Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jabloko

0 bejegyzést írt és 58 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fotó: Joshua Gandersom/Flickr A budapesti akkut problémákat feltérképező posztjainkból kiderült, hogy olvasóink szerint székesfővárosunk széklet fronton meglehetősen fertőzött. Különösen a kutyaürülék összegyűjtésében kellene a házikedvencek gazdijainak még inkább…..
jabloko 2014.06.04 13:44:36
@Guadalupei Szűz: ó, ha a lakóhellyel bíró kutyatartó polgártársak mindegyike felszedné a kutyaszart az már bőven elég lenne. Rendkívül örömteli, hogy sikerült meglelni a probléma legégetőbb részét a hajléktalanozással. És még mennyi lehetőség van ebben a hozzáállásban!
Külügyér Gandhi meleg volt? 2013.01.31 12:00:00
A minap Indiához került Gandhi-levelekből egyesek azt szűrik le, hogy a szabadságharcos meleg, vagy biszexuális volt. A konzervatív indiaiak tiltakoznak. A napokban Delhiben hoztak nyilvánosságra, eddig a nagyközönség számára ismeretlen leveleket, a szabadságharcos halálának 65.…..
jabloko 2013.01.31 22:05:14
@ociuni: Meg amilyen tettekre képesek a keresztények, azért ez se maradjon ki. Egyébkénz tényleg mindegy, hogy meleg volt-e Gandhi vagy sem, sztem politikai jelentőségének megítélésekor ez teljesen mellékes. Az, viszont, hogy a keleti és zsidó kultúrában megvan a szerepe a homoszexualitásnak, egyszerűen butaság. Ha az ellenérv az, hogy a rá vonatkozó tiltás épp a létét bizonyítja, akkor ez megállja a helyét a kereszténység kapcsán is.
jabloko 2013.02.01 11:38:34
@bikmakk: Igen, ebből a szócikkből is kiderül, hogy kirekesztettek, nyomorognak, küzdenek az elismerésükért. Hogy "megvan a szerepe a homoszexualitásnak a keleti kultúrában" az ezzel nincs alátámasztva.
A Curiosity legújabb felvételein wellness fürdőt, egy horgászt és egy vízóraleolvasót is lehet látni. A NASA magyar idő szerint tegnap éjjel hozta nyilvánosságra azokat a felvételeket, amik kétségtelenül bizonyítják, hogy valaha víz lehetett a Marson. „Mindeddig csak a…..
Bombasztikus a hír, írja mindenki, a tévé is bemondta, hamarosan indulhat a Malév utódja. Dobbanhat a szív, szinte hihetetlen, hogy kibírtuk majd egy évig nemzeti légitársaság nélkül. Egy apró bökkenő van csak: a Hungarian World Airways nem több néhány idióta vágyálmánál és…..
Gasztrobizarr Ne járjatok ide 2012.12.09 09:35:26
Az újlipótvárosi Pozsonyi út ígéretes környékén egyre másra nyitnak az új helyek. Nem is olyan régen: 3-4 éve indult el a magasabb színvonalú gasztronómiai élet errefelé, sokáig csak egy "lámpás" világított a láthatáron. Mostánaban felpezsdült minden. Úgy tűnik azonban,…..
jabloko 2012.12.09 22:26:15
@MACISAJT: Jaja, ezt en sem ertettem, honnan tudhatna a tulaj, hogy mit irkal a blogjaban az atlagos vasarlo.
Tegnap több helyen is megjelent az az információ, hogy jövőre csupán 10.500 államilag finanszírozott férőhely lesz a felsőoktatásban Magyarországon. Én nem is tudnék jó érveket írni, miért nem jó a felsőoktatás fizetőssé tétele, úgyhogy inkább a 2008-as Orbán Viktort…..
Kérdem én, akkor minek fizetem be a havi több 10-20 ezer forintot a TB-be, ha elhajtanak magánrendelésre? Hogy azok akik nem dolgoznak és ráérnek egész délelőtt a rendeléseken ücsörögni, előnyt élvezzenek? Tisztelt Praxis Blog!   Az elmúlt pár hónapban többször is az a…..
  Ateizmus definíciója:  Az ateizmus frappáns tudományfilozófia meghatározással nem más mint Rudolf Carnap-i értelemben vett Babig-tagadás. Magát az ateizmust is a judeo-kaotikusok terjesztették el a mai formájában, mert rájöttek, arra amit ma gerilla marketingnek hívunk. Ha az ellenzők is…..
