Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Une Fille Vagabonde

44 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Une Fille Vagabonde Kréta 2022.11.06 16:56:04
Ahogy szeptember első napja eljött, úgy sokak bánatára beköszöntött a hűvösebb őszi időjárás is. De hol van a vénasszonyok nyara kérdésre hamar a legegyszerűbb válasz jár a fejemben, hogy bizony utána kell menni. :) Több úticél lepereg hirtelen a szemem előtt, míg végül Kréta szigetére esik a…..
1. Coney Island Brooklyn egyik lakónegyede (főleg orosz és spanyol származású bevándorlók lakta övezet), amely minden nyáron átalakul szórakoztató- és pihenőövezetté. Számomra nemcsak nyári úticél volt, hisz pár perces metró útra az otthonomtól, már élvezhettem is az Atlanti-óceán látványát. Jóleső…..
Une Fille Vagabonde Top 5: Hawaii 2021.01.25 20:57:00
1. Sea Life Park  A park nagyon sok erőfeszítést tesz annak érdekében, hogy természetes közegükben ismerjük meg a vízi világ kiemelkedő állatait. Nyitott "víziszínházban" csodálhatjuk meg a pingvinek, delfinek és fókák intelligenciáját, miközben bemutatót tartanak nekünk. Továbbá a park különböző…..
Une Fille Vagabonde Cote d'Azur 2021.01.16 19:58:02
  A Cote d'Azur, vagyis az Azúr-part Marseilletől egészen az olasz határig húzódik. Minden megtalálható itt, amire csak vágyunk; vágyhatunk egy-egy utazás alatt: - ilyen a nagyvárosi Nizza, a nyüzsgő Cannes, a csendes Menton, a csillogó Monaco vagy csak az egyszerű kis halászfalvak sokszínűsége. A…..
Une Fille Vagabonde 2020-as évem 2020.12.12 13:57:59
A szokásos utazási összefoglalómat írnám épp, de csak kavarodnak bennem a gondolatok, pillanatok. Mindenki egy boldogabb évet remélt, de sajnos a pandémia sokak életét megváltoztatta. Nem akarok a vírusról beszélni, hisz sajnos a csapból is az folyik, hogy mit kéne tennünk vagy éppen mit nem és…..
Bár Lisszabon is bőven tartogat programokat, felfedeznivalókat; mégis a legtöbb túrista, ha erre jár mindenképpen ellátogat a Sintra- Cascais- Cabo da Rocca hármashoz. És mivel mi is kis kiváncsiak voltunk, így 1-1 nap nyakunkba vettük a legnyugatibb részeket. :) Mint, ahogy az előző cikkben…..
Une Fille Vagabonde Lisszabon 2020.03.22 18:59:28
  Lisszabon talán minden világjáró bakancslistáján szerepel,színes és lüktető kisugárzásának köszönhetően. Nálam tuti felkerült a világvárosok top listájára. Nem is gondoltam volna, hogy ilyen rövid időn belül újra szeretett Portugáliámban találom magamat. December elején terveztük téli kis…..
Une Fille Vagabonde 2019-es évem 2019.12.18 20:56:39
Nos, véget ért még egy év; jöhet egy újabb összegzés. :) A 2019-es év nem az én évem volt, rengeteg minden történt (sok negatív esemény is). Ráadásul beléptem a 30-asok körébe, amit mondjuk nem negatívumként élek meg. Utazások terén meg pláne, hisz nem mindenki mondhatja el magáról, hogy 30 évesen…..
Une Fille Vagabonde Albánia 2019.11.09 16:54:03
Albánia, a Balkán rejtett kincse címet méltán viselheti; hisz számos hegyvidéki és természeti szépségei mellett a Riviéra mesébe illő tengerpartjai csábítják az ide érkező turistákat. Mégis mindenki első hallásra meglepődött, hogy hova is készülődök már megint?! Ráadásul tetőzte az indulás előtti…..
Une Fille Vagabonde Norvégia 2019.08.25 21:47:08
  Bakancslistás helyszín volt számomra Norvégia. Bár szerintem sokan vannak még így rajtam kívül. Az északi országok mindig is vonzottak, de valljuk be őszintén nem éppen a mi kis pénztárcánknak találták ki. Barátnős nyaralásom helyszíne mégis Stavanger és környéke lett. Mikor a nyaralást…..
Une Fille Vagabonde Portugália II. 2019.08.21 18:33:36
Braga Portugália 3. legnagyobb városa Braga. Van egy mondás: "Portoban dolgoznak; Coimbraban tanulnak; Bragaban imádkoznak." Egyetérthetünk a mondással ugyanis Braga mélyen vallásos; a hagyományokat, értékeket erősen őrző város. A portugál Róma elnevezést is megkapta a templomok sokasága  és a…..
Une Fille Vagabonde Portugália I. 2019.07.30 09:55:46
  Imádat! Egy szóval így tudnám jellemezni Portugáliát. Meghatározatlan vágy kergetett már régóta, hogy eljussak ebbe az országba. Bakancslistám élén szerepelt mindig is, de a nagyon magas repülőjegyárak miatt háttérbe szorult. De most minden stimmelt: kedvező repjegy, nyár-meleg,…..
