Regisztráció Blogot indítok
Adatok
stig

0 bejegyzést írt és 179 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fernando Alonso előtt egyetlen spanyol Forma-1-es pilótáról érdemesmegemlékezni: Alfonso Antonio Vicente Eduardo Angel Blas Francisco de Borja Cabeza de Vaca y Leightonról, azaz röviden Alfonso de Portago márkiról. Aki 55 éve lelte halálát az utolsó Mille Miglia körversenyen.A…..
stig 2021.10.15 16:10:44
A Rétromobile szerdán nyitotta meg kapuit, és vasárnap délutánig várja a látogatókat. Ez a bejegyzés rövid bevezetést nyújt azok számára, akik ezt a héten szeretnének ellátogatni (van még kb egy órájuk). Bármit is keres az ember egy világraszóló oldtimerkiálíltáson, a Rétromobile-on megtalálja a…..
Lassan visszatérő hagyomány a karácsonyi jókívánság poszt, amelyhez ezúttal is az Autoworld téli tárlatát hívtam segítségül.  Az igazság az, hogy egy ennél sokkal komolyabb fának kellene itt lennie, de azt benyelte a technika ördöge (mármint nem a fát, csak a róla készült képeket :) )...
stig 2019.12.25 23:53:00
Az InterClassics péntek reggel nyitotta meg kapuit, és vasárnapig várja a látogatókat. Azok számára, akik nem ismerik a belgák A-listás oldtimer kiállítását, javaslom, hogy nézzenek vissza az előző évi beszámolókra. A rendezvény a Brüsszel Expo területét veszi igénybe (Heysel metróállomás, és…..
  Múltkorában beleszagoltunk a nosztalgikus '90-es évekbe, s bár ezt a rész is vádolhatnánk a "Régen minden jobb volt" címmel, ugyanakkor mégis van némi igazsága. Azon túl, hogy az itthoni autós társadalom a szerelemkorszakokat élte, éli (lásd. BMW 320d, VW konszern TDi -k ésatöbbi), azt nehezen…..
stig 2019.09.06 17:33:25
@Ződ2000: Akkoriban más igényeik voltak az embereknek, más hog ylátták a világot, az autót arra használták amire kell. Ennyi erővel a fekte-fehér tv-t is le lehet hordan a 60-as évekbőli, holott akkor az volt az mai manapság a LED-QLED-OLED
A Szovjetunióban a hivatalos propaganda szerint nem volt szervezett bűnözés. A második világháború után közvetlenül azonban működött egy, amelyet elismertek, mivel felszámolták és mintegy azt demonstrálták vele, hogy ezzel együtt az ilyenféle bűncselekmények egyszer s mindenkorra megszűntek létezni.…..
A múltkor már rezgett a léc a Budapestet egész Nyugat-Európa előtt lejárató Opel reklámmal, de szerintem a BMW egy elég nagy szintet lépett most. A video elvileg egy tisztelgés Dr Z, azaz Dieter Zetsche, a Mercedes nagy-hatalmú Mercedes-főnök előtt nyugdíjba vonulásának alkalmából. Szerintem a…..
Bár megfogadtam, hogy a hónapban nem posztolok, legalább egy kép erejéig szeretnék kitérni a nemzetközi nőnapra.  ..
stig 2019.05.08 10:11:33
Amikor megszülettem, Baló György már tíz éve az MTV-ben dolgozott. A következő emlékeim már a gimis, és azon túli időszakból jönnek, amikor apámmal  rendszeresen együtt néztük az MTV1 meghatározó hírműsorait (A Hét, Az Este). Ha Baló György vezette a műsort, garantált volt a pezsgő vita, a sarokba…..
stig 2019.03.19 23:40:59
@MACISAJT: Ez legyen a legnagyobb örömöd.
A 20. századi magyar színművészet egyik legkarakteresebb képviselője, Bánhidi László 110 évvel ezelőtt, 1906. március 11-én született Szatmárnémetiben. Szatmár vármegye, melynek nevét az ősmagyar Zothmar személynévből eredeztetik, korábban is, ma is igen tekintélyes hely. A…..
stig 2019.02.06 12:06:04
@szódabár: Viszont Hofi amikor ezeket "mondta" akkor már más idők voltak, nem az 50-es 60-as évek. Legjobb tudomásom szerint a 70-es 80-as években senkit sem ítéltek halálra vagy internáltak "negyed annyiért".

Túlzások mindig is voltak, és sajnos lesznek.
A Brüsszeli Autószalon most szombaton nyitotta meg kapuit, aki járatos a blogon vagy a privát oldalamon, annak ismerős lehet a rendezvény, tavaly a brüsszeli autószalonnak ítéltem oda az év legjobb autós rendezvénye címet, bár a legjobb autós élmény címről lecsúszott. A rendezvény koronaékszere a…..