Bornai Tibor Muszáj ezt? 2012.11.06 22:13:25
Nézem, ahogy a közszolgálati televízió már egy jó ideje a Trianon előtti Magyarországra kiterjedően jósolja meg a másnapi időjárást. Arra gondolok, vajon hogy esne, ha a szlovákok, a horvátok, vagy a románok úgy beszélnének állami televíziójukban a mai Magyarország egyes…..
jabloko 2012.11.07 10:37:47
@Styxx: a poszt sztem se jo, mert konnyu ervelni ellene, pedig van benne kis igazsag. Ezt eppa te szerbes peldad igazolja. Igenis van benne valami osszekacsintos tudod-hogy-gondoljuk jelleg. (Ezt legjobban a vasarnapi ujsag musoranak par eve elhangzott mondata jelezte: "varhato idojaras hazankban es a karpat-medencen kivul") Most mar kivancsi is lettem, h az alban kozszolg ado kozli-e a koszovoi idojarast, (a szerbertheto okobol nyilvan igen) vagy a macedontv a gorog makedoniait, amire athen szerint a skpojeiek igenyt tartanak. Persze jegyzekek nem ropkodnek, mert ugye ez csak idojarasjelentes, meg foldrajzi egysegek, de megse egeszen.
Álszentfazék Géza nem érti 2012.10.31 20:56:55
Bizonyára sokak előtt ismeretes az a botrány, ami a minap robbant ki a mi nagyszerű oslói nagykövetünk, Jeszenszky Géza tudományos tevékenysége kapcsán. Röviden, a mi Gézánk azt találta leírni az egyetemi előadása segédanyagában: „Azért van, hogy olyan sok roma szellemileg…..
A csoport több tagja arra emlékszik csak, hogy a tömegben osztogatott Széles Gábor-arcképes bélyegeket nyalnak fel a vidéken élő unokáknak címzett képeslapra. A 22 tagú csoport többsége egy Jörg Haider-emlékkoncerten tért magához a salzburgi Lederhosen nevű elit…..
A videón látható férfi jegy nélkül utazott a belgrádi városi buszon. Lebukott, ám nem akarta elhagyni a járművet, inkább erősen megkapaszkodott. Az ügyet a rendőrök vették át, akik nem túl finom módszert választottak a bliccelő megregulázására. Az ügy persze folytatódik,…..
Diána 5 éve nem tudja megszüntetni egy halott rokonjuk előfizetését, ami azért különösen kellemetlen, mert rajtuk próbálják meg behajtani: 2007-ben sajnálatosan elhunyt egy kedves közeli rokonunk. Több szolgáltatónál is jelezni kellett, mi történt és a szolgáltatásokat…..
A Forbes magazin legutóbbi pénzügyi összeállításából - amelyben a legjobban kereső hírességekkel is foglalkoznak - kiderül, hogy Dr. Dre, amerikai rapper, producer és kiadótulajdonos rendelkezik a legmagasabb jövedelemmel a zeneiparban dolgozók közül. A rapper 110 millió dollárt…..
Naiv ügyfél radikálisan alacsonyabb roamingárakat kapott a Vodafone-tól smsben, mint amit a honlapjukon írtak. Ennél kellemetlenebb, hogy 2012-ben rendületlenül nyomják a hóközi befizetés bohózatot, azaz naiv ügyfélnek Afrikából kellett volna befáradnia a nyaralás addigi…..
Rövid hírek, nem túl szívderítőek, ezért kezdjük is mindjárt ezzel:I'm Gonna Drive - a legfrissebb őrület a vicces focidalokat imádó írektől.   * Shay Given csütörtökön Londonba utazik, hogy megvizsgálják a térdét. Az edzésekről az elmúlt két napban hiányzott az…..
addict Gyerekverés egy reklámban 2011.05.16 14:55:00
Annak ellenére, hogy pontosan tudni lehet, hogy az égvilágon semmi bántódása nem esett a reklámban szereplő kisfiúnak, annyira hitelesen játszik, hogy minden egyes pofont igazinak éreztem, és egész egyszerűen nehezemre esett végignézni a reklámot. Az írországi gyermekvédő…..
