Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SHRV

0 bejegyzést írt és 54 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
fáymiklós Atom az anyjuk szíve 2024.01.27 07:04:59
Pink Floydot hallgattam az éjjel, angyalom, ragyogóm, csillagom. Pótlás jelleggel, ez olyasmi, amiből pont kimaradtam. Mikor nyolcadikos voltam, ez a zene még túl nehéz volt, mire elsős lettem, már túl könnyű, mégis amolyan gitárzene, egy zenekarral, amelynek leginkább egy normális énekesre lett…..
fáymiklós Egy sörrel elmegy 2023.10.31 07:30:56
Rosszabbra számítottam, ha ez jelent valamit, mert elég értelmetlen akciónak látszott színházban bemutatni a Még egy kört mindenkinek című filmet. Még akkor is, ha eredetileg tényleg színház volt, négyszemélyes darab, pasidarab az alkohol csáberejéről és ártalmas hatásairól, meg az ezerszer látott…..
fáymiklós Survivor 2023.10.16 07:45:49
Nem tudok mindenki nevében nyilatkozni, lehet, hogy van, aki jobban szereti az élet-drámákat, mint a színpadiakat, én maradnék inkább az utóbbinál, így a rég várt, régről halasztott Jonas Kaufmann-koncert nem volt épp elsőrangú élmény. De dráma volt benne. Drámai volt a műsor, mintha arra menne ki…..
fáymiklós A háta mögött 2023.09.06 07:08:44
Egy időben reménykedtem, hogy valaki a homlokára csap a kulturális vezetők között: biztosan nagyon jó országreklám és városreklám az atlétikai világbajnokság vagy az autóverseny, de talán másik közönséget és tartósabban lehetne megcélozni azzal, ha idecsábítanák Woody Allent egy Budapest-film…..
fáymiklós Gyorskocsi 2023.08.15 08:18:03
Emlékszik még valaki Tracy Chapmanre? A nyolcvanas évek végén volt nagy sztár, szerző és énekes, gitáros lány, néhány jó dallal, aztán, ahogy az lenni szokott kikerült a lámpafényből, nem vonult vissza, de nem is koncertezik, nem vagyok biztos benne, inkább csak remélem, hogy az a néhány jó dal…..
fáymiklós Hol jár az eszünk 2023.07.30 07:29:04
Van egy nem nagyon kidolgozott, de talán használható elméletem a máshollétről. Mintha embervoltunk egyik legfontosabb és legáltalánosabb feladatának tartanánk, hogy ne ott, ne csak ott legyünk, ahol éppen vagyunk. Ez sok mindent megmagyarázna, nemcsak a telefonok állandó nyomogatását, nemcsak azt,…..
SHRV 2023.07.31 09:05:49
@stolzingimalter: hm, nem egészen. Az egyik magyar sportdiplomata nagy tiszteletnek örvend abban a térségben, az egyik szigeten asszem díszpolgári címet is kapott. Nemrég még itt, Budapesten volt a központja az általa vezetett szervezetnek és sokszor jöttek onnan hozzá tárgyalni. De ez csak az én fejemben van így, lehet, hogy a valóság az, hogy egy magyar kint üzemeltet egy szállodát.
fáymiklós Honfibú 2023.07.26 07:44:54
Amikor utazni kezdtem, még felhőtlen boldogság volt a nagyvilágban magyarokkal találkozni. Emlékszem, amikor a Karntner Strassén egy ezüstfogú ember mosolyogva jött oda hozzánk: szintén magyarnak tetszik lenni? Akkoriban, de még a nyolcvanas évek elején is az európai országutakon a magyar kocsik…..
Ha engem kérdeznek, mindenkit lebeszéltem volna arról, hogy nagyszabású filmet forgasson Robert Oppenheimer életéről. Nincs benne anyag, úgy értem, filmes anyag, föl lehet robbantani benne egy (vagy két) atombombát, de egyébként más sem történik, mint szürke öltönyös emberek állnak a krétával…..
fáymiklós Van még benne 2023.06.08 06:55:11
Megnéztem másodszor is, és van még benne, van még minimum egy megnézés az Asteroid Cityben, mert szép is, és azt sem állítom, hogy értem minden mozzanatát, de közben azon is gondolkodtam, hogy miért jutott mindkétszer az eszembe Pintér Béla neve. Talán Jeff Goldblum miatt, akinek hozzávetőlegesen…..
