Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Magyar Ügyvéd

648 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Döbbenetes sárdobálássá fajult a Magyar Péter által nyilvánosságra hozott hangfelvétel, amelyben a volt feleségével, egykori igazságügy-miniszterrel folytatott családi beszélgetésének részleteit tette hozzáférhetővé. Ez ízlésünk szerint való? Nem. Ami viszont a Völner–Schadl-ügy kapcsán elhangzott,…..
A recski sárlavina károsultjainak 500 milliót ígért Orbán Viktor egy maga jegyezte kormányhatározatban, de az érintettek ebből máig egyetlen fillért sem láttak. A trükkös „király” hozott is, meg nem is, mert a tavalyi dokumentumban szerepelt egy kitétel: „az érintett ingatlanok hosszú távú…..
Azzal, hogy Magyar Péter kilépett a széles nyilvánosság elé, és március 15-én talán a legnagyobb tömegeket vonzó rendezvényt sikerült megszerveznie, új fejezet kezdődött a történetben. Nem tudhatjuk azonban, hogy mi volt ennek a motivációja: politikai szerepvállalás készteti, mert elege volt a NER…..
Sajtószabadságot követeltek a márciusi ifjak 1848-ban, de ezt a NER nem szeretné. A független médiumok működését igyekeznek lehetetlenné tenni, a Fideszhez közelálló sajtómunkások tevekénységét pedig minden eszközzel támogatják. Az Európai Parlament előterjesztése szerint a tagállamoknak…..
A korábban kevesek által ismert Sulyok Tamás elképesztő karriert futott be: átlagos ügyvédből lett fideszes hátszéllel az Alkotmánybíróság tagja, utána elnöke, most az ország köztársasági elnöke. Kár, hogy amikor a múltjáról beszélt, vagy amnéziában szenvedett, vagy tudatosan füllentett. Ez biztosan…..
Senki nem tehet arról, hogy hová született, és az elődjeink tevékenységéért nem tartozhatunk felelősséggel. Ám ha már efféle ügyben valaki – akár kérdés nélkül – fontosnak véli, hogy megszólaljon, semmiképpen ne állítson valótlanságokat. Így járt azonban Sulyok Tamás, aki az édesapja ellen…..
Ott, ahol a civilek el akarnak dönteni valamit, ám döntsék el, „és eszünk ágában sincs azt megváltoztatni” – állította Orbán Viktor a napokban a parlamentben. Kár, hogy a lakosok hiába tiltakoznak például a környezetkárosító akkumulátorgyárak ellen, a hatalom nem kíváncsi a véleményükre. Ám ne arra…..
Nem először állítom, hogy a jelenlegi torz választási rendszerben az ellenzéknek akkor van esélye a budapesti kerületekben és a nagyobb lélekszámú városokban a polgármesteri tisztség, illetve a helyi képviselői mandátumok többségének megszerzésére, ha a Fidesszel szemben egyetlen közös jelöltet…..
A NER hatalmának megtörésére vagy legalább korlátozására a civilek nélkül nincs esély – hangoztatom évek óta. A pénteki események engem igazolnak: kilenc ismert, de pártokhoz nem kötődő influenszer az interneten napok alatt akkora tömegrendezvényt hozott össze a gyermekek védelme érdekében,…..
Az egyéni kegyelmezés joga kizárólag az államfőé, amivel azonban csak hosszas procedúra után élhet. Amikor Novák Katalin egy pedofilt segítő embernek adta vissza közfelháborodást kiváltva a szabadságát, ahhoz számos szakértő közreműködésére volt szükség. A családbarát köztársasági elnököt a döntése…..
Egy olasz antifasiszta tanárnőt, aki a becsület napjának csúfolt tavalyi szélsőjobbos tüntetésre érkezett társaival Budapestre, bármit is követett el, embertelen, a hazai és nemzetközi normák megcsúfolásával tartják foga. Az olasz külügyminisztérium bekérette a magyar nagykövetet, majd sajtóhírek…..
Az állami forrásokból felújított kastélyok fenntartása költségvetési forrásból működő vidéki muzeális kiállítóhelyként lehetetlen – véli Lázár János miniszter. Orbán Viktor szerint meg van, ami nem pénzkérdés. Így nem engedünk a migrációs ügyekben, az „LMTQ-propaganda” ügyében, bármit követel tőlünk…..
A tavaly decemberben módosított szabályok szerint az ellenzék valószínűleg csak akkor őrizheti meg a fővárosi közgyűlésben a többségét, ha közös listát állít. Karácsony Gergely főpolgármester a napokban ezért üzente meg, hogy ideje lezárni az önkormányzati választásokkal kapcsolatos tárgyalásokat.…..