Une Fille Vagabonde Ciprus 2019.05.02 14:40:46
Bor, mámor, szerelem! Valóban így lehetne összefoglalni Ciprus értékeit? Mindenki maga döntse el, de egy biztos; Aphrodité szülőhelye mindenkit magával tud ragadni. És akkor itt jegyezném meg, hogy Ciprus nem szerepelt a bakancslistámon, sőt születésnapomat is máshol terveztem el; de egy…..
A következőkben szeretném veletek megosztani az eddigi Top 30-as listámat. Melyek azok a városok, amelyeket bátran ajánlanék nektek is. A cím egy kicsit ellentmondásos, persze a 30 év nem azt jelenti, hogy minden évben volt 1 utazásom. :)  Az utazás "függőség" kb. 23 éves korom óta tart. Viszont…..
Une Fille Vagabonde Málta 2019.02.04 16:14:21
Málta a Földközi-tenger kis szigetországa, mely tele van felfedezni váró természeti, történelmi értékekkel. Mondhatni az élő történelem elevenedik meg, nem is csoda, hogy 2018-ban Valletta lett Európa kultúrális fővárosa. Sok turista inkább nyáron keresi fel a szigetet, hisz a tengerpart csábít a…..
Une Fille Vagabonde 2018-as évem 2018.12.19 20:49:30
Skacok! Azt hiszem idén sokkal gyorsabban sikerült ezt a kis szösszenetet megírni. Na jó! Az az igazság, hogy már egy ideje halogatom ezt is, de most még időben vagyok! :) Most valami olyat kéne írnom, hogy közeleg az év vége, álljunk meg egy kicsit a nagy rohanás, előkészületek közepette és…..
Une Fille Vagabonde Bordeaux 2018.11.05 14:29:18
Bordeaux. Hmmm... Most tudom, hogy egyből mire gondoltok Kedves Olvasók. Naná, hogy egy finom bordeaux-i borra. :) Első gondolataim nekem is erre asszociálódtak, majd egyre jobban érdekelt, hogy miért is választották Európa egyik legfelkapottabb úticéljának Bordeaux városát. Miben rejlik még a város…..
Idén is sikerült az egyik barátnőmmel közösen nyaralni. Sokaknak a nyaralás egyenlő a tengerparttal és olyan országokat keresnek fel, ahol hódolhatnak szenvedélyüknek. De valljuk be őszintén, néha a túlzsúfolt partok és a turistaáradat visszataszíthatóvá is válhat. Szóval, mikor a közös kirándulás…..
Következő napomon elhagytam Montenegrót és Horvátország felé vettem az irányt. És merre? Szerintem az egyik legismertebb, legtöbb turistát vonzó város felé vagyis Dubrovnikba.   A határátlépés sem volt épp egyszerű. 3-szor állítottak meg minket; különböző típusú ellenőrzésekkel. A migrációs válság…..
  Tavaszi kirándulásomat idén nem épp egy "tipikus" turistacélpontra terveztem, sem valami egzotikus tájra; hanem a  Balkánra. Balkán??? Első hallásra mindenkinek csak a negatív gondolatok jutnak eszébe és persze próbálnak lebeszélni útitervemről, hisz egyedül, lányként, a vad Balkánon sok…..
  A Plitvicei tavak Horvátország egyik legszebb és leglátogatottabb természeti képződménye. A 300 négyzetkilóméteren elterülő tórendszer 16 kristálytiszta tavat és több mint 90 vízesést foglal magába. A Nemzeti Park 1979 óta az UNESCO világörökség részét képezi. A tavakat körülvevő hegyek…..
Bellagio: Leccoból reggel busszal indultam a harmadik napom első állomásának, Bellagio felfedezésére. Bellagio a Comói-tó gyöngyszemeként emlegetett kisváros. Nem a nevezetességek teszik élvezetessé, hanem maga a hangulat (tipikus olasz). A nyugalom érzését kelti a táj; a sok zöld és a hegyek…..
A Comói-tó az egyik legjobb célpont, ha viszonylag olcsó kikapcsolódásra vágyunk. A magas, hófödte hegyek között "kanyargó" tó környezetét bármelyik kis faluból, városból csodálhatjuk, sőt egyes partszakaszok pálmákkal vannak körülvéve. Szinte megunhatatlan a táj! Az egyik legjobb módja, hogy az…..
A Comói-tó Olaszország harmadik legnagyobb tava a Garda-tó és a Lago Maggiore után. A legromantikusabb, legvadregényesebb tónak említik. A tó fordított "Y" alakú, nyugati részét látványosabb villák, kertek szegélyezik, igazán festői kikötőkkel és falvakkal. Míg a tó keleti ága kopárabb és talán…..
Zanzibar Giraffe Manor, Kenya   Cappadókia, Törökország  Blue Lagoon, Izland Marrakesh, Marokkó Bledi tó, Szlovénia  Cseresznyefa virágzás, Japán   Flamingo Beach, Aruba Cinque Terre, Olaszország Taj Mahal, India Machu Picchu Pig Island, Bahamas  Kuala Lumpur,…..