Regisztráció Blogot indítok
Adatok
herbert

0 bejegyzést írt és 259 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
World tanks jagtiger 2016.11.08 10:25:22
A StuG III sikerével a páncélvadász feladatkörben, a hadsereg vezetése a Harmadik Birodalomban úgy határozott, hogy a meglévő páncélozott harci járművek alvázait használja a páncélvadászok alapjának, amelyek nehezebb lövegeket és vastagabb páncélt kapnak az alaptípusnál. A német páncélvadászoknak…..
Az amerikai haditengerészet technológiai kutatásokért felelős részlege április elején egy videót tett közzé ( az úgynevezett LOCUST (Low Cost Unmanned Aerial Vehicle Swarming Techology) nevű program első teszteléséről. A tavaly bejelentett LOCUST (Sáska) programja olyan automata…..
Legkedvesebb Medvénk a kitárt keleti kapu mögül röhögve szopat minket keresztbe titkosszolgáival, ha úri kedve és pillanatnyi érdeke úgy kívánja.  Mit tesz erre Örök Forradalmárunk, a nyugati ablakban házmester módra magyaroknak tiszteletet ordítva követelő Hős? Haragjában…..
herbert 2014.08.24 12:15:56
@Bukott liberális demokrata: remek egy díj ez. Top 10 költséghatékony régióban 7. Luhanszk :)
A horvátországi Krk szigetén felépített házat alig lehet észrevenni. Három oldalról a földbe vájták, csupán a déli oldalán vannak ablakok. A ház tetejét már részben benőtte a fű, pusztán a parabola-antenna és főképp a napkollektor cellái bizonytalanítják el a…..
A modern technika szempontjából nélkülözhetetlen ritkaföldfémek fontosságáról és a gazdaságban betöltött szerepükről már korábban megemlékeztünk. Ma az Elon Musk vezette Tesla Motors gigantikus beruházása kapcsán a lítium kerül terítékre, mely ugyan bőséggel áll…..
A kárpátaljai magyar gyerekeket is érintheti az az ukranizációs őrület, amelyről egy videó-felvétel révén szerezhetünk benyomást. Az általam magyarra fordított szöveg azt támasztja alá, hogy akik talán orrvlövészek felbérelésétől sem riadtak vissza, hogy mártírokat…..
Torkig vagyok azzal az egyre terjedő itthoni közvélekedéssel, mely szerint a hanyatló Nyugatot, amerikástul és európai unióstól lassan megelőzi, kiüti, lenyeli, legyőzi, lehagyja a putyini Oroszország. Mely szerint nekünk lihegve ki kéne szolgálni Vlagyimir nagyurat, mert a jövő…..
herbert 2014.03.06 16:48:57
@sztrelnyikov: ezt azért így nem merném kijelenteni... www.origo.hu/nagyvilag/20001208legi.html Én kvázi öngyilkosságnak tartom az orosz fürdőkádba beküldeni egy rhordozót, azokkal értek egyet, akik szerint ezzel jelzik az amcsik, h ők sem komolyból keménykednek.

Szerintem egyébként az oroszoknak nem megszállni, hanem megvenni kellett volna a krímet (és kelet-ukrajnát is), és még bőven a vadbarom januka első országlása idején, akár német pénzügyi segítséggel. Szerintem a nyugatiak is szívesen szakadtak volna, ha így megszabadulhatnak janukától, a tatár visszatelepülés is lehetne normálisan, autonómiával, és kisukrajna oroszbarát euintegráns lehetne, mindenki megelégedésére.

