Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nikoletta Pajor

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Felháborodtam. Nem kicsit, nagyon. A világ tele van fiatalokkal, akik nem tudnak mit kezdeni magukkal, és az életükkel. A világ tele van fiatalokkal, akik hozzászoktak, hogy következmények nélkül megtehetnek mindent, és bármit.  Igen! Tudom! Liberális nevelés! De ez a szóösszetétel is magában…..
Nikoletta Pajor 2018.05.15 16:51:27
Na, akkor álljunk meg egy szóra: a nevelés ott kezdődik, hogy példát mutatok. Mert ugyan mondhatjátok a gyereknek, hogy ezt nem szabad, meg azt nem szabad, ha ugyanúgy csináljátok... Még 2-3 pofont is lekeverhettek mellé, akkor sem fog hatni.

Komolyan mondom, az agyam eldobom. Itt, ahol az emberek "menő vállalkozónak" tartják az adócsalót, drukkolnak egy bankrablónak, hogy megszökhessen az igazságszolgáltatás elől, ahol a sebesség-korlátozó táblákat lazán figyelmen kívül hagyják, ahol sok-sok ember feketén dolgozik vagy feketén dolgoztat, itt várjátok el egy gyerektől, hogy betartsa a szabályokat? Ahol vásárlás alatt odavetik, hogy "nem kell beütni"? Ahol sokan úgy kérnek ajánlatot egy cégtől, hogy "és ha nem kérek számlát, mennyi?" Ahol tilos az ittas vezetés, de mégis a fél banda kocsival megy a kocsmába? Ahol az ingyenes óvodai étkezést még az Aston-nal járó is igényli?

Mégis, milyen alapon?

Ráadásul anno - még mikor gyerek voltam - vadidegen is ránk szólhatott. És az apám-anyám nem ordította le a fejét, hogy "miközehozzá". Személy szerint más gyerekére is rászólok, ha olyat csinál, amit nem szabad. Mert én felnőtt vagyok, látom, amit tesz, és az én felelősségem is. Akkor is, ha nem az én gyerekem. Mi közöm hozzá? Még senki sem kérdezte meg, de megvan rá a válaszom.

Nem akarok elkeseríteni senkit, de ez így csak egyre rosszabb lesz. Nem a liberális neveléssel van a gond, hanem azzal, hogy sokan csak követelik a szabálybetartást, de ők maguk meg úgy kerülgetik a szabályokat, mint macska a forró kását. A gyerekek meg nem hülyék, és pontosan látják, hogy rengetegen isznak bort, miközben vizet prédikálnak.

Tökmindegy, hogy liberálisan vagy konzervatívan neveled a gyereket - ahogy az elején írtam - minden a példamutatásnál kezdődik.
A betegjogi törvényt sérti a hivatásával visszaélő, másodfokon elítélt orvos nevének eltitkolása. A betegnek joga van megfelelő módon tájékozódni állapotáról, orvosáról, az őt alkalmazó kórházról, amely ismeret kihat az egészségügyi állapotára. A Csolnoky Ferenc Veszprém Megyei Kórház és a…..
Nikoletta Pajor 2016.12.11 09:42:57
@Haraszti Annamária: Megértelek, tényleg. Te akkor a szerencsések közé tartozol. Mivel a bíróság ítélte el a doktor urat, ezért kétséget kizáróan bizonyított, hogy bizony, legalább ennek a 10 nőnek az esetében igenis eltért attól, ami emberileg, törvényileg elfogadható.
Lehet, hogy nálad nem. És lehet, hogy sokan vannak olyanok, akiknél szintén nem.

De ha egyetlen embernél is megtette, ami már bizonyított, akkor emberileg alkalmatlan a feladata ellátására. Egy orvos ilyet nem tehet. Egyszer sem. Soha. Semmilyen körülmények között.