Az alaptörvény szerint a „helyi önkormányzat részére kötelező feladat- és hatáskört törvény állapíthat meg. A helyi önkormányzat kötelező feladat- és hatásköreinek ellátásához azokkal arányban álló költségvetési, illetve más vagyoni támogatásra jogosult”. Hetek óta kicsinyes elszámolási vita folyik…..
A magyar társadalom egyharmada Fidesz-hívő, egyharmada nem akarja a NER-t támogatni, további egyharmada pedig bizonytalan. Itt a középső harmad megnyerése jelenti a kihívást. Amennyiben az ellenzéki oldalon vagy tucatnyi párt verseng – ami a bizonytalanok megnyerésének sem kedvez –, a polgárok…..
„Kavarja ez itt most a dolgokat, vagy nem kavarja?” – tette fel a kérdést Rejtő Jenő Piszkos Fred közbelép című klasszikusában a címszereplő ügyeskedései kapcsán Fülig Jimmy. Valaki más, de most is kavar a Budapest-bérlet ügyében. Meg a valós támogatottsággal nem rendelkező ellenzéki pártocskák…..
Ne zavarja a nőket az, hogy kevesebbet keresnek, mint a férfiak. Inkább örüljenek, hogy szülhetnek gyereket – ezt nyilatkozta Novák Katalin még családügyért felelős tárca nélküli miniszterként. Most viszont első női államfőként már az a véleménye, hogy semmi nem elérhetetlen a szebbik nem számára.…..
A párt- és kampányfinanszírozás szabályozása annyira káoszos, hogy ebben kellene tiszta viszonyokat teremteni. Meg abban, hogy a NER ne költhessen az állampolgárok pénzéből számolatlanul milliárdokat fideszes propagandára. Meggyőződésem szerint tehát nem a civil szervezeteket is fenyegető…..
A Fidesz nehezen viseli Budapest elvesztését, és mindent megtesz a főváros feletti ellenőrzés visszaszerzésére. A Mi Hazánk kezdeményezte: módosítsák az önkormányzati választási törvényt úgy, hogy a fővárosi képviselő-testület tagjait listán válasszák meg, amivel esetleg jól járhat a Fidesz és…..
Végre lehullott a lepel, és kiderült, mi fán terem a szuverenitásvédelmi törvény. Nem lettünk azonban igazán okosabbak a fideszes Kocsis Máté által jegyzett előterjesztéstől, mert az egész egy jogi rémálom. Első pillantásra a javaslat értelmezhetetlen, alkalmazhatatlan, és teljesen felesleges. Amúgy…..
Az eutanázia önkéntesen vállalt halál, de itt nem a halálról van szó. Inkább az a kérdés, ha valaki gyógyíthatatlan beteg, lehet-e joga ahhoz, hogy elkerülhesse a belátható időn belül szükségszerűen életvesztéssel járó szenvedéseket. Gyomorforgató Gulyás Gergely miniszter reakciója, aki azt találta…..
Visszaépítik a Nemzeti Színházban bekövetkezett súlyos baleset idején használt, azóta elbontott díszletet a rendőrségi vizsgálat érdekében. Ám felvetődik a kérdés: nem kellett volna az eljárás eredményes lefolytatása érdekében az eredeti helyszínt megőrizni? A díszlet ugyanis megrongálódhatott, az…..
A Nemzeti Színház vezetőjének lemondása indokoltnak látszik, de az rendkívül teátrális gesztusnak tűnik. Ráadásul ő nem közalkalmazott, illetve kormányzati tisztviselő, így rá a munka törvénykönyve szabályai vonatkoznak, vagyis nem le-, csak felmondhat, amit a kinevezési jogkör gyakorlójának…..
Fóliázzák össze Csák János kultúráért is felelős minisztert a szélsőjobbos Dúró Dórával, és beszéljék meg egymással, miként lehet alkalmazni a gyermekvédelmi törvény ostoba rendelkezéseit, és ne keltsenek hisztériát a World Press fotókiállítás kapcsán. Az értelmes többség pedig foglalkozzék a valós…..
A „jogsértéssel érintettek körének nagysága nem releváns; érintetti kör közvetlenül a szabálytalan bányászati tevékenység gyakorlása miatt nem volt érintett” – derül ki a bányakapitányságnak a recski sárlavina kapcsán rossz magyarsággal hozott határozatából. Ezt a NER-hez közeli bányavállalkozás nem…..