Regisztráció Blogot indítok
Adatok
petya90

22 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Peti Kajál Eredeti bolognai 2022.03.21 19:17:01
3 db közepes répa 2 db nagy hagyma 4 db szárzeller 1,2 dl jó minöségű vörösbor 4 friss bazsalikom levél parmezán 60dkg zsírszegény darált disznó hús 30dkg darált marha hús 400g sűrű paradicsompüré (passata) 200 gram vaj kis olivaolaj tej só, bors, leheletnyi reszelt szerecsendió   A…..
Összekészítem a pácot: Egy tálba rakom a vaddisznóhúst felszeletelve, A szeleteket enyhén borsozom és rakok közéjük borokabogyot kakukfűvet és pár darab babérlevelet. Minimum 1 napra a hűtőbe rakom. Elkészítés: Apróra vágott hagymát üvegesre pirítok rádobom a vaddisznót felkockázva késöbb rakok…..
Peti Kajál Túrógombóc 2021.10.19 13:45:04
Túrógombóc Alapanyagok: 500 gramm zsíros tehéntúró 3 db tojás, szétválasztva 60 gramm búzadara 60 gramm liszt egy evőkanál porcukor egy (kezeletlen) citrom reszelt héja fél teáskanál só A morzsához: 150 gramm morzsa 50 gramm vaj A tálaláshoz: zsíros tejföl porcukor fahéj…..
  Recept innen: https://www.buvosszakacs.com/ Kelkáposzta   kis szemű, lisztes fajta újkrumpli (1-3 cm) kelkáposzta, külső levelek és torzsa nélkül blansírozva zsiradék (vaj, libazsír, sertészsír vagy akár olívaolaj,) sós köményes víz füstölt tokaszalonna (vagy helyette szalonna), pörcnek…..
Peti Kajál Töltött káposzta 2021.10.19 12:12:38
savanyú káposzta levél és savanyított darált káposzta VAGY egész savanyított káposzta  150g tokaszalonna 150g füstölt szalonna (kolozsvári) 800g darált sertés VAGY 400g darált sertés és 400g sarált borjú 200g vöröshagyma 150g rízs 4-5l alaplé Előkészítés A káposztát blansírozzuk - azaz…..
Gnocchi   1kg krumpli 30dkg liszt só 1 tojás Krumplit héjában megfőzni. Ha kész akkor meghámozni és krumplinyomom áttörni. Erre rászitálom a lisztet majd összegyúrom az egészet, jöhet a só meg a tojás is. Nem kell teljesen egyenletes tésztaMegliszetezem a gyúrodeszkát és rúdakat sodrok,…..
Peti Kajál Gombakrémleves 2021.01.09 19:06:12
- doboz gomba (barna csiperke)- 2dl fehérbor (olaszrizling!?)- 2-3 dl tejszin 12%- 1 közepes répa- 3 közepes vöröshagyma- 3 gerezd fokhagyma- só, bors- 1db zöldségleves kocka- 0,5l víz - megpírítom a hagymát- répával összesütöm- rádobom a megpuccolt gombát- majd a fokhagymát- összerogyasztom a…..
Peti Kajál Carbonara 2021.01.09 18:44:03
- 10 dkg guincalle- 10 dkg pancetta- 15 dkg pecorrino- 6 tojás- só a tésztához, bors tálaláskor- 40 dkg spagetti - Forró vízben megfőzőm a spagettit aldente-re. 1 liter vízbe 10gramm só- Minimális vagy 0 oldajon alacsony lángon megpirittom a szalonákat- 4 egész tojást és 2 tojás sárgáját…..
-fél nagy hagyma -3db újhagyma (zöld és fehér rész is) -5 db nagy gomba (3 darabot felkovkázunk 2 fejet egyben hagyunk) -1 érett répa -200ml fözõtejszin -fokhagyma és tejföl -60 dkg csirkemell -0,5dl fehérbor-so, bors, petrezselyem, rozmaring, medvehagyma Tészta:-2 nagyobb krumpli -liszt -1dl tej…..
