Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Báró Kissfaludy Mihály

58 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elmúlt hetekben-hónapokban volt szerencsém beszélgetni személyesen és online a fideszes szavazók keménymagjával, néhányukkal kérdőívet is fel tudtam venni és ezek alapján néhány érdekes megállapításra jutottam - nemcsak a Fidesz, hanem összességében az ellenzéki pártok lehetőségei kapcsán...
Amúgy az egészben az a legdurvább, hogy a hódmezővásárhelyi fiaskó után kb. 1 napig tényleg mindenki azt hihette (még a Fidesz "szellemi" véleményvezérei, mint Bayer, Lovas és Bencsik elvtársak is), hogy legalább a választásokig a Fidesz képes lesz értelmes kommunikációra és nem a "jönnek a…..
Sokan vágnak bele felelőtlenséggel kevert vakmerőséggel a határátkelésbe (bár remélhetőleg egyre kevesebben vannak olyanok, akik nem tájékozódnak előzetesen), nyelvtudás és/vagy megfelelő információk híján. Pedig nem árt tudni, hogy a munkavállalás külföldön sem feltétlenül diadalmenet. A következő…..
Báró Kissfaludy Mihály 2017.11.17 11:40:03
A posztolónak igaza van:
1. A német átlag melós olyan buta, mint a föld. Képtelenek logikusan gondolkodni, képtelenek bármilyen módon csak egy picit kreatívnak lenni. De ez alapvetően nem az ő hibájuk, hanem a német oktatási rendszeré, amely arra képezi őket, hogy jó melósok legyenek a VW gyárban és ha lehet, akkor ne gondolkodjanak, mert abból csak mindig baj van. Amiért Németország mégsem omlik össze, annak oka egyrészt az értelmes politikai vezetés, másrészt az értelmes vállalati elit. Ha ők nem lennének, Németország tönkremenne.
2. A legtöbb német cégnél a munkavállaló olyan erőforrás, mint bármi más, ami a termeléshez kell, azaz eldobható és kicserélhető. Ha jó orvos vagy mérnök vagy, akkor persze más a helyzet, de az egyszerű német melós kussban van és dolgozik, mert ha nem, akkor kirúgják és felvesznek helyette valami magyar vagy román migránst.
3. Még a magyarok nem a legalja, akik képzettség és német nyelvtudás hiányában akarnak elhelyezkedni, náluk rosszabbak a románok és a többi balkáni semmirekellő (albán, bolgár, moldáv etc.). De aki már olvasott bármely német álláshirdetésre beküldött magyar CV-t, az tudja, mennyire gáz az egész. Még a magyar nyelvtudás sincs meg, nemhogy német. Egyáltalán, mit akar német nyelvtudás nélkül csinálni? Takarítani? Abból Józsi nem fog megélni, mert szegény elhiszi, hogy kijön Germániába és nettó 2500 EUR alatt tuti nem fog kézhez kapni. Na majd amikor ráeszmél, hogy felveszik részmunkaidőbe az itteni minimálbér (brutto 8,87 EUR) szerint és az adóbesorolása miatt ebből kézhez kap majd 850 EUR-t, amiből ki kellene fizetnie Bajorországban a 7-800 EUR szobát! (nem lakást), akkor átgondolja az életét.
4. Na, a német minőség az kb. olyan mítosz, mint a magyar vendégszeretet és az Orbán-kormány tisztessége. Lehet, hogy 20-25 éve ez működött, de ma már nuku. Hogy miért? Max. működtetik a cégek a minőségbiztosítási rendszerüket (papíron!), de amúgy a gyártást a nyelvet nem tudó, alulképzett és alulfizetett munkások végzik, néhol tré eszközökkel. A német minőség csak egy kamu és csak a legnagyobb gyáraknál van még hébe-hóba. Hermann vasöntödéje Bad Tökömtudjahol városban max. az értékesítői szintjén nyomja a német prémium minőséget, a termék már rég nem az.
Észak-Korea egyre inkább kezdi kihúzni a gyufát a nyugati nagyhatalmaknál és megkockáztatom, hogy sem Putyin, sem pedig a kínaiak nem nézik igazán jó szemmel Kim Dzsong Un hatalmi próbálkozásait. Jelenleg egyik fél részéről sincs megnyugtató megoldási javaslat, hiszen a nyugat és a nemzetközi…..
