Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zenitó

0 bejegyzést írt és 225 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A magyarság történelmében mindig is fontos szerepet játszott a lovasság. A ló nem csak egy egyszerű haszonállat volt, különleges bánásmódot igényelt. Minden nemzet különböző módon bánt lovaival és gyakran a lovakon múlott a nemzet sorsa is. Most csak a középkori lovas hadviselést és annak az…..
HamPLÓ Moszkvatér 2020.04.20 07:00:00
Meglepetés jelleggel ismét eljutott hozzám egy adag "leesik az állam" típusú régi kép, ezúttal az Electric Railroaders' Association archívumából. A készítők, Joseph és Richard Braun 1967-ben látogattak el a még modern metróvonalak nélküli Budapestre, ahol még a villamosok voltak a legfontosabb…..
2017 év végén az Index olvasói voltak olyan kedvesek, és olyan sokan szavaztak a házunkra a Média Építészeti Díjhoz kapcsolódó közönségszavazáson, hogy megnyerte... Ezért a mai napig nagyon hálás vagyok, és örült is az egész család, hogy a kényszer szülte kis építkezésünk nemcsak a lakhatási…..
Heves vitát váltott ki 32 klub és fesztiválszervező nyílt levele, miszerint nem fizetik vissza az elmaradó koncertek jegyárát, mert akkor csődbe mennének. A levél publikálása óta több aláíró visszakozott, és megszólaltak olyan piaci szereplők is, akik nem írták alá a kiáltványt. Na de mit mond a…..
zenitó 2020.04.17 04:02:35
@031052: Nem hal bele,hiszen már megvette a jegyet és még mindig él.
Mától a légiközlekedésben is rendkívüli helyzet van. A Wizz Air bevállalta, hogy durván reagál a koronavírus-fertőzés terjedésére: tisztán üzleti alapon, a csökkenő foglalások miatt három hétre lényegében leállítja a járatait az olaszországi útvonalain: annyi gépet reptet, amennyit a máig jeggyel…..
zenitó 2020.02.28 06:51:17
@Hórukk: Nagyon muszáj. Tudom bonyolult szó és nehéz megtanulni,de akkor is muszáj.
Egyik ügyfelünk hosszú évek óta kikéri a véleményünket az energiaracionalizálási elképzeléseiről. A földgáz számlájától szeretne szabadulni, mint sokan mások. 13 évvel ezelőtt napkollektorokat telepített, sorozatunk első részében kiszámoltuk, hogyan alakulna a következő 30 év költsége, ha elektromos…..
A második világháború (1939-1945) német szempontból sokkal hamarabb elveszett, mint ahogyan azt a tankönyvek néhány ikonikus nagy eseményhez kötik: például Berlin ostromához, Hitler öngyilkosságához, vagy a végső fegyverszünetekhez kapcsolva az összeomlást. Katonai szempontból nyolc lényeges…..
Az emberi hülyeség és korlátoltság rendkívül szerteágazó, ennek köszönhetően annak eredménye is sokrétűen mutatkozik meg a világban. Sajnálatos módon ezek az eredmények rendszerint katasztrófákat, elképesztő mértékű pusztításokat és feldolgozhatatlan veszteséget jelentenek. Ezekkel a turista is…..
zenitó 2020.01.30 19:49:04
@kiskutyauto: Ha valami kellemes, akkor azt úgy írjuk,hogy jólesik. Ha zuhog az eső,na akkor jól esik.
A "rossz műszaki állapotban van" jelentése az, hogy "nem csináltuk meg, mert szarunk bele". (Fügedi Ubul) Nem tudom, ki mennyire emlékszik, hogy 2018 végén a 24.hu közérdekű adatigényléssel fordult Budapest 23 kerületéhez és a fővárosi önkormányzathoz a bérlakás-állományuk adatait kikérve. Akkor az…..
zenitó 2020.01.16 21:13:25
@HaCS: Bármilyen furcsa is lehet neked,de Magyarország a világ boldogabbik feléhez tartozik minden tekintetben.
A Mutass egy kocsmát! adatbázisom építésekor konkrét kocsmák után kutattam, mikor egy kóbor keresési találatnak köszönhetően egy 1963-ból való digitalizált PDF dokumentumot nyitott meg a gép. Ez a Budapesti Honvéd Helyőrség parancsnokának és a Budapesti Rendőrfőkapitányság vezetőjének közös parancsa…..
Ami túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, az lehet, hogy nem is igaz ! (Disemal)..
zenitó 2020.01.10 21:20:15
@giggs82: Főleg,hogy muszáj nyerniük.
2050-re a magyar lakosság közel 82 százaléka lesz városlakó, nem csoda, hogy a városi infrastruktúra problémái egyre több embert foglalkoztatnak, és egyre többen kérik számon az önkormányzatokat, amikor valami nem jól működik. A fővárosban 2019-ben a rosszul beállított közlekedési lámpák, lekopott…..
