Regisztráció Blogot indítok
Adatok
birge

19 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Birge utazós blogja ...és él! 2021.02.08 22:20:39
Szóval az van, hogy ezt a blogot én most ünnepélyesen felélesztem, mert Készülök Valamire. Amiből reméljük, tényleg lesz is Valami...
isolde Főleg a cipőkről 2014.06.16 12:13:09
Mindig úgy sajnálom a szegény velvetes meg díványos csajokat, akiknek tuti, hogy még sohasem volt valódi Ugg csizmájuk, máskülönben nem írnák meg félévente, hogy gáz. De komolyan, évek óta rendszeresen megvan a minimum évi két fikázás. Most így nehéz beleélnem magam a…..
Új blogbejegyzés, új utazás; New Yorkot már keresztbe-kasul kiveséztük, ideje egy európai várossal is foglalkozni; ma elmesélem, milyen egy rapid nyaralás a közeli Berlinben. Megtévesztett a cím, ugye?Mi is így voltunk ezzel... De kezdjük csak az elején; néhány hete történt,…..
Drága Hölgyeim és Uraim! Önök már biztosan azt hitték, hogy teljesen elfeledkeztem arról, hogy valamikor fél éve beígértem egy városnegyed-bajnokságot. Dehogy is! Annyira nem, hogy íme, itt a hivatalos versenymenetrend, az első mérkőzést augusztus 7-én játsszuk majd,…..
A világ vezető zölddizájn-magazinja, az inhabitat.com írt lelkes cikket a közelmúltban a pasaréti Officium irodaházról. Az egykori kadétiskolát a Lukács & Vikár Építészstúdió tervei szerint alakították át menő irodává és nagyjából minden elérhető díjat besöpört…..
Remek alkalom egy Star Wars játékra, hogy a héten adták ki a filmsorozat Blu-ray változatát. Hallottunk mindenféle rémhírt, hogy új szereplőket hoztak be, Darth Vader kétségbeesetten üvölt és Yoda is megváltozott, de a régi emlékeket semmi nem veheti el. Szóval, a megjelenés…..
birge 2011.09.21 22:13:16
Az előzményeket ismerjük: a városvezetés úgy döntött, hogy véget vet a féktelen utcazenének. Első lépésként kitiltotta az aluljárókból a zenészeket, egytől egyig. Második lépésként engedélyhez kötötte, hogy a felszínen ki játszhat és ki nem. Állítólag zeneiskolai…..
Két kérdésem is lenne hozzátok:- van-e joga egy gyereknek, - aki már felnőtt és technikailag lakik csak a szüleivel - bele szólni a kettejük dolgába? mondhatja-e azt, hogy ne kínozzátok egymást, döntsétek el végre, hogy együtt vagy külön?- egy már eltávolodott régi barát…..
A Második világháború idején készült az a dokumentumfilm, amelyben azt mutatják be, ahogy az angol tűzoltónőket képzik ki motorkerékpár vezetésre. A csinos hölgyek a legkeményebb akadályokat is könnyedén veszik, bár a terepen azt is megtanulják, hogy hogyan kell helyesen…..
Négy éve gyűröm magam, hogy össze kellene vágni valami videoklip-félét Delhusa Gjon Száguldás - Motoron című számára. Még 2006-ban énekelte fel Tóth Reni a Csajokamotoron.hu megbízásából a motorosokra átírt verziót. Ez idő alatt annyi embertől kértem, hogy segítsen, és…..
birge 2011.01.20 15:34:00
Igen, szeretem és vállalom! Munka közben rádiót is szoktam hallgatni. Ez az egyetlen kimondottan durvánkarácsonyi amcsi dal, amit szeretek.   pussz :)..
Közeleg a karácsony, így játszunk. Az idén az Egérbolt ajánlott fel néhány ajándékot a Bigyóblog olvasóinak. Nézzük előbb az ajándékokat. Flexi óra Kicsi gumi figura, mely ébresztőóra, jegyzettartó, tolltartó egyben. Kék színben. G-Cube laptop skin A fekete laptop…..
1 éve ilyenkor utáltam, hogy néhány hét múlva karácsony. Ezzel most se vagyok sokkal jobb viszonyba, hiszen a karácsony mint olyan még mindíg nem a kedvencem. sőt egyik "kötelező" ünnep nem tartozik a kedvenceim közé. legszívesebben kihagynám őket. mindet. még hogy a…..
