Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ict

21 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal évkönyvéből néhány érdekes adatot az alábbi ábrán megjelenítettünk. Annak ellenére, hogy a társasági adó mértéke 10 % volt, a cégek átlagosan 6,9%-ot fizettek csak be az államkasszába.  Hogyan lehetséges ez? Itt a társasági adókalkuláció elkészítésének…..
Annak a cégnek, amelynek a bérköltsége jellemzően meghaladja a nyereségét, illetve, amelyik növekedésre fordítja a nyereségét (nem vesz fel osztalékot hanem például beruház), mindenképp érdemes átgondolni a KIVA adónemre váltást. 2017-től az eddigi 25 helyett 50 foglalkoztatottig választható a…..
Az adó alapja, mértéke az évközi módosítás nyomán a saját célú reklám közzététele nem adóköteles; a reklámközzétevők közül tehát csak azon adózókat terheli reklámadó-kötelezettség, amelyek a – Ratv.-ben meghatározott csatornákon – ellenszolgáltatás fejében tesznek közzé reklámot. Az új szabályok…..
A felhőalapú informatikai rendszerek mellett nem mehetünk el szó nélkül, ez napjaink legerősebb informatikai trendje. Az alábbi a rövid cikkben összefoglaltunk pár érdekességet a témával kapcsolatban. A virtualizáció mint a legújabb trend az informatika világában alapvetően több előnyével szolgálja…..
Szeretnénk felhívni figyelmet, hogy az Interneten újabb titkosító – és zsaroló vírus terjed, Wannacry néven – sajnálatos módon nagyon hatékonyan. A vírus alapvetően email-ek útján terjed, így fokozott figyelmet kell fordítani minden ismeretlen feladótól származó levéllel kapcsolatban.Az email-ekben…..
Minden cégnél vannak érzékeny adatok. Ezek lehetnek árlisták, vevőlisták, melyeket a vállalkozás nem szeretné, ha a konkurenciához kerülnének. Bizonyos információk munkatársainkra tartoznak, bizonyos információk viszont nem. Az esetek nagy részében belső adatlopás történik, hiszen elég egy…..
  I. MOBILITÁS CÉLÚ LAKHATÁSI TÁMOGATÁS, amikor a munkavállaló bérel ingatlant és azt a munkáltató lakhatási támogatással segíti. Maximálva van az adómentesen adható támogatás havi összege. Egy lakás tekintetében, csak egy munkavállalónak jár ez a támogatás. II. MUNKÁSSZÁLLÓ, SZOLGÁLATI LAKÁS. A…..
Az éves adótanácsadói átvizsgálások legfőbb célja az adózási kockázatok, illetve a legális adóoptimalizálási lehetőségek feltárása. Az erre vonatkozó irányított vizsgálatok fókuszában általában a társasági adó áll, hiszen ott több, mint 30 féle adókedvezmény lehetőség elérhető (a törvény “a"-tól…..
Magánszemélyeknek fontos információ, hogy jelentős változás történt a személyi jövedelemadó törvényben. 2017. január 1-től bármely ingatlan (lakó és nem lakó ingatlanok egyaránt) értékesítéséből származó jövedelem a szerzés évét követő ötödik évtől kezdődően adómentessé válik (korábban ez a nem…..
  Módosította a kormány a munkába járással kapcsolatos utazási költségtérítésről szóló rendeletet, így 2017. január 13-ától megint csak 9 forintos kilométerpénzt kell fizetniük a munkáltatóknak. Kilométerenként 15 forintnak csak a 60 százaléka jár kötelezően, míg további 6 forintot a munkáltató…..
A KKV-k beruházási adóalap-kedvezményével kapcsolatban 2017-től megszűnt az adózás előtti eredmény csökkentésének 30 millió forintos korlátja (a pozitív adózás előtti nyereség lesz a felső határ).  Mi a KKV beruházási adókedvezmény? Új eszköz beruházásnál bizonyos esetekben a törvény lehetőséget…..
Alább négy pontban összefoglaltuk a január 1-től hatályba lépett legfontosabb társasági adót érintő változásokat. - A korábbi 10, illetve 19 százalék helyett egységesen 9 százalék lett a társasági adó mértéke. - A KKV-k beruházási adóalap-kedvezményével kapcsolatban 2017-től megszűnt az adózás…..
ADÓK, JÁRULÉKOK VÁLTOZÁSAI A munkáltatót terhelő szociális hozzájárulási adó 2017-ben 27%-ról 22%-ra csökken, 2018-ban pedig további 2 százalékponttal, 20%-ra. A kormány a szociális hozzájárulási adó mértékének csökkentésével egyidejűleg az egészségügyi hozzájárulás mértékét is csökkenti…..
A teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállaló részére megállapított alapbér kötelező legkisebb összege (minimálbér) a teljes munkaidő teljesítése esetén 2017. január 1-jétől havibér alkalmazása esetén 127.500 forint, hetibér alkalmazása esetén 29.310 forint, napibér alkalmazása esetén 5.870…..
Az ÁFA tv. 2017 január 1. hatállyal életbe lépő módosítása alapján azokban az esetekben, ahol az áthárított áfa összege eléri a 100 000 Ft-ot, a vevő adószámát fel kell tüntetni a számlán. Amennyiben tehát az áfa-alapja meghaladja 27 %-os adómérték esetén a 370 000 Ft-t, 18 %-os adómértéknél az…..
A társasági adó rendszerébe 2015. január 1-jétől bevezetett konstrukció alapján, az adózó a 2015. adóévtől rendelkezhet a Tao. tv. szerint megállapított társasági adóelőleg-kötelezettsége legfeljebb 50 százalékának megfelelő része kedvezményezett célokra történő felajánlásáról, amely felajánlást az…..
A vállalkozás pénzügyi részlegén összesen öt fő dolgozott, akik a cégcsoport könyvelését, a bérszámfejtést és a pénzügyi feladatokat látták el.  A vezérigazgató felkérte cégünket arra, hogy tegyünk javaslatot a pénzügyi osztály átalakítására. A tanácsadó bevonását alapvetően az osztályon kialakult,…..
Egy Ügyfél, aki az elmúlt 3 évben óriási ütemben fejlődött, segítségünkkel felismerte azt a tényt, hogy a problémák a jelenlegi könyvelésében nem megoldhatóak a 2 fős külsős könyvelőirodával. A problémák abból adódtak, hogy a Cég túlnőtt a szolgáltatóján, aki nem tudta megfelelően kezelni a…..
Annak a cégnek, amelynek a bértömege nagyobb a nyereségénél, illetve, amelyik növekedésre fordítja a nyereségét, mindenképp érdemes átgondolni a kivára váltást. 2017-től az eddigi 25 helyett 50 foglalkoztatottig választható a kiva, és a vállalkozás mindaddig a kisvállalati adó hatálya alatt…..
A jelenleg hatályos szabályozás alapján amennyiben egy vállalkozás közvetített szolgáltatásainak értéke az eladott áruk beszerzési értékével („ELÁBÉ”) együtt eléri az árbevétel 50%-át, úgy az adó alapját közösen kell megállapítania azokkal a kapcsolt vállalkozásaival, amelyeknél ez az arány szintén…..
Jövőre egyszámjegyű, 9 százalékos és arányos lesz a vállalati nyereségadó, ami egyaránt vonatkozik a kis- és középvállalatokra és a nagyvállalatokra – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Budapesten rendezett Regionális Digitális Konferencián.A társasági adó jelenleg kétkulcsos: 500 millió…..