SHRV 2023.06.09 16:10:31
@Atestan: A Titkaink, A sütemények királynője, A 42.hét mind kiváló darabok, megrázóak, olyan, ami beleég az ember agyába. Ezekben is van rendszerkritika finom eleganciával tálalva, amiből mindenki érti, hogy mire gondol a költő.
fáymiklós Cybertenor 2022.12.12 07:28:44
Az Órák című operát közvetítették szombaton világszerte, a Metropolitan előadását. Lényegében semmit sem tudtam a darabról meg a szerzőkről, vagy legalább arról, hogy meddig tart az előadás, van-e szünet, így aztán odakerestem a színház honlapjára, ahol ez a felirat fogadott. Másnap is. Most is,…..
fáymiklós Fizetett hősök 2022.11.27 07:17:47
A kérdés az, hogy vajon egy jó színész felelős-e a tehetségéért, vagy ez is valami őskövületi elképzelés, hogy ha jó vagy, tessék minőségi filmekben játszani. Valahogy mi, boldog tehetségtelenek szeretünk erkölcsi kérdést csinálni a tehetségből. Dzsudzsák Balázsnak vagy Détári Lajosnak vajon a…..
fáymiklós A néhai bárány 2022.11.20 07:27:22
Voltaképpen folyamatos meghasonlásban éljük az életünket. Azok mindenképpen, akik akár vallási, akár kulturális alapon érvényesnek érzik a tízparancsolatot, és nem is a legnyilvánvalóbb nehézségre gondolok, a paráznaság tilalmára, mert azt még csak megoldjuk valahogy: az, kérem, nem paráznaság,…..
fáymiklós Apa és fia 2022.10.20 07:31:01
1992-ben én már nemigen néztem az olimpiai közvetítéseket, de Derek Redmondról azért hallottam. Négyszázas futóként az esélyesek között emlegették, de a középdöntőben elszakadt a comb hajlító izma, egy lábon ugrándozva, szörnyű fájdalmak között szökdécselt a cél felé. A biztonságiak sorfalát ekkor…..
SHRV 2022.10.20 19:06:15
@gigabursch: maga a Wada egy általuk létrehozott cég, amit állami pénzen működtetnek. Nyilván soha nem fognak a saját sportolóikra rászállni.
fáymiklós Eltévedve 2022.09.23 07:52:08
Minden kicsit olyan, mintha máshol volnánk, mint terveztük, de utóbb kiderül, hogy addig jó. Mert a szünet után egy szabályos Eroicát játszik a Fesztiválzenekar, amivel én egyáltalán nem tudok mit kezdeni, nem értem, miért jó, hogy egy ilyen sebesvonatot megpróbálnak befékezni, a határozott és végig…..
fáymiklós Mary, a király 2022.08.23 07:39:45
Régen, olyan régen, amikor még a tévéújságban részletes rádióműsor is volt, az ember, mármint fiatal ember, mondhatni, gyerek, filctollal nézte a műsort, bejelölte, ami érdekli. De azt is részletesen, például a Tánczenei koktél című műsorban külön a számokat. A címeket lefordították magyarra, néha…..
SHRV 2022.08.24 15:29:00
@stolzingimalter: ne hagyd, hogy rám esteledjen. Valahogy így, lehet, hogy tévedek, de annak semmi értelme, hogy rajtam menjen le a nap.
SHRV 2022.08.24 22:11:31
@stolzingimalter: ez jóóó!
fáymiklós Brad kitol 2022.08.07 07:37:45
Hiába tudja az ember, hogy ostobaság, valahogy mégis dolgozik benne valami generációs összetartás. Együtt öregedtünk, nyilván nem mindketten a nyilvánosság előtt, de ha ő igen, mármint az én nyilvánosságom előtt lett a Dallas mellékszereplőjéből szuper- és hipersztár, akkor mégis van közünk…..
SHRV 2022.08.08 22:32:04
@polyvitaplex: Robert Redfordhoz senki nem ér fel! Nagyszerű színész és kiváló rendező. Brad Pitt is jó, de az ő korosztályából a nagy kedvencem Mads Mikkelsen. A fiatalok közül az Elvist alakító Austin Butler hatása alatt állok, amióta megnéztem a filmet.
Mindenkivel előfordulhat, hogy egy adott pillanatban, még az égboltra sem kell felnéznie, csak halad előre a forróságtól olvadozó aszfalton, és hirtelen maga sem tudja miért, porszemnek érzi magát. És ez a felfedezés nem, hogy elszomorítaná, miközben megcsapja a saját hónaljának szúrós szaga, hanem…..
