Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Baráth Lívia

24 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sziasztok, Madárbarátok! A mai bejegyzésben arról számolok be Nektek, hogy hogyan telt a tavaszi időszak a kertben madárszempontból. Mint tudjuk, a tavasz a madaraknál a párválasztás és a fészekrakás ideje, mely folyamatokba mi is bepillantást nyerhetünk, ha odúkat helyezünk ki a kertben,…..
Sziasztok, Madárbarátok! Ez alkalommal egy kis visszatekintés fog következni azokról a téli madárvendégeinkről, akik az előző bejegyzés óta fordultak meg az etetőnknél. A mostani meleg nyári napokban talán hűsítően fog hatni ránk néhány havas fotó. Elsőként ezt, a tengelicről készült képet osztom…..
Madárles Kertünk madarai III. 2018.02.01 20:09:40
Sziasztok! Íme, következik az újabb bejegyzés, melyben azt osztom meg Veletek, milyen madárfajok keresték fel a kertben kihelyezett etetőket. Elsőként bemutatott szárnyas vendégünk naponta többször is megjelenik a kertünkben található harkályfán, és szívesen csipeget a kiakasztott cinkegolyóból. A…..
Madárles Cinegelesen Sopronban 2017.12.29 15:56:48
Sziasztok! Régóta szeretnénk már bővíteni a megfigyelt cinegerepertoárt egy búbos cinegével, úgyhogy elhatároztuk, hogy meglesünk egyet még az idén. Mivel a búbos cinege lelőhelyei az öreg lucfenyvesek, és hazánkban ilyen terület őshonosan az Alpokalján található, így Sopron felé vettük az…..
Madárles Kertünk madarai II. 2017.12.28 21:20:24
Sziasztok, Madárbarátok! Következzen a legutóbbi bejegyzés folytatásaként a kertünkben azóta fotózott madarakról szóló beszámoló. A november és a december beköszöntésével megérkezett a hideg időjárás, így még nagyobb forgalmat tapasztaltunk a madáretetőnél és az itatónál egyaránt. Elsőként egyik…..
Madárles Kertünk madarai 2017.10.29 16:25:58
Sziasztok! Íme, újabb bejegyzéshez érkeztünk, ezúttal arról számolok be Nektek, hogy milyen madarakhoz volt/van szerencsénk saját kertünkben. 18. kerületi otthonunkban kialakítottunk egy kis madárbarát sarkot, ahol odúk, itató/fürdető és madáretető látja el minden földi jóval a kis szárnyasokat. A…..
Madárles Apaji madárkaland 2017.07.05 18:30:40
Sziasztok, Madárbarátok! Ezúttal arról a madármegfigyelésről írok Nektek, amelyet a közelmúltban Apajon tettünk. Térképen megnézve Apajt, láthatóak vizes területek, de főként a puszta a jellemző. Lássuk hát a készített fotókat a megfigyelt madarakról! Első megfigyelt tollasaink ezek a pihengető…..
  Sziasztok! Ebben a bejegyzésben arról írok Nektek, milyen fajokat lestünk meg második alkalommal visszatérve a Merzse-mocsárhoz. Először is régi ismerősünkkel, a szárcsával találkoztunk, aki nem volt egyedül: aranyos, pelyhes fiókái ügyesen követték, jó darabig néztük őket egy kiépített lesről.…..
Madárles Madárles és félmaraton 2017.06.24 22:15:03
Sziasztok! Ez alkalommal a tihanyi Belső-tó vidékére invitállak Benneteket egy virtuális sétára, ahol elsősorban a Tihanyi Félmaraton teljesítésének céljából jártunk. Na, de, ha már ott voltunk, miért is ne néztük volna meg, mi a helyzet madárles-fronton...Néhány szárnyast ismét sikerült lencsvégre…..
Sziasztok! Íme, a hosszú tél után kitavaszodott végre, ez az évszak tökéletesen alkalmas egy kis madárleshez. Kikelet idején madárfüttytől hangosak a hajnalok, és nap közben is aktívak a madarak, hiszen a tavasz a fészekrakás, párválasztás ideje. Mi sem voltunk restek, három alkalommal kerekedtünk…..
Sziasztok Madárbarátok! Ez alkalommal arról írok Nektek, milyen madárfajokat sikerült meglesnünk Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, Vásárosnaményban. Annyit előre elárulok, hogy ezúttal sem tértünk haza fényképek nélkül. Elsőként ezzel a szürkésbarna tollazatú madárkával talákoztunk, aki egy ágon…..
Sziasztok! Ez a bejegyzés két túránkon megfigyelt madárfajok bemutatására hivatott, melyeket Piliscsabán és a Hármashatár-hegyen tettünk a közelmúltban. Lássuk, milyen tollasokkal találkoztunk, következzen a beszámolóm a Budai-hegység madarairól. Piliscsabai túránkon először is ez az érdekes csőrű…..