A mai program igen meglepő volt egy turistacsoporthoz képest; reggel temetőbe mentünk, utána főztünk. Mivel hivatalosan rokonlátogatóban vagyunk az országban, úgy gondoltuk, nem csak az élő, hanem a holt rokonok is megérdemlik a tiszteletet, még akkor is, ha szerény személyem…..
birge 2010.10.15 11:37:37
A bejegyzés született: valahol egy parkban. Ma van a napja a Duracell-nyuszik lemerültének. Ma korábban indultunk el mint tegnap, így volt alkalmunk megfigyelni a környékbeli iskolásokat: feketék, tarkák, a fehér errefelé ritka. Leginkább kínaiak, indiaiaiak és különféle…..
 Kezdjük hát a Nagy utazást. Mint minden nőnek, nekem is a csomagolás volt az első számú kihívás. Nemtávirat családjától kölcsönkaptam legnagyobb bőröndjüket (ha birge koncentrátumba vágja magát, simán belefér) és elkezdtem megtölteni. A legtöbb nővel ellentétben…..
Birge utazós blogja Az utolsó nap 2010.09.26 11:15:00
Kicsit elhanyagolódott a beszámoló, köszönhetően annak, hogy az utolsó nap már nem írtam papírblogot, a memóriám meg köztudottan igen véges. De most nekiugrunk a lehetetlennek: íme az utolsó nap eseményei!   Sajnos az utolsó reggelen elég pocsékul ébredtem, valami gonosz…..
Emlékeztek az Eataly nevű helyre (az az olasz élelmiszerbolt), amiről meséltem? Nos, ma ott reggeliztünk. Az első iható (tejes)kávé, mióta itt vagyunk:) Valahányszor kávézásra adjuk fejünket, nekem mindig a Godzilla idevágó jelenete ugrik be, amikor Jean Reno panaszkodik, hogy…..
A mai nap már kevésbé volt izgalmakban bővelkedő, érezzük már a hazamenés szelét, időnk egyre nagyobb részét teszi ki a szuvenírvásárlás (és a kétségbeesés, hogy úristen, mennyi pénzt költöttem el). A város és a forgalom is egyre zajosabb és kaotikusabb, köszönhetően…..
A válasz: igen. Éltünk azzal a bizonyos ajánlattal. Ma tehát egy órával korábban keltünk, így reggel hétkor már a Bryant parkban kávézgatott a csapat, hogy lelkileg felkészüljünk a fél nyolcas tai-chi edzésre. Percre pontosan feltűnt a Mester a szórólapon hirdetett helyen, és…..
Reggeli koránkelés - ingyenes, arannyal kecsegtető Metró Coney Island-re - 2,50$ Szeptember 22én leégni és napszúrást kapni miközben mezitláb sétafikálok az Atlanti óceánban - megfizethetetlen. Reggel tehát metróra pattantunk, hogy megtekintsük New York Akváriumát. Szerényen az…..
A bejegyzés (legalábbis az eleje) a metróállomáson ücsörögve született. Ma művelődésnap volt: meglátogattuk a Guggenheim-múzeumot, ez az első olyan múzeum, ami érdekelt is ÉS időnk is volt végignézni. Juhé! Bár a kiállítások nagy része zárva volt, azért kaphattunk némi…..
Nna. Ma pont úgy tettünk, mint a többi hülye turista, aki New Yorkba jön: megnéztük a Szabadság-szobrot. Másoknál ez az első dolog (legalábbis gondolom ennek kell a sor elején lenni) mi pedig csak mellesleg tekintettük meg, de hát ez van. Valahogy egész eddig úgy voltam vele, hogy a…..
Tök jól jön ki az utazás, akaratlanul is tematikus napokat csinálunk. Ma például a múzeumok voltak soron. De előbb a reggeli. Ma ugyanis egy New York Gourmet nevű helyet találtunk, nem a Grand Centralon és nem a Times Squaren, bár utóbbitól mindössze egy köpésnyire helyezkedik el,…..
Miután szerdán előadtuk a "hülye magyar turista gyalogol New York-ban" című nagyjelenetet, ma az "idióta magyar turisták bringáznak New York belvárosában" című attrakció következett. Úgy kezdődött, hogy reggeli után elcsatangoltunk a parti…..