Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bgs

0 bejegyzést írt és 75 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1932. Pavel Gorgulov Paul Doumera francia elnök merénylője letartóztatása után..
Bgs 2022.03.28 17:27:12
@bioLarzen: Idővel kikopnak azok az aposztrofok sok helyen a nevekből. ld. pl. Kings Cross pályaudvar.
Tegye fel a kezét, aki várta már az új év első Napi érdekes posztját! Letehetitek, én is kíváncsian vártam, mit dob majd a gép. Hát íme itt van, és ezzel kívánunk Nektek és minden kedves olvasónknak, támogatónknak, követőnknek Boldog Új Évet! Az idei évben nagyon szeretnénk már újra élő előadásokat…..
Bgs 2022.01.10 14:36:34
@Frady Endre: Azért azzal nyugtathatod magadat, hogy ő nem volt mérnök, és azért volt rosszul tervezve a gát.
Ön mit tesz, ha munka közben beszorul a papír a másolóba vagy váratlanul elszáll egy félig kész anyag a számítógépéről? Kibírja szitkozódás nélkül, vagy kicsúszik a száján egy-egy velősebb szitokszó?..
1915. Német katonák klórgáz-támadáshoz készülnek Lengyelországban lengyel területen..
Bgs 2020.02.04 11:04:40
@Namely: ""1953. New York-i rendőr tartóztatja le egy karácsony szentestei verekedés résztvevőit"
Boldog Karácsonyt!

:D "

♫The fire is slowly dying♫
♫And my dear, we're still goodbying♫
♫But as long as you hit me so♫
♫Let it blow, let it blow, let it blow♫
Bgs 2020.02.04 11:26:38
@Májkül:
"@gigabursch: "Ezek sem a jó magaviseletükért mennek a dutyiba."
Detto. Vagy talán csak egyenlô jogokat követletek maguknak, mint pl. közös étterem, szálloda, WC használata. Ez egy 67-es kép, a feketék polgárjogi mozgalmai javában tartottak. Martin Luther King Jr.-t egy évvel késôbb gyilkolták meg. "

gigabursch pont nem említett semmilyen bőrszínt. Ezen felül pedig nem kellene keverni a dolgokat. Harc az egyenlő jogokért: OK. Rombolás, lopás, rablás: Köztörvényes bűnözés. Ha mondjuk a következő Pride felvonulás elkezdi betörni az Andrássy út és a Nagykörút kirakatjait és kirámolni az üzleteket, akkor támogatni fogod őket?
1921. május 2. Paul von Hindenburg, Erich Ludendorff tábornok és Tirpitz admirális vesz részt II. Vilmos császár feleségének, Auguszta Viktória császárné temetésén Potsdamban..
Bgs 2019.10.14 13:10:50
@Donatus a Jerbiton: Ráadásul úgy tűnik az orosz barátja rögtön lecsapott a lehetőségre és a leesett, még használható csikkre... Azért a fontossági sorrendet be kell tartani :D
Ajánlom Sz.D.-nek A Frigyládáról, talán köszönhetően Spielberg Indiana Jones sorozatának, még azok is hallottak, akik nem forgatják naponta a Bibliát. A Szövetség Ládája az a doboz volt, melyet Mózes Isten parancsára készített a két kőtábla tárolására és ami előbb a sivatagi, szintén Mózes által…..
Bgs 2019.08.29 22:04:15
@erkölcsi hulla: "Azt vajon miért nem írja, hogy köztudottan nem szabad kinyitni, és belenézni, mert leolvad a belenézők arca? Fontos infó pedig." A használati útmutató csak az első Tíz Parancsolat kiadás hátulján volt, az meg ugyebár összetört. A gyártó pedig nem küldött újat.

A nem foglal helyet meg valahogy úgy születhetett, hogy bement a főpap az éves ellenőrzésre és falfehéren jött ki. Mivel sok volt a nép, a másik papnak burkoltan csak annyit mondott, hogy a láda nem foglal semmi helyet. Ezt sajnos néhányan meghallották, így később a királynak "el kellett rejtenie". Azóta rendben van a leltár.

