Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kántor Attila

0 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elérkezett ez a nap is, az „újesztendő” első napja a Fapál családban. Ilyenkor pezsgővel kívánunk magunknak sikeresebb és boldogabb új évet. Már nem lázadunk, már nem tervezgetünk. Csak túlélést kívánunk magunknak a következő évre. Nyolc évvel ezelőtt, 2010. december 3-án jelentek meg hajnalban a…..
Kántor Attila 2018.12.04 08:25:30
Húsimádó Csülök pékné módra 2018.11.26 19:48:05
Régóta készültem már erre a klasszikus húsimádó fogásra, de mostanáig mindig valami más került a sütőbe, mindig valami más fogás volt a porondon. Most a hentesnél láttam egy jó pár sertés csülköt a pultban - az ötletet rögtön tett követte, és már kértem is a legnagyobb darabot. Hozzávalók: 1…..
A Bulinegyed egyik legirritálóbb jelensége az utcai prostitúció. Nem az erkölcscsősz beszél belőlem, nem is a gyermekeinket féltem (mit keresne egy gyerek este 11 és reggel 7 óra között az utcán?), nem is emberi jogi szempontból, vagy nővédőként nézem most a dolgot – bár úgy is lehetne: most a…..
városjáró blog MOME dágvány 2018.02.09 07:00:00
A közel 20 Mrd-os állami költségvetéssel átépülő MOME Campus építkezésén megforduló tehergépkocsiktól hónapok óta sártengerben úszik a Zugligeti út alsó szakasza és a környező mellékutcák torkolata. Korábban egy levitézlett P-rendszámú IFÁ-ra szerelt útkefe-tákolmánnyal próbálták a kivitelezők…..
A Vogue brit kiadása sikeresen kavarta fel a kedélyeket (ismét), ezúttal Gigi és Bella Hadid szupermodell testvérpár közös meztelen fotóival sokkol...
Kántor Attila 2018.02.07 22:28:49
Kántor Attila 2018.02.09 22:35:02
@karandash: ....rossz,aki rosszra gondol....nyami-nyami...
A farhát elég olcsó tud lenni - meg néha drága is. A hazai multi általában 119 Ft/kg-os áron adja, és az alapvetően igencsak szép ár. A kutyának főzzük, de ha megtetszik, akkor megvámolunk belőle párat egy leveshez. Ezzel a pénztárcánkat is segítjük, meg jót is eszünk. Mielőtt feleségem repcsire…..
Kántor Attila 2018.01.28 00:42:39
E bejegyzés megírását egy ideje már halogatom, hisz olyan témát boncolgat, amit kihívás ízlésesen tálalni. De minthogy a blog címe Rizsporos Hétköznapok, és az elmúlt egy évben a történelmi mindennapok számos témáját sorra vettük már (úgyis mint fogmosás, menstruáció, tisztálkodás), gondoltam ideje…..
Kántor Attila 2017.12.09 05:56:26
Amikor Zsigmondy Vilmos magyar bányamérnök fölvetette, hogy meleg vizű hőforrást keresve fúrna mélyre a Városligetben, már ismert és sikeres ember volt, kanyargós életúttal. Az 1821-ben született Zsigmondy Selmecbányán bányászati és erdészeti tanulmányokat folytatott, majd…..
Mindig is imádtam a girbegurba Gül Baba utcát. Olyasféle ódon, magával ragadó hangulatot árasztott a hepehupás kockakövek miatt, amit egyetlen más helyen sem éreztem. Újra és újra felsétálni a sima köveken felért egy tornával. Budai sétáim során egyébként az olyan meredek kis utcák, mint például a…..
Hát persze, hogy nálam, az országban elsőként! Beszámoló az inkvizíciós rémhistóriától a boldog befejezésig...
Miután részt vettem A Város Mindenkié zaklató igazolásokról szóló képzésén, nagyon belelkesültem, hogy na, most már igazán minden helyzetben képben leszek, és ott teszem magam hasznossá, ahol csak tudom! El is határoztam, hogy mostantól mindig a táskámban lesz a gigantikus, piros AVM-es mappám,…..