De persze megint könnyebb volt a ruszkiknak meg az amcsiknak is erőltetni a zéró végösszegű játszmát, ami most már erősen a vesztes-vesztes verzió felé halad.
herbert 2014.03.06 17:26:58
@grani: ejnye, ennyire egykutya a krími tatár a volgaival? :) ez olyan, mintha okés lenne a székelyeket kitoloncolni erdélyből, mert végül is van már egy magyarország. (bár ha meggondoljuk, mindkét néppel úgy bánt az anyaország a saját szülőföldjükön, h költöztek "maguktól" tömegesen)
herbert 2014.03.06 23:13:12
@Blikknépe: Először nem tudtam honnan ennyire ismerős a stílus, de utána beugrott Robert S. Wilson :)
Amikor elkezdtem ezt a blogot, azt terveztem saját felfedezéseim mentén írok majd társadalomról, gazdaságról, kultúráról, fejlődésről, fejlesztésről. Egy gyorsan fejlődő demokráciáról. Az élet felülírja a terveket. Nem jön át nekem a sajtóból, hogy Magyarországon…..
herbert 2014.03.03 22:33:37
@♔bаtyu♔: de rohadtul tudod milyen egy "szabályos" ukrán választás. A Krím etnikai összetételéről talán a tatárokat is meg kellene kérdezni, biztos örülnek, hogy az oroszok arra az etnikai arányra verik magukat, amit népirtással, tömeges deportálással értek el (egyébként ez talán K-Ukrajnára is igaz). '56 véletlenül nem külföldi titkosszolgálatok által szervezett puccs volt? Még szerencse h a ruszki elvtársak akkor is gyorsan helyreállították a törvényes rendet, nem? Kár, hogy nem volt egy kisebb lakosságcsere Szibéria és a Dunántúl között. Ja, jut eszembe, azért egy kevés volt, csak egyirányú.

Minden etnikai érv ellenében is pofátlanság amit az oroszok csinálnak. A Krím mellé vihetnék Csernobilt is, mint az orosz reálpolitika másik nagyszerű példáját. Esetleg "téglánként" rá lehetne dobálni Krímre.

Komoly válasz kellene erre. Megvárni amíg meglesznek az új határok, utána az összes külföldi orosz tulajdon lefoglalása és kárpótlásként átadása ukrajnának. De a Boszporusz lezárása is érdekes húzás. A tisztességes az lenne, ha az oroszok a teruletfoglalast jelentős, több nemzedéken átívelő gazdasági kompenzációval hajtanák végre és a tatár és ukrán kisebbség autonómiát kapna az elcsatolandó részeken. Persze ez utópia, előbb vállalnák a totális háborút, minthogy nagylelkűen bánjanak a kiherélt ukrajnával.
Bármilyen hihetetlen is, egészen egyszerűen jókedvem kerekedett a Semmelweis Egyetem keddi sajtóanyagától. Ha jól értem, Schmitt Pál tényszerűen plagizált - a jelentés összefoglalója szerint "a dolgozat szokatlanul nagy terjedelmű szövegazonos fordításon alapul" -,…..
Na jó-jó, idén 20 éves idehaza az Opel Astra, körbe is haknizta a hírrel az Opel az egész hazai sajtót, rendezvények tömegén szerepeltetik az alig 18 kilométert futott fehér ötajtóst és nem árulok el nagy titkot azzal, hogy mi is kipróbáljuk majd. Persze csak csipkelődünk,…..
Belsőség Köszi, gyökér! 2011.12.16 18:18:00
Ma egy kicsit később értem be a szerkesztőségbe a megszokottnál. Jó mentségem volt: Károly kutyámmal állatorvosnál voltam, ami nincs is annyira messze a lakásunktól és a szerkesztőségtől, de annyira éppen, hogy autóval kelljen menni. Szinte végig a szentendrei úton. Az idő…..
Miscellaneous Biztosra mennek 2010.11.27 16:33:00
Személyesen kell nyilatkozniuk a magán-nyugdíjpénztári rendszerben maradóknak. - áll a Parlament honlapjára feltöltött törvényjavaslatban. Aki nem kívánja az államnak adományozni nyugdíjmegtakarításait, személyesen kell megjelennie a "Nyugdíjbiztosítási Alap kezelésért…..
herbert 2010.11.28 16:35:49
@JT_Biopower: elmondom akkor még egyszer - bár ha elsőre nem sikerült elolvasni, másodjára miért sikerülne? - sem házastársról (özvegyről), sem gyermekről (árváról) nem beszéltem.
herbert 2010.11.28 17:05:48
@kérődzőgiliszta: cseppet témát váltottál.
---