Sziasztok! Ebben a bejegyzésben a főszerep a Gellért-hegyen meglesett madaraké lesz. Két különböző alkalommal sétáltunk fel-alá minél több madárfaj megfigyelésének reményében, most megosztom Veletek, milyen eredménnyel zárult. Elsőként egy új fajt dokumentálhattunk, egy sisegő füzikét. Háta és…..
Sziasztok! Ez alkalommal Horvátországban, a Plitvicei-tavak területén tettünk kirándulást, természetesen egy kis madármegfigyeléssel egybekötve. Érkezzen hát a beszámoló arról, milyen szárnyasokat sikerült lencsevégre kapnunk. Elsőként egy barna-fehér madarat vettünk észre, aki a víz fölé nyúló…..
Üdv Madárbarátok! Ezúttal egy virtuális kirándulásra invitállak Benneteket, méghozzá a Velencei-tóhoz tartozó Dinnyési Fertő vidékére. Mivel vízimadarakról nem készült eddig sok képünk, úgy döntöttünk, szélesítjük a palettát, és meglesünk néhány új példányt közülük. Ehhez remek helyszínnek tűnt a…..
Helló, Madárbarátok! Ahogy ígértem, most megosztom tapasztalaimat a Városligetről madárlesszempontból. December 3-án látogattunk el a Városligetbe némi madarászkodás céljából. Az idő igen hűvös volt, de ez nem szegte kedvünket. Mivel nem voltunk ismerősek a madarak szokásos tartózkodóhelyével…..
Madárles A Merzse-mocsár madarai 2017.02.08 15:34:29
Sziasztok! Ez alkalommal a Merzse-mocsárban madarászkodtunk, az olvadáskor keletkezett sár ellenére felkerekedtünk néhány újabb faj megfigyelésének reményében. A mocsár körüli tanösvényen haladtunk, és -elárulhatom-, nem tértünk haza fotók nélkül ezúttal sem.  Túránk során leggyakrabban a…..
Sziasztok Madárbarátok! Ez alkalommal néhány kisebb madárleses kalandunkat osztom meg Veletek, -a képek mennyiségének megfelelően-  két részletben. Több helyen is megfordultunk mostanában, és a tollasok nyomába eredtünk, hogy bővítsük a megfigyelt madarak repertoirját. Elsőként szülővárosomba,…..
Baráth Lívia 2017.01.25 20:33:12
Üdv Mindenkinek! Itt is van a tegnapi bejegyzés ígért folytatása. Ez alkalommal a Városligetbe tértünk vissza, ellátogattunk a Gyadai-rét tanösvényre, és készült néhány kép a budapesti lakásunkhoz tartozó udvaron is. Lássuk tehát, milyen madarakat lestünk meg a Városligetben második…..
Sziasztok Madármegfigyelők! Ma egy fontos dilemmát fogunk kibogozni: galamb vagy gerle az a bizonyos...? Nos, hát nem mindig használják helyesen a szürke tollasokra illő kifejezéseket. Nevezzük hát nevén a gyermeket, lássuk, mi a gerle és galamb közötti különbség. Ismét néhány általunk készített…..
Madárles Madárlesen a Mátrában 2016.12.13 19:09:47
Üdv mindenkinek! Nos, elérkezett a várva várt mátrai kirándulásunk, következzen tehát a beígért glosszárium a meglesett tollasokról. Három túrát tettünk, első ezek közül Mátrafüredről indult. Csípős, igazi téli idő volt, de cseppet sem bántuk, mert a zúzmarával díszített erdő látványa mindenért…..
Üdv mindenkinek! Ahogy az előző bejegyzésben említettem, ma a Péterhalmi-erdőben tett madárlesünkbe avatlak be Benneteket. Először egy kicsit az erdőről írnék, hiszen -bár már ötödik éve lakom Budapesten- először én sem ismertem ezt a területet.  A Péterhalmi vagy másnéven Halmi-erdő a XVIII.…..
Üdv mindenkinek! Ezúton megosztom Veletek benyomásaimat, élményeimet, na meg persze néhány fotót a híres-neves Tatai Vadlúdsokadalomról. :) Egy jó ideje elhatároztam, hogy madárkedvelő állampolgárként részt szeretnék venni ezen a jeles eseményen, és november 26-án Tatán múlatni az időt többezer…..
Üdv mindenkinek!  Jó helyen jársz, ha érdekelnek a hazánkban megtalálható madarak, melyeket saját kirándulásaink, túráink alatt készült fotókból igyekszem bemutatni. A cél: Lesd meg hát mind!, tehát minél többféle hazai madárfajt megfigyelni, és  fotóval dokumentálni. Régóta figyelgetem a kertben,…..