Tisztelt Szerkesztő Úr! Vajon miért engedik, hogy ilyen címek jelenjenek meg lapjukban: „Túlmelegszik az iPad, perelnek a júzerek?” Milyen nyelvből való az a szó, hogy júzer? Az amerikai eredetit ismerem, persze. Miért nem azt írják helyette, hogy használók? Nem vagyok…..
jabloko 2010.07.28 21:29:46
@nemte: jaja, véggyük meg mosmár a nyelvünket a nyegle júzerektől! Így is fogya magyar és veszéjben a haza!
jabloko 2010.07.28 21:48:07
@DW73: teleszemetelik a magyar nyelvet mindenféle jövevényekkel, úgymint "iskola", "udvar", "unoka", "szerda, csütörtök, péntek, szombat" ez így tovább nem mehet! Sőt, vannak, akik azt mondják "falra mászok", pedig ugye ikes ige.
jabloko 2010.07.29 08:44:16
@Ленина: aha, a mánia, impotens szavak ellen nincs kifogás? Hát a "szó" maga nem zavar a maga idegen eredetével?
IDDQD Heti retro: Prince of Persia 2010.07.22 08:30:00
Jordan Mechner 21 éves volt, amikor elkezdte csinálni az első Prince of Persia játékot, ami éppen 21 éve jelent meg. Számmisztikusok biztosan ki tudnak hozni ebből valamit, én inkább felidézném gimnáziumi emlékeimet, mert nagyon élénken él bennem ez a játék (többek között…..
jabloko 2010.07.22 14:32:21
@zéka: Ó, én a fél órába is bőven belefértem, kódokat nem is ismertem. Igaz, 89-ben már játszottam rajta és három-négy éven át volt a kedvencem. Aztán még egy folytatást játszottam, de már nem vittem végig. Viszont azóta sem szerettem játékot ennyire. Talán csak a wolfeinsteint.
function PlaySound(url) { document.getElementById('spanDyn').innerHTML=""; } Nádasdy Ádám évekkel ezelőtt készült Modern Talking című cikksorozatában remekül rávilágít nyelvünk kínzó kérdéseire, és kiválóan meg is válaszolja őket. Ez azonban nem jelenti azt, hogy…..
Maci közel fél éve várja, hogy sikeres középfokú angol nyelvvizsgájáról bizonyítványt kapjon, de ez egy olyannyira bonyolult feladat, hogy a Rigó utcának a vizsgázó segítségét kellett kérnie, hogy lefordítsa feladatsora egyik oldalát: Szeretném megosztani a történetemet,…..
jabloko 2010.07.16 22:45:11
@atpijkamo: hát, nyilván rá lehet jönni, öt perc alatt, hogy valaki beszél egy nyelvet vagy sem. Neked mennyi idő kell ahhoz, hogy rájöjj, ha valaki nem tud magyarul? A vizsgán is tudták, nyugodt lehetsz, evidens, hogy egy alapfokún senki sem tudja az adott nyelvet, azért megy alapfokúra. Olyankor az a kérdés, elég szorgalmasan bemagolta-e azt a kevés dolgot, ami ott kell, és hogy azt a keveset érti-e. Amúgy hol követelmény az alapfok, hogy azt már honorálják?
jabloko 2010.07.17 14:05:04
@tasavallan presidentti: "orosz is eléggé toltalékol (agglutinál), és nem igazán flektál (hajlít); vannak persze szavak, ahol igen, főleg semleges nemben, de szerintem nem ez a jellemző (ha mondjuk a németet vagy az angolt vesszük, akkor az orosz sehol nincs e téren)." Huhhh. Igyekszem azzal menteni a dolgot, hogy odaírtad "szerintem". "Főleg semleges nemben lévő szavak esetén hajlít" , ezt még fogom idézni baráti körben, az biztos. Azért javasolnám az igék vizsgálgatását is. (Nem mintha a főneveknél nem találnák százezernyi bizonyítékot, pl. női többes birtokos, most épp ez jutot eszembe mama-mam, vagy egész más, mondjuk knyiga-knyizsnij, aztán mit művel a befejezett-folyamatos: begaty-bezsaty.) Legyen mondjuk az a ritka ige, hogy pety, szpaty, pity, szmotrety, idtyi, hogyity és ragozgasd őket, jelen, műlt, nézd meg lécci, mit csinál a szótő. Külső és belső flexió egyaránt van az oroszban, amely a flektáló nyelvek baromira tipikus képviselője, léccilécci, zárjuk le ezt a ciki vitát. (Főleg, mert a nyelvvizsgakérdésben olyan remekül egyetértek veled.)
Brazíliában ha azt akarja valaki mondani, hogy egy ember rendszeresen nem zuhanyozik, nem foglalkozik személyes higéniájával akkor a banho tcheco kifejezést használja. Szó szerint: csehül fürdik. Ezekben a forró nyári napokban prágai tömegközlekedéssel utazni igazi büntetés. Az ok…..