Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kasa heni

75 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Várva várt hír érkezett tegnap a Netflix hivatalos média csatornáin, és mindössze egy képpel kürtölték világgá: befejeződött A nagy pénzrablás (La Casa de papel) 5. és egyben utolsó évadának forgatása! A jelenetek felvételeit még tavaly nyáron kezdték el, és szűk egy éves  munka után, már csak a…..
Hozzávalók (8-10 főre): 1 üveg száraz pezsgő 1 db nagy narancs 1 db lédús citrom 5-6 dkg porcukor 1 dl konyak 1 liter száraz vörösbor 1 kicsi darab egész fahéj 3 szem szegfűszeg 4 dl szódavíz 1 dl triple-sec vagy Maraschino likőr friss idény gyümölcsök Lássunk hozzá! Egy edénybe 1 deci…..
Pirók Zsófia flamenco táncművész neve nem ismeretlen a műfaj hazai rajongóinak és tanulóinak köreiben. Mint honlapján is olvashatjuk, édesanyjának köszönhetően a flamencóval való kapcsolata már szinte születésének pillanatában elkezdődött. 19 évesen felvették a sevillai Conservatorio Profesional de…..
A nagy pénzrablás (La Casa de papel) az elmúlt évek legsikeresebb spanyol nyelvű sorozata. Az akciójelenetekben gazdag, spanyolosan túlfűtött érzelmekkel teli, remek képvilágot megjelenítő, és az iszonyatosan jól megformált karakterek rekord idő alatt a Netflix csúcsára repítette, a kritikusok által…..
kasa heni 2021.04.22 10:11:33
@padlogaz: A White Lines-t láttam már, az is nagyon tetszett, jól összerakott történet. Az Elite még várat magára :)
Filomena látogatására, mint az évszázad nagy spanyolországi havazásaként fogunk emlékezni, akkor is, ha még bőven van időnk, hogy az újabb századfordulóhoz érjünk. Madridban 1971 óta nem látott mennyiségű hó esett, néhol 50 cm magasságot is eléri a vastag hótakaró. Mint mindig, miután a spanyolok…..
Bevallom nem az első alkalom, hogy Gergővel beszélgettünk. Úgy gondolom, története annyira inspiráló, és kalandos, hogy szerettem volna viszontlátni a blog tartalmában, egy interjú keretében. Egy magyar-spanyol vállalkozás sikeres, de munkával teli indulásáról, a jelenről, és a közeli célokról…..
Penelles, mindössze 400 lakosú kis katalán falu, közel LLeida városához. 2016-ban induló Gar Gar Festival keretében évente 24 urban és street art művészt hívnak meg, hogy a szó szerint új színt vigyenek a mezőgazdasági falu életébe. Ez a kezdeményezés nem egyedülálló az országban, mint ahogy egy…..
Pár hónapon belül harmadszor van rendkívüli időjárás Spanyolország Földközi-tengeri partvidékén, amely mentén átlagosan 100 km/h szelek tombolnak végig. A spanyol meteorológiai szolgálat (Aemet) tájékoztatása szerint ezért a Gloria nevű vihar a felelős, amely három napon át érezteti hatását az…..
Andalúziai körutazásod, vagy nyaralásod megtervezéséhez jól jöhet néhány tipp, hogy Te is megtaláld a régió legszebb falvait, melyek varázsát igazán csak akkor érted meg, amikor felfedezed őket! De vigyázz, mert mind egytől-egyik első látásra szerelem! És ha még hozzá rakod az andalúz életérzést, a…..
Hozzávalók (4 főre): 2 db avokádó 1 db uborka (amit kovászosnak használunk) 1 db húsos zöldpaprika 2 db zöld alma 150 ml extra szűz olivaolaj 800 ml víz 30 ml almaecet 1 gerezd fokhagyma kevés fodormenta (ízlés szerint) só Lássunk hozzá! A zöldségeket, és az almát megmossuk, megpucoljuk,…..
Jól jöhet néhány "hűvös" tipp, még akkor is ha elsősorban nyáron mindenki a tuti meleg miatt  érkezik Spanyolországba. De mit tudsz csinálni, ha már csokibarnára sültél a napon, és egy kellemes programot is szeretnél beilleszteni a nyaralásodba. Menekülj a kánikula elől a természetbe, hiszen…..
kasa heni 2019.07.09 21:21:39
@sncf: Nagyon sok helyet bele lehetne válogatni, de próbáltam olyanokat ajánlani, ahol esetleg egy éjszaka eltöltésével jobban fel lehet frissülni, valamint amely helyszínek akár önmagukban is érdekesek lehetnek egy magyar utazónak. A spanyol "vidéknek" kicsit több reklám kell , mint a tengerparti részeknek :)
kasa heni 2019.07.09 21:26:46
@fofofo: csak egy, Sevillához közeli hegyet csempésztem bele, mert Andalúzia külön téma lesz :) Sierra de Cádiz , az egyik legszebb hely szerintem, és akár egy hetet is el lehet ott tölteni, igazi kikapcsolódás. :D
 Sevilla: A "felfedezők" városa Andalúzia legnagyobb városában, napokat lehet eltölteni Sevilla nevezetességei, és a zegzugos utcák szövedékének felfedezésével. Az apró tereknek, melyeket takaros kutak, magnóliák, és pálmák díszítenek, sokszor még nevünk sincs. Egy kellemes séta, a város régi…..
