Regisztráció Blogot indítok
Adatok
digitalstoryteller

112 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Betöltötte a 18-at Uj Péter valaha készült legcsodálatosabb írása, "A nagy WAP-blöff", ami mai szemmel visszanézve őrületes tévedés, pedig van benne igazság bőven. Az évforduló örömére elvisszük a cikket egy nosztalgikus körre. Hiszen már szabad...
A Galaxy S9 a legtöbb dologban nem hozott átütő újítást, egyben viszont világelső: állítható rekeszű kamerája van. De miért olyan különleges ez? Elmagyarázzuk!..
Bár a Bitcoin - és a többi kriptovaluta - épp zuhan, de jó esély van rá, hogy az őrületnek még nincs vége. Az emberek várhatóan továbbra is önteni fogják a pénzt a digitális pénzekbe. Ha neked is vannak ilyen terveid, akkor ezt a posztot nézd meg előtte, és legalább a két benne lévő tanácsot fogadd…..
digitalstoryteller 2018.02.07 16:02:28
@vavhab: Bocs, de nem értek egyet. Van értelme a te két tanácsodnak, de ez közel sem jelenti azt, hogy annak, amit mi mondtunk, nincs. Nagyon fontos odafigyelni arra, hogy milyen pénzt fektetsz be, és hogy erre utána hogy vigyázol.
digitalstoryteller 2018.02.09 08:38:58
@H?P?: Szia! Ebben a videóban épp ez a téma: www.youtube.com/watch?v=lUK4-Kc6DU8
A világ megőrül a Bitcoinért és a többi kriptovalutáért, és ennek elég komoly hatása van a VGA árakra is. A gamerek szívnak is rendesen emiatt, de mégis mi köze van a videokártyáknak és a kriptovalutáknak egymáshoz? ..
Meglehetősen kemény levélben kelt ki az Intel ellen a Linux atyja, Linus Torvalds. A programozó problémája, hogy szerinte az Intel borzasztóan rosszul kezeli a Meltdown és Spectre sérülékenység miatt kialakult helyzetet, és a hibajavítások, amiket kiadnak "teljesen értelmetlen szemetek"...
Mekkora teljesítményt buksz az Intel (meg az AMD és az ARM) processzorok nemrég felfedezett hibája miatt? Tényleg 5-30% lesz a bukó, ahogy a gyártók tippelték? Megmértük! ..
digitalstoryteller 2018.01.10 11:14:03
@Papírzsepi: @srip: Köszi szépen a hozzászólásokat, nagyon értékesek voltak, ritka ilyen jókat olvasni! A kommenteket fel is használtuk egy videóhoz, ami ma fog kikerülni. Ebben külön is megköszönjük az egészet, és hivatkozunk is rátok, mert tényleg tök jó, hogy így írtatok ide. Szóval köszi :)
digitalstoryteller 2018.01.11 17:56:29
@SimanCsakBálint: Igen, jó esély van rá. Amúgy felkerült egy új poszt/videó, abban részletesebben is szó van a lassulásról. Amúgy sajnos erősen felhasználásfüggő, hogy mennyi is a lassulás.
Nemrég hatalmas hibákat fedeztek fel a processzorokban, amiben kis túlzással az összes modern számítógép és okostelefon érintett. De mi is ez a két sebezhetőség, a Meltdown és Spectre? Röviden elmondjuk az okát és a következményeit is!..
Jelzálogot felvenni Bitcoinra? Legalább minimális ráció van benne! Ellentétben azzal, hogy emberek több százezer dollárt vertek el egy olyan kriptóra, amiről még a készítője is azt mondja, hogy semmi értelme. Pedig pont ez történt. ..
Mik azok a tech cuccok, amiknek úgy örülnénk, mint ötévesen egy Nintendónak? Amikkel bárki bármikor meglephetne minket? Összeállítottuk a kedvenceink listáját, amiket szívesen megvennénk, vagy amikkel bárki meglephetne minket karácsonyra!..
digitalstoryteller 2017.12.27 10:22:28
@bati67: az elég jó választás!
@CoolKoon: Az asztali gép mellé azért bármikor jöhetne egy combos laptop nekem
digitalstoryteller 2017.12.29 12:30:32
@CoolKoon: A Surface Book nem gamer gép, csak egy normálisabb/erősebb laptop. Inkább nevezném kreatív gépnek, ami azért egy combos asztalival nem tudja felvenni a versenyt. De valóban luxus a dolog, de elméletben azért lehet rá vágyni :D
Megjelentek az első ARM processzorokat használó Windows 10 laptopok, amik komoly felfordulást hozhatnak a hordozható gépek piacán. Az Intel (és az AMD) jó eséllyel nem örül annak, hogy már mobilos procikkal is kaphatók lesznek laptopok, pedig egy ideje elkerülhetetlen volt a megjelenés. ..
Miért beszél az USA-ban már megint mindenki a net neutralityről? Egyáltalán, miért olyan fontos a netsemlegesség, és mi közünk lehet nekünk ehhez az egészhez? Itt vannak a válaszok! ..
Régóta tartja magát a mítosz, hogy a macOS biztonságos rendszer, amiben nincsenek hibák és teljesen vírusmentes. A napokban persze azért találtak egy bugot, amivel simán hozzá lehet férni személyes adatokhoz illetéktelenül. És lehetnek komolyabb gondok is...
digitalstoryteller 2017.12.05 11:38:49
@Jazo: Hát igen, csak attól, hogy nem találkozik vele az ember, még lehet ott. A vírus (vagy inkább kártékony szoftver általában) meg ugye nem azért gáz, mert mondjuk pörgeti a procit vagy megfogja a gépet (bár ez a user irányába a zavaró tényező), hanem azért, mert simán lophatja le az összes adatod, jelszavad, bármid.
Vannak olyan cégek, amiket megdönthetetlennek hiszünk. Ilyen az EA (vagy leánykori nevén Electronic Arts), ami csak úgy ontja magából a játékokat és termeli a pénzt. Idén is tök szép kis évet zártak volna, ha nem sétálnak bele tátott szájjal a mikrotranzakció/loot box botrányba. Viszont így buktak…..
digitalstoryteller 2017.11.30 09:27:34
@Online Távmunkás: @pingwin: Sok játékosnak (köztük nekem is) még az is beleférne, hogy legyenek valamivel (monjduk 10 dollárral) drágábbak a játékok, de felejtsük el a mikrotranzakciót, pláne a pay2wint. A játékok ára nem nagyon emelkedett az utóbbi időben, a fejlesztések viszont egyre drágábbak, tehát érthető, hogy emelni akarnak valahol, de akkor azt tegyék nyíltan, ne ilyen szutyok megoldásokkal.

