Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hogyannevaljel

27 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az első bejegyzésem témája a kommunikáció, azon belül is az az eset, amikor érzed, hogy baj van, de nem mered elmondani a társadnak. Mik lehetnek ezek? Igyekszem csak valós, a saját életemből hozott példákat hozni.  Amikor észrevettem, hogy a párom felszedett pár kilócskát. Ezzel még nem lenne…..
Ha költöttél a motorra, gondosan költs védőfelszerelésre is! Használd is azt a rohadt védőfölszerelést! Az utasodra is add rá! (Nézni is rossz, amikor a fullos ruházatú motoros mögött kétségbeesetten kapaszkodik a tűsarkús kislány.) Hülyének tűnő tanács, de próbáld a szabályokat betartani:…..
hogyannevaljel 2019.04.09 14:55:08
@Gyorgy007: Én zajt már nem produkálok, elektromos motort vettem :)
Biztosan mindenki másképp van vele, de nekem speciel jól tud esni egy nekem kedves ember pozitív elismerése. Sporttal kapcsolatban úgy fogalmaznék, hogy amikor mondjuk egy maraton 34-35. kilóméterénél épp széthullani készülsz, de a pálya széléről mondjuk teljesen véletlenül - legyen mondjuk - egy…..
Fixed X Hungary Tudatos kajálás 2016.12.12 16:08:38
Tudom, tudom, ez egy állandó, visszatérő és igen sűrű téma a sport fórumokon, meg az is, hogy a sport az csak az egyik oldal, de ott van az is, amit eszel, vagy ugyanez, csak fordítva. Persze mind tudjuk, hogy azért ebben van igazság, mégis nehezen vesszük rá magunkat a változásra. Szóval, mikor…..
hogyannevaljel 2017.01.24 12:34:03
Sikerült a regisztráció, de nem tudod, hogyan tovább? Ahhoz, hogy minden adatot és funkciót kihasználhass (elégetett kalória, számított teljesítmény, cipőidben lévő km száma stb..), a legfontosabb, hogy minél több beállítást pontosan elvégezz. Korábban már leírtam, hogy a Strava miért jó. Most…..
A helyzet fokozódik, készül a versenynaptáram. Ha minden sikerül ebben az évben, akkor triatlonos pályafutásom legkeményebb éve lesz 2017. Emellett ugyan úgy helyt kell majd állnom a munkahelyemen is, és itthon is, mert nem csak az edzőm számít rám...
Ma már amatőr sportolóként is teljesen természetes, ha valaki teljesítménydiagnosztikára megy. Amikor először hallottam róla, kicsit úgy éreztem, hogy ez nekem too much. Aztán mégis elmentem, megcsináltam, belehaltam kicsit, de újraélesztettem magam, és erősebb lettem tőle...
hogyannevaljel 2016.12.17 16:11:48
@Gyűrött Papír: Pontosabban, hosz számodra is élvezetes legyen. De azért megnézem, miért alakulhatott ki ez a vélemény. Talán félreérthetted a címet, amit az Index kicsit átfogalmazott, és rossz célcsoportra vetítetted ki.
hogyannevaljel 2017.01.16 15:09:49
@Réka Mélypataki: Örülök Réka!
Ha maradt kérdésed, arra is szívesen válaszolok, ha tudok. A Facebook-on tudsz irni :)

A diagnosztikára pedig kitartást ;)
FINISHER blog Heti rovat - 2. hét 2017.01.16 12:13:10
 Kedd  Mai feldat, reggeli görgőzés. 1 óra görgőzés volt a feladat, benne 10x1 perc egylábazás, és 3x6 perc keményebb (persze pihe-nőkkel). Sokkal jobb érzés úgy bemenni dolgozni, hogy reggel már megcsináltam az edzést, vagy legalább az egyiket. Csökkent a nyomás rajtam egész nap. És ez jó!..
Sajnos elég sok "tipikus" futósérülés van, amik a legtöbb esetben valamilyen gyulladásos, vagy húzódásos eredetű sérülés (pl.: IT szindróma vagy ficam). De van egy, ami sokkolóan hatott rám. Sokan nem is tudják, hogy nem csak az izmok és inak sérülhetnek, hanem a csontszerkezet is. Szélsőséges…..
hogyannevaljel 2017.01.13 22:09:48
@totorohun: na ilyenről tényleg nem hallottam még.

