Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Czirják Csilla

48 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lehet így is Nincs címe 2018.10.27 16:10:13
Vidéki színház látogatás után Budán lakó barátaim haza akartak vinni Pestre, de én inkább egy BKV-Taxi kombó mellett döntöttem. Egyszerűen ehhez volt kedvem, pedig nagyon hajnal volt már. A villamosozás után a buszmegállóban láttam meg a férfit, a kukát szedte szét módszeresen de vigyázva, hogy…..
Zokogva rogytam térdre előtte. Nem áhítatból, csak kimerültségből. Nem tudom már hogy került a szobámba. Nagy kép volt cirádás kerettel a falnak támasztva. Rajta Szűz Mária, ölében a kisded Jézussal. Dühös voltam és kétségbeesett. Ordítani kezdtem vele, ő is miért nem segít?! Legalább mondja azt,…..
Hozzávalók: egy serpenyő forró olaj kellő hülyeség   Elkészítés: Bő olajban süssük ki, amit szeretnénk. Feledkezzünk meg arról, hogy ez nem az a kerámialapos tűzhely, amit használni szoktunk, és kezeljük pontosan úgy, mintha az lenne. A serpenyő billenése után próbáljuk meg azt visszatenni a…..
Lehet így is Én is! 2017.10.16 21:36:07
11 évesen a rokonnal kezdődött. A rokonnal, aki megjegyzéseket tett, a fülembe súgdosott, ölelgetett, simogatott. Éveken át. Rendszeresen. Még “csak” annyira, hogy a rokoni jog mögé bújhasson, de már annyira, hogy érezzem baj van, rejtőzködni, magam takarni kell. Legalább bizonyos pontok érintését…..
Lehet így is 6-9 2017.09.14 20:35:24
Egész napos céges csapatépítés. Interaktív előadás keretében beszélgetünk arról, hogy milyen nekünk megélni a hajléktalanság tényét. Szó van szagról, látványról, felelősségről, mentségekről, alkoholról, zavaró tényezőkről, turistákról, előítéletekről, általánosításról, és körbe járjuk a ki miben…..
Lehet így is Máshogy coming out 2017.07.09 22:00:58
Volt amikor azt gondoltam, melegnek lenni betegség. Aztán azt, hogy talán döntés kérdése. Nem emlékszem rá, de szinte biztos vagyok benne, hogy hagyta el a számat az, hogy hülye buzik. Nem értettem, hogy minek kell vonulgatni, minek ez a cirkusz. Aztán ismertem meg meleg embereket. Volt amikor…..
Az addig gyorsan haladó sor egy ideje nem mozdult. Gondoltam, megnézem mi az oka. Remegő fél kezével botjára támaszkodó néni állt az elején. A pénztáros fizetés után kipattant a helyéről, és már pakolt is a néni táskájába. Odaugrottam helyettesíteni, csak hogy haladjunk. A köszönömök mellé kaptam…..
Lehet így is Mit nekem botox! 2017.03.01 13:01:21
Az egy évvel ezelőtti posztomra hívta fel a figyelmemet a Facebook. Persze pont jókor jött az üzenet, mint mindig. Ez volt az: "Múlt hét óta fájós fogam hétvégére feldagadt. A szerintem négy évente is felesleges február 29-ét lelkileg mélyen töltöttem, az esti gyökérkezelés után pedig sírva vártam…..
A szórakozóhely női vécéjébe érve kisebb csoportosulás látványa fogadott, ami nyomokban férfiakat is tartalmazott. Először azt gondoltam vannak elegen, bármi is a gond, megoldják. A dolgom végzése közben azonban nem hagyott nyugodni az elmúlt évek alatt jól megtanult bystander effektus ide vonatkozó…..
Lehet így is Értékversféleség 2017.01.26 15:50:47
Én én vagyok. Csill, Csilla, Csillus, Csillu, Czicsi, Cseppke. Lilinek Anya. Kórházban, suliban Anyuka. Általánosban Czirják. Vagy Dzurják, ha nagyobb akart lenni a bántás. Néha Drága, Kedves, Kedvesem, Szívem, Szerelmem, Bogyó és miegymás. Apunak egyedül régen, míg még volt, Csilluka. Csak neki.…..
Két munka között szaladok a postára, igen, még mindig ott fizetem a csekkeket. Jól van, nincsenek olyan sokan, kb. 20 perc lesz, az belefér. Automata, sorszám, pittyenés. Az én számom a kivetítőn. Fura, hogy ilyen hamar, de persze örülök. Ráadásul a 9-es pult. Még mindig a kedvenc számom. - Jaj,…..
Lehet így is Férfiuralom 2016.12.30 20:56:27
Pizsamában, otthon töltött négy nap után (bocs mindenkitől, igen, megengedtem magamnak) elmerészkedtem a boltba. Döbbenetes látvány fogadott. Egy csomó férfi! Nem néhány, ahogy az lenni szokott, hanem tényleg rengeteg. Nem akartam hinni a szememnek. Lehet, hogy egy nagyobb társaság jött be…..