A politika világa legalábbis egy szempontból hasonlatos a technológia és az innováció világához: amit egyszer feltaláltak, azt utána más is elkezdi használni és a megoldás vagy a módszer az adott terület mindennapjainak a részévé válik. Ha a politika világát nézzük, akkor az első általunk is ismert…..
Kedvenc amerikai elnökünk, a január 20-án beiktatott Donald Trump már nem húzza sokáig - legkésőbb az év végén le fog mondani a hivataláról és megy Isten hírével jakuzzizni valamelyik szállodájába. Amilyen nagy buli volt számára a választási kampány végigküzdése/végigcsalása és az elnökség orosz…..
Az elmúlt napokban sikerült több online politikai hírportálra is magyar nyelvű cikkeket írnunk, ezeknek a portáloknak a nagyrésze szinte teljes egészében ismeretlenek még. A weboldalak Wordpress alapon futnak, aktualizáltak, nem tartalmaznak veszélyes plugin-eket és minden szerveroldali és weboldali…..
Újra itt vagyunk, kellett egy pár nap pihenés nekünk is a Bora-Borán, addig is folyamatosan nyomon követtük a magyar és amerikai belpolitika minden érdekességét. Mai bejegyzésünkben támpontot szeretnénk adni a hűséges Fidesz-szavazóknak, hogy a még egészen pici gyermekeiket is a párt és Orbán Viktor…..
Friss hír a nagyvilágból!  Aktuális orosz hírszerzési jelentések szerint napokon belül erőszakos migránsok léphetnek be az országba a Vereckei-hágó irányából, a Kárpát-medence legfontosabb keleti kapujánál. Az elsődleges friss információink alapján az alábbiakat tudjuk megerősíteni:..
Startupperek 48. Koichi 2017.01.14 06:00:00
- Ezredes, van egy kis gond. - Halaszthatatlan? - Életbevágó! - Akkor villámgyors jelentést kérek, tette be fülesét Koichi, miközben épp a célszemély gépére kezdte el telepíteni a kémprogramját. Sietnem kell, mert mindjárt visszajön a csaj a budiról, gondolta. - A hong-kong-i…..
 Érdekes módon nagyon keveset lehetett eddig hallanai a Tama nevű étteremről, pedig abszolút megérdemelné a figyelmet!..
Báró Kissfaludy Mihály 2017.01.13 21:18:36
Bár a 2018-as országgyűlési választásokig közel másfél év hátra van, a nagyobb politikai pártok lassan megkezdik a felkészülést a parlamenti választásokra. Noha Orbán Viktor és a Fidesz 2018-as győzelme akár borítékolható is lenne, a magyar baloldal egy profi stratégiával garantáltan megnyerné a…..
Startupperek 47. Gregory 2017.01.13 06:00:00
- A cég valami elég komoly biztonságtechnikai megoldást fejleszt, elmentek mindenféle versenyre az elmúlt fél évben, kirakták a netre is, hogy aki tudja, az törje fel a rendszerüket, de egyelőre semmi. Meghívták a legjobb amerikai, izraeli, ázsiai hackereket, de a rendszerüket nem…..
Startupperek 46. Gregory 2017.01.12 06:00:00
Na, Karen talált egy új alapítótársat, kíváncsi leszek a srácra, olvasta Gregory az új sms-t. Nagyon ki kellene már szórnom újabb pénzeket, mert bár sok a megkeresés, kevés a jó projektötlet. Válasz sms Karen-nek: „Szia Karen, köszönöm a hírt, Skype-oljunk 2 nap múlva…..
Startupperek 45. Daniella 2017.01.11 06:00:00
- Az megvan nektek, hogy lassan a számlákat sem tudjuk fizetni? - Figyelj Daniella, szerintem nem kell ezen rugóznod, befizetjük az összes számlát akkor, amikor itt lesz az idejük. - Miro, lehet, hogy ez neked újdonság, de ez nem így működik. Már hívogatnak a bankoktól és a…..
Startupperek 44. Koichi 2017.01.10 06:00:00
- Voltál már annak az új startup gurunak az előadásain? Szerintem nagyon frankó dolgokat mesél és látszik, hogy tapasztalatból beszél, nem csak úgy össze-vissza jártatja fontoskodva a száját. - Már ismerhetnél annyira, hogy tudod: soha nem megyek el ilyen előadásokra és…..
Mivel idén ősszel a német parlamentben (Bundestag) ismét választások lesznek, sokan találgatják, hogy ki lehet a befutó a kancellári posztra és ki fogja tovább kormányozni Európa legerősebb gazdaságát. A "miért Merket nyeri a 2017-es német parlamenti választásokat" kezdetű kérdésre a válasz rövid:…..