:)
Az Egyesült Államok történetében nyolcszor fordult elő, hogy az elnök nem tudta kitölteni megbízatását: négy közülük merénylet áldozata lett, három természetes halált halt, egy pedig lemondott hivataláról. Ezekről általánosságban elmondható, hogy mind más körülmények között estek meg: más volt a…..
...és még egy ráadás   "DDQ, az egykori Szovjetunió repülőgép-eltérítéseiről szóló sorozatának utolsó részét olvashatjátok ma. De nem kell szomorkodni a téma kedvelőinek, néhány hét múlva egy rendkívül érdekes - szintén szovjet, és garantáltan ritkán látott - bűnügyi történetet olvashattok majd…..
Bgs 2019.03.08 10:34:58
@Lxxxx: A kilencvenes években, Vlagyivosztok utcáin hirtelen tömegesen jobbkormányosra kezdett cserélődni az állomány. Ha egy hajó fedélzetén el lehetett helyezni valahol egy autót, és a hajó járt Japánban, akkor szinte biztosan hozott is valamit vissza.
Bgs 2019.03.08 10:37:29
@Pierr Kardán: Ehhez még csak nem is kellett elmenni a Szovjetúnióba. Még Budapesten is megvolt az a bizonyos villamosmegálló, ahol a bátrabb villamosvezetők bemondták, hogy a "Lámpuska gyár" következik. :)
Valószínűleg kevesen tudják, hogy november tizenhetedike 1941 óta a diákság világnapja. Ez alkalomból  olyan lelkes diákokból lett tudósokat gyűjtöttünk össze, akik bárki számára inspirációt jelenthetnek: az általános iskola padjaiban ülőknek éppúgy, mint a doktori disszertációjukat íróknak.  Az…..
Bgs 2017.11.24 14:58:01
@black arabs: A Ramanujan féle 1+2+3+...= -1/12 egy populárisan félremagyarázott dolog. Amolyan "Moszkvában Volgágat osztogatnak típusú", jól hangzó sztori, ami ebben a formában nem igaz :)
Nem volt éppen szerencsés éve a Trónok harcának, már ami a titoktartást illeti: meghekkelték a szerverüket, kiszivárgott egy forgatókönyv, véletlenül előbb játszottak le egy részt és így tovább (az összes balhét összegyűjtöttük a cikk végén). Úgyhogy nem csoda, hogy az HBO azon agyal, hogy érjék el,…..
Bgs 2017.09.14 23:07:24
@CollectiveMadness: Vagy olyan ahol "Dany ül a Trónon mert már halott." :D
440 perc. Ennyi jut majd a hetedik évadban a sárkányokra, az intrikára meg az északi zombihordákra. Ez kevesebb, mint egy átlagos évadhossz (az 9 óra 15 perc, azaz 555 perc), de több, mint a záróévadé, ami csak hat részes lesz. Az egyes epizódok játékideje: Episode 1: 59…..
Bgs 2017.06.13 18:49:24
@Ser Vazul: Nem, de azt tudjuk, hogy megmérgezték, májon lőtték majd éhes kutyák elé vetették. Az egészet pedig öngyilkosságnak könyvelték el, amit árulás miatt követett el.
Ismét frissült a fortepan.hu, az egyik legnagyobb online fotóarchívum. Visszatérve az ősi technikához, ezúttal nem egy múzeum vagy intézmény anyagából válogattak, hanem több, mint 50 családtól válogattak képeket. Én pedig a budapesti képekből nyújtok át virtuálisan egy-egy csokorral. Első rész. (Az…..
Bgs 2017.04.04 14:12:35
@Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos: Eléggé úgy néz ki. A megfelelő emberek akkor is be tudtak szerezni szinte bármit. Az év is stimmel.
Sok oka lehet annak, hogy miért füllentünk szülőként. Előfordul, hogy szeretnénk valamiről meggyőzni a csemetét, és már csak néhány kegyes hazugságra vagy buta mondatra marad energiánk. Az is benne van a pakliban, hogy mi is ugyanezeket a mondatokat hallgattuk gyerekként...  1. Nekem mindegy, azt…..
Ha megkérdezünk nyolc feketeöves Trónok harca-rajongót, mármint olyat, aki a könyveket is olvassa, hogy mégis, mi a legközpontibb rejtély ebben a történetben, tuti, hogy legalább hat különböző elméletet kapunk vissza, és az is, hogy félórán belül anyázás lesz a dologból. Ilyen mértékű és szintű…..
Bgs 2016.06.13 14:14:07
@kalbász: "Mit fognak mondani a starkok ha végre ideért a tél? Mi lesz a mottójuk?"