Egy kisvárosban lakom, Budapesttől nagyjából 40 percnyire. Mikor iskola van, minden nap bent vagyok a fővárosban. Szeretem a hangulátát, a gyönyörű épületeit, azt, hogy mindig pezseg az élet. Mégis be kell vallanom, hogy olykor jól esik hazajönni. Itt megnyugszom, lelassulok, egy kicsit olyan érzés,…..
Kántor Attila 2017.08.31 09:23:13
Nem vicc. Még a bugyiviselésre is iránymutatást is ad az a bugyuta kézikönyv, amit Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke rendelt 8 millió forintért az új ügyfélcentrumok számára...
Egy 18 éves srác ismerte fel először a BKK által frissen bevezetett jegyrendszer hibáit és jelezte is a BKK-nak. Cserébe feljelentették, a rendőrség éjjel ment érte. Tüntetés szerveződik mellette és a T Systems és a BKK FB oldala tele lett kritikus kommentekkel. Közben a bkk.hu elérhetetlenné vált...
Vésztartalék. Várj, olyan szép, muszáj leírnom még egyszer: vésztartalék.  Szinte hallani, ahogy duci, pirospozsgás kis angyalkák hárfán játszák az Ave Maria-t, miközben fátyolos tekintettel félhangosan kimondod ezt a szót. Most nem az olyan klasszik, nagyágyú megtakarításokról lesz szó, mint…..
  Tematikus beszámoló a Budavári Önkormányzat 2017. június 29-i üléséről..
Kántor Attila 2017.07.03 15:15:30
Gondoltad volna, hogy egy 19. századi bérház romos udvara rejti az ikonikus Abigél szobrot? Megtaláltuk, s ha már ott voltunk, nem féltünk kívánni sem tőle...
Kántor Attila 2017.06.14 06:51:57
Az ember, aki ellen az egész világ összeesküdött. ..
Kántor Attila 2017.06.11 14:01:42
6 éve az egyik használt cikk árverési oldalt böngésztem, éjszakába nyúlóan. Érdekel sok minden, így nem csoda, hogy "belebotlottam" egy igen romos állapotú légpuskába. Nézegettem, ismerkedtem vele, noha a márkanevet korábban soha nem hallottam...
A nyár beköszöntével a legyek száma is megnő, ellenük van, aki légycsapót tartja a legjobbnak, és van, aki a légypapírra esküszik. Pedig van egy módszer, amivel a legyek többségét távol tarthatjuk, ráadásul a fiók mélyén őrzött 1 forintos érméket is felhasználhatjuk…..
Kínai kifőzdében ülök és rábökés alapján valamilyen szószos csirkehúst eszem rizzsel. Munkanapon többnyire itt szoktam ebédelni. Tele van a gyorsétterem, de azért jutott szabad asztal a kirakatnál. Szeretek magamban kikapcsolni és csak az étellel foglalkozni, nem hiányzik a társaság. Éppen ezért…..
Kántor Attila 2017.05.29 14:35:59
Nekünk így telt a vasárnap délelőtt: tekertem egy közepeset (40 km) a Tisza-tó partján, majd amikor visszatértem, akkor már izzítottam is a parazsat. Azt tudtam, hogy hagyma és csirkemell lesz a fő alapanyag, a többi aztán menet közben kialakult. Hogy milyen lett? Egy igazi ízbomba lett a…..
Kántor Attila 2017.05.18 13:12:10
Promenade Bözsi nénik országa 2017.05.06 20:19:25
A Bözsi nénik megrekedtek az 1950-es években. Nekik nem kell sajtószabadság, bőven elég az ingyenes szemét, amit a postaládába dobnak hetente egyszer, vagy a Piri nénivel közösen előfizetett megyei, vagy helyi wc-papír alapanyag. Annak jó, mert ugye víz nincs, az udvari budiba meg jóvanaz. A…..
Kántor Attila 2017.05.07 10:51:59
A katonák azt hitték, valami parádé, hadgyakorlat vagy oktatás vár rájuk azon a verőfényes vasárnapon, hiszen díszegyenruhában rendelték a reptérre őket. Csernobilhoz közeledve azonban már nem lehetett nem észrevenni a füstölgő négyes blokkot...