Regisztráció Blogot indítok
Adatok
JohnSmithJohnSmith

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A tányér közepére ejtett pötty, amit fogásnak hívnak, kiejthetetlen francia nevek, nem a hó végén a fizetéséből épp kijövő polgár pénztárcájához illő árak. Legtöbben csak ennyi látnak a fine diningnak nevezett jelenségből, és nem értik, hogyan lehet az étteremben a tányérról lelógó rántott húst és…..
JohnSmithJohnSmith 2016.11.29 10:13:07
Amit nem értek:

Régóta működő, állati jó ételekt (bélszin vadász módra, töltött káposzta, marha pörkölt, harcsapaprikás, stb..) minek újragondolni. Régen is jók voltak, most is jók.

Tudom, hogy Magyarországon minden rossz, de ha itt annyira nincs megfelelő alapanyag, akkor mit ettünk az elmúlt ezer évben? Persze, homár meg fésű kagyló (vagy mi franc) nincs, de akkor tessenek olyan ételeket főzni, amihez van itthon is alapanyag. Már több komoly séf nyilatkozott olyat, hogy helyi alapanyagokból kell főzni. Ha egy hülye svéd északon meg tudja oldani, akkor valszeg itthon is találni répát meg krumplit.

Beszarás, hogy a "fine dining" (rühellem még a kifejezést is) éttermekben mindent szuvidálnak meg konfitálnak bár nem teljesen értem minek. Ettem ilyen helyen gumi szerű állagú kacsa sültet, ami akkor lenne finom, ha ropogós lenne a bőre és omlós a húsa. A szaftot is el lehet nevezni "jus"-nek, de attól még szaft marad. A virágokat meg tegyék inkább vázába.

Értem én, hogy a kobe meg az argentin marha faszább, de ha valaki jó szakács, akkor a sarki hentesnél vett bélszínt is megcsinálja jól (most nem az átverősre gondolok, hanem egy normál, magyar marhára). Ajánlom a mustár+olaj kombinációt egy hétre, meg az Ételkészítési ismeretek c. tankönyvet.

Szeretem amúgy az új dolgokat, az idegen országok konyháit, a tengeri herkenytyűk kifejezetten a kedvenceim. Gyakran főzök is, és igen is kell kísérletezni néha. Viszont a sznob, dilettáns hülyegyerekek idegesítenek.
JohnSmithJohnSmith 2016.11.29 10:43:53
@Attilajukkaja:

Elismerem, hogy tök jó "újragondolt" ételeket lehet kitalálni, meg jó is lehet a "fine dining" (bár a kifejezéstől kiráz a hideg). Amivel nem értek egyet, hogy a magyar alapanyagokból, bevált technológiákkal (habszifonos mártás, szuvidálás meg konfitálás nélkül) nem lehet innovatív, finom (fine dining, művészi stb.) ételeket csinálni. Amúgy lehet kicsit kevéssé vagyok vevő a látványvilgra, engem pl. egyáltalán nem érdekel, ha kék szinű a répa, meg piros a főtt tojás. Ha viszont rágós a marha, vagy nem finom az étel, vagy röhejes az adag, az nekem sokkal jobban számít.