Az új mottó: We told'ye!
(Mi szóltunk!)
1985. A szovjet távol-keleti Csukcsföld központjában Anadirban fizetésnapon egy italbolt előtti tömött sor  ..
Bgs 2016.05.30 19:49:02
@David Bowman: Valószínűleg jóval tovább élt volna, ha korábban Misin nem küldeti Koroljovot Szibériába. :/
Bgs 2016.05.30 19:54:54
@verkli: Azért kanyarban elég komoly feszítőerő lehetett azon a 60 centis függőleges szakaszon. Rendszeres villamosjárat esetén jó kérdés mennyi idő után fáradt volna el az anyag és borul le az egész a hídról.
Bgs 2016.05.31 13:34:40
@David Bowman: A halál oka az "szabvány" volt. Konkrétan vese problémái voltak, amiket viszont a szibériai kényszermunkatáborban szerezte be, egyebek mellett. Ellenben összekevertem Misint Gluskóval. Az utóbbi volt az aki ráeresztette az NKVD-t. Eredetileg halálraítélték, majd ezt "enyhítették" 10 év munkatáborra egy aranybányában. A tudása miatt lett a kevés mérnök egyike a csapatából, aki túlélte. Két év után a bányából átkerült mérnöki munkára. Összesen hat évet töltött Szibériában.
Unod már a jóképű Luke-ot? Leia a füleden jön ki és egyáltalán nem érdekel a tizedik fun fact Obi-Wan életéről? Mi most hasraütésre összeszedtük a kedvenc hidden Star Wars karaktereinket a filmekből, hogy megismerjétek az Erő obskúrus oldalát is! Bossk Nem, ő nem Gorn,…..
comment:com Visszatér MacGyver! 2015.10.03 11:49:34
A hollywoodi We Love Retro-hullám újabb áldozata a csehszlovák teremfutballista-frizurás ügyesember, a vállfával és  biztosítótűvel atombombát hatástalanító MacGyver lett: az NCIS: LA alkotója kezében tér majd vissza a CBS-re, ha minden jól megy. Scott Gemmill nem egyedül esik…..
[Első rész] 1945. augusztus 11-én azok a pragmatikus gondolkodású  japán civilek, akik a béke mielőbbi megkötését várták el vezetőiktől, elhűlve olvashatták a friss újságban a hadügyminisztérium nyilatkozatát: A Szovjetunió fegyvert fogott a Császárság ellen. Akárhogy is próbálkozik retorikával…..
Bgs 2015.09.07 10:49:57
@Rammjaeger83: A klasszikus monarchiának így is, úgyis vége volt. Az USA sem monarchia párti és ezt már a XIX.sz. óta nem rejtegették véka alá. Nyilván a felszámolását minőségileg más módszerekkel képzelték el az oroszok és az amerikaiak, tehát nem volt mindegy :)

