak. Zúgj, erdő elvtárs! Szinte…..
A ködök napja. Ólmos szürke ég.Az ősz sír ma az álmos ködön át.Lelkembe lopja fájó dallamát,És rám borul lankasztó szürkeség.Ma fáj kinézni. Köd az ablakon.A szó nekem ma durva, színtelen.Karomra hajtom álmodó fejem,S a némaság meséit hallgatom.Lehúnyt szemem lát…..
Itt a kékek összeérnek otthon zöld sáv van közöttük erdő túlpart bizonyosság    ..
- Tudsz játszani? - Tudok. - És szeretsz is? - És szeretlek is!   ..
janedoe 2011.05.01 18:17:06
  A csöndet szeretem, meg a virágot, Galambok közt, virágos szigeten Békés családi kör az álmom. Derű és nyugalom, parányi házban... Az élet szép. Tenéked magyarázzam? Szeressük egymást! Isten arra…..
Egy nyugtalan éjszaka kivirágzottbennem az álom.Forgolódtam, kerestem nyugtatókat,de nem jött a vágyott pillanat.Aztán, mint aki szakadékba zuhan,s elveszti a tegnapot meg a mát,mert nincsen reménye, de szava se,vágytalan és lélegzettelen,csak zuhan összezárult szárnyakkal,vissza az…..
Fönt a Maszat-hegy legtetején,ahol érik a Bajuszos Pöszméte,és ahol sose voltunk még, te meg én,ott ül a teraszán Szösz néne.Ott ül a teraszán,vénkora tavaszán,néha kiújul a köszvénye.Ott ül dudorászva egy ósdi hokedlin,szimatol körülötte az öszvére,hogyhogy sohasem…..
Ma kicsit hozzád bújtam (ye, ye!) Ma kicsit megmozdultam Ma kicsit maradtam még volna... (ye, ye!) És nagyon jó lett volna, De milyen jó lett volna... ..
Amíg engem szeretsz, meg nem halok, élek. Sarkcsillagként vezetsz, haláltól nem félek. Távolság és idő széjjel nem tördelhet. Szerelmed egyre nő, oldja e förtelmet.…..