Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Baby Chameleon

18 bejegyzést írt és 63 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az, hogy önvédelmi kirakó, mond neked valamit? Nem olyan önvédelmi kirakó, amivel mondjuk fejbe vághatod a támadót - bár lehet, hogy ez sem lenne rossz ötlet. (Legfeljebb kicsit nehéz és esetlen.) Szóval nem, nem erre gondolok. Egy olyan kirakóról beszélek, ami önvédelemre tanítja a legkisebb…..
Egy olyan témáról szeretnék írni, amihez – véleményem szerint – nincs megfelelő szavunk. Márpedig a szavak fontosak. Egyetlen szó is fontos lehet. Ha létezik, azt jelenti, hogy tudunk róla, hogy elkülönítettük a világ többi jelenségétől. A nőgyilkosságról van szó, vagyis helyesebben a nőkkel…..
Baby Chameleon 2018.10.17 13:35:27
Baby Chameleon 2018.10.21 13:07:49
@sognomignon: Teljesen megértem! Az egyik heti cikkemben linkeltem az Ön jelen posztját, ezt szerettem volna megmutatni. Csak nem akarok spammelni. Ha gondolja, FBon megtalál minket, ott szívesen megmutatom :) Köszönettel.
Önvédelem. Ez a szó jár a fejemben két napja folyton. Ugyanis tegnap olvastam egy posztot a Facebookon. És azóta már az Index is írt róla. És én meg iszonyatosan felhúztam magam. Mert igen, minden nap hallunk valami borzalmasat a világból. A nagyvilágból is és persze szűkebb értelemben, kishazánkból…..
Baby Chameleon 2018.10.17 18:42:04
@Infect82: Na, szerintem tiszteljük meg Ildikót, de legalábbis a témát azzal, hogy lezárjuk ezt a vonalat.
De ha már amúgy írtál, tök szívesen olvasnám a véleményed a témáról, az írásról ... ritkán írok mostanában (legutóbb májusban), most is egy ilyen sajnálatos eset kapcsán ... jól esne egy kis értelmes diskurzus! :)
Baby Chameleon 2018.10.17 19:16:30
@DanteTM: a TKD egy küzdősport, ez igaz, és nem is az egyetlen fóksuza van az önvédelmen. De van benne külön önvédelmi oktatás is. (Ha csak egy darabig űzted, jó eséllyel azért nem találkoztál vele.) Külön tanítunk életpontokat, és már a mester vizsga előtt is már néhány fokozottal is része a vizsgaanyagnak az önvédelem.
De! - és ez fontos-, jórészt igazad van, különösen a hosszabban kifejtett részben! És köszönöm, hogy leírtad!
Milyen sportokat próbáltál még? Melyiket ajánlanád?
Baby Chameleon 2018.10.17 19:19:08
@gabiiii: Van igazság ebben is. Ugyanakkor előnye lehet a gyorsasága, a meglepetés eleje, a kreativitása pl. egy kulcscsomóval, és igen, van lehetőség legálisan fegyverviselési engedélyt is kérni, gáz-riasztó maroklőfegyverre. Csak azzal meg az a baj, hogy egy pisztoly az olyan, hogy egyszer elsül ... önfegyelmet igényel.
 Mi a tökéletes anyák napi ajándék? Egy apró tárgy vagy egy közös emlék. Egy szívet-lelket melengető meglepetés, amit sokáig, akár egész életében használni fog és persze mindig te fogsz róla eszébe jutni. Összegyűjtöttük azokat a dolgokat, amikkel egyszerre köszönöd meg a törődést és a szeretetet…..
A legtöbbször a babaköszöntő ajándék csak a kisbabának szól, ami általában a legkisebb méretű body, vagy rugdalózó, vagy az ötvenhatodik névvel hímzett babatakaró lesz. A szülők szinte teljesen el vannak ilyenkor felejtve. Pedig a kisbaba megszületésével ők szülőkké váltak. Egy teljesen új…..
A Baby Chameleon márka megalapításakor, tehát már a kezdetektől egyértelmű volt számunkra, hogy a Baby Chameleon holmiknak többnek kell lenniük, mint pusztán kézműves termékeknek. Pláne, hogy a kézműves szó kezdi elveszíteni nemes fényét. Sőt! Ma már a kézművesség egy plasztikus fogalom lett:…..
Baby Chameleon Je suis #babapapa 2018.01.19 10:06:45
Baba-papa márka. Hallottál már ilyet? Nem? Miért nem? És mi ez egyáltalán? Már mondjuk is. Mi, a Baby Chameleon –nál egy mozgalmat indítunk, amihez bárki csatlakozhat! A Baba-papa mozgalom lényege EBBEN a cikkben olvasható, hadd foglaljuk össze tömören. Egy új fogalom Azt tanultuk, hogy a…..