az külön vicces, h az embernek rohangálnia kell, h tag maradjon. valaki mintha olyat írt volna, a maradási nyilatkozatok csak január közepére készülnek el. Elmegyek az ONYF-hez, vagy valamelyik szakigazgatási szervhez, ott meg közlik: bocsesz, nincs sajtpapír :)
herbert 2010.11.28 17:34:47
@kérődzőgiliszta: én a kormány által hivatalosan benyújtott törvényszövegről beszéltem. Írtam már neked segílyes barátom, eredj inkább lopjál még egy tyúkot, ha a mai még nem volt meg.

Egyébként meg a szöveg:

a magán-nyugdíjpénztári tagnak a
magánnyugdíjrendszerben fennálló tagsági jogviszonya fenntartásának szándékáról – ha e törvény
eltérően nem rendelkezik – személyazonosságának ellenőrzése céljából személyesen, a
Nyugdíjbiztosítási Alap kezeléséért felelős nyugdíjbiztosítási szervnél (a továbbiakban:
nyugdíjbiztosítási igazgatási szerv) kell nyilatkoznia.
Tegnapi hírek:1. Egy pécsi munkanélküli szándékosan ellátatlanul hagyta beteg nagymamáját, csak hogy az asszony halála után néhány hónapig felvehesse annak nyugdíját.2. A budapesti kormány szándékosan ellátatlanul hagyja a következő generációkat, csak hogy néhány hónap…..
herbert 2010.11.28 15:00:51
@Kivlov: aha, ehelyett lehet tovább fizetni, csak nem kapsz érte semmit. remek.
Az, hogy mennyire jelentéktelen a magánynyugdíj pénztára államosítása nemzetközi, főleg pénzügyi, szempontból, az Economist egyik blogján megjelent poszton érezhető. A szerző szót ejt a kétharmados többségről, az Alkotmánybíróság jogkörének megnyírbálásáról, sőt…..
herbert 2010.11.28 11:14:50
@NewWay: ne hazudj a nevemben, nem vagyok jól.
@ladislaus: @Franciska18: pontosan ilyen hazugságok miatt basztuk meg az előző kormányt. Arról volt szó, ne az emberek fizessék meg. Hát drágáim, velem megfizettetik (nem is nagyon volt már más "megvédenivalóm"), tehát úgy tűnik, a szavazatomig kellettem. Az államositás lényege, hogyha a felhalmozási időszakban feldobom a talpam, amire elég nagy esélyem van a környezeti hatásokat figyelembe véve, a hozzátartozóim semmit sem kapnak majd. Ez a lopás része, vagy körülírhatjuk kártalanítás nélküli kisajátításként is.

Az hogy egyszer rég ez a pénz az államnál maradt meg nem érv, mert ennyi erővel a rendszerváltás előtt pl. a lakások többsége állami tulajdonban volt. Ha a jövő héten azokat is visszaállamosítják és lesz lakhatásvédelmi biztos, gondolom nektek az is rendben van.

rettegőmalac haverotok meg remélem kapni fog egy lámpaoszlopot fletó és viktor között. Az egyik féreg csak ajánlgatta hogy húzzunk el, a másik tesz róla hogy menjünk is, ez a pondró meg azt sem tudja már, melyikük seggét nyalja.
A János kórházról olvashattunk már rosszat és jót is itt a blogon. Ezúttal sajnos ismét egy szomorú esetről szól az aktuális poszt. Levélírónk édesanyja majdnem két hétig nem kapott infúziót, melynek következtében veseelégtelenség lépett fel nála és ez végzetesnek…..
herbert 2010.11.27 14:01:58
@Irise:
"Amugy en is ketlem,hiogy az este 8-as tunetei a betegnek delutan meg nem alltak fenn."
Ennyi erővel nem hiszem, hogy a kommentben vélelmezett délutáni tünetek már délelőtt nem alltak fenn, stb. lehet folytatni a visszafele idősort.

