Regisztráció Blogot indítok
Adatok
demeternorbert

17 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Akkoriban, emlékszem, mindig leesett decemberre a hó. Én pedig nagyon vártam, hogy a hófehér pelyhek maguk alá temessék a világot. Szerettem nézni, ahogy lassan kifehéredik az utca, eltűnnek a színek, a formák, már az egész világ csak egy homogén massza, nincs különbség bokor vagy bicikli között. A…..
Retró Lurkók Kevin helyett I. 2021.12.17 18:00:00
Sziasztok,  Demeter Norbert vagyok, [bekezdés]-díjas író és imádom a fenyőfa gyantás illatát, mert két dolgot juttat eszembe: a karácsonyt és a gintonikot. :D Üdv a Retrolurkók blogon, ahol hétről hétre, különböző témákon átívelve merülünk alá azokba a hőn szeretett és noszalgikus 80-as, 90-es…..
Retró Lurkók Kinder-sorok 2021.12.13 18:00:00
Ezen a héten vendégszerzőket hívtam, hogy olyasmiről is nosztalgiázhassunk, amiért én annyira nem rajongtam gyerekként. Szerencsére a Pataki lányok írói tarsojából igazi meglepetés került elő. Fogadjátok szeretettel Eszti és Kriszti írását. Sziasztok, Pataki Kriszti és Eszti vagyunk,…..
Retró Lurkók Télapó itt van... 2021.12.05 18:00:00
Sziasztok! Demeter Norbert vagyok, [bekezdés]-díjas író és egyike annak a rengeteg gyereknek, akik hihetetlen örömmel és izgalommal várták a Mikulást. Üdv a Retrolurkók blogon, ahol hétről hétre, különböző témákon átívelve merülünk alá azokba a hőn szeretett és noszalgikus 80-as, 90-es évekbe.Sok…..
Retró Lurkók Piacolunk 2021.11.29 18:00:00
Sziasztok! Demeter Norbert vagyok, [bekezdés]-díjas író és egyik azoknak, akik gyerekkorukban imádtak a magasra halmozott szalmabálákról ugrálni. Üdv a Retrolurkók blogon, ahol hétről hétre, különböző témákon átívelve merülünk alá azokba a hőn szeretett és noszalgikus 80-as, 90-es évekbe.Sok…..
Retró Lurkók Videózás otthon 2021.11.08 18:00:00
Sziasztok! Demeter Norbert vagyok, [bekezdés]-díjas író és valószínűleg az egyetlen a világon, aki havonta legalább egyszer megnézi a Világ Urai című filmet és üdv a Retrolurkók blogon, ahol hétről hétre, különböző témákon átívelve merülünk alá azokba a hőn szeretett és noszalgikus 80-as, 90-es…..
demeternorbert 2021.11.25 10:39:48
@zotyabacsi: Köszönöm a kiegészítéseket. A másolásvédelemmel kapcsolatos dolgot nem tudtam, a írásvédelemhez kötődő észrevételed pedig hasznos, szerintem is érthetőbb így. ;) Még egyszer köszi, hogy olvastad a posztot, és hogy reagáltál rá.
Sziasztok! Demeter Norbert vagyok, [bekezdés]-díjas író és egyik vagyok azoknak, akik gyerekkorukban imádtak hideg vizet inni a forró leves után. Üdv a Retrolurkók blogon, ahol hétről hétre, különböző témákon átívelve merülünk alá azokba a hőn szeretett és noszalgikus 80-as, 90-es évekbe.Sok…..
Sziasztok! Demeter Norbert vagyok, [bekezdés]-díjas író és valószínűleg azon kevesek egyike, aki zongoratanulmányai ellenére sosem tanulta meg a szamárindulót. Üdv a Retrolurkók blogon, ahol hétről hétre, különböző témákon átívelve merülünk alá azokba a hőn szeretett és noszalgikus 80-as, 90-es…..
Retró Lurkók Diavetítés 2021.01.14 12:21:31
Hétfőnként anya mindig elővette a kék diavetőt és a vagy 40-50 tekercsnyi diafilmet, amit egy fehér, vastagfalú műanyagdobozban tartottunk. Akkoriban még nem volt hétfőnként adás a tévében (ha jól emlékszem, '84 körül járhatunk, de javíts ki anya, ha rosszul emlékszem :)), így miután besötétedett,…..
Az úgy volt, hogy apu elvitt a vasárnapi matinéra. Addig a napig mit sem sejtettem a gumiruhába öltözött szuperhősről, aki az éjszaka árnyai közé bújva vadászik a bűnözőkre. Akinek később a menő kütyüjeiről és verdájáról álmodozott minden, magára valamit is adó lurkó, hogy a Vigyorex-gázzal töltött…..
 A "Ha nem vagy itt" talán az egyik legrövidebb történetű dalszövegem. Azt hiszem, az elsők között volt, amit nem a magány, a zaklatottság vagy a beteljesületlen szerelem ihletett (milyen vidám gondolatok! :D), hanem a remény. Remény egy jobb és szebb életben. Azelőtt nem is gondoltam volna, hogy eg…..
Szevasztok! Akár tetszik, akár nem, minden írónak szüksége van a visszajelzésekre. Persze nem minden áron. Tudni kell megkülönböztetni a hasznos kritikákat – akkor is, ha az esetleg negatív – és azokat, amelyekből nem profitálhatsz. Más emberek más szemszögből láthatják a történetet, ezért a…..
1. Nem attól vagy író, hogy cuki kis szavakat írsz egy oldalra. Attól vagy író, hogy olyan történeteket mesélsz el az embereknek, amire sokáig emlékeznek majd. 2. Nem attól vagy író, mert szuper erőd van. Attól vagy író, hogy baromi keményen melózol azon, hogy a történeted szuper erős legyen. 3.…..
Szevasztok! Mikor belekezdtem, semmit sem tudtam a könyvkiadásról. Sőt, ha eszembe jutott az, hogy valaha is publikálni fogok, akkor magamat mindig egy nagy kiadó sikeres írójaként képzeltem el – mint szerintem mindenki –, aki helyett, az íráson kívül mindent megcsinálnak. Mint a mellékelt ábra…..
Szevasztok! A kezdő írók végtelenül naivak. Sokan hiszik, hogy az írás csupán annyi, hogy egy mézillatú tavaszi délutánon az ember leül egy virágzó cseresznyefa alá, kezében egy mintás, gumis füzettel és egy tollal – az eszköz változhat, beállítottságtól függően lehet írógép, szövegszerkesztő,…..
Szevasztok! Manapság divat könyvet írni és kiadni. A magán könyvkiadókkal mindenki, ismétlem mindenki számára adottak a körülmények, hogy minimális pénzbefektetéssel megjelentethesse a saját történetét. Nincs semmilyen szűrő - vagy ha van, az is csak minimális -, bármit kiadnak válogatás…..