Regisztráció Blogot indítok
Adatok
paffy

0 bejegyzést írt és 59 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kezdeném a címhez képest fordított sorrendben, az apropóval. Nemrég jelent meg egy rövidhír arról, hogy a bárányhimlő elleni oltást elképzelhető, hogy kötelezővé teszik jövőre Magyarországon; már most többen kérdezték erről a véleményemet. Szerencsére nagyon röviden tudok válaszolni, ugyanis amit…..
paffy 2017.09.29 07:37:57
www.sonline.hu/orszag-vilag/bovitheti-az-ingyenes-es-tamogatott-oltasok-koret-kormany-850769/
A tájékoztatón már öt oltás ingyenessé tételének lehetősége merül fel.
paffy 2018.11.12 14:39:51
Szeretném megkérdezni, lehet-e tudni azt, hogy 2019 január 1-től kötelező lesz-e a bárányhimlő elleni vakcina. A Magyar Közlöny szerint igen, de az oltóanyagra nem írták ki a tendert.
pharmaonline.hu/gyogyszeripar/cikk/baranyhimlo__meg_nincs_vakcinatender
Ha igen, mely életkorban, milyen ütemezéssel oltanának.
Ha 15 hónapos korban adnák az első oltást, akkor előfordulhat, hogy bevezetik az mmrv oltást (takarékossagi okokra hivatkozva), vagy maradna a két külön beadandó vakcina.
Elöljáróban azzal szeretném kezdeni, hogy az IPM magazint nem ismerem túl régóta, talán ha egy éve akadt – teljesen véletlenül – a kezembe egy számuk. És azonnal ledöbbentem. Ebben persze biztos az is közrejátszott, hogy milyen sztár-, meg egészség-, meg opardon…..
paffy 2017.10.17 05:59:42
A skarlát elleni védőoltás pedig létezett több éven keresztül, sőt alkalmazták is Európában. Érdemes lenne elgondolkozni, hogy vajon miért nem lett létjogosultsága? A gyógyszeres kezelés hatékonyabban csökkentette a halálozást?
mandadb.hu/tart/mcitem/148545

