Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mirtabel

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Diákjainak és nőknek kell tudni arról, hogy kivel állnak szemben, saját biztonságuk érdekében, ebben csak a nyilvánosság ereje segít. A hatóságok évekkel kullognak az események után a bántalmazók elleni fellépésben, védtelen nőket és gyerekeket szolgáltatnak ki agresszoroknak. Legutóbb 14 év…..
A betegjog alapján bűncselekményi vád ismeretében közzétehető a megvádolt orvos teljes neve és arca. Cikkemben valamennyi információ és kép nyilvános felületen elérhető. A háziorvos közfeladatot lát el, az Ügyészség által nyilvánosságra hozott bűncselekményi vád és a betegjog kapcsolatát a cikkem…..
Praxis A beteg csak egy munkadarab 2020.03.11 06:13:32
Tapasztalatok orvosként - betegként a magyar egészségügyben. Valahol Magyarországon… Történetek egy Kórház traumatológiáján megesett dolgokról.   Bármikor, bárkivel előfordulhat, hogy megy le a lépcsőn, amin már több ezerszer lement, sportcipőben, normál tempóban, mégis megbicsaklik a bal bokája,…..
Százharmincmillió forint ingatlanértékhez jutott hozzá akadálytalanul felesége megölésével a darnózseli hentes.A büntetőeljárás alatt gyermekeinek, apjának és nővérének is ajándékozott ingatlanrészeket, hogy a büntetőeljárás folyamán esetleges vagyonzárolással ne vehessék el tőle.Ugyanakkor az…..
Lehet-e bűncselekményt kimondani, ha valaki feldarabolja a feleségét? Kedden kiderül, hogy a bántalmazott nők eltüntetésének mintája legálissá válik-e Magyarországon. UPDATE: a 2019. október 15-ei másodfokú tárgyalás ügyészi, sértetti képviseleti és gyanúsított képviseleti büntetési indítványait,…..
Ki akarná a társadalom (és az egészségügy) haragját magára húzni, hogy veszélyezteti a saját életét, csak mert ragaszkodna a tb-s ellátáshoz? Kedves Praxisblog!   5 éve volt egy magzatelhalásom. Írtam is később itt róla. A lényege az akkori felháborodásomnak mai fejjel…..
  Bene Krisztián gyermekorvosra másodfokon akár 8-10 év feletti börtönbüntetést is kiszabhatnak előre kitervelt, különösen kegyetlen módon elkövetett emberölési kísérlet miatt. „Nagyon jó iskolákba járt, példás családi neveltetés, magasan kvalifikált, orvos-közgazdász, jó kapcsolatai vannak,…..
Mirtabel 2017.02.22 19:13:24
Nem vagyok optimista a végkifejlet tekintetében, hiszen uram-bátyám országában (értsd: Magyarország) nincs igazán törvény előtti egyenlőség. Legalábbis csak papiron, a valóságban az igazságszolgáltatás személyreszabott.Kis István utcaseprő botlásait rövidlátó szemüvegen keresztül vizsgálja és itéli meg a biró, figyelembe véve minden apróbetüs törvényt,tiltást. Az elit-beltenyészet prominens klántagjait ugyanezekért már a távollátó-szemüveg optikáján keresztül szemléli és itéli meg, simán megfeledkezve az apróbetüs passzusokról. ( lásd: veszprémi "hentes-nőgyógyász") Mindkét szemüveg optikájához lehet nagyon hangzatos elméleteket gyártani.
Eléggé beszédes, hogy még Bánáti János is visszaadta az ügyet. Okos ember lévén jól tudta, hogy ebből a büzös, trutyihalmazból még ő sem tudna illatos habfelhőket varázsolni saját hirnevének hosszutávu csorbulása nélkül.
Bene Krisztián közösségi odalakon megjelenő arrogáns, pökhendi posztjai is azt sugallják :-még mindig nagyon nyeregben érzi magát és meg sem fordul a fejében, hogy forditva ül a lovon. Pedig ugy lehet nagyot zuhanni.
Aki felemeli szavát a családon belüli erőszak ellen, az miért kapja meg azonnal a "feminista" stigmát ? - Lopni, csalni, hazudni, zsarolni,embert ölni büntetendő cselekmény függetlenül attól, hogy az elkövető férfi-e vagy esetleg nő, négy elemit végzett közmunkás vagy sokdiplomás elöl-hátul doktor akadémikus. Az érzelmi intelligenciát nem oktatják egyetlen tudományegyetemen sem. A diploma civilizált országokban nem lehet menlevél köztörvényes büncselekmények elkövetéséhez.
Én sajnos azt gyanitom, hogy pénteken a Markó utcában majd megint csupán jogszolgáltatás történik, de az nem fog egybeesni az igazságszolgáltatással.
A betegjogi törvényt sérti a hivatásával visszaélő, másodfokon elítélt orvos nevének eltitkolása. A betegnek joga van megfelelő módon tájékozódni állapotáról, orvosáról, az őt alkalmazó kórházról, amely ismeret kihat az egészségügyi állapotára. A Csolnoky Ferenc Veszprém Megyei Kórház és a…..
Mirtabel 2016.12.14 20:40:24
A szerecsenmosdatók hada dezinformált,rosszindulatu csürhének nevezi azokat a hozzászólókat, akik - nagy többségük nyilván nem orvosi egyetemet végzett- a bizonyitott tényekre reagálva , hangot adtak őszinte felháborodásuknak. Tisztelt Szerecsenmosdatók ! Itt senki sem vitatta dr. U.J. szakmai felkészültségét, de a klinikusi orvosláshoz elengedhetetlen empátia teljes hiánya, a csak és kizárólag haszonelvü hozzáállás betegeihez, egyértelmü bizonyitást nyert. Ezt nem lehet szépiteni és ezek -bizonyitott- következményeiért elsősorban neki kell vállalni a felelősséget, másodsorban pedig volt és leendő munkaadóinak.
Dr. Mengeléről is tudni lehet, hogy kimagaslóan nagytudásu kutatóorvos hirében állt. Mindemellett az un. humán-müveltsége is messze az átlagon feletti volt. Eredetiben olvasta Homérost, Tacitust, Cicerot stb.Bámulatos zenei tehetsége is rendelkezett, imádott hegedülni. Egy-egy "gáz-kezelés" után elővette hangszerét-melyet a laboratóriumában tartott-és átszellemülten játszotta Brahms, Mozart, Vivaldi müveit, - nagy-nagy átéléssel, müvészi igénnyel. Csak éppen a humánum teljes hiánya jellemezte őt is, ugye nem kell ecsetelni, ... miért ?
Azzal, hogy valaki megnyer egy országos biológia- vagy fizika-versenyt, könnyen bekerülhet az orvostudományi egyetemre anélkül, hogy egyéb - az orvosláshoz kötelezően szükséges- képességeit megmérettetnék. Dr. U.J. az a kategória, aki lehet, hogy uj felfedezésekkel gyarapithatja az orvostudományt, de könyörgöm: ne engedjék igazi, élő ,valódi betegek közvetlen közelébe !!! Ugy a betegek, mint a saját érdekében. Ő nyilván nem fog tudni kibujni a bőréből. Eltudom képzelni, hogy mindenki számára hasznos és áldásos tevékenységet fejthet ki mondjuk egy laboratóriumban, kutatóintézetben, vagy bárhol, ahol nem kell emberekkel foglalkoznia. Ami ennyire nem megy, azt ne erőltesse.
A másodfoku itélettel a Veszprémi Törvényszék önmagát is minősitette, mégpedig nagyon egyértelmüen. Lehet még ennél is lejjebb zuhanni ???