Persze erről lehet vitatkozni, mert az árak nem emelkednek, de az eladások igen, tehát volumenen behozza a dolgot. Az is igaz, hogy mindig van Deluxe meg Platinum meg minden edition drágábban. Meg a büdzsé fele simán a marketing, ami szintén zavaró lehet, de az áremelés még mindig jobb irány, mint a p2w egy AAA árú játékban.
digitalstoryteller 2017.12.01 14:38:27
@Flaggx: Én elég sok helyen azt látom, hogy a 90-es évektől kezdve nagyjából az inflációnak megfelelően nőttek az árak, és esetleg egy-két ugrás volt, ami után stagnálnak az árak. De tény: drágulnak, ahogy minden drágul, de nem szerintem nem indokolatlan mértékben.
A season pass meg a DLC-k egy érdekes kérdés, de ez játékonként nagyon változhat. A Witcher 3 DLC-i például szerintem nagyon decensek és megérik a pénzt. A Horizonról is jót hallottam. Egy Lara Croftnál már ennyire nem vagyok biztos abban, hogy megéri a season pass például. De ez lehet jó, meg rossz is.

@Online Távmunkás: Nem értek egyet teljesen a minőség kérdésével: most is vannak nagyon átfogó és lenyűgöző játékok, meg persze vannak hulladékok is. De szerintem a játékok ma sokkal többet és szebben tudhatnak elmondani, mint régen, és vannak fejlesztők, akik ezt ki is használják.
  Nem érted, miért utálják a gamerek az EA-t, és mi a baj a Star Wars Battlefront 2-vel? A játékban kicsit túltolták a loot crate (loot box) rendszert és a mikrotranzakciókat. Na de ez miért baj?..
Az utóbbi években nálunk is megjelent és elterjedt a Black Friday, de hát valahogy ezt sem sikerült úgy megvalósítani itthon, ahogy azt kellett volna. Igen, ez a poszt kicsit rant-szerű lesz, mert a feteke péntek nálunk sokszor nem átütő akciókról szól, hanem béna brandingről. ..
Az iPhone X bejelentésénél az Apple hangoztatta, hogy maszkokkal és egyéb trükkökkel nem lehet feltörni az Face ID-t. Ezt persze csak az hitte el, aki még sosem foglalkozott egy percet sem számítógépes biztonsággal. Ráadásul a legbiztosabb megoldás még mindig a legbutább...
A Snapchat elég kellemetlen időszakot él át: gyakorlatilag naponta érkeznek róluk kellemetlen hírek. 2017-ben eddig 560 millió dollárt égettek el, és most kiderült, hogy 40 milliónyi Spectacles is a nyakukon maradt. Úgy tűnik, a Snapnél tényleg elmúlt a világ dicsősége. ..
A Youtube és a többi videós weboldal tényleg kinyírja a TV-t? Az tény, hogy egyre kevesebb embernek van tévés előfizetése, és egyre többen néznek neten dolgokat. De mit mondanak a számok és a statisztikák? Megnéztük!..
A Montmartre Párizs egyik legforgalmasabb része, az egyik kötelező látnivaló minden turistának. Nappal alig lehet lépni tőlük: végigjárják az Amelie fontosabb pontjait, és megtöltik a teret a hegy tetején. Zsonganak a művészek-, vagy épp a Sacre Coeur körül. Éjjel azonban a hajdani…..
Az új Google Pixelbook az egyik legszebb laptop a piacon. A teljesítménye is teljesen rendben van. Nagy kár, hogy ennyi pénzért nem sok értelme van...
Szoktál kajálni vagy rágcsálni munka/játék közben? Akkor a Wype, azaz a "személyes asztali törlőrongy, ami tisztán tartja a kezed evés közben"  neked is megváltoztathatja az életed! A Kickstarter projektjüket ugyan elbukták, de egy nagy cég szerencsére felfigyelt rájuk. ..
Eligazodni egy új városban nem mindig könnyű, de szerencsére egyre több app van, ami egy csomót segít ebben. Nekünk is vannak kedvenceink, amik (nyugatra) utazásnál tök sokat segíthetnek spórolni, közlekedni vagy bejutni helyekre...
  Ősszel elárasztják a piacot az új telefonok, és ilyenkor elég sokan váltanak. De vajon mennyire nehéz iOS-ről Androidra váltani, vagy fordítva? Mik az előnyei az egyik rendszernek, és mik a másiknak? Kicsit körbejártuk a témát úgy, hogy egyikünk nagyon vissza akar menni Androidra, a másikunk…..
Számítógépet összerakni egyszerű, viszont eljutni addig, hogy már csak össze kelljen rakni a gépet nehéz. Viszont van néhány tippünk, amivel egy kicsit könnyebb lehet az egész. ..