Sajnálom a felséged.
hogyannevaljel 2017.01.13 22:11:21
@Iván_a_muzsik: Lehet, hogy van igazság abban, amit mondasz, de az biztos, hogy a túlterhelés (is) alapvető követelménye, ha fáradásos törést szeretne valaki előidézni. Remélen nincs ilyen.
A "strava" egy svéd szó, a jelentése törekedni. A Strava pedig egy közösségi háló sportolók számára. Eleinte a kerékpárosok körében volt népszerű, de már évek óta kinőtte ezt, és nagyon népszerű a futók és triatlonisták körében is. Mi sem mutatja jobban, hogy a három kiemelten kezelt sportág az…..
Mondhatjuk, hogy itthon a futás az egyik legtöbb embert megmozgató sport. Népszerűségének oka bújhat az egyszerűségében, a testünkre gyakorolt hatásában, vagy mert jókedvűek, könnyebbek, mosolygósak leszünk a végére. Az se biztos, hogy tudatosan tudjuk, hogy miért futunk. Ha bringa közben nagyon…..
hogyannevaljel 2017.01.10 14:42:55
@LaLinea: Szia!
Irtam Neked a blogodon. Vegyuk fel a kapcsolatot :)
FINISHER blog Heti rovat - 1. hét 2017.01.09 00:38:54
2017 egyik újdonsága a heti rovat lesz. Mázli, hogy most jutott eszembe, így kezdhetem mindjárt az első héttel. Ez nagyjából úgy zajlik, hogy minden este, ahelyett, hogy lefeküdnék aludni, megírom az aznapi dolgokat, de lehet, hogy ketszer írom meg egy nap. A heti rovat minden héten hétfőn jelenik…..
Azt mindannyian tudjuk, hogy a futás nem kíméli az izmokat, főleg a lábak izmait nem. A megfelelő regenerálódás érdekében a pihenés, nyújtás, masszázs, fehérjepótlás mellett a gyógynövényeket tartalmazó krémek is bevethetők egy-egy keményebb edzés vagy edzéshét után. Nálunk elég sokféle kence van…..
hogyannevaljel 2017.01.06 16:20:09
Évről évre nézen az utcán, a tévében, az uszodában, egyszóval mindenhol a sok túlsúlyos embert, és az az érzésem, hogy a számuk egyre csak nő. Emellé társul, hogy még mindig menő cigizni a tinédzserek körében, és belőlük lesz néhány felnőttkori láncdohányos. Nem beszélve arról, hogy egyre magasabb…..
hogyannevaljel 2017.01.04 09:28:20
@aranea: Aki él, meghal, ez igaz. Nincs konkrét ideális statisztika a fejemben. Inkább azt gondolom, hogy jobb minél idősebb kort megélni, jobb minél egészségesebben és fájdalommentesen az utolsó 20 évet élni, és jobb meghalni szépen, csendben, akár álmomban.
hogyannevaljel 2017.01.04 09:47:22
@Csipyke: pont ez a cél :) Úgy akarok megöregedni, hogy élvezzem. Nem beszarni akarok éveken át.

50-ig? Kőkemény triatlonosok vannak 60 felett is. Én bízom benne, hogy nekem is sikerül.
Az év utolsó napja legyen mozgalmas, kicsit sűrű, produktív, és nosztalgikus. Nekem várgatóan ez meglesz, mert már dolgoztam ma, most bejegyzést írok ide, utána levágom a hajam (tegnap már megszabadultam a szakállamtól), és készülődünk az estére. Tavaly is írtam ezen a napon. Most lássuk, mivel is…..
hogyannevaljel 2017.01.02 14:34:25
@Burgermeister: Köszönöm! Legyen úgy :)

Neked is BÚÉK!
Itt a karácsony. Sokak számára nem békés, és boldog, mint azt szokták kívánni. Jönnek az ünnepek, ami "kényszeres" ajándékozással, és utazással telik majd. A rokonaink egyik részét jól meglátogatjuk, míg a többiek jól megsértődnek, hogy náluk nem jártunk...
Az alábbi idézetet a Facebook oldalamról másoltam, az egyik képem alatti hozzászólás. Kata észrevétele teljesen jogos, és úgy érzem, hogy szeretnék is írni erről a témáról, mert tudom, hogy ezzel nem vagyok egyedül.   Lehet hülye a kérdés, de van olyan hogy víziszony? Vagy a mélységtől félsz? De…..
nemmaratonman Két km felfele 2016.12.16 23:24:23
Mindig azt mondom, hogy azért megyek, mert kell az emelkedő, mert nem tudok másfele futni hosszút, de ez nem igaz. Akkor kezdődik minden, amikor elérek addig, ameddig a legtávolabbi villamos jár. Ott pihen a sötétben, a végállomáson, egymagában világítva, mint valami nagyra nőtt szendergő-zümmögő…..
hogyannevaljel 2016.12.18 20:55:12
Számomra a legfontosabb a városi közlekedésben az, hogy minél gyorsabban, minél rugalmasabban, minél stresszmentesebben jussak el A-ból B-be Budapesten. Bejártam dolgozni BKV-val, majd autóval, karmolt az ideg, nem nekem való. Ha így látod Te is, olvass tovább, neked írok...
hogyannevaljel 2016.12.17 21:02:46
@Bobacska: Sokat jártam arra egyik időszakomban. Nem is szerettem ott annyira, megértelek :) Csak én mentem tovább a Deákra, majd tovább Bajcsyn. Meg kell szokni, ki kell ismerni.
hogyannevaljel 2016.12.17 21:04:14
@Balt: Igazad van. De egy váltó bowdenen feszíteni, vagy lazítani már nem mindenkinek triviális, és otthon, vagy út közben elvégzendő.
hogyannevaljel 2016.12.18 14:37:12
@Alick: A 30 km/h es felette, mar eleg gyors varosban. Senki sem szeret megizzadva beerni a munkahelyere, vagy a boltva. Ugy gondolom, hogy altalanossagban 15-25km/h szokott lenni az atlagtempo varosban, erre pedig igazan megfelelo lehet egyetlen sebesseg. En 35-ig szoktam kb menni a fixivel, de ritkan megyek 30 fole. Arra ott vannak az edzesek es a versenyek. Varosban 25 km/h felett sokkal nagyobb kockazattal jar, idegesiti az autosokat, noveli az ellenszenved, es nehezebben vesznek eszre.
A tornatermi edzés lényege, hogy irányítás alatt végezzük el azokat a bemelegítő és erősítő gyakorlatokat, melyek nagy részét otthon is elvégezhetnénk, és kell is. Ami otthon nincs, az a társaság, versenyszellem és kontroll. A legtöbb triatlonista talán még az úszásnál is jobban utálja és hanyagolja…..
Sok éve dolgozok Nándival (mostmár ENSPORT), és az egyik amit szeretek benne, hogy mindig meglep valami újdonsággal. Ezúttal a CTS pályateszt nevű feladat a TrainingPeaks-ben. Bukom a tesztekre. Szeretem az adatokat, a statisztikákat, azok elemzését, és pont ezért szeretem a Suunto-t, a Stravat és…..