Lehet így is Szokhatom másképp 2016.12.16 13:19:42
A reggeli kávém sósra sikerült. Szerencsére meleg volt annyira, hogy nem döntöttem magamba, így nem is nyeltem le. Áldottam magam érte. Meg a kis kotyogóst is, hogy van még egy adagja. Boldogan töltöttem ki, ezúttal kissé több tejjel, hogy a hőmérséklete is optimálisabb legyen. Legnagyobb…..
- Nem mondtam hülyeségeket? - Dehogy! Nagyon is érdekes volt.  - Meg végig őőőőőztem. Folyton ezt csinálom, nem tudom miért. Nem csak interjúban, privátban is.  - Én nem vettem észre. Rendben volt, nyugi! Viszont ezt a történetet, amit most elmeséltél, én olvastam. Volt folytatása is. Egyszer…..
  Október 13-án belevágtam a Hősök Tere Kezdeményezés 30 napos kihívásába, ahol azt vállaltam, hogy minden nap megszólítok egy idegent, és a beszélgetés alatt igyekszem valamilyen módon megdicsérni. Az első napokban nagyon izgultam! Bár nem áll távol tőlem az ilyesmi, alapvetően nyitott ember…..
Lehet így is Jóslat 2016.12.11 16:06:23
" Jönni Szenegál. Ott élni. Feleségem meghalt. 33 éves volt. Pár hónap rá az én anya. Éreztem, menni kell. Akárhova. Csak el. Nincs maradni miért. Így jöttem Magyarország. 13 éve. De nem ezt akar mondani. Más fontos. Te is ezzel a busz? Jó. Az én nevem Szila. Hasonlít tied, hallod? Szemembe nézz,…..
Odamenjek? Hajléktalannak tűnik. De milyen tiszta és vastag a kabátja. Lehet, hogy nem is az. Nem is kér. De didereg. Vagy remeg? Nem tudom. Na jó, veszek elő pénzt, legfeljebb nem adom oda. Milyen gáz már ha odaadom neki és nem is hajléktalan, csak egy bácsi! Miért nem néz föl? Csak reszket. De…..
Hazafelé menet a Hősöktere Kezdeményezés workshopjáról kellemesen elfáradva, de tele pozitív élményekkel beugrottam a boltba. A kasszánál előttem két fiú csapatmezben épp fizetett. A pénztáros néni megszólította az egyiket: - Honnan jöttetek? A fiú nézett bambán, majd gondolt egyet és elkezdte…..
Tegnap több apró esemény is történt. Délután a liftben utaztam együtt egy lánnyal, aki szipogott és a keze tele volt gyógyszerekkel. Megkérdeztem, hogy beteg -e? Mondta, hogy sajnos igen, mandulagyulladás, elugrott a dokihoz, de mennie kell vissza dolgozni. Aggódott, hogy menni fog e így a munka,…..
Egy fiatal sráccal beszélgettem egy szórakozóhelyen. Arról mesélt, hogy amikor hajléktalan embert látott az utcán, nem tudta eldönteni, hogy veszélyben van -e, kell -e hozzá segítséget hívni, ha igen, kit, mit ellenőrizzen le, hogy tudja, mit tegyen? Elmondta, hogy azóta ez izgatja, és egy megfelelő…..
Tegnap több idegent is megszólítottam, hosszabb beszélgetés egyikből sem lett. Azért össze tudok szedni egy kihívásra elegendő eseménysorozatot a napból  Színházban voltam, és két emberhez is oda mentem elmondani, hogy falas lett a ruhájuk, egyikükét le is poroltam, hálás volt érte. Utána láttam…..
A boltban egy bácsit dicsértem meg a figyelmességéért, aki elugrott elölem, mert azt hitte, útban van. Így elegyedtünk szóba, és elmesélte, hogy az előbb azért dicsérte meg egy anyuka, mert egy kiflit rágcsáló kislánynak jó étvágyat kívánt. Jó napja volt  Egy dalolászó, nagyon nyitott, a pultosokkal…..
A mai nap speciális volt. Ugyanis pár napja meghirdettem a Miutcánk.hu-n, hogy csinálom ezt a kihívást, és eddig öten jelentkeztek. Szóval ma egy előre leegyeztetett találkozóm volt közülük az első idegennel! :) Bevallom, izgultam.    A helyszínt és az időpontot lebeszéltük, meg hogy milyen…..
A mai történetem 18-as karikás, ha fiatalabb vagy, lapozz tovább! Köszi!   Bolt. Kasszánál hosszú sor. Kettővel mögöttem két spicces férfi, egyikük hangosan telefonál: " Na, jól van, mindegy, most már oda megyünk. Meghívtak minket, készülnek, várnak ránk...Orhia lesz...Igen...Zsoltival...Nem,…..
A kilences a szerencseszámom, így különösen vártam, hogy ma mi történik. Lesz egy project, amihez szükségem lesz egy hajléktalan beszélgetőtársra. X ideje folynak az előkészületek, de úgy alakult, hogy ma kaptam elérhetőséget egy megfelelőnek tűnő úriemberhez. Felhívtam, elmondtam, hogy ki vagyok,…..