Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Magyar Logisztikai Egyesület

20 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Unger Zsolt újságíró kérdései Doór Zoltánhoz, a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) elnökéhez Kormányszintű megállapodás született arról, hogy Debrecenben a BMW konszern autógyártó üzemet hoz létre két éven belül. Szíjjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Oliver Zipse-vel, a BMW csoport…..
Egyre nehezebb helyzetben vannak a magyar fuvarozók. Az Unión kívüli kamionosok nyomott áraikkal elveszik előlük a megrendeléseket. A helyzetet pedig még tovább ronthatja a tervezett mobilitási csomag. Hogyan tudnak így érvényesülni a kis fuvarozó cégek?  Az EU-hoz később csatlakozó tagállamok…..
Sokadik alkalommal hívta fel levélben a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete a NAV és az ORFK illetékeseinek figyelmét a keleti és déli ellenőrzött határszakaszainkon kialakult helyzet tarthatatlanságára. Legutóbb – Ignácz József Péter elnökhelyettes kezdeményezésére – a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt…..
Turcsányi Károly[1] - Hegedűs Ernő[2] A VASÚTI SZÁLLÍTÁS ÉS A TENGERI SZÁLLÍTÁS ÖSSZEVETÉSE: A MADRID-JIVU VASÚTVONAL LOGISZTIKAI ÉS BIZTONSÁGPOLITIKAI SZEREPE - szállítási ágak közlekedés-stratégiai vizsgálata – rész „Valójában a termelés negyedik ágának tekinthető a szállítóipar… Ez a…..
Turcsányi Károly[1] - Hegedűs Ernő[2] A VASÚTI SZÁLLÍTÁS ÉS A TENGERI SZÁLLÍTÁS ÖSSZEVETÉSE: A MADRID-JIVU VASÚTVONAL LOGISZTIKAI ÉS BIZTONSÁGPOLITIKAI SZEREPE  – szállítási ágak közlekedés-stratégiai vizsgálata – I. rész   „A szállítás költségei beépültek a termékek árába, így a szállítási…..
Bevezetés: A MagyarLogisztikai Egyesület blogján indít egy cikksorozatot,amely alapvetően hazaiszerzők más szakmai sajtóban közelmúltban megjelent műveit mutatja be hetente–időgazdálkodásiokokból- több részletben. Első cikkünket a KatonaiLogisztika folyóirat 2018.3-4.számból…..
  Új technológiák az ellátási lánc biztonságának szolgálatában Krypto valuták forradalmasítják a számítástechnikát III. rész   Eddig is nagyon sok erőfeszítést tett a logisztikai szakma az ellátási lánc biztonsága érdekében, egy részt a „tracking and tracing”, ami meghatározza, hogy az úton…..
  Megjelent a Logisztikai Évkönyv 2018-ban (ISSN 1218-3849)   Mondovics János Okleveles gépészmérnök, okleveles gazdasági mérnök, MLBKT logisztikai magiszter, a Budapesti Gazdasági Egyetem címzetes egyetemi docense. Korábbi pozíciói: ügyvezető igazgató a Logisztikai Fejlesztési…..
Dr. Gyenge Balázs Ph.D Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Regionális Gazdaságtani és Vidékfejlesztési Intézet, Tevékenység menedzsment és Logisztika Tanszék, Gödöllő bgyenge@interm.gtk.gau.hu   Abstract: Manapság a tudományos világban mindenki publikál. A tudomány…..
Dilemma, mivel fizessek?   Az elsőt rész itt érhető el: http://mle-logisztika.blog.hu/2017/08/08/dilemma_mivel_fizessek_1_resz    Pró és kontra a hagyományos vagy digitális fieztőeszközök használatával kapcsolatban 2. rész A halandók számára az előző cikkben leírtak még mindig nem sokat…..
    A Magyar Logisztikai Egyesület 2015 februárjában tartotta két napos jubileumi, XX. Logisztikai Konferencia és Fórum rendezvényét, „BELÉPŐ A JÖVŐBE” Innováció és Logisztika címen. A rendezvényen a Magyar Katonai Logisztikai Egyesület öt fő részvételével képviseltette magát.  A 2015-ös év…..
Dilemma, mivel fizessek?   Pró és kontra a hagyományos vagy digitális fieztőeszközök használatával kapcsolatban 1. rész   Emlékeim szerint, közel 10 évvel ezelőtt (2008-ban) Tunéziában Karthágó[1] romjait megtekintve az idegenvezető felhívta figyelmünket egy több kisebb fülkéből álló…..
Készítette:Farkas Tibor újságíró A rendszerváltással egy időben születtek azok a vágyak, melyek szerint Magyarországot legalább Közép-Európa logisztikai központjaként szerettük volna látni  néhány év elteltével. Mi magunk is célként tűztük ki e szakmai törekvés támogatását. Az évek múlásával…..
Családi vállalkozások tízezreinek dilemái: Generációváltás utódlással? Külső menedzsment? Eladás? Elvérzés, csőd, felszámolás? Önnek van terve?  Plan C…, Plan D… Rengeteg cikket lehet manapság olvasni arról, hogy az első generációs családi vállalkozások – a rendszerváltás idején indulók –…..
OPTIMALIZÁLÁS FELSŐFOKON (http://biztonsagpiac.hu/) Globalizálódó gyártás, e-kereskedelem, internetes információcsere, online üzletkötés és megrendelés, szaporodó webáruházak, egyedi kiszállítás – gyorsan változó világunk markáns jellemzői. A termékek és készáruk optimális sebességű, ugyanakkor…..
Sok hazai áruszállítással foglalkozó szakember véli úgy, hogy a CEMT nemzetközi áruszállítási engedély napjainkban komoly egyensúlyzavarokat okoz a magyar fuvarpiacon. A CEMT-el kapcsolatos gondokról ezúttal az ágazat legmagasabb, tudományos szintjét képviselő,  felsőfokú ismertekkel rendelkező…..
Az alábbi cikk 2010. március 24-én íródott. Várjuk a hozzászólásokat, valamint a véleményeket, hogy az olvasók szerint mi változott meg a cikk megírása óta, köszönjük. A magyar logisztikának a régiós országokkal kell versenyeznie   A logisztikai szektorra vonatkozó hazai gazdaságpolitikának…..
Az alábbi cikk 2010. november 23-án íródott. Várjuk a hozzászólásokat, valamint a véleményeket, hogy az olvasók szerint mi változott meg a cikk megírása óta, köszönjük.   Miért nem lettünk (eddig) Közép-kelet Európa logisztikai központja?   A rendszerváltás után a magyarországi emberek úgy…..
MLE Vélemény 2017.01.23 14:11:16
MLE A vélemény szabad! 2017.01.20 19:21:31
A vélemény szabad! A Magyar Logisztikai Egyesület blogot indított azzal a céllal,hogy fórumot adjon mindazoknak,akik szakmai véleményt kívánnak nyilvánítani a logisztika bármely területéről,tapasztalatokról,hírekről,itthonról és külföldről egyaránt.E felület mentes azoktól a korlátoktól,amely…..