Regisztráció Blogot indítok
Adatok
görbiczt

27 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vajon mi lett volna, ha Szulejmán és István királyunk találkozott volna egymással? Erre a történelmietlen kérdésre nem tudjuk meg soha a választ, azt viszont találgathatjuk, mi lehet abból, ha két olyan vezető találkozik, ahol az egyiknek Szulejmán, a másiknak Szent István komplexusa van. Miközben…..
Úgy tűnik, hogy a civil szervezetek ellen indított kormányzati hadjárat nem fog csillapodni. Kormánypárti politikusok és maga a miniszterelnök is olyan kijelentéseket tettek, melyek felérnek egy becsületsértéssel. A július 21-i rádiónyilatkozat szerint: „A Soros György által támogatott civilek…..
Két drúz származású rendőr és a három izraeli arab merénylő halálával végződött a péntek reggeli merénylet a Templom-hegyen. Az ügy akár el is férhetne a többi Izraelben szórványosan előforduló merénylet között, ha nem lenne egy fontos vonatkozásában új fejlemény. Az újdonság pedig az, hogy a…..
Nincs háború! Korunk egyik rákfenéje, amely kezdi megmérgezni a leghétköznapibb dolgainkat is, a háborús retorika. Háborúban nincs középút, aki nincs velünk, az ellenünk van. Nem lehet egyszerre két urat szolgálni, legalább is olyan két urat, akik egymásnak esküdt ellenségei. Háborúban csak „ők”…..
Mintha nem lenne elég baj a Közel-Keleten, most még az olaj-államok is egymásnak estek. 13 pontos ultimátummal akarják Katart arra kényszeríteni, hogy… Mire is? A követelések kísértetiesen emlékeztetnek arra a jegyzékre, melyet Ferenc József küldött a szerb kormánynak a trónörökös szarajevói…..
Olvasók tiltakozására visszavonta a Libri egy ismert keresztény szerző „Fegyelmezz, megéri” című könyvét, mivel az tanácsokat tartalmazott azzal kapcsolatban, hogyan alkalmazza a szülő a testi fenyítést. Az elementáris felháborodás farvizén azután kaptak a keresztények hideget, meleget. Hiába…..
A jelenlegi kormánypolitikát meghatározó ideológia kulcs eleme a bizonyos - közelebbről meg nem nevezett - háttérhatalmak aknamunkája, melyek a nemzetállamok és a családok elsöprésével készítenék az utat a globalizáció előtt. A beszélgetések során végül ide lukadunk ki, legyen szó klímáról,…..
Görbicz Tamás Donald 2017.06.15 16:53:39
Ahogyan azt sejteni lehetett, az orosz szál ügye elérte a regnáló amerikai elnököt, akinek eddigi ténykedéséről Ésaiás próféta szavai jutottak eszembe (3,5-6): „És adok nékik gyerkőczöket fejedelmekül, és gyermekek uralkodnak rajtok.  És nyomorba jut a nép; egyik a másik ellen, ki-ki az ő társa…..
Azoknak, akik nagy dolgokat vártak a szinte politikai messiásként tisztelt új amerikai elnöktől, ismét csalódniuk kellett. Trump jeruzsálemi látogatása – legalább is egyenlőre – nem hozott semmi újat az izraeliek és a palesztinok viszonyában. Pedig a zsidó államban nagy várakozással néztek a…..
Sok kérdést kaptam ezzel kapcsolatban, így kutakodtam és gondolkodtam egy kicsit, és erre jutottam: Ha lesz, az nem a mostani események miatt lesz. A mostani események (amerikai atom-tengeralattjáró és anyahajó-flotta, rakétaelfogó rendszer telepítése  stb.) az amerikai kommunikáció szerint nem…..
A szűz csillagkép és a Jupiter együttállásának különleges „jele” tudomásom szerint Dél-Afrikából indult el, és sok áttéten keresztül jutott el Magyarországra, így hozzám is. Berkes Sándor ilyen témájú munkássága nem volt ismert előttem, így a cikket nem is neki címeztem. De ha már magára vette és…..
Beszélgetvén hívő és nem hívő embertársaimmal, meglepve tapasztalom, hogy a még viszonylag tájékozottak is azt hiszik, hogy a holocaust a német megszállással kezdődött és éppen ezért elkerülhetetlen volt. Ma, amikor 10 órakor a világ zsidósága, történelme egyik legnagyobb tragédiájára emlékezik,…..
Úgy tűnt, hogy a kormány propaganda gépezete akadozik. Először a migráncs-népszavazás nem jött össze, most meg itt van ez. Pedig nem ez az első olyan eset, amikor ideológiai okokból korlátozzák az alapvető szabadságjogokat, bűnbaknak kinevezett emberekre és szervezetekre mutogatva. Egy 1991 óta…..