Peti Kajál Paprikás csirke 2021.01.09 18:06:37
  -3 fej hagyma megdinszteljük -le a tuzrol 1-2 evõkanál pirospaprika, bors, só piros legyen -vissza a tuzre -3dl víz -3 kisebb paradicsom -fél parptika -csirkemell fille -forralni tobbbször h hús megföljön -tejfolbe egy kanál liszt kikeverni majd bele a labosba -felforralni folyamatos…..
Peti Kajál Burrito 2021.01.09 18:05:22
5paradicsom 2tvpaprka 1kis fej voroshagyma 1-1 (220gr) bab, kukorica konzerv 3kozepes répa (elotte megfõzni) rízs 0,5kg hus fél poréhgyma pirospaprika, bors, so, metélõhagyma, citrom sajt tejfõl tészta2++: kukoricaliszt, simaliszt, melegvíz, so, bors, metélõhagyma, oregánó, híg legyen..
Sziasztok, Ahogy látjátok nagyon le vagyok maradva a blog írással, sajnos se kedvem se erőm nem volt hozzá. Na de most pótolva lett. Igaz vlog formában alább van két videó, ami összesen ~50 percesek ebben elmesélem az elmúlt hetemet. Javaslom részletekbe nézni, ciki lenne bealudni a munkahelyen :)…..
Jöjjön a Koh Lantán töltött hetem. Talán az eddigi legjobb hetem volt.  Emlékeztető: Ezelötti bejegyzésem végén erre a szigetre érkeztem és egy BBQ partyn vettem részt. Tehát a Blanco hostelben laktam 4 nap volt tervezve ebből végűl 6 nap lett. 12.23 Szombat  Reggel végre sikerült robogót…..
Folytatódjon a nagy utazás. Elég sűrű hét volt. Nem volt időm és kedvem írni :) És bocsi az elírásokért és a helyesírási hibákért. Telón írtam. Nem a legkényelmesebb   Tehát egy héttel ezelőtti vasárnapot írunk. A hostelem befizettem egy titkos kajak túrára. Elég király volt. Mangrove erdőben…..
Ez nem lesz tervem szerint olyan hosszú posz. Csütörtökön igazából a két nap búvárkodás után egész nap melóztam.  Itt jegyezném meg hogy nehezen meg a felkelés. Könnyű lustálkodni hogy ráér az ember :). A hostelembe elég jó net volt. Egészen estig ott nyomtam az ipart. Közben meg terveztem hogy…..
Elnézést de a blog.hu-ra megint nem tudok normálisan képet feltölteni. A bejegyzés alján találhatóak ömlesztve. Összefoglalva: minden tuti. Szerencséje 5 napja nem esik az eső - hol van már az egész napos monszunos idő - sőt most már kifejezetten forróság van. Ezelőtti bejegyzésben lemaradt a kép…..
Hol is kezdjem... Azt hiszem kezdem megszokni a digitális nomád életet. Egyre kevesebb minden aggaszt (Eddig sem volt sok). Összességében jól érzem magamat és várom a további állomásokat. Szóval mi is történt velem az elmúlt napokban: Ott fejeztem be az ezelőtti postot hogy hazaérkeztem a buliból…..
Szombat  Természetesen szakadó esőre ébredtem ami napközben alább hagyott. Így strandoltam egyet. A faluban egész nap szórólapokat osztogatva hírdették hogy a helyi discoban buli lesz.  Estig nem történt semmi izgalmas. Vettem 2 sört és úgy voltam hogy ezek elkortyolgatása után majd eldöntöm hogy…..
Az ezelőtti posztomat ott hagytam abba hogy jól jönne a pihenés. Ez itteni idő szerint szerda délután volt. Na ezek után sikerül 28 óra alatt 17-et aludni :) Az első estemen bedobtam egy vega thaipadot, aztán folytattam a szunyát. Tulajdonképen a tegnap is elég eseménytelenül telt, mivel majdnem…..
Az út: Budapest-Kijev-Bangkok repülővel, Bangkok-Koh Phangan Busz+Hajó Elősszőr is leírom a tanulságot: Ilyen hosszú útat egyben sose vállaljatok be :) Na kezdjük (nem tudom milye hosszú lesz a bejegyzés, mire futja így félig kipihenve):A repülő út elég kényelmesen indult Kijevig még aludtam is…..