Ezek szerint olyan orvosilag nem létezhet, hogy
1. jelentkeznek addig nem lévő tünetek, vagy
2. a már meglévő enyhe tünetek hirtelen súlyosabbá válnak
...és mindez nem délelőtt 9 és délután 4 óra közé esik. Szánalmas.
  Én polgár vagyok, és polgár is maradok. Nem leszek plebejus, nem leszek vazallus, nem leszek cseléd, nem leszek alattvaló. Ha a fene-fenét eszik is, megtartom a magántőkét a magánrendszerben, ezernyi hibájával együtt. Matolcsy úr már megtalálta a hangot, hogyan is kell…..
herbert 2010.11.25 22:54:01
@tölgy: csak az van elfelejtve, hogy ez a nagyjából 3 milla mnyp-s fizette anyu nyugdíját is adókban, mert valami azt súgja, az tud adót fizetni, aki járulékot is. Nem a a mnyp rendszer önmagában rossz, hanem hogy kötelező jelleggel vezették be. A fokozatosabb és nem teljes átállás nem okozott volna hirtelen ekkora nyugdíjkassza hiányt, igaz lassabban is tehermentesítené a későbbiekben a nyugdíjkasszát.
herbert 2010.11.25 23:01:47
@tölgy: ami magánzsebeket jelent, ha az állam élén ellenőrizhetetlen, minden kontroll felett álló héroszok állnak. Ahogy írtam, Fletó imádta volna ezt az erős állam koncepciót, 2/3-al a zsebében baszott volna privatizálni. Minek is az egyes vagyontárgyak privatizációjával fáradozni, mikor lehet magát az államot?
herbert 2010.11.25 23:20:30
@tölgy: És pont ez a hiány kellett volna, hogy takarékosabb gazdálkodásra szorítsa az államot, de hát ugye van ez a két választás közötti 4 éves kampány, ahol mint a kockapókerben, mindig nagyobbat kell mondani. Most nyújtogatják be a maszoposok a tavalyi fedezetlen, elmebeteg fidesz költségvetési javaslatokat. Ez két dolgot szemléltet. 1. semmi különbség a két tetű bagázs között 2. az pofázik könnyebben, aki épp a másik faszával veri a csalánt. Ez 8 évig a Viktor kft. volt, mostantól meg maszop lesz az.
Tényleg ne! Nekem ez az új nyugdíjrendszer nagyon tetszik. Nem, hülye leszek visszalépni az államiba, inkább “társadalmon kívüli” leszek, ahogy Matolcsy megfogalmazta, egy fekete bárány. Megtartom magamnak a 10%-ot, befektetem, és majd abból tengetem nyugdíjas éveimet -…..
herbert 2010.11.25 16:37:08
@anyádbogár: respect
- Elkúrtuk, elvtársak. Nem kicsit, nagyon. Szégyent hoztunk a vörösökre.Na ez lehet az az első pár mondat, amit Luca di Montezemolo intézett az egybegyűltekhez a Abu Dhabi-i nagydíj után. És akkor még nem is tudja, mekkorát csalódtam bennük én, itt, a képernyők előtt, mintha a…..
herbert 2010.11.14 16:42:33
@forza_forza: egy remek komment onnan :)

Ferrari: Petrov, Alonso is faster than you, Can you confirme that you understood that message? ''

Petrov: Что? Я не понимаю. Говорите русских ебать!
herbert 2010.11.14 16:57:26
herbert 2010.11.14 20:38:39
@A.. Közbiztonság Szilárd: Ó te félisteni lény! Esetleg meg tudsz bocsátani, hogy CtrlC CtrlV kombinációt mertem használni, nem raktam ki az idézőjeleket és nem javítottam ki a helyesírási hibákat? Remegve várom válaszod.
  „Bezzeg a szocik így, úgy, amúgy…” nos ez az érvelés teljesen értelmetlen és irreleváns most. Tisztában vagyok azzal, hogy miért jutott ide az ország. Én is, ti is, de lelkük mélyén még a hardcore szoci szavazók is tudják, hogy ekkora trutyi nem jöhetett…..
herbert 2010.10.30 19:30:47
@Google: "Sokan védik a pénzüket, amit, azt hiszik, most Orbán személyesen fog zsebretenni, csak azt felejtik el, hogy adósságot, kamatokat kell visszadni, nyugdíjakat kell kifizetni, oktatást, egészségügyet kell finanszírozni, hiánycélt tartani; miből, hogyan?"

