Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tell Villám

6 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az előző bejegyzésben ott hagytuk abba, hogy feltettem magamnak a kérdést: Miért nem vásárolnak több házi terméket az emberek? Vagy egy kissé átfogalmazva: Egy bizonyos vásárlót mi akadályozhat abban, hogy a magyar terméket vegye? Nos, a vásárló valószínűleg azért nem…..
Tell Villám 2014.04.18 12:56:24
Először is szeretném megköszönni, hogy ez a poszt elkészült. Nagyon hosszú ideje olvasok már különböző blogokat, de eddig nem igazán késztettek kommentelésre. Ez most igen. Nagyon egyetértek a fölvetett problémákkal, és nagyon kíváncsi vagyok a megoldási javaslatokra. Addig is a magam részéről annyit tennék hozzá, hogy szerintem a legnagyobb gond, mindent megelőzően a bizalom hiánya. Termelni nagyon kemény, fáradságos munka. Viszont aki jó termelő, az szinte biztosan nem ér rá a jó termékét jól eladni. De mivel nem bízik senkiben, csak maga próbálkozik. Összeállni másokkal és együtt megpróbálni valami profibb értékesítést? Ahhoz bízni kellene a többi termelőben is, meg az értékesítőkben is. Ez is bukik. A vevők oldaláról nézve pedig valóban gyakori tapasztalat, hogy a mindenféle jelzőkkel felcicomázott, remélhetőleg ezek egy részére valóban rászolgáló termékeket horror áron, nehézkesen beszerezhető módon, teljesen ellenőrizhetetlenül kínálják. A csomagolás sok mindent elbír, sokan szemrebbenés nélkül a szemébe hazudnak bárkinek 10 fillérnyi haszonért is, így a vevő maga marad. És választhat, hogy a termelői zavarosban halászik, vagy a nagy láncok kínálta kényelem és viszonylagos átláthatóság (összetevők a csomagoláson) mellett dönt, az importárukkal és a tartósítószerekkel/ízfokozókkal/állományjavítókkal együtt. Mivel is lehetne kezelni ezt a bizalomhiányt? Nagyon nehéz erre jó választ adni. Annyi biztos, hogy csodamegoldás nem létezik. Csak rengeteg fáradságos aprómunkával, hosszú idő alatt lehetséges ez. És ami szerintem nagyon lényeges dolog: átláthatósággal. Személyes varázzsal kisebb helyi sikereket biztosan el lehet érni, de ahhoz, hogy ez valódi nemzeti sikertörténet lehessen, személyfüggetlen bizalom szükséges, amit csak minden résztvevő (termelő, értékesítő, eladó) számára átlátható működéssel lehet elérni. A nagy kérdés az: hogyan?
Ha átfutjuk a svájci történelmet, joggal gondolhatnánk, hogy a svájci nép nem épp Európa legharciasabbja. Az ország békeszeretetét talán semmi sem jellemzi jobban, minthogy a körülötte zajló két világháborúból is képes volt kimaradni. Ebből logikusan következhetne, hogy ha…..
Az előző posztban említett nemzetközi nyomás a svájci bankokon tovább erősödik, ezúttal déli irányból. Olaszország pénzügyi hatósága az (egyetlen) olasz nyelvű kantont, Ticinot (Tessin) vette ezúttal célba, szinte minden lehetséges eszközt bevetve, hogy a helyi bankokban…..
Egy tisztes cikk jelent meg a napokban a hvg.hu-n a svájci banktitokról, pontosabban annak végéről. A teljes szöveg megtalálható itt.A gazdasági hatalmaknak úgy tűnik sikerült egy nagyobb lyukat ütniük az egyébként rendkívül alaposan körülbástyázott svájci (és persze…..
Örömmel jelentem, hogy egy lépéssel újra közelebb kerültünk Svájchoz. Nem nagy ez a lépés, mégis szembetűnő. Az egyik országos szupermarketlánc néhány hete vezette be S-Budget termékcsaládját. Ezek méregzöld színe, és az egész újonnan bevezetett sajáttermék-koncepció…..
Az októberi választásokat követően megbolydult a svájci politikai élet. Az legtöbb szavazatot kapott pártnak, az SVP-nek olyan szituációval kell szembenéznie, amilyen legalább 50 éve nem fordult elő az alpesi országban. A közvetlenül a választásokat követő kormányalakítás…..
Szia Kedves Olvasó! vagy inkább Grüezi!Sok szeretettel köszöntünk blogunkon, melyen hamarosan friss ropogós információkkal fogunk szolgálni a nem csupán bankjai, sajtjai és hegyei miatt figyelemreméltó országról, Svájcról.Amint Bödőcs Tibor Gyurcsány Ferencet idézve…..