Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gorek

26 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kegyetlenül megkínoztak egy oroszországi rabot egy javítótelepen. A kínzásról videót is készítettek, amely most nyilvánosságra került. Kegyetlenül megkínoznak egy rabot a jaroszlavli területen található 1-es számú javítótelep munkatársai azon a videón, amely az Obscsesztvennij vergyikt nevű…..
Igen kedvezőtlen adatok láttak napvilágot Oroszországban: a születések száma ismét olyan alacsony szinten van, mint volt 10 évvel ezelőtt, miközben a reáljövedelem is már negyedik éve folyamatosan csökken. Sokan már csak a megtakarításaik felélésével tudják fenntartani a már megszokott…..
Putyinfejű, medvetestű szobrot készített egy asztrahányi szobrász. A kovácsolt vasból készült szobor az "Elme, erő és lélek" elnevezést kapta. A szobrot, amely Putyin fejét és egy medve testét ábrázolja egy asztrahányi autodidakta művész, Viktor Kropacsov készítette. A művész szerette volna egy…..
Gyakran nyomasztó érzés egy elhagyatott város látványa, ám a most bemutatott település valószínűleg ellentmondásos érzéseket fog kelteni. Gudim, a csukcsföldi szovjet város valójában egy titkos katonai létesítmény volt, mindössze 200 kilométerre Amerikától. Gudim csak az egyik a titkos város…..
Az Arhangelszki Terület Szakszervezeteinek Szövetségének egyik munkatársa egy kísérlet keretein belül megpróbált kihúzni egy hónapot az oroszországi minimálbérből. A kísérletezés augusztus 23-án indult és szeptember 22-én ért volna véget, de az aktivistának öt nappal korábban már egy fillérje sem…..
Oroszország korlátozhatja a Kazahsztánból és Belorussziából jövő cukorbehozatalt, nyilatkozta a Vedomosztyinak Alekszandr Tkacsov mezőgazdasági miniszter. Ezek az országok vámmentesen importálják a nyers cukrot, ezt feldolgozzák, majd eladják az olcsó végeredményt, többek között Oroszországban is –…..
Dmitrij Orlov, a Jegyinaja Rosszija Legfelsőbb Tanácsának tagja vetette fel a javaslatot, hogy Oroszország fővárosát helyezzék át Jekatyerinburgba. „A legmegfelelőbb megoldás Jekatyerinburg lenne, de a fővárosi funkciók egy részét el lehetne osztani néhány város között” – jelentette ki. Azt is…..
Litvánia június 5-én hétfőn kezdi meg a kerítés felépítését a litván-orosz határon. A kerítést 44,6 kilométeres szakaszon építik meg a Litvánia Államhatár Védelmi Szolgálata közlése szerint. A tervek egy kétméteres fémkerítésről és annak kiegészítő berendezéseiről szólnak. A kerítést ott fogják…..
Szolovej Eltemetnék Lenint 2017.04.20 23:39:43
Az Egységes Oroszország és Oroszország Liberális-Demokrata Pártjának képviselői kidolgoztak egy törvénytervezetet, amely Vlagyimir Lenin földi maradványainak eltemetését szabályozná. „Egy tárcaközi bizottság létrehozását irányoztuk elő, amely a történelmi személyek új sírhelyre való eltemetésével…..
Mihail Gorbacsov egykori szovjet elnök a Bildnek adott interjújában kifejezte azon véleményét, hogy a világ jelenleg a hidegháború számos ismérvével rendelkezik, valamint a fegyverkezési verseny is teljes gőzzel halad. „A nagyhatalmak közötti kapcsolatok továbbra is rosszabbodnak. Ez azt a…..
Szakértők állítása szerint az egészségügy optimalizálása a kórházak tömeges bezárásához és az orvosi ellátás minőségének eséséhez vezetett Oroszországban. 2021-2022-re a kórházak számának tekintetében az ország elérheti az Orosz Birodalom szintjét.   Az Orosz Birodalom kórházai Az oroszországi…..
Mint ismeretes, Alekszej Navalnij orosz ellenzéki aktivista március elején közzétett egy videót  a youtube-on, amelyben hosszasan bizonygatja, hogy Dmitrij Medvegyev egyáltalán nem az az ártatlan csinovnyik, akinek láttatni szeretné magát. Az általa vezetett Korrupcióellenes Alap igyekszik…..
