Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csabosz

141 bejegyzést írt és 104 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Az Úrszava.net munkatársai kijöttek egy új androidos alkalmazással, amiben a régebbi Bibliai témakereső appjukat fejlesztették tovább. Jelenleg 9 magyar, 1 román, 2 angol és 1 német nyelvű bibliafordítás tölthető le (alapértelmezetten a Károli és Csia Lajos-féle fordítás érhető el). Jegyzetek…..
bibles.org Csak most találkoztam ezzel az évek óta létező weboldallal, amit az American Bible Society működtet. Kiválóan alkalmas bibliaolvasása és keresésre magyar nyelven is az oldal. Amint a fenti képen látszik, három magyar nyelvű Biblia is elérhető és használható a honlapon. Mobileszközön is…..
Csabosz 2016.04.25 14:38:41
@Zoarden: igen, köszi, ismerem a biblegateway.com-ot, használom is rendszeresen, mert az EFO-t (Egyszerű fordítás) itt lehet elérni a neten.
Ezeket ajánlottam még korábban (lehet, hogy már nem mindegyik él): bibliaprogramok.blog.hu/tags/bibliaolvas%C3%B3_weboldalak
A napokban megjelent a Bibleworks bibliaprogram 10-es verziója. A program elmélyült tudományos kutatásra, de mindennapi használatra is alkalmas. A mostani újításokkal még barátságosabb a munka az ősi szövegekkel. A 10-es verzió újdonságait itt mutatják be a készítők. Itt pedig…..
benjaminbacso Bölcs tanítás 2015.04.06 08:39:01
Egyházunk honlapja így számolt be az eseményről Baptista tematikájú hetet tartottunk az EURO-ban. Várom a folytatást, hiszen külön öröm volt együtt látni egy foglalkozáson a Talentum Baptista Általános Iskola 1. évfolyamát, és a város egyéb intézményeiben baptista…..
Új termékkel nyitja a Világméretű MotoMaker boltját a Motorola! Az amerikai cég az első Moto X megjelenésével hozta el nekünk a választható színkavalkádot. A webshopjában különböző képességekkel lehetett felvérteztetni a telefont (szín, anyag, háttértár). Sajnos, csak…..
Csabosz 2015.04.01 20:41:39
A BlueLetterBible.org oldal az egyike azon oldalaknak, ahol igen sok segítséget, kiegészítést találhatunk egyes bibliai szakaszokhoz, illetve szavakhoz. Jó hír, hogy mindez elérhető most már androidos telefonokon is.   Első benyomások: kicsit vaskos a…..
Elkészítettem a baptista Áhítat kiadvány kivonatos változatát, ami az igéket, és témákat, összefoglaló gondolatot minden naphoz tartalmazza. Az elmélkedéseket ezek a modulok nem tartalmazzák, azokat a baptist.hu oldalon itt lehet elolvasni. Letöltés TheWord fájl:…..
Bibliaprogramok Logos 6.0 2014.11.07 11:15:25
A Logos bibliaprogram már a 6-os verziónál tart. Egyre kiforrottabb a tudása, és egyre letisztultabb a felülete. A bemutató oldal itt található: https://www.logos.com/6 Itt pedig néhány kedvcsináló videó az új funkciókról:       ..
Néhány napja osztottam meg Twitteren azt az álláshirdetést, melyben az Uber helyi képviselőt keres magának. Olyan embert szeretnének felvenni Budapesten, aki a közösségi fuvarszolgáltatás népszerűsítését és piaci terjedését fogja helyben segíteni.  Az Uber már letarolta az…..
Csabosz 2014.07.30 23:27:28
Az animált gifek, svg animációk webdizájnban betöltött újabb szerepéről, jelentőségéről korábban már írtam. Most következzék a html5 videó. Az elképzelésünk a következő volt: szerettünk volna megmozgatni egy grafikai elemet, végtelenítve. Viszont maga a grafikai elem elég…..
A Biblegateway oldal, amelyik sok más bibliafordítás mellett otthont ad az Egyszerű fordításnak, most elérhetővé tette oldalának béta változatát, ahol igényes, mai felületen olvasható ez a szöveg is. Ismerjük meg az oldalt a képre kattintva: ..
Ahogy a Magyar Bibliatársulat ígérte, húsvétra elkészültek és bizonyára hamarosan a boltokba kerülnek a nyomtatott RÚF 2014 (Revideált új fordítású) Bibliák. Ezzel párhuzamosan élesedett két új magyar bibliai honlap. Bibliajárat - bibliajarat.hu   A honlap…..
