Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Magyar Ügyvéd

669 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tudomásul vette Magyar Péter, hogy a Völner–Schadl-ügyben a volt feleségével folytatott beszélgetésről készült titkos hangfelvétel alapján az ügyészség nem látott okot a nyomozás elrendelésére. Ennek az ügynek azért még lehet folytatása: bárki felülbírálati indítványt nyújthat be az eljárás…..
A szolnoki kalandparkban készült videón jól látható, amint egy férfi – feltehetően a fiúkból álló csoport egyik felügyelője – karon ragadja az egyik gyereket, odaráncigálja a rekortánnal burkolt rész fölé és úgy kirúgja alóla a lábát, hogy a gyerek felrepül a levegőbe, majd fejjel a földbe csapódik.…..
Három halott és négy sérült a következménye annak, hogy egy bedrogozott személyt szerdán a III. kerületi kapitányság rendőrei a zavart viselkedése miatt előállítottak, majd szabadon engedtek. A férfi még aznap este elrabolt egy taxit, amellyel ámokfutásba kezdett, és saját maga mellett megölt még…..
Dodonai döntést hozott az Alkotmánybíróság Vitézy Dávid volt főpolgármester-jelölt indítványa kapcsán. Nem adott ugyanis választ azokra az alapvető kérdésekre, amelyek a választási eljárásról szóló törvény szabályozási hiányosságaiból fakadnak. Így marad az összes szavazat újraszámlálása, amit a…..
Hetek óta folynak a találgatások arról, mi lesz a következménye a fővárosi önkormányzati választásnak. Karácsony Gergely 41 vokssal nyert Vitézy Dáviddal szemben, miközben a budapesti közgyűlés összetétele még ennél is zavarosabb helyzetet teremtett. Ennek egyik oka, hogy a választókban nem sikerült…..
Hiába szüntette meg formálisan a Fővárosi Nyomozó Ügyészség a Magyar Péter Varga Judittal folytatott konyhai beszélgetése során készült hangfelvétel ügyében indított eljárást – amelyről hivatalosan a felettes szerve, a Központi Nyomozó Főügyészség adott tájékoztatást –, az nem tekinthető lezártnak.…..
Nem lehetett igazi kérdés Magyar Péter előtt, hogy az Európai Parlamentben vagy a fővárosi közgyűlésben kíván dolgozni. Mindkét mandátumát felvehetné, hiszen szerinte a brüsszeli munka havi nyolc nappal letudható, míg a közgyűlés havonta egyszer ülésezik. A két poszt ellátása pedig jogilag nem…..
Soha nem látott szoros küzdelem folyik a főpolgármesteri poszt elnyeréséért, és a jogerős végeredmény mostanáig sem született meg. Szokták mondani, hogy a választás a demokrácia ünnepe, de ez most valamiféle gyászmisére emlékeztet. Az egész folyamat leginkább a választók megtévesztéséről szólt,…..
A szavazatok újra számlálását fogja kérni Vitázy Dávid, és addig nem nyugszik, míg minden egyes szavazatot nem hitelesített az illetékes választási iroda. Erre aligha lesz lehetősége, mert az, hogy minimális különbséggel veszítette el a főpolgármesteri posztért vívott versenyt, a szavazatszámlálás…..
Aki közveszély helyszínén riogatja az embereket, rémhírtejesztést követhet el, de az, hogy Orbán Viktor és csapata harmadik világháborút vizionál, valószínűleg belefér a véleménynyilvánítás szabadságába. A Btk. az efféle ostobaságokra – aljas húzásokra – nem képes reagálni, ám ettől még érdemes…..
„Nem elég tisztességesnek lenni, annak is kell látszani” – fogalmazott egykor Kósáné Kovács Magda. A hatályos „alkotmány” szerint az „Alaptörvényt vagy tisztsége gyakorlásával összefüggésben valamely törvényt szándékosan megsértő, illetve a szándékos bűncselekményt elkövető köztársasági elnökkel…..
Az ellenzéki pártok egy része nyilvános, élőben közvetített vitát követelt a június 9-i választások előtt az állami televízióban. Nesze nektek, megkapjátok: másfél órát adnak a 11 EP-listavezetőnek, így mindenkire juthat akár nyolc perc is. A két moderátor persze erősen a Fideszhez köthető személy…..
Aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt elkövetett, jelentős érdeksérelmet okozó rágalmazásért jelentené fel Magyar Péter a Fidesz elnökét, mert egy óriásplakáton közvetve háborúpártisággal vádolják. Az Alkotmánybíróság gyakorlata szerint azonban ez belefér a véleménynyilvánítás szabadságába. A…..
Szinte hungarikumnak számít, hogy évtizedes vita folyik arról, egy-egy országos választás előtt az állami televízió lehetőséget biztosít-e a jelöltek közötti nyilvános polémiára. Erre mostanában nemigen volt példa; utoljára az MTV stúdiójában 2006 áprilisában vitatkozott Gyurcsány Ferenc és Orbán…..
Magyar Péter intézményesíteni akarja a saját politikai szerveződését, amely legalább a fővárosban nyerhet valamilyen pozíciót. És akkor majd június 9-e után is beszélünk róluk, hiszen Budapesten a Tisza lehet a királycsináló. Valószínűleg nem lesz, de a választóknak küldött valós üzenetek híján nem…..
Semmi értelme nem volt a büntethetőségi korhatár 12 évre történő leszállításának, ami mellesleg csak néhány súlyos bűncselekményre terjed ki. A bőnyi késelős kislány esete is mutatja: egy gyereket a szakmai viták és Btk.-módosítások nem érdekelnek. Ő és hasonló sorsú társai – ha valamilyen…..
Évek óta hangoztatott közhely, hogy a hazai választási rendszer mellett – amely a Fidesz javára erősen torzít – csak akkor győzhet az ellenzék. ha mindenütt közös jelölteket állít. Annak eldöntésére, hogy hol ki induljon, jó módszer az előválasztás, amely 2019-ben fontos politikai innovációnak…..
Gőzerővel folyik a NER-ből kiugrott Magyar Péter lejáratására irányuló kampány, és erre eddig több százmilliós nagyságrendben költött a kormány és a Fideszhez közeli média – mellesleg nyilván közpénzből. Csak nem estek pánikba!? Ám úgy fest, ez kevés, mert a karaktergyilkosságba beszállt az a…..
A 2022-es parlamenti választáson a Fidesz a határon túli magyaroktól negyedmillió levélszavazatot zsebelhetett be, ami hozott is egy parlamenti mandátumot. A júniusi voksoláson viszont más szabályok érvényesek, és emiatt a NER elköszönhet akár 200 ezer külföldön élő támogatójától is, hiába…..
A saláta az egészséges táplálkozás része, de a salátatörvények az Alkotmánybíróság korábbi határozatai szerint sem szolgálják a jogalkotás átláthatóságát. Az meg végképp abszurd, hogy egy 74 oldalas törvénytervezet 26. oldalán reagálnak a Magyar Péter által közzétett hangfelvétel nyomán arra, hogy…..
A családbarát NER még az igazságügy-miniszterét sem tudta kimenekíteni volt férje, az állítólag bántalmazó Magyar Péter karmai közül – derült ki a Varga Judittal folytatott, ízlésünktől idegen beszélgetésből. Ami semmi másra nem volt jó, mint arra, hogy elterelje a figyelmet a botrányos kegyelmi…..
Döbbenetes sárdobálássá fajult a Magyar Péter által nyilvánosságra hozott hangfelvétel, amelyben a volt feleségével, egykori igazságügy-miniszterrel folytatott családi beszélgetésének részleteit tette hozzáférhetővé. Ez ízlésünk szerint való? Nem. Ami viszont a Völner–Schadl-ügy kapcsán elhangzott,…..
A recski sárlavina károsultjainak 500 milliót ígért Orbán Viktor egy maga jegyezte kormányhatározatban, de az érintettek ebből máig egyetlen fillért sem láttak. A trükkös „király” hozott is, meg nem is, mert a tavalyi dokumentumban szerepelt egy kitétel: „az érintett ingatlanok hosszú távú…..
Azzal, hogy Magyar Péter kilépett a széles nyilvánosság elé, és március 15-én talán a legnagyobb tömegeket vonzó rendezvényt sikerült megszerveznie, új fejezet kezdődött a történetben. Nem tudhatjuk azonban, hogy mi volt ennek a motivációja: politikai szerepvállalás készteti, mert elege volt a NER…..
Sajtószabadságot követeltek a márciusi ifjak 1848-ban, de ezt a NER nem szeretné. A független médiumok működését igyekeznek lehetetlenné tenni, a Fideszhez közelálló sajtómunkások tevekénységét pedig minden eszközzel támogatják. Az Európai Parlament előterjesztése szerint a tagállamoknak…..