A könyv szerzője -feltehetően - előidézője volt egy ún. szérumszerencsétlenségnek. A tetanusztoxinnal szennyezett pertussis-hyperimmunsavó oltás okozta 10 kis súlyú csecsemő tragédiáját. ( A dokumentumok szerint véletlen egybeesés, mert ezek a csecsemők amúgy is meghaltak volna. )
docplayer.hu/8912912-Emlekirat-szerumszerencsetlenseg-1950-visszaemlekezeseim-1998-februarjaban.html
Elfogadhatatlan, amit a Magyarországon előforduló kórházi fertőzések adataival művel az állam. Bujkálás, kavarás, sunyiskodás, jogsértés, hülyének nézés – úgy tűnik, a kormányzati szerveknek bármi megéri, csak elkerülhessék az adatok nyilvánosságra hozatalát. Itt az utolsó esély: ha most sem teszik…..
paffy 2017.09.18 15:22:31
@Almandin: Ha már oltás, akkor van ám elmaradás ez ügyben is. A 2016-os oltást követő nemkívánatos események jelentése. (2017. szeptembere van most). Ez szintén más orszàgban elérhető adatinformáció. Vagy itt is van mit szépíteni?
vacsatc.hu/?Olt%E1st-k%F6vet%F5-nemk%EDv%E1natos-esem%E9nyek&pid=9
Múlt héten röppent fel a hír, hogy a Házi Gyermekorvosok Egyesülete javasolja, hogy a bárányhimlő elleni védőoltást illesszék be a kötelező gyermekkori védőoltások közé. Rögtön a legelején szeretném rögzíteni, hogy mi az a két dolog, amivel nem szeretnék foglalkozni e hír kapcsán most: az egyik a…..
Úgy döntöttem, hogy – a nyomtatott könyvhöz hasonlóan – az alumíniummal foglalkozó írásomban szereplő részletszámításokat a blogon is más helyre rakom (hogy azt az írást ne feszítse nagyon szét a sok technikai részlet). Fenntartva persze, hogy amióta az itt leírtakra rájöttem, ezt az egész kinetikai…..
(Remélem a cím humoros oldalát mindenki érzékeli, tekintetbe véve, hogy a vedooltas.blog.hu praktikusan engem jelent, legalábbis ami a megírását illeti, így a fenti cím elég jó…..
A Bexsero-ról szóló cikkünk megjelenése óta eltelt időben történt pár fejlemény e védőoltással kapcsolatban; most ezeket próbálom meg tömören összefoglalni. Annál is inkább, mert a cikk fő üzenete ugyebár épp az volt, hogy egyrészt jelenleg keveset tudunk, de másrészt ez igen hamar változhat, így…..
Sokszor eszembe jut védőoltás-ellenes írásokat olvasva, amikor valami explicit fals dolgot látok, hogy vajon a szerző egyszerűen téved, vagy szándékosan nem mond igazat? Persze tudom, hogy a valóságban ez nem ilyen egyszerű dichotómia, és tudom – bár magam csak igen morzsányi…..
Az – immár sajnos magyar vonatkozással is bíró – romániai kanyarójárvány kapcsán azt gondolom nagyon sokakban merült fel a címben feltett kérdés. Mivel elég hajmeresztő dolgokat is hallani, a szekszárdi Balassa Kórház infektológusa például állítólag azt nyilatkozta, hogy az 1969 előtt születettek…..
paffy 2017.04.11 17:41:42
www.klubradio.hu/klubmp3/klub20170403-102858.mp3 22 perctől érdemes meghallgatni. Dr. Lakos András interjú (Klubrádió 2017. 04. 03 )
paffy 2017.07.13 12:25:30
"A legutóbbi 26 haláleset(Románia)– figyelembe véve a CDC álláspontját, miszerint 1000 esetre jut egy exitus – a járvány valós méretét nem ötezer körülire, hanem annak minimum ötszörösére teszi!" (Dr.Mészner Zsófia:Ki védi meg a védőoltásokat? Gondolatok a Balatonfüredi 23. Országos Védőoltási Továbbképző Tanfolyam kapcsán. www.mok.hu/news.php?id=1340)
Ezek szerint a többi feltételezett 20000 kanyarós beteg nem vette igénybe az orvosi szolgáltatást, nem diagnosztizálták megfelelően, vagy előfordul, hogy nagyon enyhe lefolyású volt a kanyarós megbetegedés (nem is gyanakodtak rá), esetleg tünetmentes? A kanyarós megbetegedés előfordulhat, hogy "észrevétlenül" zajlik le?
Nagyjából egy évvel ezelőtt írtam egy hosszabb bejegyzést arról a kérdésről, hogy miért fontos az abszolút kockázat (ha 2% helyett 1% valami, akkor a különbség 1%pont) és a relatív kockázat (ha 2% helyett 1% valami, akkor a különbség 50%) fogalmának a megkülönböztetése. Megelőző beavatkozásoknál,…..
paffy 2017.04.16 23:19:34
