Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lefety

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Frankfurti mesék Ilyen az élet 2017.05.10 22:16:31
Ma elmentem uszodába. Elgondoltam, hogy milyen jót fog tenni az idegeimnek és a fájós derekamnak a hűs vízben való úszkálás, így hosszas kifogás keresés után ma megjelentem. Papucs, fürdőruha, egy nagy törölköző, meg egy kicsi a hajamnak. Textorbad  a fürdő neve, mert a Textor Strasse-n van,…..
Nos, akkor ma beszéljünk végre a munkahelyemről. Hogy miért nem írtam eddig róla, hogy mi történt a legutóbbi elbeszélgetésen a főnökömmel, hogyan lendültem túl az elmúlt egy hónap stresszén. Miért hallgattam olyan sokáig? A későn érkezők kedvéért egy rövid és gyors emlékeztető: a több éves…..
lefety 2017.03.23 22:23:01
én biztos nem lennék ennyire kitartó. az én német kollégáim is viszonylag nehezen fogadtak el, igaz, nem is nagyon törtem magam, elég aszociális vagyok. ezért aztán nem is nagyon zavart.
nálam is volt gond kezdetben a teljesítményemmel, objektív okok miatt: egyszerűen nem értettem ahhoz, amire felvettek. bár ezt egyáltalán nem titkoltam a felvételi beszélgetésen, a gond az volt, hogy a felvételi döntést hozó személy nem ugyanaz volt, mint akivel később együtt kellett dolgoznom (s aki itta a levét annak, hogy - finoman szólva - nem voltam szakértő a témában).
olyannyira necces volt, hogy a három hónap próbaidő után a próbaidőt hosszabbították meg további három hónappal.
aztán belejöttem; azóta, hogy szakmailag is a megfelelő szinten vagyok, szociálisan is befogadtak a közvetlen kollégák is. (más kérdés, hogy ezt én továbbra se igénylem, jól elvagyok magamban. de azért jó érzés, hogy pozitívan állnak hozzám, és elégedettek velem.)
mondjuk az én munkám kevésbé kommunikációcentrikus, mint a tiéd, nálam értelmezhető a szakértelem nyelvi kvalitások nélkül is.

a helyedben adnék még egy kis időt, aztán, de ha nem lesz jobb, ne maradj ott. kérd meg őket, hogy közös megegyezéssel váljatok el. vagy, ha ez fontos a munkanélküli pénzhez, rúgasd ki magad, végső esetben.
NEM szabad az embernek éveket áldoznia egy rossz munkahelyre, mert megnyomorít. a későbbi munkavállalási potenciálod ásod vele alá. nem beszélve arról, hogy a saját ÉLETEDről van szó. én még egy váltás után se éreztem, hogy rossz döntés volt, pedig 3-4 év már szuper hosszú időnek számít nálam. szóval, előre vaknyugatnak! úgy még sose volt, hogy sehogyse lett volna. nekem ez a szlogen mindig bejött.
habár remek helyen vagyok, ha nem engednek ősztől 60%-os penzumra, valószínűleg nem hosszabbítok. túl öreg vagyok már ahhoz, hogy az ébrenlétem nagy részét munkára pazaroljam. ;)
Itt a február, itt a szenvedés kezdete, adóbevallás a la Suisse... Nos, gondolom ezzel minden náció úgy van, hogy adózzon, akinek két anyja van, de "néha" azért ez elkerülhetetlen. Hogy miért fáj ez különösképpen nekem, az a svájci adórendszer különlegességei miatt van. Teljes képet persze nem…..
Sok minden történt a héten, megjártuk Amszterdamot, elbúcsúztattuk 2016-ot, köszöntöttük 2017-et. Remélem mindenkinek jó estéje volt tegnap, és ma jobban érzi magát mint én. Eredetileg négy képet készítettem, de ma csak hármat hoztam a negyediket az Instagramon találjátok. Hogy miért? Azért…..
Repül a idő, el is érkeztünk a második hetInsta bejegyzéshez. Így telt a hetem: #1. Frankfurt Zeil  A hétfői szabadnapomon elindultam, hogy karácsonyi ajándékot vegyek a férjemnek Frankfurt legismertebb bevásárlóutcájában, a Zeil-on. Itt mindig tömeg van, főleg ünnepek előtt, a képen a hétfő…..
A második adventi bejegyzésemben elmesélem, hogy hogyan nem sikerült egyetlen egy árva darab 2016-ra kitűzött célomat sem elérnem. Közben kifejtem, hogy ez miért is nem szomorít el igazán, sőt a poszt végére az is kiderül, hogy szinte még elégedett is vagyok. Év elején szokásomtól eltérően…..
lefety 2016.12.12 21:31:10
@sellőlány: sorskivetett?

