Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pici_rigó

0 bejegyzést írt és 59 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hát újra itt vagyok. Két év, két különböző rák, két kezelés sorozat, két kurvahosszú három hónap a pet/CT-ig, majd másodszor is egy elképeszően hosszú hét az eredmény olvasásáig. Szóval újra itt vagyok..
Oké, mára már teljesen biztos vagyok benne, hogy némileg elkezdtem érezni a sós és az édes ízeket. Fantasztikus érzés. Remélem, pár héten belül visszaáll az eredetit legalább megközelítő funkció :) Szóval akik eddig vagy ezután meg akartak vagy akarnak hívni ebédelni/vacsorázni, kezdhetnek…..
RÁKTÉRÍTŐ #44 Aztakurva 2022.01.20 18:53:00
És, igen, újra itt, helló mindenki! Tudom, tudom, nem írtam már vagy másfél hónapja, de őszintén szólva ha akartam volna sem tudtam volna. Srácok, ez volt éltem legkeményebb menete. Én aztán tényleg nem vagyok egy picsogós, siránkozós, puha nemtomki, de azért ez engem is odavert. Mondjuk kottára…..
pici_rigó 2022.01.24 12:20:32
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre Tisztelt Munkahelyi terror blog olvasók! Mivel teljesen aktuális és friss a történetem, ezért arra gondoltam, hogy megosztom veletek. A koronavírus-járvány a mindennapok része lett nálunk, a munkahelyen is komoly…..
Vannak azok a nemszeretemposztjaim. Biztos ez is olyan, pedig ebben még nem írtam többet mint tizenhat szót. Most már huszat. Mostanra pedig már huszonnégy az. És még mindig nem szeretem. Valószinüleg ez a végégig így is marad, hehe. Ááá, én is tudom, ti is tudjátok, hogy csak húzom itt az időt, de…..
Lassan egy hónapja írtam legutóbb, de azóta igazából csak két dolog történt. Az egyik, hogy elmentem Pet/CT-re, a másik pedig, hogy ma megjött ennek az eredménye. Őszintén szólva iszonyat lassan mennek a dolgok és ezt konkrétan életveszélyesnek érzem. Itt nem annyira van idő szarakodni mint a…..
RÁKTÉRÍTŐ #41 I am back 2021.09.24 21:19:36
Szóval újra itt vagyok. És mielőtt megkérdeznéd, nem, nem újult ki a rákom. Kaptam helyette egy másikat. Na nem mintha hiányzott volna, de most már tuti, hogy ez kurvára nem kívánságműsor. Olyan vagyok b+ mint a Netflix. Kezdődik egy újabb évad. Vártad? Én nem annyira...
pici_rigó 2021.09.26 09:16:39
@gyorsan1974: sokat gondolok Rád, nem vagyok kifejezetten ez a vallásos ember, de próbálom küldeni a sok jó energiát.
Sok ölelést küldök!
Lassan egy hónapja nem írtam, legalább is ezt hiszitek. Történt ugyanis, hogy kb két hete megírtam a csodálatos sugaras posztot, aztán egy óvatlan mozdulattal kitöröltem az egészet. Természetesen a szerkesztő részen a vissza gombbal helyre tudtam volna állítani, de mellényúltam, így végleg…..
RÁKTÉRÍTŐ #31 Tüdőfibrózis? 2020.10.19 15:49:24
Múlt hét hétfőn átestem a tizedik kemoterápiás kezelésemen. Tizedik, tizedik, tizedik. Ízlelgetem, de sehogy sem lesz finomabb, ez egyszerűen baromira sok. Öt hónapja kapom és még van vissza egy, ami konkrétan még két kört jelent. Nagyon várom már a végét. Sokasodnak a nehézségek, a problémák,…..
Körülbelül egy hete megjelent egy videó a Yotube-on, amiben egy fiatal lány rendkívül bicskanyitogató módon osztja az észt, megcélozva az egyetmistákat, meg azokat a fiatalokat, akik még nem találták meg mi az, ami boldoggá teszi őket. Hozzám nem az eredeti videó jutott el először, hanem az egyik,…..
pici_rigó 2020.06.22 10:42:54
Rengeteg olyan állapot és tünetegyüttes van, amikor az orvos úgy látja, hogy a páciens vérének elemzésével juthat közelebb a betegség okainak felkutatásához. Sőt, ha valaki makkegészségesnek érzi magát, akkor sem árt évente egyszer egy szűrővizsgálat keretében a vérképét kielemeztetnie. Azt…..
pici_rigó 2020.06.08 17:19:31
@Ezmiértkell: teljesen jól írták le. Szokás vorosvertestnek is nevezni.
Futók körében mindig is nagy dilemma és örök vita téma volt az, hogy hol jobb futni: padon, vagy a szabadban. Mindkét opció mellett vannak érvek és ellenérvek. Megpróbálom ezeket csokorba szedni ebben a bejegyzésben.   Elmesélem az én történetemet és közben megpróbálom összeszedni melyiknek mi…..
Írtam már korábban, hogy amikor kiderült, hogy rákos vagyok, elkezdtem rengeteget olvasni, mert igyekeztem minél több infót beszerezni azzal kapcsolatban, hogy mivel állok szemben, mi várhat rám, és hogyan kellene minél jobban felkészülnöm. Találkoztam több írással is, melyek hangsúlyozták a helyes…..
pici_rigó 2020.04.02 09:29:20
pici_rigó 2020.04.03 08:36:39
@gyorsan1974: a szavazás miatt kérdezem :) az én anyukám most kapja éppen, sajnos nem latogathatom. De reméljük a legjobbakat!
