Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zenitó

0 bejegyzést írt és 238 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pirossal vagy kékkel írjunk róla? Ha kékkel, akkor nyugodt életünk lesz (egy darabig), diadalként fogadunk el minden helyére rakott utcakövet, minden elültetett árvácskát, minden, az amortizációpótlástól messze elmaradó buszbeszerzést – amit aztán lehetőleg facebook-hirdetésben jelent be saját…..
zenitó 2022.04.21 13:38:30
@midnight coder: Sikerült lazán kihagynod a rendőröket, katonákat, orvosokat, mentősöket, BKV-sokat, pedagógusokat, színészeket és még milliónyi más munkakört... szóval jó nagy réteg ez a "stb". Rég rossz lenne a fővárosnak, ha a munkavállalók fele a számítógép előtt ülne.
Indul a tavaszi vásár, egészen meglepő árakat találtunk...
Rossz az, aki rosszra gondol. Na, rá lehet furcsán sandítani! De, most őszintén… A lőtéri kutyát sem érdekelné (na jó, csak a magam nevében beszéljek) a rövidpályás gyorskorcsolya, ha nem volna benne magyar szereplő. Soroljuk fel az érintetteket! Jászapáti Petra, Kónya Zsófia, (most jönnek az…..
Madocsa, Tolna megyei kis község, már 1000 éves múltra tekinthet vissza. Ezen az alig kétezer fős településen 1933-ban történt csendőrgyilkosság, melynek elkövetője Márkus Szabó János nem volt ismeretlen a hatóságok előtt. A fiatal férfi épp szökésben volt korábbi bűncselekményei miatt, amikor…..
Tisztelt Cím! Akkor most kicsit szögezzünk le néhány alapszabályt. A szarjaidra neked van szükséged, nem nekem Tehát én állítom a szabályokat, nem te Te alkalmazkodsz hozzám, nem én hozzád   Ezeket fejtsük is ki egy kicsit bővebben, mert ma megint felbasztad az agyam!..
zenitó 2021.11.07 09:43:18
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Mondjuk ha a 2 egyetemi diplomád mellett kicsit figyeltél volna az elemiben is, akkor tudnád azt, hogy az eső esik jól. Ha viszont valami kellemes, akkor azt szépen egy szóban írjuk: jólesik.
  Megjött a villamos, de azt is mondhatnánk; fuss Gergő fuss! Politikatörténeti tananyag lehet majd  a későbbiekben, hogy mi ment végbe az elmúlt másfél hétben Karácsony Gergely körül.  Közben nagyon egyszerű a képlet, az alkalmasabb jelöltet egy ideig vissza lehet tartani, de az alkalmasság előbb…..
zenitó 2021.10.08 19:34:58
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Nem, akkor nem állt le a gazdaság.
Nem volt kijárási korlátozás és az Állatkert is látogatható volt.
Tudtátok, hogy Budapesten van egy olyan lift, amelynek saját buszmegállója van? Sokáig nekem sem volt róla fogalmam, pedig már évtizedek létezik. Egy újabb „titkos” gyöngyszem Budapest közlekedési hálózatából. A helyszín A gróf Széchényi Ferenc által 1802. november 25-én megalapított első nemzeti…..
Hirtelen, agresszíven, rövid távon kell támadni, míg a mátrix nem reagálja le (AirTiger)..
A pillangóúszás kemény műfaj   Mivel a jobb eredménye által Hosszú Katinka indulhatott Magyarországról az olimpián, Tokióban Jakabos nem állhatott a rajtkőre a 200 méteres pillangóúszáson. De Hosszú, immár a második olimpián lépett vissza közvetlenül a rajtot jelző dudaszó felharsanása előtt,…..
zenitó 2021.07.30 08:28:29
@Zionnépe: Bizony, nem engednek csak úgy rajtkőre állni.
Ezért határozták meg az olimpiai szintet. Annyi a bibi, hogy Jakabos is teljesítette a szintet, szóval í nívót nem rontotta volna. De mivel egy országból csak ketten állhatnak rajthoz minden versenyszámban így nem sokra ment a szintjével.
Pedig nem babra ment a játék,hiszen egy esetleges hetedik helyezéssel is milliós elismerés jár, ezt minden bizonnyal hozta volna Jakabos. Arról nem beszélve, hogy kivitték Jakabost Tokióba csak és kizárólag azért, hogy ússzon a váltóban. Üzletileg kiszámolható, hogy ez vajon mekkora okosság volt? Formaruhától kezdve a repülőjegyig. Biztosan megérte.
zenitó 2021.07.28 15:59:47
@andros: Megfogni valóban nehéz a gigákat, pedig itt van a szemünk előtt.
A vízilabdázók 2-2 meccse mind gigaodds-os volt.
A fiúk mindkét meccsének döntetlen volt a félideje, egyik 6-os ,másik 10 fölötti szorzóval.
A lányok 8-as szorzóval kezdték az oroszok ellen, a mai meccse félidei döntetlen 15 feletti volt, a győzelem 20 feletti.
