Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kalique

24 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
   A mágus egy nagy házban élt egy öreg tölgy árnyékában.  Ennek a háznak olyan sok szobája volt, hogy meg sem tudták számolni őket.  Élete során feleségek tucatjait  tudta már maga mögött, és annyi gyermeke született, ahány ajtó volt a házban, mert amikor még fiatal volt rájött a hosszú élet…..
A Dagály megtorpant egy pillanatra, mielőtt kitört volna belőle a nevetés, amitől az egész hajó teljes megpördült, majdnem lerepítve Hansát a helyéről. - Nincs szívem, amiben a családi szeretet helyet kaphatna. Ennek ellenére adok néhány tanácsot. A bátyám megőrzi a titkait, és én nem tudom, hogy…..
  Volt egyszer egy lány, aki beszélt a Holdnak. Ez még nem volna elég egy meséhez, de a Hold válaszolt neki. A lány neve Hansa volt, és a nagymamájával lakott, alig egy óra járásnyira a tengertől. Az édesapja hajóskapitány volt, aki évente egyszer hazajött, megtöltve a házukat nevetéssel és a…..
Ez a történet szerepel az könyvben is. Nem saját fordítás, így találjátok meg a könyvben is. Minden szerzői jog őket illet.  Kiadta az Alexandra kiadó  fordította: Uzsoki Eszter   Részlet a Mogyoróliget című könyvből.    Szóval, aki a Végvidékre vágyik, nagyjából ilyen történetekre…..
  Rátaláltam egy könyvre nem is olyan régen. A történetem valahol ott kezdődik, hogy megláttam, hogy az Aldiban (ez itt a reklám helye) lesz könyv leárazás. 1200 Forint volt egy darab és a katalógus felsorolt legalább 8 címet. A könyvnek amiről ez a bejegyzés szól, már a borítója is tetszett, aztán…..
  Szeretnék elkezdeni egy véleményező, vagy akár nevezhetjük olvasónapló részt a blogban. Hajlok arra, hogy ebben az irányba tolom el az egész itteni működésemet... Erre se fognak klikkelni , de nekem egy jó emlék lesz. Remélem. John Le Carré regényei lesznek a fő téma. Elkezdtem összegyűjteni a…..
Volt egy dalfordító verseny. Igen-igen, tudom! Erről a régi blogon volt párszor szó , sőt a vége felé már csak erről szólt az egész. Nem váltott ki a megtekintések alapján nagy érdeklődést... De ezt most mellékes.  Szóval volt tavaly is, ahol sikerült megszerezni az első helyet. Így jelenleg van…..
Nem hiszek még mindig az ilyesmiben, de ez azért elég para... Mármint szó szerint is. Valószínűleg valahogy meg van játszva, de nagyon ügyesen összerakott videók. Ez az közel 5 perces változat a lánynak több videójából lett összeállítva. Az eredetiek egytől-egyig fent vannak a youtube-ján ( Sabia El…..
A csudába is tényleg februárban volt utoljára bejegyzésem? Mégpedig a blogom bejegyzés mutatója szerint igen. Szégyen! Jó sok minden történt azóta. Elkezdtem irkálni itt az Eurovíziós dalokról, ami nem lett folytatva - pedig azóta minden dal kijött, mindenkinek megvan a versenyzője, voltak balhék,a…..
A csehek dalával is bővült az idei mezőny, így már összesen 7 dal ismert. Igen, a zöme még hátra van... és igen, lesz poszt is, pechetekre.  A csehek megtartották a tavalyi előadójukat, Benny-t. Rendes nevén , Ben da Silva Cristóvão -t, de lássuk be ezt egy kicsit hosszú lenne kimondani. Így inkább…..
Amikor gyanútlanul kinyitod a postaládát, és a csekkek mellett ez vár.  Azért legyünk őszinték, az illető, aki postázta (már ez a második ilyen, de az előző ehhez képest egy fecni volt) , valószínűleg csak jót akar. Legalább valaki aggódik értem, segíteni szeretne, Ő figyelmeztetett. Megpróbálta.…..
  Elérkeztünk az egyik kedvenc ESC-s országom dalválasztójához is. Bár azt írtam nem olyan régen, hogy nem követem az egyes országok nemzeti döntőit, de ez így nem teljesen igaz. Mert a horvátokét igen. legalább is, amióta újra van Dora.  Ez itt nem egy személyt takar, nemes egyszerűséggel ez a…..
A tavalyi dalversenynek volt egy igen nagy esélyese.  A litván csapatot várták a legtöbben az első helyre, amivel megszerezhették volna az ország első győzelmét. De a járvány miatt, nem volt fesztivál, se litván győzelem. Bár nekem nem ők voltak az elsők a listámon, de jogosan megérdemelték volna.…..
