Regisztráció Blogot indítok
Adatok
b.brigitta

444 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Választható témák: Már érezzük? – Az éghajlatváltozás következményei Magyarországon címmel Hírfigyelés és beszámoló készítése a légkör globális és lokális változásaival és aktuális problémáival kapcsolatban A légkörszennyezés formáinak feldolgozása csoportmunkában drámapedagógiai módszerrel…..
Keretek: egyéni vagy csoportmunka (max. 3 fő!) Forma: ppt, sway, plakát (canva) stb. Válaszható témák: Érvelés a szintetikusan előállított hús mellett és ellen cikkek alapján Adatok elemzése A növekedés határai c. kiadvány és mai adatok alapján:…..
2022. január 1- je és 2023. december 31-e között:   Vizsgaleírás Követelmények   Közismereti érettségi vizsgatárgyak 2024. május-júniusi vizsgaidőszaktól érvényes vizsgakövetelményei(2020-as Nat-ra épülő vizsgakövetelmények)   Vizsgaleírás és követlemények egyben   Különbségek..
Gyakorló feladatok: itt éred el. Gyakorló térképek online:  AFRIKA Afrika, országai és vársosai 1 Afrika országai nehéz szint Afrika vizei Afrika tájai, és vízei AMERIKA Amerika országai Észak-Amerika tájai, vízei Észak-Amerika országai, városai Közép-Amerika országai haladó…..
Földrajz 11.9. Afrika 2022.03.27 08:44:35
  VÍZ: ZAMBIA PROJEKT   További torzított térképek Jane Godall intézet honlapja Az anyag elérése..
Az anyag elérése..
  Bizonyítsuk cikkekkel!! Hajrá! Témák: - USA természeti erőforrásai A világ első nemzti parkja Olaj és gáz Gyémánt nyomában Uránérctelepek - K+F területei > pénzügyi, telekommunikációs, innovációs központ Szílicium-völgy sikerének titka Filmajánló  Űrkutatás: James Webb Oktatás:…..
1.tanóra - Vendégünk Fischer Mónika :)   Sok szeretettel köszöntünk!  https://www.facebook.com/MonikaFischerCoach https://www.linkedin.com/in/monikafischercoach https://monikafischercoach.com   Hogy tetszett Fischer Mónika előadása? Mit kérdeznél meg még tőle?  KATT IDE! Témaválasztás -…..
Az anyag képeinek elérése    Cikkek   Fudzsimoto tornya Csungking Kína népessége Hongkong felülről Vízenergia a Jangce folyón: VIDEÓ Mikor és milyen következményekkel hagyott fel Kína az állami születésszabályozással? LINK Videó: Milyen volt Kínában gyereknek lenni?  ..
KAHOOT Kistigrisek: LINK a vázlathoz Jellemezd a japán társadalmat és a japánok munkához való hozzáállását a szemelvény alapján!Vitatkozzatok a japán társadalmi rendszer előnyeiről és hátrányairól! Egy nap egy japán családnál Eszter 16 éves, cserediák volt Oszakában a Fukao családnál, most…..
Földrajz 11.3. Tények az EU-ról 2022.02.18 15:42:52
Ezt tanultam 7-8. osztályban: LINK Az anyag képeinek elérése..
 A rendszervéltoztatástól az Európai Unióig   Olvasd el a tankönyv A Rendszerváltozástól az Európai Unióig című részét! Beszéld meg a padtársaddal! Tankönyvi szövegrészek Milyen színvonalú termékgyártás volt jellemző az 1980-as évek végéig a volt szocialista országokban? Miért nem volt…..
Földrajz PÉNZHÉT 2022 2022.01.29 15:56:14
  VERSENYEK   Kicsiknek (általános iskola felső tagozat)   BankVelem PénzOkos Kupa  Regisztráció: BankVelem PénzOkos Kupa (penzokoskupa.hu) Szabályzat 7-8 Szabályzat 5-6 Nagyoknak (középiskola)   BankCode verseny  Regisztráció: Főoldal | Bank / Code (penziranytu.hu) Szabályzat,…..
Melyek a fejlettségi különbségek kialakulásának okai az Európai Unióban? Hol tartanak ma Kelet-Közép-Európa és Délkelet-Európa országai? Merre húznak az ázsiai országok? Hogyan vált Kína a világ leggyorsabban fejlődő gazdaságává? Melyek az amerikai gazdasági erőtér fejlődésének és átalakulásának…..
Választható feladatok:  Idegenvezetés képmontázs alapján (nemzeti parkokról, turisztikai régiókról). Forrás Külföldieknek szóló országbemutató forgatókönyvének megtervezése és elkészítése Magyar Turisztikai Ügynökség országimázs filmjeinek feldolgozása tartalmaik összehasonlításával: …..
Kérlek, olvassátok el és oldjátok meg a honlapon lévő gyakorló feladatokat LINK Mi a génáramlás? Miért jön létre?  Mit jelent a genetikai sodródás? Miyen úton jöhet létre?  Milyen hatással van a genetikai változatosságra a genetikai sodródás és a beltenyésztés?Mit jelent a palacknyakhatás?…..
Olvasós   Az evolúciós elméletek: LINK Alkalmazkodás a környezethez: LINK Filmezős az órán!   Kérdezz - felelek - válaszolj a füzetbe (alias vázlat)   Mi a különbség a mikroevolúciós és a makroevolúciós változások között? Melyik, mit eredményez? Mondj egy példát fenotípusos…..
Földrajz 09.2. Vállalatok 2022.01.04 10:37:00
Az anyag elérése  ..
Lecke elolvasása, feladatok   Link   Videók    ..
Települések, megyék, régiók   TK. 48. oldal Magyarország megyéi Régiók Magyarországon https://geopuzzle.org/puzzle/gal2e4c81yhk/  Barangoljunk a KSH interaktív térképén   LINK Keress a térképen: - legsűrűbben, legritkábban lakott (régió, megye, járás, település) - lakónépesség…..
Készíts egy tájékoztatót képekkel párban, önállóan vagy trióban az alábbi témák valamelyikéből (elkészítési fületetek: sway, canva, google site) egy téma csak egy csapatnál szerepelhet. A témák bővíthetőek!: A családi költségvetési terv, avagy a háztartások pénztárcája (bevételek, kiadások…..
Biztosítások    Devizapiac   Tőzsde   Dörner Csenge: Tőzsde   Kötvény, értékpapír, részvény   Befektetési alapok     Gyakorló feladatok   Kötvények, részvények LearnApp Világggazdaság LearnApp..
    Gondolattérkép készítése Dörner Csenge videói: Benzinárstop Aranytartalék Mi is az az infláció?..
Az anyag elérése, közép csak a piros alcímes diák  ..
1. Pénz formái   2. A pénz funkciói     3. Családi költségvetés   Miért előnyös? Töltsd ki a kalkulátort! Saját költségvetést készítek! Pénzügyi személyiségteszt Kiadások csökkentése videó 4. Hitel   Videók Mennyi az annyi? Moratórium videó Dörner Csengétől 4. Feladatok   Az…..