Ha meg tudtad álmodni, meg is tudod tenni! (Walt Disney)..
zenitó 2021.07.22 09:39:32
@HANNIBAL179: Nem pár perce, tegnap már volt vagy 6 női meccs is.
Kertészeti vonatkozású témák ritkán jutnak a hírek fősodrába, ám most ez megtörtént, mégpedig a már mindenki által ismert budapesti méhlegelők okán. Nagy kár, hogy a politika eltérítette ezt az egyébként roppant érdekes topikot, és egy idő után maguk a növények, vagy az ötlet gyakorlati haszna,…..
A magyarság történelmében mindig is fontos szerepet játszott a lovasság. A ló nem csak egy egyszerű haszonállat volt, különleges bánásmódot igényelt. Minden nemzet különböző módon bánt lovaival és gyakran a lovakon múlott a nemzet sorsa is. Most csak a középkori lovas hadviselést és annak az…..
HamPLÓ Moszkvatér 2020.04.20 07:00:00
Meglepetés jelleggel ismét eljutott hozzám egy adag "leesik az állam" típusú régi kép, ezúttal az Electric Railroaders' Association archívumából. A készítők, Joseph és Richard Braun 1967-ben látogattak el a még modern metróvonalak nélküli Budapestre, ahol még a villamosok voltak a legfontosabb…..
2017 év végén az Index olvasói voltak olyan kedvesek, és olyan sokan szavaztak a házunkra a Média Építészeti Díjhoz kapcsolódó közönségszavazáson, hogy megnyerte... Ezért a mai napig nagyon hálás vagyok, és örült is az egész család, hogy a kényszer szülte kis építkezésünk nemcsak a lakhatási…..
Heves vitát váltott ki 32 klub és fesztiválszervező nyílt levele, miszerint nem fizetik vissza az elmaradó koncertek jegyárát, mert akkor csődbe mennének. A levél publikálása óta több aláíró visszakozott, és megszólaltak olyan piaci szereplők is, akik nem írták alá a kiáltványt. Na de mit mond a…..
zenitó 2020.04.17 04:02:35
@031052: Nem hal bele,hiszen már megvette a jegyet és még mindig él.
Mától a légiközlekedésben is rendkívüli helyzet van. A Wizz Air bevállalta, hogy durván reagál a koronavírus-fertőzés terjedésére: tisztán üzleti alapon, a csökkenő foglalások miatt három hétre lényegében leállítja a járatait az olaszországi útvonalain: annyi gépet reptet, amennyit a máig jeggyel…..
zenitó 2020.02.28 06:51:17
@Hórukk: Nagyon muszáj. Tudom bonyolult szó és nehéz megtanulni,de akkor is muszáj.
Egyik ügyfelünk hosszú évek óta kikéri a véleményünket az energiaracionalizálási elképzeléseiről. A földgáz számlájától szeretne szabadulni, mint sokan mások. 13 évvel ezelőtt napkollektorokat telepített, sorozatunk első részében kiszámoltuk, hogyan alakulna a következő 30 év költsége, ha elektromos…..
A második világháború (1939-1945) német szempontból sokkal hamarabb elveszett, mint ahogyan azt a tankönyvek néhány ikonikus nagy eseményhez kötik: például Berlin ostromához, Hitler öngyilkosságához, vagy a végső fegyverszünetekhez kapcsolva az összeomlást. Katonai szempontból nyolc lényeges…..
Az emberi hülyeség és korlátoltság rendkívül szerteágazó, ennek köszönhetően annak eredménye is sokrétűen mutatkozik meg a világban. Sajnálatos módon ezek az eredmények rendszerint katasztrófákat, elképesztő mértékű pusztításokat és feldolgozhatatlan veszteséget jelentenek. Ezekkel a turista is…..
zenitó 2020.01.30 19:49:04
@kiskutyauto: Ha valami kellemes, akkor azt úgy írjuk,hogy jólesik. Ha zuhog az eső,na akkor jól esik.
A "rossz műszaki állapotban van" jelentése az, hogy "nem csináltuk meg, mert szarunk bele". (Fügedi Ubul) Nem tudom, ki mennyire emlékszik, hogy 2018 végén a 24.hu közérdekű adatigényléssel fordult Budapest 23 kerületéhez és a fővárosi önkormányzathoz a bérlakás-állományuk adatait kikérve. Akkor az…..
zenitó 2020.01.16 21:13:25
@HaCS: Bármilyen furcsa is lehet neked,de Magyarország a világ boldogabbik feléhez tartozik minden tekintetben.
A Mutass egy kocsmát! adatbázisom építésekor konkrét kocsmák után kutattam, mikor egy kóbor keresési találatnak köszönhetően egy 1963-ból való digitalizált PDF dokumentumot nyitott meg a gép. Ez a Budapesti Honvéd Helyőrség parancsnokának és a Budapesti Rendőrfőkapitányság vezetőjének közös parancsa…..
Ami túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, az lehet, hogy nem is igaz ! (Disemal)..
zenitó 2020.01.10 21:20:15
@giggs82: Főleg,hogy muszáj nyerniük.