Felmerül még a kérdés bennem, ha Magyarországon a kötelező oltások okozta mellékhatás bejelentése nem túl hatékony, akkor ezekkel az eredményekkel hogyan lehet megfelelő értékelést végezni.
A fenti videóhoz van magyar felirat is, ez lemaradt.
A BCG oltás ritka szövődménye a sternalis osteomyelitis
(
www.radiologia.hu/szakma/mro/cikk/a_bcg_oltas_ritka_szovodmenye__sternalis_osteomyelitis.html )
Ebben az összefoglalóban olvasható "ír tanulmányban két év leforgása alatt körülbelül 54000 beoltott gyermek közül 58 ilyen esetet találtak"...."Súlyos szövődményt jelent az úgynevezett BCG-s osteomyelitis is, amely japán források szerint 0,2 eset/100 ezer vakcináció gyakorisággal fordul elő".
Magyarországra vonatkozóan is biztos vannak adatok. Ahogy olvasom, azért egy olyan betegség, ami nehezen kideríthető,azaz egy sor költséges vizsgálat előzheti meg,és a kezelése is sebészeti beavatkozást igényel.
A fenti videóban említik a BCGitist is. Ezekről is vannak hazánkba adatok? (Megjegyzem, az egy BCG oltási betegtájékoztatójában egyik betegség sem szerepel, mint mellékhatás - SSI BCG por és oldószer szuszpenziós injekcióhoz ).
Vannak-e régiók ahol magasabb a TBC megbetegedési esély?
Megéri-e a BCG oltás kötelező oltásként való alkalmazása a közeljövőben a mellékhatások (kórházi kezelési költségek, maradandó károsodás) és az esetleges megmentett életek figyelemebe vételével?
paffy 2017.04.18 11:02:46
@Ferenci Tamás (vedooltas.blog.hu): Köszönöm a válasz precizitását.
Az SSI BCG betegtájékoztatóját néztem, ahol nem név szerint említi az oltás ritka mellékhatását, hanem : (felületes voltam, mint általában :) )
"a vakcinában található baktériumok általi fertőzés előfordulhat. A fertőzés szétterjedhet a testben, a csontokat is beleértve. Általában ez nem történik meg azokkal az emberekkel, akik amúgy egészségesek. Az ilyen fertőzést kezelni kell."
( www.hazipatika.com/gyogyszerkereso/termek/ssi_bcg_por_es_oldoszer_szuszpenzios_injekciohoz/12957 ) .
paffy 2017.07.10 08:03:31
Azért érdekel, hogy jelenleg Magyarországon forgalomban lévő BULBIO-s BCG-ről miért nem találni a köz számára leérhető információt. Találtam ezt: vacsatc.hu/?Bakteri%E1lis-olt%F3anyagok&pid=36
ahol fel sem sorolja. OGYÉI oldalán szintén nem találom :(
Akkor kaptam egy ilyen linket Öntől korábban; a BULBIO BCG - megfigyeléses vizsgálat:
oltasbiztonsag.hu/vacsatc_docs/?id=brachmann_bcg.ppt
Ez a vizsgálati terv 2012 szeptember 1. és 2013 február 28. között zajlott. Addigra már 2012 májusától oltottak ezzel az oltóanyaggal. Megjegyzem BULBIO-s BCG-ről eddig itt az interneten nem találtam betegtájékoztatót magyarul. ( Csak ezt angolul :bulbio.com/media/pdf/en/leaflets/6.pdf )
A megfigyelést fél évig tették, holott az BCG osteomyelitis-t is később veszik észre.
Szóval az bánt, hogy ma Magyarországon nem tudja a szülő leellenőrizni, kötelezően milyen oltóanyagot alkalmaznak, és annak mi a mellékhatása, van-e forgalomba hozatali engedélye.
Tartalomjegyzék gyanánt Biztonság Konkrét gyanúsítások Autizmus Az egyik leggyakoribb védőoltásokat érintő gyanúsítás, hogy közrejátszanak az autizmus kialakulásában. Az autizmus egy szociális és kommunikációs készségek zavarában megnyilvánuló összetett fejlődésneurológiai rendellenesség, mely…..
Tartalomjegyzék gyanánt Jogi szempontok a magyar védőoltási rendszer kapcsán Ez a fejezet csak kiegészítő jellegű: én alapvetően tudományos kérdéseket szeretnék vizsgálni, így a különböző jogi dolgok szinte irrelevánsak a mostani megközelítésben. Két apróságra mégis szeretnék kitérni, ezekre is…..
Korábban már többször eszembe jutott, hogy a blog írásait lehetne interjúkkal is színesíteni, volt is egy-két ötletem, hogy melyik infektológussal lehetne érdekes riportot készíteni, de ez aztán elsikkadt. Most azonban úgy adódott, hogy visszatértem erre az ötletre, sőt,…..
paffy 2017.06.20 16:28:38
Mary Holland jogászprofesszor 2016 április 26-án az ENSZ-ben elmondott beszéde