A próféciák értelmezése nem lehet önkényes. Ez ahhoz hasonló, mint amikor egy elveszett személyt keresnek. Adnak róla leírást: 175 cm magas, fehérbőrű, kék szemű, szőke, férfi. stb. Ez – a példa kedvéért - öt világos kritérium. Nem telefonálhatsz be a rendőrségre, hogy láttad a keresett személyt, ha…..
Tegyük fel, sikerül a fülkeforradalommal megkezdődött harc, kilépünk az unióból, az emberi jogok helyett a nemzeti szuverenitás lesz a fő rendező elv, az embereknek csak azt szabad csinálniuk, mondaniuk és gondolniuk, ami a nemzeti szuverenitást erősíti. Az iskolai tananyagokban csak a magyarok…..
Még ha fel is tesszük, hogy az égitestek e különleges együttállása jel lenne, akkor is maradna a kérdés: mit jelez? A legvérmesebbek szerint az Egyház elragadásának időpontját, mert amikor az asszony megszüli a fiát, az „elragadtatik” Isten trónjához. Az érvelés lényege, hogy ha az asszony egy…..
A szeptember 23-i csillagállásokat eleve komoly logikai bakugrásokkal lehet ráhúzni a Jelenések 12 „égi jeleire”. A terhes, vajúdásában hangosan kiáltó nő lenne a Szűz csillagkép. A -„szűz anyához” hasonló - ellentmondást a „szűz fogan méhében” kifejezés oldaná fel. A Jupiter bolygó a „fiúmagzat”,…..
A CEU körüli ámokfutás nem csupán Soros ellen folyik, hanem az emberi jogok a fő akadály, amelyet Orbán Viktor és rendszere most maga alá akar gyűrni. Soros, Brüsszel és a migránsok csak ürügy erre. Ellentétben Trumppal, a NER* azzal indított, hogy kiiktatta azokat az akadályokat, amelyek a sajátos…..
Az Olajfák hegyi beszédben (Mt24; Mk13; Luk21) Jézus a tanítványai három kérdésére ad választ: Mikor lesz a templom lerombolása? Mi lesz Jézus visszatérésének jele? Mi lesz a korszakváltozás (helytelenül: világ vége) jele, vagyis mikor kezdődik el a Messiás békekirálysága, az Ezeréves királyság…..
A Szűz csillagkép és a Jupiter bolygó azonosítása a Jelenések 12. részében található két „nagy égi jellel” több okból is erősen problémás. De tisztázzuk először, hogy mi is az az „égi jel”. A szeptember 23-i dátum mellett érvelők - afféle „tüzérségi előkészítésként” - két Igére hivatkoznak. Az egyik…..
Amikor Isten megteremtette az égitesteket, akkor két feladatot adott nekik, az egyik az, hogy világítsanak, a másik, hogy mutassák az idő múlását. Úgy is fogalmazhatnánk, hogy ez volt az idő kezdete, Isten gigantikus óraművének beindulása. A nap szerepe volt, hogy jelölje a nappalokat, a nap…..
Amikor Jézust a tanítványai megkérdezték arról, hogy mi lesz a visszatérésnek jele, azzal kezdte a válaszát, hogy „Vigyázzatok, hogy meg ne tévesszen valaki titeket!” (Mt24,4). Ebben az ú.n. „Olajfák hegyi beszédében” háromszor említi azt, hogy az egyik jel a hitetés, a megtévesztés lesz.A Jézus…..
A leggyakoribb téves magyarázat az 1Kor12,13 félreértelmezése. Itt valóban a Szellem és a keresztség szó egy mondaton belül fordul elő, de nem a Szellem-keresztség értelmében:„Hiszen egy Szellemben mi is mindnyájan egy Testbe kereszteltettünk, akár zsidók, akár görögök, akár rabszolgák, akár…..
A zsidók pünkösdjéhez hasonló események leírását a „pogányok” között az ApCsel 10-ben találhatjuk. Isten igen komoly természetfeletti beavatkozásaira van szükség (angyal, látomás, kijelentés, jel), hogy a hívő zsidókat és az Istent kereső pogányokat elválasztó fal leomoljon, és Péter hajlandó legyen…..
A világban jelenleg zajló káoszból – bocsánat, de - se a budapesti olimpia, se Trump regnálásának első napjai nem érdekelnek annyira, mint a Közel-Keleten zajló változások. Ebből a szempontból még az sem igazán fontos, hogy Trump visszatáncolt abbeli ígéretétől, hogy áthelyezi az amerikai…..