A népszerű Youversion bibliaprogramban és a honlapjukon (bible.com) pár napja elérhetővé vált a nemrég elkészült Revideált új fordítás (RÚF 2014). Így egy jól használható, mai szöveg került a ott elérhető magyar bibliák közé. A fordítás az androidos, és egyéb…..
Styxx, a multiblogger - ráadásul az első magyar blogkrimi szerzője - nem először lep meg remek vendégposzttal. A dalmát giccsházemlékmű után egy egészen más témát fedezett fel egy horvát dizájnoldalon, amit azonmód meg is írt az Urbanistának. Át is adom neki a…..
Nem vagyok híve a direkt otthoni fejlesztésnek, de sokszor a kicsik szívesen is csinálják a feladatokat. Ha pedig így van, akkor miért ne csináljuk, baja biztos nem lesz tőle. Természetesen tanítani semmit nem szabad, az majd az iskolában következik. Az irányokat mindenképp ismerje,…..
A tegnap megjelent Samsung Galaxy S4 és HTC One Google Edition készülékek egyik váratlan mellékhatása az lett, hogy egy lelkes hekker rekordidő alatt kioperálta az amúgy a korábbiakhoz (tehát még a Nexusokon elérhetőkhöz képest is) javított kamera alkalmazást, és ahogy az már…..
Jézus megátkozta, mert nem adott Neki gyümölcsöt, holott még nem is jött el a fügeérés ideje. Jézus átka azt mutatja, hogy átok számunkra, ha nem Jézust szolgáljuk. Ha viszont Őt szolgáljuk, ha Neki akarunk gyümölcsöt hozni, akkor abban az időben is gyümölcsöző lesz az…..
Ismét egy bibliaolvasásra szánt weboldalt szeretnék bemutatni. Az online-biblia.ro a King James angol, és egy román bibliafordítás mellett tartalmazza az 1908-as Károli, és a 2011-ben megjelent Revideált Károli szövegét. Igen hasznos funkció az "Igekereső" nevű bookmarklet,…..
Talán kevesen tudják, hogy ma már léteznek magyar nyelven is letisztult küllemű oldalak a legfőbb magyar fordítások olvasásához. Kettőt mutatok be. Mindkét oldal reszponzív, tehát nagyszerűen használható mobil eszközökön is. bibliaolvaso.hu Ez a protestáns új fordítást,…..
Evolúsön 14 évnyi indexelés 2013.02.01 01:38:31
Az ország egyik legolvasottabb hírportálja, az Index.hu, közel 14 éve fáradhatatlanul villogtatja irányjelzőit, és hajtja fel gőzerővel nap, mint nap a friss információkat. Az uralkodó webes trendeknek mindig készségesen alávetették magukat, igaz, a logó nem túl sokat változott…..
Csabosz 2013.02.01 22:27:19
Appdroid Tasker 2010.11.28 16:04:00
Nem szokásom fizetős appokról írni ide, mivel a nagyközönség számára nálunk (legálisan) nem, vagy csak roppant körülményesen elérhetőek. A Tasker esetében kivételt teszek, mivel számomra nagy fanfavorit program. Roppant bonyolult, és ebből fakadóan roppant érdekes program: a…..
Az Androlib, az internetes folklórnak hála, ma felbecsülhetetlen szolgálatot tesz drága olvasóinknak: egyetlen képpel választ ad ideges rokonok, családtagok kérdésére. Ezt kellene mind benyomni a hátizsákunkba, ha nem lenne nálunk okostelefon. (Ismeretlen művész alkotása, ha…..
Egy kedves kommentelő, Ödönbéla jelezte, hogy már olvasható androidon és iphone-on is az Egyszerű fordítású Biblia. Nagyon jó hír ez. A magyar Bibliához úgy férhetsz hozzá, hogy a telepített programot (ERV Reader a neve) megnyitod és az ERV feliratva kattinva letöltöd a magyar…..
Csabosz 2012.10.29 11:03:35
@Ödönbéla: Köszönöm a hírt, frissítettem a bejegyzést!
Sytka és infaustus részletesen bemutatták a nemrég megjelent egyszerű fordítású teljes Bibliát. Most én arról szeretnék itt hírt, adni (kösz viteez!), hogy ez a Biblia olvasható már egy online felületen is, nevezetesen a Biblegateway.com-on. Itt találhatod meg ezt a fordítást.…..
Csabosz 2012.10.28 15:00:22
@Ödönbéla: De jó, hogy írtad ezt! Készítek is egy új bejegyzést erről! Köszönöm!
A kedvenc bibliablogom, az openbible.info adott hírt arról, hogy elkészült az ókori görög-római világ online térképe. Nagyon hasznos online eszköz ez a bibliaolvasók számára is. A térkép itt található. Jó böngészést! ..