Fordította: Czárán Judit

Forrás:Mary Holland (Law Professor): Killing the Messenger: U.S. Vaccine Law and Policy
Második rész:
"Dr. Leo Alexander, a nürnbergi bíróság vezető amerikai orvostanácsadója 1949-ben arra hívta fel a figyelmet, hogy „apró dolgokkal is kezdődhet a társadalom alapvető értékeinek a lebontása”. Rámutat, hogy már jóval a nácik hatalomra kerülése előtt, 1931-ben volt az amerikai orvostársadalomnak egy olyan rétege, amely a fogyatékkal élők eutanáziájáról illetve elpusztításáról értekezett, és ezzel „egyengette az utat a haszonelvű, hegeliánus elvek elfogadása felé”.

A kötelező orvosi elővigyázatosság elvéből kiindulva az oltás nem lehet kényszer, csak ajánlás. Az egyes embernek joga van a maga és kiskorú gyermekei nevében szabadon dönteni arról, hogy megfelelő információk birtokában elfogadja vagy elutasítja a preventív orvosi beavatkozást, vele szemben semmiféle kényszer nem alkalmazható, nem lehet őt gazdasági szankciókkal vagy az oktatáshoz való hozzáférés elvesztésével fenyegetni. A megfelelő tájékoztatást követő hozzájárulás nem csak azért az egyetlen járható út, mert a kényszer aláássa az orvos-beteg közti bizalmi viszonyt, hanem azért is, mert a kényszer korlátozza az ember alapvető jogát az életéhez, a szabadságához, a teste fölötti rendelkezéshez, a magánéletéhez és ahhoz, hogy szülőként ő dönthesse el, mi tart jónak a gyermeke számára.

Sok fejlett ország, például a jelen konferenciát is szponzoráló Ukrajna, Németország vagy Japán oltási politikájában ezt az elvet érvényesíti, és a gyermekek oltását ajánlásként tartalmazza. De más fejlett országok is vannak, amelyek kényszerítő eszközök alkalmazása nélkül is meggyőző eredményeket tudnak felmutatni a közegészségügy terén, ilyen többek közt az Egyesült Királyság, Ausztrália, Ausztria, Dánia,Izland, Hollandia, Új-Zéland, Svédország, Norvégia, Finnország, Dél-Korea vagy Spanyolország.

Ezzel együtt a Bioetika és Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának 27. cikkely tartalmaz bizonyos korlátozásokat az alapjogok tekintetében, ám ezeket a korlátozásokat törvénybe kell foglalni, és csak akkor megengedettek, ha azok „a lakosság egészségének vagy mások jogainak illetve szabadságának védelmét szolgálják” és „minden ilyen törvénynek összhangban kell állnia a nemzetközi emberi jogi törvényekkel”.

A nemzetközi bíróságok tudják tesztelni, hogy az alapjogok korlátozása egy-egy konkrét esetben legitim és törvényes-e. A teszt azt vizsgálja, hogy az intézkedés összhangban van-e a törvényekkel, feltétlenül szükséges-e és arányban áll-e a kockázat mértékével. Annak az államnak, amelyik ilyen korlátozást vezet be, bizonyítania kell, hogy a kötelező orvosi beavatkozás törvényes, feltétlenül szükséges és arányos a kockázat mértékével. Általában a korlátozásnak kell lennie az utolsó eszköznek a közegészségügy céljainak megvalósításában, a kényszertől mentes megoldásokat mindig előnyben kell részesíteni. Vagyis mindig az adott államnak kell bizonyítania, hogy a kevésbé korlátozó alternatíva nem alkalmas az adott cél elérésére.

Ezen túlmenően, ha az állam kötelezővé tesz egy oltást, akkor felelősséget kell vállalnia minden olyan kárért, amit az oltás valakinek okoz. Mint minden vényköteles szer, a vakcina is okozhat egészségügyi károsodást vagy akár halált is bizonyos embereknél. Ilyen esetben a tényleges jóvátétel garantálása minden demokratikus társadalomban a vonatkozó törvényi szabályozás alappillére kell hogy legyen. És a jóvátételnek valóságosnak kell lennie, nem látszólagosnak, vagyis a károsultnak igazi segítséget kell kapnia.