1. Április 23.-án, a Nemzetközi Könyvnap alkalmából a madridi Plaza de España (Spanyolország tér) metrója egészen különleges kiadással jelentkezett. 378 m²-en, a peron, és a megálló falain, teljes egészében olvasható Cervantes remekműve, a Világ legelső regénye, vagyis a Don Quijote. 377.032 szó,…..
Madridnak kétség kívül számos szimbolikus épülete van. A Metropolis, a Cibeles Postapalota, a Pékek háza a Plaza Mayor téren, a Királyi Palota, Bernabéu-stadion, a felhőkarcolók négyese vagy akár a Cervantes-szobor mögötti Edificio España, mind-mind útikönyvek címlapjára kívánkoznak. Ezen felül…..
kasa heni 2018.12.14 14:01:52
@Mitzi von Küche: De jóóó, örülök, hogy másnak is a kedvence! :) én köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzést! :D A fotók sajnos nem profi minőségűek, de próbáltam kihozni a legtöbbet a helyzetből és a telefonom kamerájából!
Plaza Mayor - Madrid 129 x 94 méteres, szabályos alakú Főterét, minden oldalról szorosan, árkádos épületsor öleli körbe. A 118 darab árkádív alatt hangulatos kávézók, és éttermek váltják egymást, teraszaikon az év minden napján teltház van. A 68 épület 3 emeletét összesen 237 erkély uralja, ahonnan…..
Mint miden évben, idén is, július 14-én éjfélkor véget ért a világ egyik leghíresebb fesztiválja, a San Fermín. A bikafuttatásokról híres pamplónai ünnep, amikor akár életükkel is játszó emberek ezrei futnak felbőszült bikák előtt, és ami ezt követően bikaviadallal, és a bikák halálával zárul, nos,…..
A Segoviától mindössze 40 km-re fekvő Pedraza de la Sierra meglátogatása az év minden napján egy remek ötlet. Spanyolország egyik legszebb településeként számon tartott Pedraza napjainkban is érintetlenül őrzi a régmúlt idők báját. Az ország egyik legjobb állapotban megőrződött középkori faluja,…..
1. Miradores de Ordesa / Huesca EDUARDO FUSTER - AGE FOTOSTOCK 2. Mirador de la antigua / Caceres JUAN GARCÍA AUNIÓN - AGE FOTOSTOCK 3. Mirador National Geographic, Montefrío / Granada JOSÉ LUCAS - AGE FOTOSTOCK 4. Mirador del Fraile, Duero / Salamanca ALFONSO DE TOMÁS - GETTY 5.…..
1. Peratallada (Girona) A Costa Bravától a szárazföld felé eső apró falvak közül Peratallada talán a leglátványosabb. Palssal és Palau Satorral együtt alkotja a középkori falucskák „arany háromszögét”. A hegycsúcsra épült faluból lenyűgöző panoráma tárul elénk. Macskaköves utcák labirintusa vezet…..
A francia forradalom eszméi a XVIII. század végén Latin-Amerikában is gyökeret vertek, és megerősödtek a függetlenségi törekvések. Amikor Napóleon 1808-ban megszállta Spanyolországot, és megfosztották trónjától VII. Ferdinánd királyt megdöntve ezzel a spanyol Bourbonok hatalmát, a spanyol…..
Spanyolban Otthon Tűzlovasok 2018.01.17 08:13:46
Madrid fővárosától alig 100 kilométerre fekvő, és a mindössze 600 lelket számláló San Bartolomé de Pinaresban (Ávila), Spanyolország egyik legismertebb, és legvitatottabb fiestáját tartják meg minden év januárjának közepén. A falucska utcáin több mint 20 máglyát gyújtanak meg, hogy aztán a hatalmas…..
Hozzávalók (8 adag): 150 gramm cukor 2 narancs reszelt héja 4 tojás + 4 tojás sárgája 240 ml narancslé 240 ml mandulatej 1 kiskanál narancsvíz egy csipetnyi só Karamellhez: 5 evőkanál cukor 2 evőkanál víz Lássunk hozzá! A sütőt előmelegítjük 170 fokra (alsó-felső sütés!), a sütőrácsot…..
Juan Carlos Alfonso Víctor María de Borbón y Borbón-Dos Sicilias 1938. január 5-én született Rómában Barcelona grófjának és Orleans hercegnőjének első fiúgyermekeként. A máltai lovagrend templomában Eugenio Pacelli bíboros, a későbbi XII. Pius pápa keresztelte meg. János Károly, nagymamája,…..
kasa heni 2018.01.10 19:01:56
@Terézágyú: jogos! :) köszi!
Hozzávalók (4 főre): 4 db közepes articsóka 200 gr jamón ibérico - szeletelve vagy apró kockákban 1 db póréhagyma 1 db zöldhagyma 400 gr krumpli 100 ml spanyol fehérbor 5 db snidling  1 liter húslé extra szűz olivaolaj Lássunk hozzá! A zöldhagymát és a póréhagymát megtisztítjuk külső…..
1. Cove del Darch (Porto Cristo – Mallorca) Mallorca szigetén 300 barlang található. Ezek közül a legszebb, a kiterjedt Cove del Darch barlangrendszer, amely a sziget keleti partján húzódik, Porto Cristo közelében. A Sárkánybarlangban található a Föld legnagyobb földalatti tava (Lago Martel),…..