Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csontos Szigfrid

0 bejegyzést írt és 197 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Meg kell-e mindent menteni vagy szebbé teszik a világot, ha kreatív művészet alapjaiként élnek tovább? Döntsék el önök a szezon utolsó epizódjában!..
Eljutottunk idáig is, Ponton Dezső a legfőbb bírák ítélőszéke elé került. A Mozaikba. Az öt évre szóló OT-s műszakit ugyanis csak zárt technológiás helyeken mérik, amint ezt tavalyelőtt az okmányirodában megtudtam, amikor épp a zöld Merci papírjait intéztem volna, és…..
Egy vallomással tartozom: nagyon szeretem a nyolcvanas éveket. Sok jó dolgot adott az az évtized. Ott volt Larry Bird és Magic Johnson harca, megjelent a Jedi visszatér, Alan Moore megírta a legjobb Batman-sztorit, a Gyilkos tréfát, és legfőképpen az autógyártás utolsó tíz éve…..
Belsőség Dübörgünk ezerrel 2011.04.15 17:31:00
Elkezdődött, nincs több lappangás, elő kellett lépnünk mindennel, amin eddig dolgoztunk. Felkapcsoltuk a lámpát és büszkeség töltött el bennünket: minden olyan, ahogy azt elképzeltük. Jól jön ez a pénteki próbanap, a nagy roham holnap várható. Aki ma itt volt, annak tetszett,…..
Belsőség Ez nem autó, ez bögre 2011.04.13 14:13:00
Senki ne gondolja, hogy csak öreg autókkal és néhány pólóval készülünk az OT Expóra. Örömmel jelentjük, hogy bögrék is lesznek, de nem csak ez az egyfajta yakiimós: mindenféle érdekes, japános-autós-benzines dizájn várja a látogatókat. Megsúgom, akár készletben is…..
Csontos Szigfrid 2011.04.13 21:58:10
Vajon van az olvasóink között egyáltalán olyan, aki nem legózott/legózik? És a legós múlttal/jelennel bírók közül ki nem álmodozott róla, mennyire jó lenne, ha az aktuális járgánya rendesen mozogna, menne előre-hátra, jobbra-balra? Ráadásul mindezt távirányítással? Nos,…..
Legutóbbi beszámolónk alkalmával még csak a tervekről esett szó, ezúttal már itt a kézzelfogható, megvehető portéka is. Idei pólókollekciónk elkészült, ezúttal is a tavaly már jól bevált és tisztességes ár/érték arányú Gildan-alapokra dolgoztunk ugyanazzal a…..
Kisautó blog Legyél te is bakter! 2011.04.03 09:15:00
Megy a gőzös, megy a gőzös Nürnbergben Streetsta a vásárlátogatásunk utolsó napjára időzítette a vasútmodellezésnek szentelt csarnok tanulmányozását - gondolom, akart valami ütős élményt még a végére. A terv bevált, a látványtól többször is ledobta az agyam az…..
Ha egyszerre huppanna a Tesla és a Top Gear egy mérleghintára, az apró kaliforniai autógyártó a sztratoszféráig repülne. Mégis harci díszbe öltöztek a villanyautós srácok, és nekimentek a tévéműsornak: beperelték rágalmazás miatt. Egy két éve lement adásért. Vélemények…..
  Talán olvasták Alfám történetét, a csodaszép, minden porcikájában csábító, V6-os 166-os sztoriját. Lehet, azt is, hogyan sikerült visszaszereznem vételárát a morálisan kissé ingoványos neppertől. Nem kezdenék hosszú fejtegetésbe arról, miként és hogyan jutottam el…..
Meg kellene végre hozni ezt a férfias döntést a teszetosza heti emelések helyett. Nagyot változna a világ, imádnánk. Vitaindító cikkünk blogposztja...
Aki harminc fölött van, mindenki emlékszik erre a lendkerekes autóra, ugye? A Tárgy Állítólag egy Packard alapján készült, alapjában véve tökmindegy, az egyik első lemezárugyáras lendkerekes autó volt az ötvenes évek közepén, ami a boltokba került, és olyan sokáig…..
Ebben a B125-ügyben szinte mindenki, aki nem motorozik, félreért mindent. A leggyakoribb megjegyzés, amit hallottam a B125-ös kezdeményezést aláírni nem akarók részéről: nem kell több közveszélyes őrült az utakra. Ezt mondták a barátaim, ezt mondták a feleségem kollégái, ezt…..
Egy harckocsit elindítani nem könnyű feladat. Egy tankhajót még nehezebb. Megmondjuk, hogyan csináld. Vélemények az azonos című írásunkról...
Csontos Szigfrid 2010.11.30 13:00:25
Úgy érzem, a címben lévő szó némi magyarázatra szorul. A tocsnyik szó leginkább forgócskát jelent (nem összekeverni a tócsnival, lapcsánkával, röstivel, ami lényegében egy krumplilepény) , ha lefordítjuk. Mifelénk így hívták ezt a ma már klasszikus, nem kevésbé…..
Ön nem taxizik, de nem is rokkant de szeretne híres lenni legalább öt percre? Szeretné, ha önről szólnának a hírek? Úgy gondolja, hogy a biztonsági öv csak egy tudatalatti szolgalélek-kreátor? Itt a megoldás. Vélemények az azonos című írásunkról...
Zoli, a crxforum egyik oszlopos tagja küldte be az alábbi értesítőt és egyben meghívót, melyben tán a nyárutó utolsó nagyobb autósrendezvényére invitál mindenkit, aki bármilyen szinten kötődik a Honda márkához, vagy szimplán csak érdeklik az autók. Ez még idáig csak…..
Miért rugdossák vajon az új Passat hátsó lökhárítóját a hoszteszcsajok? - kérdezte tőlem Papptibi. Ennyire megutálták volna már a második napon? Igaz, hogy a formájától én sem jövök lázba, na de ilyen érzelemkinyilvánítás bizonyára nem örvendezteti meg a gyáriakat.…..
Belsőség Dróton dzsal a petró! 2010.09.18 23:21:51
230 kilónyi akku volt alattam, benne 16 kilowattórányi töltés. Középmotor, hátsókerék-hajtás, bivaly nyomaték, 800 forintos tankolás, mi kell még? Egy jó navi! Vélemények az azonos című írásunkról...
Csontos Szigfrid 2010.09.19 17:43:35
@földes82:

Ezt a be-igekötőt azóta használják nagyobb mértékben, mint kéne, mióta Dr. Csernus elhalmozta az embereket a "Bevállalja?" kifejezéssel. Innentől a be-igekötő nagyon "cool"-lett. Én legalábbis úgy vettem észre.
Csontos Szigfrid 2010.09.19 17:55:39
aveo, avere - üdvözölve van, örvend pl. Ave, Maria! Ave, Caesar! Nagyon benne vagyunk a használt autó tesztekben. Én is autóvásárláson töröm a fejem. Van is egy elvem ezzel kapcsolatban, mégpedig az, hogy szarnak nem adunk pofont. Ez esetemben azt jelenti, hogy nem kell ugyanaz…..
Gyermekkoromban a TV sorozatok még élményszámba mentek. Akkoriban az magyar1, magyar2, és a hétfői adásszünet közül lehetett választani. Drasztikus különbség volt, amikor pár évre rá már németül nézhettük a Hazárd megye lordjait. A nagymamánál a szőke srác volt a favorit,…..