El kell döntenünk, játszani szeretnénk vagy nyerni ... (Walter Sobchek)..
zenitó 2019.12.09 00:01:11
@felvidék73: Szia,talán a gólokban van érték. Itt már nem lesz komoly védekezés. A vasárnap hajnali meccseken is gólszüret volt,benézték a bukik a gólhatárokat rendesen.
Egyszerűen csodálatosan megunhatatlan, körbeírhatatlan csoda övezi a metrópótlást a déli szakaszon, ezért kénytelen vagyok újra és újra bemutatni nektek, hogy hogy élünk mi! Mi kis falunk Budapest kiadás, azaz látogassuk meg a politikusok által soha nem hallott és látott Dél-Pest csodálatos vidékét,…..
Nyertes fogadás esetén a legnagyobb tét is túl kevés, vesztes fogadás esetén legkisebb tét is túl sok (Special One)..
zenitó 2019.10.16 16:51:28
@nando79: Mondjuk nem Körmend,hanem Szombathely,de vas-vas.
A sportfogadás műfajába tartoznak az amúgy nehezen hihető dolgok is, de ezekkel lehet keresni (Pyriel)..
zenitó 2019.09.09 23:49:29
@UnderOverHunter: Mondjuk Dárdaival ezt a meccset simán lehoztuk volna 0:0-val. Most előrébb lennénk azzal az 1 ponttal. Nem támadtunk volna ki,nem bolyongtunk volna elől céltalanul. Ez szebb foci volt ugyan,de az meg eredményesebb.
A tippmix olyan, mint a póker! Rossz dobás nincs, csak rossz megadás! (infógyüjtögető)..
zenitó 2019.09.09 18:42:38
@Rosetti: Szia,én is X-re tettem,mögöttem állt a sorban Kabát Peti, kicsit leskelődtem és hazaira tette a meccsünket.
Az elmúlt egy-két hét posztjai alapján azt is gondolhatnák sokan, hogy én utálom a Ferencvárost, esetleg Újpest/Fehérvár szurkoló vagyok. Egyik sem igaz. Először is egyetlen magyar futball csapat szurkolója sem vagyok, egyiket sem szeretem/utálom jobban, mint a többit. Sem a Fradi, sem a Debrecen,…..
zenitó 2019.08.24 00:47:12
@alfaxx: Lesz helyettük afrikai. Pont olyan sport lesz mint a kosárlabda vagy a rövidtávfutás. Este néztem az Aston Villa-Everton "angol" bajnokit. Jóindulattal 4 fehér volt a 22 focista között. A cserék is niggerek voltak. Itt tartunk.
Az alábbiakban egy fiatal albérlő lány részletes helyzetleíró levelét olvashatjuk, aki az egyik legrosszabb szomszédfajtával kénytelen megküzdeni; a régebbi lakástulajdonosokra jellemző, maguknak előjogokat feltételező nyugdíjasokkal.   Üdv! Nekem is meggyűlik a bajom a szomszédokkal, és…..
A leggyorsabb vonatokról már többször is szó esett itt a blogon. De a nagy sebesség semmit sem ér, ha a távolság amúgy is rövid vagy pedig a megállók vannak túl közel. A következő lista a világ leggyorsabb vonatait sorolja fel, de nem a legnagyobb sebességük alapján, hanem a két megálló közötti…..
zenitó 2019.08.02 19:19:33
@Madarász Henrik: No,az a szlovák terület is magyar.
Ezt kiabálta egy  kiskamasz a társainak tegnap a Balaton-parti strandon, és azonnal értelmet nyertek az elmúlt évek itt szerzett fertőzései. A férjem évek óta minden Balatonban töltött nyár után jellegzetes bőrkiütéseket növeszt magán mellkas-szerte, amire a bőrgyógyász első alkalommal csak annyit…..
Biciklizni mindenki tud, csak nem mindenki gyakorolja! A gyerekeknél ez már szinte a (mozgás)fejlődés része, ahogy a mászás, felállás, bilizés, lépcsőzés váltott lábbal stb. ezért is pörögnek rajta a szülők (egy részük legalábbis biztos, és bevallom először kicsit én is). De aztán ahogy pipa kerül a…..
Egymást érik a botrányok a magyar Wizzair járatokon. Hátrahagyott utasok, durva késések, nulla tájékoztatás, zsebkendő méretű ingyen fedélzetre vihető poggyász. Meddig feszítheti az utasok idegeit egy légitársaság, hol a határ? A helyzet az hogy nagyon sokáig. Wizzairt nem igazán hatja meg egyes…..
Érdekes képet kaptunk. Karácsony Gergely mellett kampányolnak aktivisták, ahogy az kell. De a pulton leragasztották az őt jelölő MSZP nevét. Hmm. Vajon miért?..