elnéztem valamit? Mi ez a duma? Még mindig elqró a kormányfő?? Vagy ezt valami 2006-os vizitdíjas beszédéből vágtad ki?
Szívesen írnék elemzést Orbán Viktor mai beszédéről, de sajnos még nem láttam: a mi ünnepségünk is ugyanebben az időpontban kezdődött. Mint már jeleztem, engem ért a megtiszteltetés, hogy az ünnepi műsort követően és a koszorúzást megelőzően szólhattam pár szót.…..
herbert 2010.10.24 12:06:23
@Kis ember: de a retorika mindig ugyanaz marad:I pár dolog megütötte a fülemet a szombati beszédben, találtam is néhány finomságot a ködös múltban. :)

„...mi pártunk vezette ki a magyar nemzetet abból a szinte reménytelen helyzetből, (...) A mi pártunk vezette az újjáépítést, és a mi pártunk vitte győzelemre a harcot a régi rend, a tőkések (...) ellen ...

Tudja ezt az ellenség is, és ezért igyekszik megzavarni ezeket az intézkedéseket.

Aki ebben a helyzetben azt javasolja, hogy most már engedjünk a munkatempóból, hogy lazítsuk a normákat, (...) az lényegében az ellenség kezére játszik.

(...) együtt gondoskodjunk arról, hogy ezek a helytelen, sőt ellenséges hangok elnémuljanak.

Ismétlem: hadat kell üzenni azoknak az ellenséges üzelmeknek, amelyek (...) rendszabályaink végrehajtását fegyelmezetlenséggel, zavarkeltéssel, helyes intézkedéseink túlhajtásával vagy félremagyarázásával meg akarják akadályozni.

Dolgozzunk bátran, magabiztosan, jó ügyünk igazába és helyességébe vetett hittel, és a siker, a győzelem, mint annyiszor, újra a mienk!”
herbert 2010.10.24 12:28:15
@Kis ember: igen, elég nehéz eldönteni, ezeken a dolgokon az ember sírjon vagy nevessen. nevetni jobb azért, fiatalon tart :)

Talán ha nem lenne a mindenkori többség ráutalva ezekre a félisteni lényekre és az ő útmutatásaikra és kinyilatkoztatásaikra.
herbert 2010.10.24 12:37:47
Valahogyan egy Ausztrál honlap hozzájutott Ridley Scott közelgő Alien előzményfilmjének forgatókönyvéhez, s majd minden részletet kiteregetett, míg nem a FOX stúdió közbelépett, s felszólította a honlap üzemeltetőit a spoiler-kavalkád levételére. Ám mint tudjuk, információ…..
Bármely rajongói fórum ösztönösen arra törekszik, hogy terjessze a mémet, azaz esetünkben, hogy a borozás iránti szenvedéllyel másokat is megfertőzzön. Ennek tagadhatatlanul fontos eleme a verbális násztánc, de a lényeg mégiscsak az anyag maga, amitől belázasodtunk. Ebben a…..
herbert 2010.10.13 14:00:54
Egy robotruha, aminek láttán talán még Tony Stark is elégedetten csettintene. A közel 90 kilogrammos XOS 2 Exovért 17-szerese növeli viselője erejét, s a Raytheon társaság szóvivőjének állítása szerint a technológia akár 5 éven belül szerves részévé válhat a katonai…..
B-oldal TOP10 kivégzés EVÖR 2010.09.17 07:45:00
Az Empire Online adatbázisának böngészése közben aranyra leltem, hiszen a szerkesztők egy TOP50-es kivégzés listával foglalták össze a filmgyártás erőszakos jeleneteit. Bár Hannibal doktor úr kilógatós-belezős akciója, az Alien, vagy az Oldboy című filmek úgy önmagukban,…..