Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ildiko18

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A betegjogi törvényt sérti a hivatásával visszaélő, másodfokon elítélt orvos nevének eltitkolása. A betegnek joga van megfelelő módon tájékozódni állapotáról, orvosáról, az őt alkalmazó kórházról, amely ismeret kihat az egészségügyi állapotára. A Csolnoky Ferenc Veszprém Megyei Kórház és a…..
Ildiko18 2016.12.09 21:51:00
Belső frusztráltsággal van tele ez a hatásvadász, a valós tényeket mellőző, de a képmutatást nem nélkülöző cikk. Több ponton hibázik az író, mivel érzelemből ír, mellőzi a racionális észérveket. De mint tudjuk, a csürhe az észérvekre nem fogékony, arról, meg , hogy önreflexió nem tudja, hogy eszik-e vagy isszák. Először is tisztázni kellene, hogy az érintettek halálához mi vezetett. Gondolom a betegség, mivel egy onkológusról van szó, valamilyen daganat, nőgyógyászati daganat, és mint tudjuk a daganatok ma még mindig a nem gyógyítható kategóriába tartoznak. Nem tudom, ki hogy van vele, de ha én beteg lennék, és az orvosi ellátással elégedetlen lennék, nem ballagnék haza, hogy jól van, akkor meghalok, hanem lenne annyi eszem, hogy keressek egy másik orvost. Abban az esetben viszont, ha oda adom az illető orvosnak a műtétért a hálapénzt, nem szaladok másnap képmutató módon a bíróságra jelentgetni. Az egyik pontban azt állítja a cikk, hogy az orvos és beteg között egyenrangúság van. Ezt cáfolnám, mert szerintem nincs, eleve egyenlőtlenséget teremt a két ember között a helyzet, hogy az orvos szakmailag mérföldekkel felette áll a betegnek. És ezt nem kell rossznak tartani, ez a jó, ezért merem az életem rábízni egy orvosra, mert ha én beteg leszek, nagyon remélem, hogy egy nem velem egyenlő ember fog ellátni. Vonatkozik ugyanez az autószerelőre, vagy bármilyen szakemberre, nem jelent ez emberi felette állást a másiknak, de el kell ismerni, hogy ki érti a szakmáját és ki nem. Nem kellene az orvosokat misztifikálni, "félistenként" kezelni, hanem csak jó szakemberként, viszont akként sokkal hálásabbnak kellene lennünk, és meg kellene fizetnünk a szakmai tudásukat. De tételezzük fel, hogy az orvos és a beteg egyenlő. Ebben az esetben érdekes módon minden megnyilvánulásból, mindenhol kimarad a beteg felelőssége a saját egészségét illetően. Erről soha nem esik szó. Arról sehol nem esik szó, hogy a dohányosokat szidjuk, és közutálat tárgyává tesszük, holott óriási társadalmi terheket ró a dohányzás és az abból fakadó betegségek ellátása az emberekre. Ha ezt a professzort feljelentették mert félrevezette a betegeket, az összes gyógyszercéget fel lehetne jelenteni, mert marketing stratégiával tévesztik meg emberek millióit, akik érdekes módon élvezettel kapkodják be a tablettákat.
A másik dolog, amiből látszik, hogy a cikk írójának nagyon elmentek otthonról, hogy összemossa egy ember bűntettét a foglalkozásával és ezzel az egész orvostársadalomról sugall negatív értékítéletet. És mi van akkor, ha a párja nemi szervét savval leöntő férfi egy politikus, egy tanár, vagy egy ügyvéd, vagy bármi, nem értem mi az összefüggés aközött, hogy valaki elkövetett egy súlyos bűncselekményt, meg aközött, hogy orvos. De értem, a tehetetlen, semmirekellő emberek fejében találkozik össze a kettő, akik tehetetlenségükben már csak gyűlölködni képesek. Elég nagy képmutatás egy olyan egészségügyi ellátással rendelkező rendszerben arról beszélni, milyen etikátlan az orvos, aki elfogadja a hálapénzt, amikor mindenki tisztában van vele, hogy a rendszer így működik. A kérdésem az lenne, hogy akkor mégis mit várnátok, azt, hogy egy szakmailag kiváló orvos , 80 ezres minimálbérért görnyedjen a műtőasztal felett, és miután hazament még szakmai cikkek százait olvassa el , és folyamatosan képezze magát még külföldön is akár, mindezt a 80 ezres minimálbérből, mert ugye mindenki egyenlő, ezalatt a jelszó alatt született meg az a jelenlegi egészségügyi rendszer amivel mindenki elégedetlen. Én azt javaslom a cikk írójának, hogy az egyenlőség jegyében ha beteg lesz, kezeltesse magát a sarki boltossal.
Tudjuk milyen minőségi dolgokat termelt ki a szocializmus, meg a minden ember egyenlő szlogen.