@Hadrian77: Oroszországban Iván óta ugyanaz az államrend váza. Hogy éppen cárnak, generalisszimusznak, főtitkárnak, elnöknek stb. hívják az irreleváns. :D
Bgs 2015.09.07 11:54:35
@Titus Pullo Urbino: Azok a szövetségesei (és nem utolsósorban ugyanaz a monarchia alapvetően). Japán az éppen megszállandó ország volt, ahova lényegében teljhatalommal érkezett. Az USA lényegében az 1800-as évek vége óta azon volt, hogy szép lassan megszüntesse a régi monarchiát, mert kereskedelmileg az volt az érdeke. Hol kereskedelemmel, hogy kicsit erőszakosabban, de már kb 70 éve ezt csinálta mire a II.vh. végi megszálláshoz értek.
Vannak olyan filmek, amik úgy beépültek a popkultúrába, hogy a néző gyomra egyszerűen nem veszi be, ha feldolgozzák, és nem olyan lesz, mint az eredeti. Mondok egy példát: mi lenne, ha forgatnának egy Indul a bakterház-sorozatot, amiben a bakter Szabó Győző lenne, és olyan…..
Két hét orosz nagyvárosjárás után a Bajkál-tó partján állni kicsit olyan, mintha a Nemzetközi Űrállomásra érkezne meg az ember - mondjuk 50 év múlva amikor már kalandvágyó turisták is gond nélkül kilátogathatnak az űrbe. Egyrészről a Föld légkörét sem lehet sokkal…..
A vírusoktól és a számunkra láthatatlan járványoktól félünk a legjobban: kiszolgáltatottak vagyunk velük szemben, és a akármennyit küzdünk ellenük, soha nem tűnnek el teljesen. A tudomány mai állása szerint jelenleg tíz kvintillió  vírus létezik a Földön. Ez egy valós…..
Bgs 2014.08.18 15:09:03
@pushup: "egy fegyverrel szemben alapvető elvárás, hogy az ellent pusztítsa, ne a saját erőket "

Ez így, ebben a formában csak féligazság. Az öngyilkos pokolgép sincs túl jó hatással az elkövető egészségi állapotára és agyi integritására mégis "népszerű". Ugyanezen és hasonló csoportok nagylelkűen vállalják a "saját" népük megtizedelését is, ha úgy gondolják ezzel elérhető a "végső győzelem", marad elég saját ember és a saját emberek, akik meghaltak bejutnak a paradicsomba/hősők csarknokába/valhallába/brigádnaplóba/stb.

Egyébként a hatékony fegyver témaköréban elmélyülőknek ajánlom "könnyed gyakorlásképpen" a Pandemic című flash játék sorozatot.
Tisztelt Munkahelyi Terror blog!   Pályakezdő, egyben álláskereső nőként szeretném megírni önöknek a személyes történetemet. A BGF-en végeztem kommunikáció és médiatudomány szakon, nemrég tettem le a nyelvvizsgát mellé, így végre kézhez kaptam a diplomámat. Azóta a…..
Bgs 2014.06.17 11:30:39
@tff: A Khmerek egyáltalán nem voltak messze a marxi elvektől. Kedves Károly bácsi már elég korán, a Rheinische Zeitung oldalain pedzegette, hogy a kommunizmus győzelme érdekében bizonyos népeket ki kell majd írtani. Ha ehhez még hozzácsapod az osztályharc fizikai harc típusú megközelítését, akkor máris kész a "szemüveged van, tehát tudsz olvasni, tehát mész a munkatáborba" típusú rendszer.

A kommunista jellegű rendszerekkel az a baj, hogy döntést nem tud "a" közösség hozni nagy méretekben, ellenben a valódi végrehajtás (akár a munkavégzésre, akár a klasszikus végrehajtó hatalomra gondolunk), az egyének szintjén történnek, akik egyéni hozzáállással csinálják a dolgukat. Az egyéni célok egészséges szintű előtérbe helyezése evolúciós követelmény. Ha tömegesen eltűnik, akkor az egy kihaló ág lesz. (Persze rögtön megjelenik a nép érdekére való egyéni hivatkozás). Az utópiák gyenge pontja az szokott lenni, hogy csak tökéletes összhangban fog működni és minimális gyengeségtől is borul előbb utóbb. Már pedig ha más nem az orvosi értelemben is problémás emberek is elegek a billentéshez. Itt pedig megint visszajutottunk a "nép érdekében" történő szegregáláshoz, likvidáláshoz és a határok eldöntése egyének kezében lesz.