Az előző posztjainkban dolgozó anyákról és és vállalkozó anyákról írtunk. Jelen posztunk a vállalkozó anyák mindennapjaiba enged betekintést. Megint, a saját példánkon keresztül. És persze főleg nagy vonalakban - hiszen mindenki élete, életritmusa és vállalkozása más és más. Amikor valaki anyaként…..
Egy vállalkozó anya munkájának bemutatása előtt, legutóbbi posztunkban (ITT olvashatod) a dolgozó anyákról írtunk. Az ott felmerült kérdések, kihívások és dilemmák arra sarkalltak minket, hogy megírjuk történetünket, a Baby Chameleon történetét. Elsősorban Mommy Chameleon, azaz Bogi szemüvegén…..
Mielőtt a dolgozó anyák kerülnének górcső alá, üssünk fel egy hipotetikus értelmező szótárat az anya cikkelynél! Körülbelül egy ilyen leírást fogunk találni: Na, most akkor képzeljük el, hogy mi lenne ide írva a dolgozó anyák esetében! Húsz helyett harminc munkája? Szent helyett a munka hőse?…..
Rendeltél már valamit az internetről, amit futárral szállítottak házhoz? Ha igen, akkor az alábbi kérdések vagy felvetések ismerősek lehetnek: - De hívjon a futár, mielőtt jön! - Mi van, ha pont nem leszek itthon? - Honnan tudjam, hogy akkor pont hol leszek? - Máshova nem lehetne kérni? Nos?…..
Rendhagyó poszt következik, mely tulajdonképpen indulatban fogant, de megnyugvásban született. Hiszen örök a kérdés: kézzel készített, magas minőségű, több generációs termékeket válasszunk, nyilván, magasabb áron, vagy elégedjünk meg a futószalagon gyártott, még csak nem is mindig feltétlenül rossz…..
A mai napig jönnek hírek feledékeny, de talán inkább felelőtlen szülőkről, akik a legnagyobb melegben képesek az autóban hagyni gyermekeiket. Kisebbeket, nagyobbakat, de a végeredmény sajnos sokszor ugyanolyan: végzetes. Annál is inkább elképesztő ez, mivel minden évben, minden nyáron cikkek és…..
Törölközőinkhez kötődő akciónk apropóján (részletek a Facebookon), úgy gondoltuk, hogy az arra fogékonyaknak mesélünk egy kicsit a Baby Chameleon babatörölközőiről. Egy kis sztorizás arról, hogy miért készítjük, és egy kis “szakmázás” arról, hogy miből és milyen módon. Egy Baby Chameleon…..
Örömhír: Madár látta Kaméleon!    Kedves Barátaink, blog Olvasók! Nagy megtiszteltetésben volt részünk a minap. Erdei Zsolttal, Madárral – akit talán senkinek sem kell bemutatnunk-, és csodálatos párjával, Rékával találkoztunk. Az úgy volt … Szóval, Daddy Chameleon életében a sport, főleg a…..
Ezúttal egy olyan témát hozunk, amire nem lehet túl sokszor kitérni: vegyi anyagok, vegyszerek, amiket magunkra kenünk. Pontosabban, vegyi anyagok, amiket lehetőleg ne kenjünk magunkra. És főleg ne a kisbabáinkra, gyermekeinkre.   Az ügy fontosságára való tekintettel nem is mi fogjuk kifejteni.…..
Hollis Miller gyűjteményét a vicces szülői Twitter üzenetekről a huffingtonpost.com-on találtuk. Hát, tényleg van, ami vicces. Nektek mi volt az eddigi legviccesebb pillanatotok szülőként? Hogyan reagáljátok le gyermekeitek vicces vagy kevésbé vicces mondatait, gondolatait? Előre is elnézést a…..
Az emberiség tisztálkodáshoz kapcsolódó – meglehetősen hullámzó – viszonyát taglaló egyik bejegyzéshez egy olvasóm igen érdekes kommentet fűzött, miszerint el sem tudja képzelni, hogy szájhigiénia hiányában, miért nem veszett ki a csókolózás szokása a korábbi évszázadok során… Már akkor eldöntöttem,…..
Éjjel 3 óra volt, amikor már harmadjára mentem ki pisilni és alig bírtam aludni, de közben az agyam azt hajtogatta, hogy aludj már, mert holnap reggel megint vizsgálatra mész és korán kell kelned. Miközben simogattam a hasamat és oldalfekvésben legurultam az ágyról a vak sötétben alig találtam meg a…..
Szokásunktól eltérően a hét elején is jövünk egy poszttal, mert a múlt heti bejegyzésünk egyes fórumokon kavart egy kis port. (Egyúttal minden idők egyik legolvasottabb posztja is lett, köszönjük nektek!) Az utánvét, mint fizetési-kézbesítési mód volt a téma, és az, hogy miért is döntöttünk úgy,…..
Baby Chameleon 2017.05.09 12:59:55
@jacint70: Nem feltétlen rossz, ezt nem akarom egyértelműen mondani, de azt, hogy közel sem olyan jó, mint amennyire azt sokan hiszik, ki merem jelentnei.