Az oltásokkal kapcsolatos irányelvek drasztikusan megváltoztak a huszadik század eleje óta, amikor az oltások még elsősorban a teljes lakosság körében végzett vészhelyzeti intézkedéseknek számítottak, például egy himlőjárvány kitörése esetén. Ma viszont főleg gyerekeket oltanak, egy sor súlyos vagy kevésbé súlyos betegség nem vészhelyzeti megelőzése céljából. A törvényhozásnak és az igazságszolgáltatásnak újabban számos ebből fakadó problémával kell megküzdenie, például az oltások okozta károk kompenzálása, a vallási vagy filozófiai okokból való mentességek megállapítása, az oktatáshoz való joggal, a tájékozott beleegyezéshez való joggal vagy a szülői döntési joggal kapcsolatos problémák kezelése. A továbbiakban különböző országok vonatkozó ítélkezési gyakorlatát szeretném bemutatni néhány példa segítségével." (folyt)
paffy 2017.06.20 16:32:49
Mary Holland jogászprofesszor 2016 április 26-án az ENSZ-ben elmondott beszéde

Fordította: Czárán Judit

Forrás:Mary Holland (Law Professor): Killing the Messenger: U.S. Vaccine Law and Policy
Harmadik rész
"Japánban 1992-ben a Tokiói Legfelsőbb Bíróság elé került egy eset, amelyben egy vakcina 159 ember egészségkárosodását illetve halálát okozta. A bíróság megállapította, hogy a hibát az Egészségügyi Minisztérium követte el, amikor elmulasztotta kiszűrni az oltási programból azokat, akiknél a vakcina adása ellenjavallt és csak azzal törődött, hogy minél több embert vonjon be a programba, a vakcina káros mellékhatásainak viszont nem szentelt elég figyelmet. A bíróság azért is elmarasztalta az Egészségügyi Minisztériumot, hogy az nem tájékoztatta megfelelően az orvosokat és a lakosságot a vakcina mellékhatásairól, és végül kötelezte a minisztériumot, hogy fizessen kártérítést az áldozatoknak.

Ukrajnában 2004-ben az alkotmánybíróság az egyenlőség elvén alapuló alkotmányos jognak mondta ki az oktatáshoz való hozzáférést, vagyis azt, hogy az alkotmány mindenki számára garantálja a közoktatásban való részvétel jogát. Ez azt jelenti, hogy Ukrajnában egyetlen gyereket sem zárhatnak ki az iskolából azért, mert nincs beoltva.

A török alkotmánybíróság 2015-ben úgy döntött, hogy a csecsemők és a gyermekek oltásához továbbra is szülői beleegyezés szükséges. Kimondta, hogy hiába állítja az egészségügyi minisztérium, hogy az oltás a „gyermek érdeke”, a gyerek testi integritásához fűződő jogát csak orvosi vészhelyzetben és a törvényi előírások figyelembevételével lehet megsérteni, rutinszerű oltásához a korábbiakhoz hasonlóan a szülő engedélyét kell kérni.

A cseh alkotmánybíróság ezzel szemben egy 2015-ös ítéletében fenntartotta azt a közegészségügyi törvényt, amelynek értelmében óvodáskorú gyerekek csak akkor járhatnak óvodába, ha be vannak oltva kilenc fertőző betegség ellen, kivéve ha valakinél valamilyen oltás ”egészségügyi okokból tartósan ellenjavallt”. Ám az alkotmánybíróság ítélete itt is parázs vitákat váltott ki, sokan azt állították, hogy politikai döntés született, ami nem az alkotmány szövegének szigorú jogi elemzésén alapult. A szakadárok szerint a többségi döntés nem vett tudomást a közegészségügyi törvény alkotmányellenes voltáról, és ezért az végső soron inkább aláássa az oltások legitimitását, mintsem hogy növelné azt.

Az Egyesült Államokban a kötelező iskolai oltások legitimitása 2015-ben került élesen fókuszba, mikor majd húsz államban olyan törvényt hoztak, amely korlátozza vagy megszünteti az oltások alól való mentességeket, illetve azokat néhány kivételes orvosi esetre szűkíti. A törvény csak Kalifornia államban vált általános érvényűvé, bár hasonló törvények két másik államban, Mississippiben és Nyugat-Virginiában is léteznek. Valószínűleg a közeljövőben fog kiderülni, hogy a kaliforniai bíróság fenntartja vagy visszadobja az új törvényt, amely nyilvánvalóan ellentétes a kaliforniai alkotmánnyal, az ugyanis minden gyerek számára garantálja a közoktatásban való részvétel jogát. Kérdés, hogy a bíróság kész lesz-e szentesíteni ezt az újfajta iskolai szegregációt, amely 225.000 gyereket sújt, akiknek az oltottsági állapota nem felel meg pontosan a kaliforniai előírásoknak.