Aki egyetlen embert megöl, gyilkos. Aki egyetlen dolgot ellop, tolvaj. És büntetést érdemel érte.
Nikoletta Pajor 2016.12.11 18:11:44
@Haraszti Annamária: Az a helyzet, hogy azok, akikkel jót tettek, még Hitlerről és Sztálinról is jó véleménnyel voltak. A társadalom számára és a többi beteg számára viszont nem az a fontos, hogy veled, vagy Tamarával, vagy xy-nal megfelelően bánt a doktor úr, hanem az, hogy mindenkivel megfelelően bánt-e, vagy esetleg voltak olyan emberek, akik esetében bármilyen okból (anyagiak, szimpátia, csillagok állása, stb.) visszaélt a hatalmával.

És itt ez derült ki. Hogy bizony-bizony, orvos létére voltak, akiktől megtagadta a diagnózist és a kezelést. Amihez nem volt joga. Ez ma már tény.
Nikoletta Pajor 2016.12.12 05:54:13
@Kiss Tamara Á.: Ez a cikk olyan valaki eltiltását célozza, aki válogatott: kit ment meg, és kit nem. Ehhez pedig nincs joga. Senkinek.

Csak hogy pár példát mondjak, jártam elég onkológiai osztályon, ahol a daganatos betegeknek járó tápszert lopták el az ápolók. Egyszerű, kedves hétköznapi emberek, akiknek egyébként nem tudom, mi szükségük lehetett a kifejezetten kemoterápiásoknak előállított tápszerre. Fogalmam sincs, mit kezdtek vele, tán odaadták a disznóknak???

Aztán láttam, ahogy a végső stádiumos, palliatív kezelést kapó daganatos betegeket 4 (!) fokos fürdőszobában, nyitott ablaknál fürdették télvíz idején, s mikor szóvá tettem, hogy miért, az volt a válasz, hogy nekik már úgyis alig van hátra... Azt persze nem tették hozzá, hogy az így előidézett tüdőgyulladásba lassan belehaló betegnek a meglévő baja mellé még milyen kínjai lesznek.

Aztán láttam embereket, akiket szó szerint hagytak éhen halni, hetek alatt apránként elsorvadni, mert nekik már úgysincs sok hátra... És ezek az orvosok és ápolók is egyszerű, hétköznapi emberek voltak, akik munka után hazamentek a családjukhoz, nyilván jó édesanyákként és édesapákként nevelték a gyerekeiket, és nyilván kedvesek voltak a boltban, a buszon, és még legalább ezer helyen. Miközben igen aktívan hozzájárultak más emberek szenvedéséhez és halálához.

Örülök, hogy te a doktor úrtól csak jót kaptál. De soha ne felejtsd el: azért, mert valaki veled kedves, mással simán lehet szörnyeteg. Ezért hoztam fel Sztálint és Hitlert: nyilván volt, aki őket is kedvesnek tartotta, miközben a valóságban sokakkal kapcsolatban szörnyetegnek bizonyultak. Örülök, hogy úgy döntött: téged megment. De ez nem menti fel az alól, hogy másokkal kapcsolatban kivételt tett.

A bíró is csak ember. Nem tudom, miért nem szabtak ki büntetést. Hogy miért érezték elegendőnek a bűnösség kimondását. De már az is meglepő, hogy egyáltalán elítéltek egy orvost ma Magyarországon - mert nagyon sokszor még a doktor úrénál szörnyűbb esetekben is megússzák a büntetést.

Személy szerint én minden bírónak, rendőrnek, és ügyésznek a helyében bejelenteném az elfogultságot, akinek bármely hozzátartozója él a perbe fogott vagy eljárás alá vont orvos működési területén. Mert nem lehet úgy elfogulatlanul eljárni, ítélkezni, hogy közben az adott orvos, vagy az illető legjobb barátja kezeli az édesanyádat, nagynénédet, unokatestvéredet. Nem lehet úgy nyomozni, vádolni és dönteni bűnösségről és ártatlanságról, hogy közben valamelyik rokonod életét kockáztatod, vagy épp fordítva: a doktor úr/doktornő kedves volt az anyukádhoz/nagynénédhez, ezért nem is vagy képes feltételezni, hogy mással másként jár el.