Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cladmin

1 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Még csak pár napja él az új egységes európai adatvédelmi törvény, de máris beindult a maszatolás. Az utolsó hetekben már nem lehetett eltitkolni, hogy az egész EU lázong, minden országban kiemelték a kisvállalkozókra nehezedő terheket, az aránytalanságot, hazánkban az is nyilvánosságra került, hogy…..
Július közepén jelentette be az HBO, hogy min dolgozik majd David Benioff és D. B. Weiss, a Trónok harca két készítője, akik több, mint egy évtizednyi Westeros után valami másba vágnák a fejszéjüket. Ahogy azt mi is írtuk, a sorozatuk szintén elég monumentálisnak ígérkezik, sok szereplővel és olyan…..
A műsorvezető kilenc évet húzott le a Mokkánál, de most besokallt és felállt - írja a Blikk. A TV2 reggeli műsorának legismertebb házigazdája azonnali hatállyal mondott fel tegnap, a hírt meg is erősítette a bulvárlapnak. Az ok elsősorban családi, van egy olyan családi vállalkozásuk, amiben…..
Alapozó célú írásainkat folytatva, eljutunk egy roppant kényes, sokszor kínos kérdéshez, a jelszavakhoz. Jelszavakat ma már mindenki használ, függetlenül a számítástechnikától. Napjainkban már nincs is élet jelszavak nélkül, ami egykor csak egy igazolvány volt, mára elektronikus azonosítók tucatjait…..
cladmin 2017.01.13 11:12:53
@freelancer60:
Köszi a véleményt.
A felvetett problémára valójában létezik megoldás, az említett ujjlenyomat azonosító és van más biometrikus ellenőrzési lehetőség is.
Egy velük a gond: környzetspecifikusak.
A mai telefonoknál is elterjedt a ujjlenyomatos belépés, laptopoknál is használják, sok biztonsági rendszernél is használnak ilyeneket, de ez mind közvetlenül az adott hardverhez van integrálva és adott funkciót lát el.
Hasonló a alkalmazásokhoz rendelt kódkártyás megoldás is, banki belépések, elektronikus aláírás stb. de ott meg az alkalamzás van ezek kezelésére felkészítve.
Tehát nehéz elképzelni egy olyan univerzális megoldást, amit bármihez "hozzáköthetsz", és azon belül bármely alkalmazáshoz biztosítja a megoldást. Nem a fizikai kapcsolatot látom gondnak, hanem a különböző operációs rendszerekeb való beépülést és az alatt a univezális működést.
Szerintem lehet készíteni ujjlenyomatolvasós, USB-s, BT-s stb. eszközt, de ehhez olyan alkalmazásokat is kell fejleszteni, ami az adott operációs rendszer alatt - Windows, Android, iOS - szabadon kalibrálható, beállítható. Valójában egy évtizedek óta ismert billenrtyűzet automatát kell fejleszteni, ami a Word makrókhoz hasonlóan bármely alkalmzásból indítva "beírja" a megfelelő adatokat a megfelelő mezőkbe... Egy laptopba, okostelefonba intágrált ujjlenyomat olvasó valójában használható erre a célra is, de ez szoftverkérdés!
Inkább abban látom a problémát, hogy egy ilyen univerzális eszköz használat szintén nehézkes, ennél a LastPass lényegesen egyszerűbb...
Valójában egy integrált azonosító és a LastPass kombinálása lenne az ideális, hiszen a "mesterjelszó" kiváltható lenne egy személyes ujjlenyomattal...
Jómagam rendelkezem a bankomhoz chipkártyás azonosítóval, de mégis az SMS-es belépés használom, mert az USB-s cucc és a telepítendő alkalmazás a másikhoz annyi gondot okozott, hogy elfelejtettem.
Még egyszer, az ötelet jó, ígérem utánanézünk és ha van jó megoldás, megírjuk.
cladmin 2017.03.10 21:03:53
@freelancer60:
A fizikai megoldás ideális a mobileszközöknél és bizonyos kritikus műveleteknél, péládul banki belépés, utalás stb.
Az irodai, dekstop alapú folyamatos munkánál azonban so értelme nincs, akár több tucat felhasználónak kellene időről időre elvégezni a belépési procedúrákat és minden konfigurációt el kellene látni a plusz eszközzel.
Napi munkához inkább a hatékony külső védelemre, a munkaszervezésre és bizalomra lehet alapozni.
Most, hogy az Európai Unió és vele szinkronban a magyar kormány is kiemelt projektként jelölte meg a digitalizációt, soha nem aktuálisabb a dokumentumkezelés, mint téma. Na jó, a digitalizálást mindenki úgy értelmezi, ahogy neki tetszik, vannak, akik a gyártást digitalizálnák(?), ők a robotizálásra…..
cladmin 2016.12.31 17:22:13
@Tibor964:
De igen.
Hamarosan részletesen is kitérünk erre a kérdésre.
Az alapok Az információtechnika történelmében folyamatosan követik egymást az érdekes hullámzások, az ismétlődések. Számtalan technológia, hardver, szoftver vagy akár szolgáltatás létezett már korábban is, csak akkor még nem tartotta fontosnak a szakma a hangsúlyozásukat, vagy egyszerűen csak az…..
cladmin 2016.11.30 09:53:12
Kedves Deddi!
A dizájnnal kapcsolatos kritika jogos, reméljük, hogy hamar véglegesítésre kerül.
A többivel kapcsolatban pedig pár szót:
A blogot indító elsősorban egy szakmai kerekasztal indítását tűzte ki célnak, hiszen ezek a témák teljesen más területet jelentenek, mint a populáris fősodorhoz tartozók.
Egy több évtizede működő cég nem egy bloggal fog hírnevet szerezni, az ügyfeleinek a kiszolgálása sem itt történik.
Kérdezted, hogy hogyan találnak ide?
Reméljük, hogy a tekintélyes számú ügyfélkör döntéshozói, IT szakemberei "összegyűjthetők" egy ilyen virtuális "kocsmába", ahol szabadon beszélhetik meg a témákkal kapcsolatos véleményeiket, problémáikat, vethetnek fel további kérdéseket.
Természetesen tudom, hogy sokkal szűkebb réteghez jutunk el, mint egy populáris blog, de a tálálati "pontosság" sokkal jobb lehet a mai fórumokhoz képest.
Az ötlet is azokból a szakmai magánbeszélgetésekből eredt, melyeken olyan kérdések merültek fel, melyekre nem igazán kapható hiteles és a döntéshozók számára hasznos válaszok a médiában.
Nem az a cél, hogy itt a tuti legyen leírva, hanem az, hogy a vélemények ütközhessenek, további kérdések kerüljenek a felszínre.
Egy új blog beindítása hosszú idő, ez fokozottan érvényes a szakmai területekre. Pár poszt után tisztábbal lehet majd látni, de már most is tapasztalom, hogy telefonon több reakció érkezik, mint ahány komment...
Még valami! Utaltál a méretre. Jogos! De ha figyelembe vesszük, hogy az ilyen témákról könyvek tucatjait lehetne megírni, sok dilemmát okoz, hogy mekkora terjedelem az optimális. Egy téma vitaindítójának ezt a méretet találtuk megfelelőnek, de persze később a tapasztalatok alapján ez is változhat majd.