Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Oladi Sörfőző

4 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A sörfőzésben nincsenek hibák, csak véletlen kísérletek - Ismeretlen oladi sörfőző Úgy kezdődött, hogy kimentünk Újpestre, a Farkaserdőbe, és szedtünk egy jó kilónyi fehér akácvirágot, meg néhány darab bodzavirágot. Kibogarásztam a bogarakat és a koszt, beáztattam 15 liter vízbe, tettem hozzá…..
Ez a poszt azoknak szól, akiknek már van otthon sörcsapjuk. A többieknek hamarosan megmutatom, hogyan érdemes összerakni egy csapolórendszert. Kering az interneten több táblázat is, ami jól jön, ha kegben szeretnénk sört szénsavasítani. Csak az a baj velük, hogy angolul vannak, és angolszász (sőt,…..
Túl sok a kipróbálásra váró recept és alapanyag, de túl kevés az alkalom a főzésre - mindenki, akit beszippantott a sörfőzés, ismeri az érzést. Főleg, ha hozzánk hasonlóan malátából, nem pedig konzervből vagy malátakivonatból főzöl. Egy sörfőzés órákig eltart, nem beszélve az erjesztés és…..
Első Oladi Sörfőzde Kezdjük el! 2017.03.08 14:00:00
A Facebookon már régóta dokumentáljuk a ténykedésünket, de a receptek és a felgyűlt tapasztalatok megosztására alkalmasabbnak tűnik ez az áttekinthetőbb és könnyebben kereshető formátum. Bevezetésként álljon itt egy kis történelmi áttekintés. 2012-ben kezdődött. Biztosan…..