Mivel több mint 270 vakcina van jelenleg is kutatási illetve fejlesztési stádiumban, a törvényhozásnak és a bíróságoknak meg fog nőni a szerepük az oltási előírások fenntartásában illetve megszüntetésében csakúgy, mint az oltások áldozatainak járó kárpótlásokkal kapcsolatos döntések meghozatalában. Mindnyájan tudjuk, hogy az egészségvédelem óriási üzlet világszerte, és ezen belül a különböző vakcinák egyre nagyobb részesedéssel és egyre nagyobb haszonnal vannak jelen a piacon. Ha nem ragaszkodunk következetesen az egyén élethez, szabadsághoz és a testi épséghez fűződő jogaihoz, továbbá ahhoz, hogy az egészségünkről megfelelő előzetes tájékoztatást követően magunk dönthessünk, akkor hamarosan számtalan ismert és még ismeretlen bajjal fogjuk szembetalálni magunkat. " (folyt.)
paffy 2017.06.20 16:34:38
Mary Holland jogászprofesszor 2016 április 26-án az ENSZ-ben elmondott beszéde

Fordította: Czárán Judit

Forrás:Mary Holland (Law Professor): Killing the Messenger: U.S. Vaccine Law and Policy
Negyedik, befejező rész:
"Végezetül utalnék Eisenhower elnöknek az Egyesült Államokhoz intézett 1961-es búcsúbeszédére, amelyben a hadászati ipar túlburjánzásának veszélyeire figyelmeztet. Az ő szavait parafrazálva én a magam részéről a gyógyászati ipar túlburjánzásának a veszélyeire hívnám fel a figyelmet, amely ma sok szempontból ugyanolyan kockázatot jelent az emberiségre nézve, mint amilyenekről annak idején az elnök beszélt.

Számolnunk kell azzal, hogy sokszor rémisztően nagy hatalom összpontosul nem megfelelő kezekben, és hogy ez a folyamat nem fog leállni. Ne hagyjuk, hogy bármilyen hatalom veszélybe sodorja a szabadságunkat és a demokráciánkat. Semmit ne vegyünk természetesnek. Csak mi, éber és jól tájékozott állampolgárok tudunk megfelelő ellensúlyt képezni ezzel a hatalmas gyógyászati-ipari gépezettel szemben, csak mi tehetünk azért, hogy a biztonságunk is és a szabadságunk is megmaradjon… A tudományos kutatásokat és azok eredményeit maximálisan tiszteletben tartva tisztában kell lennünk azzal, hogy a tudományos-technológiai elit érdekei nem feltétlenül esnek egybe a köz érdekeivel.