Azt hogy érted, hogy kérjek előleget? Ezzel azt mondod, hogy mégiscsak fizettessek előre valamit, nem? Vagy én értelek félre?
Baby Chameleon 2017.05.09 15:58:58
@Myopinion: Nagyon, nagyon köszönöm a hozzászólásod! Jó volt olvasni! :)
Minden igaz abban, amit írsz. Kivéve, hogy nem lehet mérni, hogy hányan nem vásárolnak e miatt. Lehetne, vannak erre eszközök, de nem mérem. (Lehet, hogy szemellenzősség?! Vállalom.)
MOST nem tudsz vele élni? Tudod mit? Írj ránk ha majd tusz, idén dec 31-ig neked fenntartom az akciót!
(Ha csak el nem tűnünk a legmélyebb mocsarakban addig az utánvét hiánya miatt...) :)
Baby Chameleon 2017.05.09 16:43:43
@eßemfaßom meg áll: Ebben inkább hallgatok az ügyvédemre, ha nem haragszol.

@Alfajiri: Akkor is inkább kifizeted, ha az összeségében megközelíti akár egy-egy termék árát is? Vagy, legalábbis %-osan elég magas? (Komolyan kérdezem.)
A Baby Chameleon megalkotásakor, és a működésünk kezdetekor egy ideig dilemmáztunk azon, hogy legyen-e lehetőség utánvéttel megrendelni a termékeinket. No, azért hosszú hetekig tartó fejtörést nem okozott a kérdés, hiszen, őszintén szólva, több volt a kontra, mint a pro. Mégis, érdekes tapasztalat…..
Baby Chameleon 2017.05.07 18:14:08
@Gerilgfx:
Akkor ugye kínaiból sem, pl. Aliról?!

Egyebekben, nem mondtál újdonságot azzal, hogy nem mindenki vásárol hasonló termékeket. De köszönöm, hogy ezt megosztottad mindenkivel.

A termékektől függetlenül, van egy dalszöveg részlet, Gangsta Zolitól, így hangzik: „...Ami nekem szart sem ér, lehet, hogy neked az a jó!...” Lám, ez erre a szituációra is igaz.
Baby Chameleon 2017.05.07 22:41:45
@khell: Ez a szép a változatosságunkban és az egyedi termékek értékesítésében!

Az egyedi termékekben az, hogy ha beleszeretsz nálunk egy menő mintás pamut kelmébe, vagy egy épp a te ízlésed szerint elkészített bármilyen termékünkbe, nem fogsz elmenni máshova. Mert azt és úgy elkészítve nem kapod meg másutt. Hasonlót lehet, de pont ilyet nem. Különösen, ha mondjuk egy Közel-Keleti vagy épp egy Nyugat-Európai beszerzési helyről van egy-egy darabunk, tehát limitált mennyiségben tudunk belőle dolgozni.

A változatosságban pedig az, hogy másképp gondolkozunk, nem vagyunk egyformák. Te meg sem próbálnád, más megpróbálta. Én például már volt, hogy egy pláza cipőboltjában kértem kedvezményt – cserébe persze felajánlottam, hogy veszek két pár cipőt. Tippelj, hogy megoldották-e?

