Regisztráció Blogot indítok
Adatok
FatFox|Creative

12 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jó helyen jársz és már csak egy lépésre vagy attól, amit keresel! Ha érdekel az optika világa, látogasd meg folyamatosan frissülő blogunkat alábbi weboldalunkon: https://opticworld.hu/blog   ..
Bár nem foglaltam újévi fogadalomba, az orvosi ellenőrzések az esztendő elején rutinnak számítanak. Évente egyszer, egy jól tervezhető időszakban jelentkezem be az optikusomhoz a telefonszámán vagy a netes felületén. Kedvelem a személyét, és biztonságot ad, hogy akárcsak egy békebeli orvos…..
Ha ismered ŐT, tudod milyen ajándékkal készülj. Ha figyelsz rá, félmondatai elárulják. Az is lehet, tudod mi az a valami, amire nem is gondol, de te érzed, hogy örülne neki. Még akkor is, ha mások előtt többször kijelentette, hogy neki biztos nem kéne... Kontaktlencse Egy napi lencse jó…..
Azt mondják, a szemüveg okosnak mutatja viselőjét. De ki akar az esküvőjén okosnak látszani?! Egy menyasszony legyen egyszerre ártatlan és szexi, szende és felszabadultan kicsattanó. Ilyen hatást, igazán, csak egy kendőzetlen arc tud kifejezni. Miért venném le? ... mert testnevelésórán és duhaj…..
A szemszárazság tünetei: sűrű pislogás, idegentest érzés, viszketés. Kellemetlen érzés. Mit tehetünk ellene? Megfelelő mennyiségű folyadékbevitel Testünk 70%-ka víz. Sejtjeink egészséges működéséhez szükséges, hogy a szervezet egészének vízellátását biztosítsuk. Bizony: a napi vízszükséglet…..
A gyerekek nagyon alkalmazkodóak és gyorsan tanulnak. Azonban idegrendszerük, csontjaik, észlelésük lassan fejlődik. Szülői felelősség, hogy ne a divat és a kortárs gyerekek, hanem valódi szükségletei szerint támogassuk fejlődésüket, és óvjuk egészségüket. Így szemük egészségét is. A szabad…..
Az új tanév hamarosan kezdetét veszi, ideje felkészülni rá! Élvezzük ki a nyári lustálkodós napokat, hiszen a suli kezdés a nyakunkon. Az Amerikai Optometria Társaság megosztja most velünk, hogy miért szükséges az iskolát megelőző teendők közé felvenni a gyerek szemvizsgálatát és…..
Pupilla Hát, persze, hogy a pupilla! Németül, franciául, angolul, olaszul vagy latinul beszélgetünk, ha ezt az orvosi szót használhatjuk, kis kiejtési különbséggel,megértik. Működése leginkább a fényképezőgép blendéjéhez hasonlítható. Az emberi szem esetében azonban egy sokkal érdekesebb, és…..
Szerencsére a bőség zavarában vagyunk, ha olyan ételekről, frissen ehető gyümölcsökről, zöldségekről beszélünk, amelyek támogatják a szem fiatalságát, fényvédelmét és egészségét. Ha valaki nem szereti a répát vagy a spenótot, ott a sárgadinnye vagy a ribizli. Tessék válogatni! Répa Nem csak…..
Hogyan érezhetem, ha káros mennyiségű UV-sugárzás érte a szemem? A gyengébb éjjeli látás mellett a színek pontos észlelésével lesz problémánk. A folyamat lassú, azonban a több apróbb-nagyobb terhelés összeadódik. A szem nem felejt – mondhatnánk, bár így elsőre elég furcsán…..
Sok éve történt, amikor hazalátogatott Olaszországban élő csoporttársnőm 2-3 éves kislányával.  A járókelők utánuk fordultak az utcán. Olyanok voltak, mint két divatlapból kivágott anya-lánya modell. Természetesen mindketten napszemüveget viseltek, mert ők már akkor tudták… Divat vagy…..
Olyan 10 éves lehettem, amikor azt hallottam, hogy Néro császár egy csiszolt kristályt tartott a szeme elé, hogy élesen lásson távolra. Akkoriban az uralkodókról annyit tudtam, amennyit minden királylánynak készülő kislány tud. A csillogó kristályokról ugyanennyit. A dioptriáról meg konkrétan…..