  Csak sima örömködős poszt, nulla jelentőséggel.  Nem mintha a többinek lenne bármiféle megtekintése, nekem azoknál se jelez bárféle minimális értékelést sem. Nem baj, legalább ha tényleg magamnak írom, akkor lehet itt is fangirlködni.  Kiderült ma , hogy kik a Golden Globe jelöltek. Még…..
  A franciák is úgy döntöttek idén, hogy új versenyzőt keresnek. Amit én személy szerint nagyon bánok, mert a tavalyit kifejezetten szerettem, talán merem azt mondani, hogy benne volt a Top10ben, vagy talán az 5ben is. Egyszóval valahol nagyon elől volt. Volt egy szép dal, egy csinos fiú, még…..
Kicsit el vagyok késve, mert már hétfő óta megvan a idei dalok közül a második (Sőt, tegnap este óta már a harmadik is)  de lusta voltam posztolni. (Nem mintha hinném, hogy bárki is nézi/olvassa ezeket)  Izrael úgy döntött, hogy nem választ új versenyzőt , hanem megkapja az esélyt az az énekesnő,…..
Eredetileg teljesen másról akartam írni, de történt egy dolog, ami mindenképpen megér pár szót.  Nem szeretnék személyes dolgokat megosztani, ez is inkább csak egy kis tanulság, hogy nem árt figyelni.  Amikor reggel felkeltem, azt hittem ez is csak egy szokványos pénteki munkanap lesz.  Narrátor:…..
Vecix Mi történt azóta-munka 2021.01.12 21:30:52
Látom hónapokkal ezelőtt megpróbáltam újraindítani ezt a blogot,csak valahogy sose jutott rá időm.Tavaly elkezdtem csinálni egy tematikus oldalt-máshol-és lett egy intenzív levelezőpartnerem és inkább neki öntöttem ki az életemet.De hát őt se lehet mindig nyaggatni,ráadásul elfoglaltabb mint…..
Eljött a várva várt 2021... Azt hitted, hogy majd egycsapásra megváltozik minden? Hogy majd felébredsz január 1-én, és minden őrültség, ami 2020ban ránk szakadt elmúlik?  Egyelőre Január nem ezt a képet mutatja. Sőt, az elmúlt  2 hét kifejezetten eseménydús volt. Jó sok mindent belesűrítettek a…..
Túl vagyunk ezen is, elbúcsúztunk 2020-tól...     Furcsa egy év volt, azt meg kell hagyni. Legalább is, ha a világ nagy eseményeit nézzük. Az én személyes életemben nem történt szinte semmi változás. Szerencsés vagyok, mert megmaradt a munka, eddig egy hozzátartozóm se halt bele a vírusba, és…..
  Elkezdődött A szezon. Karácsonyra megszületett az jövő évi Dalfesztivál első hivatalos dala. Az elmaradt idei verseny miatt sok országban már megvan az előadó, aki képviselni fogja őket - az akitől most a covid miatt elvették a lehetőséget. ( Mert ugye ez is, mint a szinte minden más is, törölve…..
Nem hagytam én ezt az alkalmazást annyiban. Egész hétvégén bennem volt, hogy használni kéne, és ma egy kiadós ebéd után rá is szántam magam. Elvégre nem baj, ha egy kicsit lemozogjuk a kaját. :)  Le is generáltam az első pontot, ami a szomszédos lakótelepre kalauzolt el. Nyilván nem számítottam…..
  Sok mindent történt december első hetében kishazánkban, de ezekről most nem szeretnék írni. talán majd egyszer...ha nem is konkrét eset kapcsán, hanem úgy összességében a "bort iszik vizet prédikál" emberekről. Mert ilyenből sajnos van jópár mindenki életében.  Én most Elliot Pageről szeretnék…..
  Valamelyik nap, egy videó kapcsán akadtam rá erre az alkalmazásra. Nem vagyok nagy Youtuber követő, kb. fogalmam sincs, hogy kik tevékenykednek azon a videós platformon. Mostanában egy-kettőt viszont nézek, mert szórakoztató, értelmes (ellentétben sok társával) és nem kimondottan a tinik a…..
El kéne kezdeni megint írni. Annyiszor nekifogtam már, aztán pár hónap után el is múlt a kezdeti lelkesedés. 2016ban, valamikor ezekben a napokban kezdtem el írni ezt a blogot először, ami általában a panaszkodásról szólt, szóval nem volt valami érdekes. Voltak benne nagy kihagyások, sokszor…..