Báró Kissfaludy Mihály 2017.01.09 16:45:04
@ogli dzsí: ha a német kispolgár elveszíti a megélhetését vagy számára drasztikusan romlanak az életfeltételek, akkor kezdődnek a bajok
Báró Kissfaludy Mihály 2017.01.09 19:29:10
@csentecsa: akinek a menekültkérelmét elutasították, az nem kap állami támogatást
Báró Kissfaludy Mihály 2017.01.09 19:32:45
@csentecsa: 2016 novemberig az összes menekültkérelem 36,7%-t utasították el de.statista.com/statistik/daten/studie/197906/umfrage/entscheidungen-ueber-asylantraege-in-deutschland/

2016 júliusáig 550.000 olyan személy élt, akinek elutasították a menekültkérelmét, de még nem hagyta el Németországot (www.focus.de/politik/videos/bisher-keine-abschiebung-knapp-550-000-abgelehnte-asylbewerber-leben-in-deutschland_id_5972011.html), viszont ezek jelentős része nem a 2015-16-os menekültkrízis eredményeként jöttek az országba
Startupperek 43. Karen 2017.01.09 06:00:00
- Startup eventre? Kösz, ezt most kihagyom, inkább dolgozok a programomon, - nézett fel laptopja mögül Karen, amikor Sven, a Kleemis fiatal pincére egy újabb szórólapot tett az asztalára. – Kösz Sven, rendes vagy, de egyszerűen nincs erre most időm. - Szevasz Karen, régóta vársz…..
Startupperek 42. Janos 2017.01.08 06:00:00
- Működik, összehegesztettem, de a doboz, amibe belepakoljuk a cuccot, az eléggé gány lett. Kell keresnem új alvállalkozót, aki képes az általam megálmodott színben és minőségben legyártani a dobozokat. És nem csak egyet, hanem sorozatban, nagytételben. Aki a mintát csinálta,…..
Startupperek 41. Janos 2017.01.07 06:00:00
- Figyelj Tomas, megvagyok mindennel, amit tanácsoltál. - Helyes. A következő lépés a stratégia. Szedjétek össze azokat a potenciális partnereket, akik használnák a megoldásotokat, az üzletfejlesztő srác pedig kezdje megpuhítani őket, rádumálni a rendszeretekre. Hogy állsz az…..
Startupperek 40. Ella 2017.01.06 06:00:00
- Nézd csak Onni, válaszolt az egyik tanácsadó cég az ajánlatkérésünkre! - Melyik? - A Müller Finanzierung GmbH - Német? - Aha. - És mit írtak?..
Startupperek 39. Daniella 2017.01.05 06:00:00
- Üdvözlöm Mr. Müller, köszönöm, hogy tud ránk időt szakítani, egy kis türelmét kérem, gyorsan beállítom a projektort, így jobban fogjuk egymást látni. - Szervusz Daniella, örülök, hogy eszedbe jutottam. Mi a helyzet? - Először bemutatnám a társaimat, ők itt Felix és Miroslav, közösen dolgozunk…..
Startupperek 38. Daniella 2017.01.04 06:00:00
- Te Miro, mit szólsz ehhez a hírhez? Lehet nekünk is meg kellene futtatni az ötletünket valamelyik közép-kelet-európai inkubátorban, hátha ott még több lehetőséget adnának. - Átnézted már a névjegyeket? - Erre nem volt még időm. Még csak tegnap volt a szeánsz, alig tértem magamhoz a sokktól. -…..
Startupperek 37. Koichi 2017.01.03 06:00:00
- Te, ismerted Jasont? - Miért, mivan vele? - Ez az idióta kinyírta magát! - Mi? Elcseszte a karrierjét? - Mondom kinyírta magát, felakasztva találtak rá az irodájuk kertjében az egyik fán, amit mellesleg még a faterja ültetett néhány évtizede. Jó kis story, mi?..
Startupperek 36. Charles 2017.01.02 06:00:00
- Figyeljetek srácok, én most kegyetlenül őszinte leszek veletek – kezdett bele Charles egy mélyebb gondolatmenetbe-, de ezt az őszinteséget kérlek fogadjátok szeretettel és fordítsátok a saját hasznotokra és boldogulásotokra. Rendben? - Persze uram, már alig várjuk a tanácsait és a befektetési…..