Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Varga Zoltan

0 bejegyzést írt és 104 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Előszó: A tanítók és a tanítványok tévedései Észrevehetők, nyilvánosak és nyilvánvalók kell legyenek a legnagyobb tanítók tévedései is annak okáért, hogy az ember megértse, hogy nem az a dolga, hogy tanítókat kövessen, hanem az, hogy egyedi és megismételhetetlen emberi lényként megmaradjon a…..
  Sarah Halimi 65 éves volt. Még nem készült a halálra, különösen nem arra a kegyetlen kivégzésre, melyet elszenvedni kényszerült. Amikor gyilkosa "Allahu Akbar" kiáltással kihajította a harmadik emeleti lakásból, már alig volt benne élet. Kobili Traoré előzőleg egy szalafista mecsetben imádkozott.…..
  "A jógázás démontiszteletre rendelt mozgáskultúra" - hirdette Németh Sándor a legutóbbi Vidám Vasárnapon - "...a mozgás által démonokat energizál és démonokat idéz meg." - Nos, nem csoda, ha pár napja ezen röhög az ország népe.   Amikor jógáról beszélünk, annak megkülönböztethetjük testi és…..
    Csaknem minden vallás azt hirdeti, hogy ismeri és felkínálja az egyetlen lehetséges ösvényt Istenhez. Kevés dolog létezik, mely annyira gyanús, mint ez a fajta kizárólagosság. Persze, nincsenek könnyű helyzetben. A Colgate-nek elég, ha csak annyit mond: jobban védi és hatékonyabban fehéríti a…..
  Még ma is léteznek olyanok, akik az emberi erkölcs megítélését a túlvilághoz kötik. Minden jó és kívánatos - mondják -, ami a mennyországba vezet, s kerülendő mindaz, ami a kárhozatra juttat. A magam részéről mindig furának találom, amikor valaki nagy magabiztossággal beszél a halál utáni…..
  "Nézd a világot: annyi milliója, S köztük valódi boldog oly kevés. Ábrándozás az élet megrontója, Mely, kancsalúl, festett egekbe néz."   Vörösmarty Mihály - feleségének, Laurának írt - A merengőhöz című költeményét pazarul összefoglalja a címbéli, ezerszer idézett, mégis elnyűhetetlen frázis.…..
Gaston Fessard SJ meglátásainak időszerűségéről   Korunkban, amikor korszakváltáson esik át a globalizált világ, és különösen is mivel e hetekben csúcson járva pusztít a világjárvány, még hívő emberekben is felfakad a kérdés: Mi lehet az értelme ennek az „emberi színjátéknak”? A megszámlálhatatlan…..
1. hét: Imakérések a személyes életünkért és családtagjainkért:  figyelmünket az odafelvalókra tudjuk fordítani (Kol.3,1), megújuljon Isten Beszédével való kapcsolatunk, és fogékonnyá váljunk a Szent Szellem vezetésére; ezáltal ismét bekerüljünk Isten akaratának…..
Miközben óriási változások történnek és mindenki kapkodja a fejét, a teendők megsokasodnak, a bizonytalanság jelentős és bizony sok gyülekezet már online találkozik, felvetődött bennem a kérdés: Változik a küldetésünk gyülekezetként? Röviden a válaszom: a küldetésünk nem változik, de a módja most…..
"A keresztény testvériség nem eszménykép, amelyet meg kell valósítanunk, hanem valóság, amely Istentől Krisztusban adatott, s melyben nekünk is részünk lehet."- mondja Bonhoeffer. A gyülekezetet, az egyházat sokféleképpen lehet értelmezni. Lehet történelmi, teológiai vagy…..
"A sátán az atyátok, és atyátok kedvére igyekeztek tenni, aki kezdettől fogva gyilkos, nem tartott ki az igazságban, mert nincs benne igazság. Amikor hazudik, magából meríti, mert hazug, és a hazugság atyja." (János evangéliuma 8.44) ..
myjesus az utolsó pillanatig... 2016.01.05 10:36:25
az elmúlt másfél évben egy nyomorúságos helyen dolgoztam. a munkát szerettem ugyan, hiszen gyermekekért dolgozhattam, ami a lételemem... a hangulat és a hely "többi szereplője" viszont a végletekig megpróbálta a türelmemet és nullára gyalulta az önbecsülésemet. voltak azonban…..
myjesus békejel és tudatlanság 2009.07.28 18:45:00
„de szép a karkötőd!” – kezdte a napot szabadságról visszatérő kollégám. „mi van rajta?” „hátöö, egy szív, egy galamb és egy békejel.” tényleg? és nem mondta neked senki, hogy a békejel mit is jelent pontosan? „de, mónika mondta,…..