Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jockeymickey

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nézz körbe a környezetedben! Hány márkanevet látsz? Képzeld el, mindegyik mögött ott áll egy ember és egy történet. Sokszor azt sem tudjuk ki, s miért éppen ő. Amíg be nem léptem a stuttgarti Mercedes múzeumba, fogalmam sem volt arról, hogy ki is az az Emil Jellinek...
A cumi rész a szopjál le, vagy tegyünk egy kis sértést a sérülés mellé elv megtestesülését jelenti. Őszintén szólva a történet kapcsán lehetne arról beszélni, hogy ki melyik felet mennyire érti meg. Mondjuk úgy a video már nem az üzletben történtekről szól, hanem arról, hogy az újságíró utána vissza…..
jockeymickey 2017.10.17 14:35:39
SzabóZ től függetlenül:

Nemrég láttam egy diagramot, miszerint Magyarország toronymagasan vezeti az egy főre eső biztonsági emberek számát a világon, ami lesarkítva azt jelenti, hogy nincs nálunk biztonságosabb ország, ezzel szemben
a biztonsági őrök jelenléte inkább aggasztó, mint megnyugtató.

Nincs olyan hivatal, olyan illatszer és élelmiszer bolt, hogy legalább egy unott képű nyugdíjas ne legyen beöltöztetve valamilyen security-s zubbonyba.

A biztonsági őrök országa lettünk, rendszerváltás után olyan iparág épült ki, hogy akik a gombamód nőtt gyorstalpaló tanfolyamokon keresztül szakmát szerezhettek, mindenféle 8 általánost
éppen elvégző emberek, azok valójában lehetőséget kaptak, hogy jobban keressenek, mint egy pedagógus.
Kétség ne essen senkibe, ha bármilyen komoly atrocitás érne valakit, valamit, akár közvetlenül a biztonsági embereket, kicsi eséllyel oldanának meg adott problémát szakszerűen.

Mi az oka, hogy ekkora az igény erre a szakmára? Azért mert ebben az országban mindenki lop, még a politikai elit is, és ez egy elfogadott tény?
Mi az oka, hogy az embereknek nincs bizalmuk a biztonsági Őrök iránt? Sőt ellenérzést vált ki.
Mit lehet elvárni alul képzett, gyenge ítélőképességű frusztrált emberektől? - A legtöbb vagyon elleni bűncselekményt elkövető is ezekből kerülne ki, mert másra aligha alkalmas.

Ha valamikor el jutnánk arra a szintre, hogy megérje ebben az országban becsületesnek lenni, akkor talán nem lopnának ennyit és ezek az emberek tisztességesebb és hasznosabb hivatást választanának maguknak.

Vannak olyan országok, ahol mint a céginformációs oldalakon a cégek után, úgy minden magánszemély után is nyilvánosan kereshető adatok vannak, mint például, hol lakik, mennyi adót fizetett előző évben, büntették e, van-e köztartozása stb.

És működik, megéri nem csalni!

Ott nem hónapok alatt döntenek a hiteledről, hanem pénteken online megigényled, hétfőn már át is utalják.