Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Attlass

0 bejegyzést írt és 51 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Éppen olvastam egy kis Plantingát vasárnap délutáni ejtőzésemben, de nem lettem sokkal okosabb, de nem azért, mintha nem fognám fel. Hadd kövessek el egy exkurzust az apropóján, hátha valakinek kedve lesz szintén Plantingát (vagy legalább Szent Tamást) olvasni. Vagy valami ilyesmi.  Isten objektív…..
Attlass 2018.05.15 11:05:37
@Csebó: "és erre lehet a legjobb magyarázat az Isten hipotézis."

Miért is? Ha az élet önmagától nem jöhet létre, akkor aki megalkotta a miénket azé sem jöhetett önmagától létre. Ez elég egyértelmű nemde?
Nem mondanám magam feltétlenül ateistának. Nehezen tudom megfogalmazni a vallásokhoz való hozzáállásomat, de az biztos, hogy nem vagyok megkeresztelve, nem járok templomba (legalábbis nem vallási célból, a régi épületek vonzanak), nincs semmilyen kapcsolatom egyházakkal, szóval legyek ateista, az…..
Magyarországra is eljutott az a hír, amely arról számol be, hogy egy bajor bíró levetette a tárgyalóterem faláról a keresztet, amikor egy afgán menekült ügyében kellett ítéletet hoznia. A vádlott egy keresztyén hitre tért, szintén afgán állampolgárt fenyegetett meg halálosan,…..
Attlass 2018.03.09 15:19:15
@Ad Dio: "sőt meg is KELL jelenniük a különböző egyházaknak, vallási csoportoknak"

Ez, csak úgy valósítható meg, ha a bíróságon minden vallási jelkép (köztük a Spagettiszörny is) ott sorakozik a falon.
  A katolikus vallás egyik legpusztítóbb tana az "áteredő bűn", ami azt jelenti, hogy már eleve vétkesen születünk e világra. Ha manapság megkérdeznénk az egyház valamely papját, hogy mi az értelme e tanításnak, úgy a legtöbben ködös mellébeszélés keretében a Bibliára hivatkoznának, a…..
Attlass 2017.11.22 21:15:52
J. Lee Grady-től itt a blogon már jónéhány írás megjelent, sőt, azt kell mondjam, az ő szerzeményei lettek a legnépszerűbbek, talán azért, mert annyira pontosan ragadja meg a lényeget. Most sincs ez másképp, mikor a hölgyek az egyházban illetve a keresztény családokban…..
Kiabálás és röpködő papi pofonok, erőszakkal és kirúgással fenyegetőzés, kötelező misék és körmenetek hétvégén és az ünnepek alatt, megfélemlített és tehetetlen tanári kar. Így festette le számunkra egy kétségbeesett szülő egy Bács-Kiskun megyei általános iskola mindennapjait, mióta pár éve egyházi…..
Nem egyszer fordult már elő életem során, hogy azt állították, a hitet nem szabad összekeverni a vallással. Keresztény koromban persze én is vallottam eme szent igét, viszont a meglepő dolog az, hogy még az ateisták között is vannak, akik megkülönböztetik a kettőt. Na most, ha teljesen korrektek…..
Attlass 2017.06.03 00:31:21
@Bobby Newmark: Ne személyeskedj.

Nem kell templomba járni ahhoz, hogy a hitgyakorló ugyanannak a vallásnak szerves része legyen.
Ha nekem saját magam által elképzelt istenben hinnék, akkor az nem vallás, de ha milliók hisznek ugyanabban az istenben akkor az vallás. Akkor is vallás ha nem járnak templomba, hitgyülekezetbe mivel ugyanabban az istenben hisznek.
Attlass 2017.06.03 00:32:54
@Bobby Newmark: Már hogyne lenne szentkönyv. Nem kell templomba járni ahhoz, hogy a hitgyakorló ugyanannak a vallásnak szerves része legyen.
Ha én saját magam által elképzelt istenben hinnék, akkor az nem vallás, de ha milliók hisznek ugyanabban az istenben akkor az vallás. Akkor is vallás ha nem járnak templomba, hitgyülekezetbe mivel ugyanabban az istenben hisznek.
Attlass 2017.06.04 23:14:22
@erol: Nagyjából mindegy ha célállomás ugyanaz.
Amikor a miniszterelnökséget vezető miniszter az egyházakat nevezi az oktatás legfontosabb szereplőinek, ott már a baj nem kicsi. Európában ugyanis már Luther Márton idején kezdett divatba jönni a szekularizáció, 1517-ben. Az állam és egyház szétválasztását VIII. Henrik idején kezdték el Európában –…..
Attlass 2016.11.30 14:11:31
@maxval bircaman BircaHang szerk: Ez hol bizonyítja azt, hogy az ember vallásosnak születik?
Attlass 2016.11.30 15:11:02
@maxval bircaman BircaHang szerk: "Ha egymástól elszakított emberi kultúrákban kialakul ugyanaz, joggal lehet feltételezni, hogy "

Csakhogy nem ugyanaz! Sok vallás hanyatt-homlok különbözik. Olyannyira, hogy a történelem során a különböző vallású népek egymást gyilkolták.
Attlass 2016.11.30 15:32:35
@maxval bircaman BircaHang szerk: " Az alap mindegyikben ugyanaz, vedd észre ezt.
Ha az lenne, akkor nem ugranának egymás nyakának a különböző vallásúak.
De ez mindegy is. Marad a véleményem, nem tudtál meggyőzni. Minden ember vallástalanul születik. Számomra ez abszolút logikus.
Az Európai Nukleáris Kutató Szervezet föld alatti részecskegyorsítójában, a CERN-ben végzett kísérlet bebizonyította, hogy létezik egy olyan szubatomi részecske, mely minden más részecske tehetetlenségéért, hétköznapi nyelven a tömegéért felelős. Vajon ez a felfedezés…..
Attlass 2016.11.26 10:28:17
@György Baranyai: "Bizonyosra vehető, hogy a természeti jelenségekbe beavatkozó, személyes Isten doktrínáját valódi értelemben sohasem cáfolhatja meg a tudomány, mert ez a doktrína mindig menedékre találhat azokon a területeken, amelyeken a tudomány még nem tudta megvetni a lábát.
Meg vagyok azonban győződve arról, hogy a vallás képviselői részéről ez a viselkedés nem csupán méltatlan, de végzetes is. Egy olyan tan, amely mindig a sötétségbe vonul, mert a tiszta világosságban nem képes fenntartani magát, szükségképpen el fogja veszíteni az emberi nemre gyakorolt hatását"
(Albert Einstein Science, philosophy and religion - a symposium (Tudomány, filozófia és vallás - szimpozium), Conference of science, philosophy and religion in their relation to the democratic way of life, Inc., New York, 1941.)