Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mészáros Ivana

15 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Akár most várod, hogy megérkezzen hozzád, akár már rövidebb, hosszabb ideje az életed része, mindig van mit tanulni, ismételni, más szemszögből megvilágítani, hogy szülőként mit tehetünk a gyermekeinkért. Jó pap is holtig tanul. A szülőség egy folyamatosan változó, időről időre új képességek…..
 „Engedd, hogy én, én legyek!” XI. kerületben egy terepjáró a Pannonhalmi úton robog. Egy óvodásokat szállító kisbusz az Előpatak utcában gurul, viszi a gyerekeket síoktatásról vissza az oviba. Két 6 éves kisfiú a leghátsó ülésen utazik. A következő pillanatban nagy csattanás. Zavartan, apróbb…..
A szabadság az, ha azt teheted, amit szeretsz. A szabadság az, ha akkor teheted, amikor akarod. A szabadság az, ha nem függsz senkitől és semmitől. Ez hogy is van a gyakorlatban? Mit lehet előhúzni a kalapból, mikor a fent említett 3 nem áll fenn? Mivel formálhatóak át az események? A…..
Szinte minden ember találkozik a mit együnk kérdéssel, akár akarja, akár nem. Itt most nem ötleteket fogok adni ahhoz, hogy mit főzz ma, így nincsenek a bejegyzésben receptek. Arról írok, hogy mikkel találkoztam a témával kapcsolatban és milyen élményekkel, tapasztalásokkal gazdagodtunk ezen a…..
Szeretet mindig győz A szeretet 2017.12.24 11:14:23
A szeretet nem az, amit érzünk, hanem az, amit teszünk. A szeretet könnyed. Szeretetből tenni dolgokat olyan, mint ha súlytalan lenne az egész. Nem megterhelő. Mi az, ami nehéz? Ott állni a feladatokkal, miközben a gondolatok önmagunk körül forognak. Nem lehet adni, mikor a gondolatok a nekem,…..
A gyermekek jogainak világnapja november 20. A gyerekjogokról itt egy remek videó az Unicef Magyar Bizottságától. https://www.youtube.com/watch?v=8qHdSdkh5vA 4 területet szeretnék most kiemelni. Kötelesség Érdekes ez a szó és van ehhez egy történetem. Még előtte a véleményem az, hogy…..
 „Engedd, hogy én, én legyek!” XI. kerületben egy terepjáró a Pannonhalmi úton robog. Egy óvodásokat szállító kisbusz az Előpatak utcában gurul, viszi a gyerekeket síoktatásról vissza az oviba. Két 6 éves kisfiú a leghátsó ülésen utazik. A következő pillanatban nagy csattanás. Zavartan, apróbb…..
Múlt héten meghallgattam egy előadást Jocó bácsi - A történelem tanár előadásában (remek volt hallani, hogy vannak ilyen jó tanárok), amit egy kerekasztal beszélgetés követett, ahol elhangzott egy olyan kérdés, hogy meddig tart a szülő, meddig a tanár felelőssége. Így lett ennek a bejegyzésnek ez a…..
„Mi hasznosabb: az, hogy igazságosan cselekszünk, szépen tevékenykedünk és igazságosak maradunk, ha látják, ha nem – avagy hogy igazságtalanságot cselekszünk, igazságtalanok vagyunk, ha éppen nem is kell lakolnunk érte, és nem kell büntetésben javulnunk?” (Platón) Igaz légy Az igazság tud fájni,…..
Szeretet mindig győz Egyezség 2017.09.27 14:14:37
Légy körültekintő, ha egyezséget kötsz! :)..
Avatar című filmből származik a cím. Nálunk 2009-ben jelent meg, egy évvel Noel balesete után. Ez a mondat nekem nagyon valóságos, a mindennapjaim része. Nézlek, de vajon látlak is?! Sokáig hagytam, hogy érjen ez a bejegyzés. Megvolt a címe, volt pár vázlat mondat, de az érzések, élmények nem…..
Mit is hozhatnék fel példának, mint a hernyó - pillangó esete. Gyönyörű és fantasztikus, ahogy a természet a segítségünkre van, hogy átlássunk dolgokat.                             Királylepke_Fotó: hdwallpaperbackgrounds.net A változás békés folyamat. A hernyó nem harcol, nem tiltakozik. Mikor…..
Szeretet mindig győz 2017.07.22 07:43:21
Amikor gyermeked magabiztos, akkor célokat tud kitűzni és eredményesen cselekszik, hogy el is érje azokat. Jó döntéseket tud hozni. Ez szükségtelenné fogja tenni a támaszkodást. Azt gondolom, az apának is fontos szerepe van ebben. Engedd meg a gyermekednek, hogy felfedezhesse a világot maga körül.…..
"A szeretet mindenekelőtt a csendben való figyelem. Szeretni azt jelenti, hogy figyelsz." (Antoine de Saint-Exupéry) Figyelmesen hallgatsz, mint az empátia vagy figyelsz, hogy mit tehetnél, mint az együttérzés. A fejlett érzelmi intelligenciához tartozó érzelmek, tulajdonképp cselekedetek. Az…..
"A válság meghozza a változást. Az ember képes felülmúlni önmagát, ha tudatára ébred annak, hogy mit veszíthet." Sok hasonló szalagcím van a világban nap, mint nap. Van, hogy tovább olvassuk, van, hogy átsiklunk felette, megborzongunk, együttérzésünket fejezzük ki és olyan is van, hogy szívünknek…..