Pierre Kóstolgat Picitmás 2022.07.22 10:30:00
  Nagy felháborodást keltett a „Vakítják a rolexes parasztot” címadásom, leginkább azért, mert totálisan félreértették. A „parasztvakítás” kifejezés azt jelenti, hogy a szolgáltató, legyen az bármilyen műfajú, ügyfeleit buta, becsapható „parasztnak” nézi, és gyenge minőségű szolgáltatással…..
fáymiklós A Duna-parton 2022.07.01 06:56:27
Van egy Karinthy-írás, Műfordítás a címe, és arról szól, hogy egy Ady-versszakot addig fordítgatnak magyarról németre és vissza, amíg abból, hogy "Jöttem a Gangesz partjairól, hol álmodoztam déli verőn", az nem lesz, hogy „A Herz-féle szalámiban sokkal sűrűbb a só, mint más hasonló terményekben,…..
A legegyszerűbb az volna, ha csöndben maradnék, mert nincs jó megoldása a helyzetnek. Úgy értem, ha most arról kezd el beszélni valaki, hogy ő aztán soha nem szerette Valery Gergievet, az nem időzít valami fényesen. Vagy túl fényesen időzít, Gergievet most épp senki sem szereti. Putyin barátja, épp…..
SHRV 2022.03.12 12:53:34
@csorsza: most sajnos az oroszokra került a sárga csillag. Milyen kár, hogy a mainstream media nem tud elvonatkoztatni és most mindenkinek szégyellnie kell magát, aki orosz. A cancel culture itt is működésbe lép, kiiktat mindent és mindenkit, aki nem tetszik neki. Gergievnek, Csajkovszijnak, Gogolnak stb mi köze a háborúhoz? Lehet, hogy korábban voltak olyan dolgok, amiben sokan egyetértettek Putyinnal, de most senkinek nincs lehetősége magyarázkodni. Vagyonokat lehet zárolni, embereket kitiltani mindenhonnan, kirúgni őket az állásaikból, csakis a származásuk miatt. A történelem ismétli önmagát, magyarázat mindig van az újabb és újabb gaztettekre mindkét oldalon. Nem védve a kialakult helyzetben az orosz vezetést, (maximálisan elítélem Ukrajna lerohanását), de milyen érdekes jelenség az is, hogy a Putyin - Macron/Scholz stb sajtótájékoztató teljes anyaga cenzúrázva van a youtube-on, vagy csak franciául érhető el egy minimális része a 3 órás anyagnak (bár annak a szinkronjára is kíváncsi lennék, hogy mennyit és hogyan fordítottak le). Szólásszabadság felsőfokon.
fáymiklós Woody hangja 2022.01.03 08:27:17
  Woody Allen magyar hangja ideális esetben Kern András, pedig a kettejük hangkaraktere egészen más, de kicsit még reménykedek, hogy egy szép napon kiadnak valami Woody Allen összest, amiben megcsinálják így is a szinkronokat. Na jó, igazából nem reménykedek. Közben azonban vannak alternatív Woodyk…..
fáymiklós Szerény javaslat 2021.12.27 07:50:24
Tudom, hogy annál nagyobb hülyeséget nem követhet el az ember önmagával szemben, mint hogy felidegesíti magát egy karácsonyi filmen, most mégis sikerült. Nem azért, mert karácsonyi, hanem azért, mert magyar film, Nagykarácsony a címe. Nem értem, hogy lehet ilyesmit megírni, leforgatni, teljes…..
  Azt szeretném, ha a kerületi parkok és játszóterek nem lennének ürülékkel szennyezettek, és ezért a játszótereken kiépítenének megfelelő vécéket. Megfelelő alatt csatornába kötött, napi rendszerességgel takarított, rendben tartott vécét értek. Első lépésként felmérést végeztem, hogy a kerületi…..
SHRV 2021.12.04 19:35:19
@Ahoj-: no és most lássuk, mi valósult meg ezekből a "tanulmányokból".
Mazel Tov Nehéz bevallani, hogy szelíd ellenérzést táplálok a romkocsmák iránt. Ugyanakkor érteni vélem a kényszerből, pénzhiányból születő divatossá tett épületekhez, belső terekhez vonzódó mulatni vágyó ifjakat. Amíg arról van szó, hogy elfoglalunk egy helyet, amit a sajátunknak érzünk, és romos,…..
SHRV 2021.11.20 11:25:19
@szobatars: Soha nem értettem ezeket az összehasonlításokat. Budapest semmivel nem drágább, mint bármely másik főváros Európában.