Oroszországban a putyini időszak a magasan képzett szakemberek hatalmas elvándorlásával párosult. Az Atlantic Council szakértői Washingtonban tárgyalták meg az oroszországi agyelszívás okait. „Menekülés Putyintól – az új agyelszívás” – az Atlantic Council kutatóközpont által szervezett washingtoni…..
Az oroszországi lakosság több mint negyede esett már át közigazgatási és büntető eljáráson. Szakértők meséltek a börtönök futószalagra emlékeztető mechanizmusáról és ennek társadalomra gyakorolt következményeiről. Az oroszok negyede - alapvetően a férfiak - megjárták a bíróságot, a börtönöket és a…..
A belorusz határvédelmi hivatal nyilatkozata szerint a szakadár köztársaságok dokumentumainak Oroszország általi elismerése semmilyen hatással sincs a két állam lakosságának Belorussziába való beutazására. Vlagyimir Putyin szombaton írta alá a rendeletet, miszerint az Oroszországi Föderáció…..
Donald Trump amerikai elnök az ukrajnai konfliktus visszaszorítását és a Krím visszaadását várja Moszkvától. Ugyanakkor arra számít, hogy jó viszonyt fog ápolni a Kremllel – nyilatkozta a Fehér Ház sajtótitkára, Sean Spicer febrár 14-én. James Mattis amerikai védelmi miniszter korábban úgy…..
Belorusszia nem fizeti az orosz gáz ellenében felhalmozódott tartozását, Moszkva csökkentette az olajszállítmányokat és azzal sincsen éppenséggel megelégedve, hogy a Minszk és Brüsszel közötti kapcsolatok aktivizálódtak. Meddig lehet hajlandó elmenni a Kreml annak érdekében, hogy jobb belátásra…..
Obama amerikai elnök újabb egy évvel hosszabbította meg az Oroszország elleni szankciókat, amelyek időtartama márciusba járt volna le. A leköszönő elnök erről január 13-án pénteken levélben tájékoztatta a Kongresszus két házának vezetőit. „Azok a cselekmények és az a politika, amelyekre válaszul…..
Artur Bondar ukrán fotográfus hozta nyilvánosságra a háborús fényképész Valerij Faminszkij ritka frontfelvételeit. Az archívum teljesen véletlenül jutottak a birtokába, amikor meglátott a Facebookon egy hirdetést, miszerint megvásárolhatóak egy szovjet fotós negatívjai. Miután megvette a negatívokat…..
  A Romanovok családfője, Dimitrij Romanovics herceg december 31-én hunyt el 91 éves korában. Felesége, Feodora Alekszejevna hercegné elmondása alapján férjét a múlt héten sürgősen kórházba kellett szállítani, miután egészségi állapota gyorsan megromlott. A cári herceg 1926. május 17-én született…..
Az Ukrajna és az Európai Unió közötti gazdasági integráció kezdete óta már csaknem egy év telt el, és úgy tűnik, hogy a megállapodás nem a leghasznosabb az ukrán mezőgazdaság számára – írja a RIA.ru a New York Times-ra hivatkozva. Hatalmas csapást jelentenek a szektor számára az Európai Unió által…..
Szolovej Vérbosszú a Kaukázusban 2016.12.20 19:45:53
       Így néz ki manapság Ingusföldön a vérbosszúban érintett személyek megbékítése. A tradíciónak megfelelően a gyilkos bekötött szemmel jelenik meg áldozata nemzetségének képviselői előtt. © / Zalina Dzaurova / AiF Vérbosszú – az egyik legismertebb kaukázusi szokás, amely évszázadokon át a…..
Az ellenzéki Alekszej Navalnij bejelentette, hogy indulni szeretne a 2018-as elnökválasztáson. „Sokat gondolkodtam azon, hogy induljak-e… Arra a következtetésre jutottam, hogy igen, részt fogok venni az oroszországi elnökválasztásokon. Indulok és harcolni fogok a győzelemért” – jelentette be. A…..
A következő órák folyamán a felkelők elhagyják Aleppo keleti negyedeit – jelentette ki Vitalij Csurkin. Oroszország állandó ENSZ-képviselője mindezt a Biztonsági Tanács rendkívüli ülése előtt mondta el az újságíróknak. „A legutóbbi információim szerint valóban megszületett a megállapodás arról,…..
„A szankciók visszavonása csak az Európai Unió egyhangú jóváhagyása esetén lehetséges, ez azonban  nem fog megtörténni addig, amíg nem teljesítik a minszki megállapodásokat” – mondta Juha Petri Sipilä finn miniszterelnök – írja a RIA Novosztyi. A finn politikus szkeptikusan nyilatkozott, mondván,…..