Ha valaki már tűnődött el azon, hogy milyen lenne a modern télapó szánkója, most becsukhatja az internetet, az Autoworld ugyanis megadta a tökéletes választ.    Az Autoworld aktuális (a Porsche 70. szülinapja előtt tisztelgő) különtárlatának sztárja a télapó 95 lovas nyított szánkója. Én már…..
A héten bombaként robbant be az autóipar egyik leghatalmasabb titánjának letartóztatása. A hírek elsősorban Japánból érkeztek különböző pénzügyi sajtóorgánumoktól, és bár mindenki csak kapkodta a fejét, eddig egy cikkben sem láttam érdemi példát arra, hogy bárki elgondolkodott volna a dolgon. A net…..
Az előző részben sikerült röviden bemutatni a koreaiak, a Porsche, a Jaguar-Land Rover, és a BMW standjait, valamint a pszichedelikus autómúzeumos tárlatot az 5. számú csarnok alsó szintjén. A java még hátra van minden szempontból, a rendezvényt azonban olyan fejlemények zavarták meg, amire a…..
Júliusban elzarándokoltam a nemrég felavatott Schumacher-gyűjteményhez, amely a kölni Motorworld nagycsarnokában kapott helyet. Lassan öt év telt el az óta, hogy a minden létező rekordot megdöntő (és a legfontosabbakat továbbra is magának tudó) legenda visszavonult, és csak kicsit kevesebb időt telt…..
"Egészen fantasztikus meccs után Gary Anderson nyerte a 2018-as World Matchplay-t - a világbajnokság után a második legfontosabb tornát - Mensur Suljović ellen. Nagyon okos volt, aki ezen a meccsen a 180-asokra fogadott, 28 volt összesen, amelyen igazságosan megosztoztak. A Flying Scotsman a…..
A hétvégén sikerült megint benézni a düsseldorfi Classic Remise-be . Először egy évvel ezelőtt jártam náluk, úton az esseni Techno Classica felé, és nem is bántam meg a kitérőt. De ennek a mostani látogatásnak még mindig a hatása alatt vagyok. Porsche 918 Hibrid szupersportkocsi, Volvo P1800 kombi…..
A Peter Auto versenysorozat azonban él és virágzik, és a Spa Classicsra megint sikerült kinézni. Akinek nincs türelme kivárni a magyar posztot, elolvashatja az angol nyelvű képes-videós beszámolómat az egzostive-on.    ..
Nemrég indult el az angol nyelvű blogom az egzostive.com. Az elképzelés már egy ideje érett bennem, de csak most léptem a tettek mezejére. Az elmúlt hetek így a Wordpress végtelen lehetőségeinek bejárásával és a blog magyar nyelvű posztjainak (legalábbis az emlékezetesebb harmadának) átültetésével…..
Vajon a pályakezdő újságírók tudják-e, ki az a Baló György? Tudják-e, hogy a nagy öregek (Szepesi György, Vitray Tamás, Szilágyi János, Mester Ákos) közül ő az egyedüli, akitől még tanulni lehet a kérdezés mesterségét? Igaz, hogy műsorát az RTL Klub az éjfél körüli sávba dugta, aki azonban nem…..
stig 2018.04.06 18:53:55
@nnnnnnnn: Szerencsétlen.
Szerdán nyitotta meg kapuit a Techno Classica az esseni vásárvárosban (bővebb infók a hivatalos oldalon). A kiállítás a világ egyik legnagyobb oldtimer-rendezvénye, de ez önmagában nem jelent sokat, vagy egy fél tucat rendezvény hirdette már a legnagyobbnak magát. Véleményem szerint az igazi…..
stig 2018.03.23 10:46:57
@Ződ2000: Ez "Na mindegy inkább leporolom az exhaustive projektet." kb mit jelent?
Igazából azért veszem a fáradtságot hogy a frusztrációmat posztba öntsem, mert elkövettem azt a hibát hogy pénzt is adtam a DVD-ért. Erre akkor szoktam vetemedni a mai netflixes időkben, ha egy olyan filmről van szó amit szívesen megnéztem volna moziban is, de nem volt rá időm, sem türelmem utána…..
A múltkor a Mercedes Múzeum mellett természetesen sikerült egy kis időt szakítani arra, hogy megnézzem a város túlsó felén található Porsche Múzeumot. Erről már írtam egy kimerítőbb beszámolót két éve, de a Múzeum minden évben készül valami érdekességgel, ráadásul most egy rendes fényképezőgép is…..