elfekvőhely?

masszázsszalon? van olyan masszázsszalon, ahol tényleg masszázs megy? ez kb. olyan nehéz lehet, mint valakinek megmutatni a bélyeggyűjteményünket.
lefety 2016.12.12 21:37:26
@gabuschka: most jut eszembe, ismerek valakit (magyar), aki közel egy évtizedet töltött thaiföldön (angoltanárként).
ha komolyra fordul a szándék, szólj, és megadom az emailjét, jelenleg magyarországon van. hasznos információval biztos szívesen szolgál.

amúgy balin és burmában is sokat járt, ill. élt, dolgozott. meg pesze a többi környékbeli országban is, turistaként.

egy hippi ismerősöm is él ott jó sok éve, valami havi 50 dollárért bérel egy kunyhót. szó szerint, egy órányi járásra a piactól.
s hogy mit lehet ott csinálni? ő például napi sok órát meditál. (szerintem hasznosabb nemtagja a társadalomnak, mint bármelyikünk. mi szorgalmas, ám agyatlan hangyák vagyunk, pár évtizeden belül tropára vágjuk az élőhelyünket.)
lefety 2016.12.17 20:08:21
@sellőlány:
thaiföldről és a masszázsról nekem a szexmasszázs és a szexturizmus jut eszembe. persze, tudom, hogy van "rendes" thai masszázs is. talán csak velem van gond, hogy az első asszociációm nem az. :)
Frankfurti mesék Vásárolgatós 2016.09.04 18:52:55
Vettem új futócipőt. A régit még 2010-ben szereztem be, miután lebicikliztük a Camino-t Zsuzsi barátnőmmel. (Ezt az info-t egy nemsokára érkező kérdés miatt fűztem csak bele). Augusztus eleje óta hetente háromszor, négyszer megyek futni, így már ideje volt egy újabbat beszereznem.* A tegnapi…..
lefety 2016.12.11 01:17:36
évek óta rendszeresen futok, és olvastam egy kiváló könyvet a futásról, amiben mellékesen a futócipőkről, meg sok kulturális antropológiáról is szó van.
www.youtube.com/watch?v=FnwIKZhrdt4
azóta nem törekszem arra, hogy hiperszuper futócipőm legyen (pedig viszonylag sokat futok).
vannak 15-20 eurós futócipőim, meg nemrég vettem egy 160 euróst, igaz, leárazva. egyedül azért vettem meg, hogy ősszel-télen, esős-lucskos-havas időben se legyen kellemetlen élmény a futás (vízálló terepfutócipő). mert ha kellemetlen, akkor esetleg nem megyek (én a pozitív élményért futok, nem akarok fogyni, vagy egyéb célokat elérni vele). amúgy megfázni se lehet a vizes, nedves cipőtől, akkor se, ha órákat futsz benne (tapasztalat). sőt, amikor már benne vagy, azaz nedves cipőben futsz, az esőben, akkor nem is zavaró. csak amikor kint esik, s te a száraz szobában gubbasztasz, akkor valahogy a gondolat nem vonzó, hogy milyen is lenne csatakos cipőben. pedig nem is olyan... :)

szóval jó futást, és bátran vegyél olcsó cipőt, szerintem nem ártasz vele magadnak. persze, legyen kényelmes, ez alap. de a köréépült marketinghumbugokat nyugodtan felejtsd el. amit idén találtak fel, és tavalyig senki se hallott róla, az aligha nélkülözhetetlen. (legfeljebb a gyártók profitja szempontjából az. :) )
A férjemnek van egy barátja, nevezzük mondjuk Rupertnek. Nagyjából 15 éve ismerik egymást, együtt tanultak angolul zsenge ifjú korukban egy kis angliai tengerparti városban. Bournemouth a hely neve, ahova a férjem 21 évesen elköltözött Brazíliából, hogy az angol felkészítő tanfolyam után megkezdje…..