Vagyis legyünk résen, legyünk tájékozottak és vigyázzunk mind az egészségünkre, mind pedig a szabadságunkra."
Múlt hét szombaton a Népszava mellékletében jelent meg egy egész oldalas írás Kürti Katalin tollából a védőoltásokkal kapcsolatban. Többen buzdítottak rá a blogon a kommentek között, hogy írjak választ rá; ezt most meg is tettem. Eredetileg az volt a buzdítás tárgya, hogy ezt küldjem be az újságnak,…..
paffy 2017.04.26 07:43:14
@wmiki: megnéztem a TV2 műsorát, Szlávik doktorral készített riportot. A háttérben a feliratozás kötötte le leginkább a figyelmem, miszerint az "1969 előtt születettek egyáltalán nem védettek" a kanyaróval szemben. (?) ( wmiki által belinkelt film 1 perc 30 mp-nél tv2.hu/musoraink/mokka/234292_egyre-kevesbe-veszik-komolyan-az-influenza-elleni-vedooltast.html )
paffy 2017.05.12 21:28:33
@Adam Jensen: 1999 óta valóban 2 oltást vezettek be, mint kötelező. 1999-ben a Hib (haemophilius influenzae b), 2014 óta Pneumococcus elleni oltás.
vedooltas.blog.hu/2014/02/21/a_vedooltasokrol_altalaban_ii_resz?token=5d5340621070330c24a4b0609b6e5d63
A romániai kanyarójárvány apropóján született írásomat a következő gondolattal zártam: Végezetül egy dologra szeretnék még kitérni, ami nem kapcsolódik a fenti kérdéshez, de már látom, hogy elő fog jönni... Sőt, igazából már elő is jött: védőoltás-ellenes oldalakon már most olvasni, hogy "hogyan…..
paffy 2017.04.11 22:22:19
Epinfo 24. évfolyam 7. száma az ígéretek ellenére még nincs. (Az utolsó száma február 17.-én jelent meg, pedig 1-1,5 hetente szokott.)
Védőoltás Módszertani Levél 2017 még mindig nincs.
Van helyette:
medicalonline.hu/cikk/onod_szucs__magyarorszagon_jo_a_jarvanyugyi_helyzet .
Mellékhatás bejelentéssel rosszul állunk ( mno.hu/belfold/veszelyes-mellekhatasok-1389182 ), Magyarországon 1 millió lakosra 151 bejelentés jut, míg mondjuk Franciaországban 1 millió lakosra 3593. Gondolom ebbe a számba az oltások okozta mellékhatások is beletartoznak.
Boldogkői oldalán,ahol véleményezte a népszavában megjelenő cikket, egy hozzászóló ezt írta:"De a SCOPE mellékhatás bejelentési rendszer, amire milliárdokat költöttek, EU pénzt kaptak, mégsem tud róla senki, még csak magyarra sem lett fordítva, ami azért lenne, hogy a lakosság közvetlenül jelenteni tudja a tapasztalt mellékhatásait, az nem gond, hogy az sincs információként kiadva! Azt rejtegetni kell! Meg megszűrni az adatokat, hogy az OGYEI majd eldönthesse, mit enged be a nemzetközi rendszerbe! Míg más országok állampolgárai ezt közvetlenül használhatják! Hát ez nem gond ugye? Még a végén kiderülne, mi is van valójában az oltóanyagok mellékhatásaival is! Erről ugye nincs cikk? Miért is? Nem fizet érte egyetlen forgalmazó sem?" Ez a komment esetleg igaz is lehet?
paffy 2017.04.11 22:36:03
A Népszavás cikk alatti kommentek között találtam egy érdekes megjegyzést. Valóban így van? Akkor a jelenleg használt bolgár BCG oltást követő nem kívánt eseményt kinek lehet lejelenteni, ha a hozzá szólónak i igaza van:
"... A két vakcina szinte semmiben nem azonos. Már a két törzs sem, mert az egyik a 1331-esből, a másik a 222-esből készül. A segédanyagok szintén eltérőek, leszámítva a nátrium-glutamátot, amelyet mindkettő tartalmaz. Továbbá különbözik a készítés eljárása és gyakorlagilag minden. Legfőképpen az, hogy az SSI BCG-t az eu-s szabályok szerint gyártják, a bolgárt pedig bolgár szabályzás szerint, amely az eu-s törzskönyvi szabályokon át sem megy. Ezért nem törzskönyvezték az elmúlt 5 évben, amióta ezzel oltanak Mo-on. Továbbá óriási különbség, hogy nincsenek lényegi preklinikai vizsgálatok illetve abszurdum, de nincs megnevezve farmakovigilancia szakember, sem elérhetőség, ahol a mellékhatásokat be lehetne jelenteni. Amelyet pedig MINDEN gyógyszer és vakcina esetében szigorú szabályzás határoz meg. Továbbá nincs magyarországi forgalomba hozatali engedélye.