A webox igazából nem utánvét kérdése, mert míg az utánvét (inkább) a fizetést firtatja, a webox a szállítás módját. Mi velük speciel nem dolgozunk, de van helyette Fostpox és Posta csomagautomata. Plusz a futár, ugye. (És személyes átvét is van, igaz, csak Budapest egy belvárosi zónájában.)

De tudod mit?! Hogy lásd az egyediség erejét, ha épp szeretnél valamit rendelni, kizárólag neked webox-on fogjuk feladni! Deal? :)
Baby Chameleon 2017.05.08 07:31:32
@Gerilgfx: Nos, igazából még nem tudtam eldönteni, hogy irigyeljelek, vagy épp, hogy ne! Komolyan mondom.
Félreértés ne essék: közelről sem hiszem azt, sőt, senki ne higgye azt, hogy neki mindenki „célcsoportja”! Így te sem vagy nekem. De hát azért ettől még nem áll fejre a világ, igaz?
Mond nektek valamit a - szabad fordításban: Hontalanság („állampolgárság nélküliség”) Csökkentésére Irányuló egyezmény? Ez egy 1961-ben az ENSZ országai által elfogadott egyezmény, melyet eredendően az 1954-ben a Hontalan Személyek Jogállásáról szóló Egyezmény protokolljának szántak. (S mely…..
Baby Chameleon 2017.04.14 09:12:22
@Punxsutawney Mormota: Wow! Nagyon érdekes kiegészítés! Köszönöm, hogy utána jártál! Valóban, ezzel tényleg teljesebb a poszt! Hozzájárulsz, hogy update-eljem a kommenteddel a posztom?

Illetve egyúttal azt is hozzátenném, hogy ezekben az időkben, főleg a 36. hétben már teljesen fiziológiás úton is elindulhat a szülés. Sőt, akár hamarabb is lehet egészséges kisbabának életet adni. Szóval, feltételezem, lehetne gyakoribb is az eset, amennyiben a várandós kismamák gyakrabban vállalnák a repülést az utolsó trimeszter környékén.
Baby Chameleon 2017.04.14 09:26:54
@Punxsutawney Mormota: Köszönöm, frissítettem is a posztot!
Mi nem vagyunk nagy repülők, nem is igazán szeretünk :) Ugyanakkor könnyen el tudom képzelni a vélt vagy valós összefüggést abban, amit írsz. Mármint, hogy jól viselik a repülést a gyerekeitek.
Baby Chameleon 2017.04.14 09:43:00
@Kishableany: Vitathatatlanul! :)
„Futtasd már ki a gyereket, addig beszaladok a Sparba”- hangzott a kérés egy gondterhelt anya szájából a Rákóczi téren, majd hatalmas, jól megpakolt bevásárlótáskákkal elindult a Vásárcsarnok felé, hogy az utolsó kuponjait is be tudja váltani a Glamour napok nagy forgatagában. Eközben az apa, akinek…..
Az első részt ITT olvashatod el. Folytatás.   Hogyan tovább? A szülésznő javasolta, hogy menjünk el sétálni egy-két órát. Furcsán nézhettem rá, mivel megkérdezte, hogy minden rendben van-e? Erre gyorsan visszatértem a jelenbe, és felvilágosítottam, hogy a kialakulóban lévő lágyéki gerincsérvem…..
Baby Chameleon 2017.03.10 12:22:45
@Csakegyszóra: Abszolút igazad van -mindkét dologban, amit írtál!

Mi egyelőre arról tudunk írni, ami velünk történt. És őszintén, kicsit az is cél ezzel az írással, hogy megmutassuk, hogy a szülés, nem minden esetben úgy értve "a világ legcsodálatosabb dolga", ahogyan a legtöbb anya erről nyilatkozni szokott. Szép dolog, maga a csoda, de azért az idő sokszor megszépíti ezeket az emlékeket, no :)

A "semmi értelme nincs"-en nagyon jót nevettünk :) Tök igaz, tényleg! De hát, ilyen a szerelem, ugyebár. Vak és értelmetlen, mindennemű logikát nélkülöző fenomén.

Köszönjük a hozzászólásod!
Baby Chameleon 2017.03.10 20:33:28
@élhetetlen: Tényleg aranyos és vicces is! :) Gratulálunk a kollégának! És üdv neki a lányos apák között :)

(PS: mi nem mondjuk el neki, ígérjük!)