.... továbbá nem tudja értelmezni a mellékhatások gyakoriságának feltüntetését sem. Az egyes mellékhatások mellett szerepel egy kis szám, amely azt jelzi, hány esetből várható az adott mellékhatás. Tehát nem minden mellékhatás jelentkezik minden oltottnál. Remélem, így már világos.
Tegyük hozzá, hogy a mellékhatások közül a preklinikai vizsgálatoknál jelentkező esetek kerülnek a dossziéba, a preklinikai vizsgálatokat pedig full egészséges alanyokon tesztelik. Tehát akik nem allergiások, nem ételintoleránsok, nincsenek fejlődési rendellenességeik, autoimmun betegségeik és a többi. A forgalomba hozatalt követően pedig, ahogy fent említettem, nem kerülnek dokumentálásra, hisz nincs hova jelenteni a mellékhatást."
paffy 2017.04.12 08:53:20
@Ferenci Tamás (vedooltas.blog.hu): Köszönöm a teljes körű, részletes válaszadást!
Tartalomjegyzék gyanánt Biztonság Veszélyes összetevők És a maradék (Megjegyzés: ez a bejegyzés a régi Nátrium-klorid írás bővített változata. Tartalmazza azt teljes egészében, egy jelentős kiegészítéssel.) Azt gondolom, hogy a "higannyal", a formaldehiddel, az alumíniummal és az abortált…..
Ágeszli Kiütött a "kókusz" 2017.01.13 19:29:52
Panni megkapta a kötelező védőoltást, amitől - életében először - belázasodott. Gyakorlott és higgadt szülőként frászt kaptam, miután a lázmérő higanyszála elérte a 39,2 fokot, amit ijedtemben kihúztam, és pánikszerűen utasítottam a férjemet, hogy azonnal hozza a kúpot. Szóval  nem tudom, mennyi…..
Először is elnézést kérek a címadásért, mert pont azt a stílust hozza, amit általában nagyon nem szeretek (ritkán vannak dolgok, amik komplett legendák, és ritkán dőlnek össze állítások komplettül és azonnal), de ez a poszt egy akkora kutatómunka eredményeit mutatja be, hogy megengedtem magamnak…..
Tartalomjegyzék gyanánt Megfontolások a kötelezőség kapcsán Ez a rész olyan szempontból kivételes lesz, hogy – ezt már most szeretném nyomatékosan hangsúlyozni – nem szakmai, „tudományos“ kérdéssel foglalkozik, ennek ellenére mégis nagyobb terjedelmet szánok rá. Ennek nem csak az az oka, hogy…..
Amint előző posztomban említettem, a globális felmelegedés igen fontos probléma, amellyel sok természetfilmben foglalkoztak már, mégis úgy érzem, hogy a nagyközönséget ezek az alkotások kevésbé tudják megfogni. A leginkább akkor döbbentem erre rá, mikor előző héten két vetítésre is beültem a…..
Az autó szinte nélkülözhetetlen része a mindennapi életünknek, ugyanakkor nem mindegy, hogy a sok különböző modell közül melyiket választjuk. Ha igazán környezettudatosak szeretnénk lenni, akkor döntsünk a hybrid vagy elektromos változat mellett. Igen, tudom, hogy ezt mondja mindenki, még az állam…..
Szia. 24 éves vagyok, lány, és 3 éve alkoholista. 2016 december 17.-e óta nem ittam. A függőségem minden momentumát, őszintén, kendőzetlenül követheted itt a blogon, a sikereket, és a kudarcokat is. Ezen kívül meg fogom osztani veletek a mindenféle gondolataimat, agymenéseimet is az élet dolgairól.…..
paffy 2017.01.27 20:38:47
@Kistehén: ez a Tamás egy fantasztikus figura! Remélem nem probléma ha bemásolom egy blogbejegyzését, okulásként:
bonfire.blog.hu/2011/12/21/karacsonyi_jokivansagok_3#comments
paffy 2017.01.28 07:55:40
@she_wolf: Kistehén által javasolt videó megtekintése után kerestem rá a fiatalember blogjára, és hirtelen felindulásból osztottam meg ezt a bejegyzését. Nem is gondoltam végig, hogy beleegyezésük nélkül másoltam ide az oldalt. Most szeretnék elnézést kérni józanakaroklenni-től és Tamástól, hogy engedélyük nélkül osztottam meg az irományt. ( Nem reklámozás céljából tettem ). De annyira idekivánkozott és annyira tanulságosnak tartottam, hogy csak kapásból cselekedtem...
Korábban nem is ismertem ezt a blogert. ( Mondjuk a számítástechnikához nem nagyon értek). A videó megnézése után sem tudtam hová tenni az emberünket. Az lett gyanús, hogy az alkoholizmusról hasonlóan vélekedett, mint a blog írója. Úgy beszélt a problémáról, mint aki maga is végig ment volna ezen a dolgon. És igen...