A merev kéznek a puha kéz nem az ellentettje, hanem a párja. Míg a merev kéz képtelen engedni, addig a puha kéz nem meri felvállalni a pedagógia szükséges konfliktuasait, így a merev kézre nem tud, a puha kézre nem kell engednie a lónak. A lókiképzés szempontjából mind a kettő helytelen, a lovas…..
RÁKTÉRÍTŐ #2 Járjunk utána 2020.03.01 20:43:05
Valamikor kb. hat évvel ezelőtt meghúzódtam és a belső combomban a lágyéki résznél, az izom mellett lett egy dudor. Kemény volt mint egy apró sérv, de nem fájt, nem csinált semmit, csak ott volt, pihengetett. Nagy kaland, millió hasonló dolog történik az emberrel. És mert ennyire nem történt vele…..
RÁKTÉRÍTŐ #1 Előljáróban 2020.03.01 18:03:04
Kb. három hónapja kezdődött. Éreztem, hogy valami nem stimmel, ezért cselekedtem. Hamar kiderült, hogy rákos vagyok. Tudtam, hogy konkrétan rábasztam. Eleinte a kérdés csak az volt, hogy mennyire. Azóta kiderült, hogy egy igazi hullámvasútra váltottam jegyet, amiről még egy darabig biztosan nem lesz…..
A kemoterápia végtelenül legyengíti az immunrendszert. Olyannyira, hogy nagyon komoly probléma, nem kellő odafigyelés hiányában akár még halál is lehet egy sima megfázásból, egy egyszerű, mindennapos gombás megbetegedésből, vagy akár csak egy mosatlan alma elfogyasztásából is. Képzeljétek el, hogy…..
pici_rigó 2020.03.24 23:00:38
A kemoterápiaval kapcsolatban anyunak is voltak és vannak is harcai. Az elsőt azért kapta (sugarral), hogy operabilis legyen, ennek ellenére oedemas lett (emiatt a műtét 6 órás lett stb)...
A műtét után meg jött a RAS panel... Na itt válik el igazán, hogy valójában melyik kemoterápia a leghatásosabb. Sajnos mi a vad mutansba futottunk bele, ami annyit jelent: nincs célzott lehetőség. Pont külföldön voltam, amikor megtudtam. Aztán jött egy lehetőség, amivel beetettek minket, erre nem is pazarolnek szót...
Amikor megkaptuk a zarojelentest, hogy az onkoteam milyen kemoterápiat szánt anyunak, akkor egyből vissza akarta utasítani, ugyanis ez több kórházi bentletet jelent az élet végéig, ami azért elég ijesztő. Anyu meg annyira be volt szukulve az orvosnal és csak a negatív szuggesztiokat jegyezte meg ("eleldegelni egy kicsit"...stb), hogy idő volt mire lelket ontottunk bele. Kezdetben stagnálás, következő kontroll CT regresszio!!! Aztán megint stagnálás, és szépen lassan, mm-enkent mm-re hízik a daganatsejt, a goc.... De szép perceket ad az idő, ezért megéri mindenképp.
Ez már ugye palliativ. Az életminőség a lényeg, ami most jó, szeretném H így maradjon. A legnagyobb félelmem a lázas neutropenia... Anyu legjobb barátnőjének az volt, hal istennek kikaszalodott belőle, de amit mesélt az emberpróbáló.
Amit én eddig láttam, tapasztaltam, az az, hogy a pszichével nagyon kell foglalkozni.
Per pillanat az óriási várakozás kellős közepén vagyok, így gyakorlatilag nem történik semmi, legalábbis az apró-cseprő dolgokat leszámítva. Ezért megpróbálom kicsit összeszedni a gondolataimat és leírni, hogyan reagálnak a betegségemre a munkahelyen, a családban és a baráti körben. Bár nem is…..
Csak egy újabb olaszos hely – ezt is gondolhattam volna legyintve, amikor megláttam az első Bellozzot annak idején a városban. De komolyan, miért van ez? Oké Itália, Csáó Itália, Boungiorno Itália, Buona sera Itália, hagyjuk már. Mi ez az olaszmánia?..
Egy kultúra, így a lovaskultúra művelése is az egymás után következő generációk mindegyikének külön-külön feladata: színvonalát fenntartani, ápolni, nyesegetni, átadni a következő generációnak. Ez általában sem könnyű kihívás, de napjaink lovaskultúrája kapcsán még nehezebb a helyzet. Lovas nemzet…..
      Be kell vallanom, most rettentően röstellem magam, mert nincs négyévszakos pályám, de még fedeles lovardám se. Tovább megyek, nem is lesz. Hozzávetőleg, ez a két elengedhetetlenül fontos dolog, belekerül alsó hangon vagy 60 "misibe", és akadnak szép számmal lovasok, akik el sem tudják…..
      Német szó, többféle jelentése közül a lovasok kisajátítottak egyet, melyet kívülálló nem tud értelmezni. Ha lefordítom magyarra, felvételt jelent, de aki nem lovas, az így is csak áll előtte mint mugli a kilenc és feledik peron előtt, ergo nem tud mit kezdeni vele. Persze vannak lovasok is…..
pici_rigó 2019.11.30 09:34:51
@Panyi György: több tutival rendelkezel, mint én. Én mindenkitől akarok tanulni.
Ha tényleg elérhető áron csinálod, akkor a középréteg is tanulhat valamit.
Tegnap leadtam a második könyvem kéziratát! Most már barátaimon, segítőtársaimon múlik, hogy a karácsonyfák alá odakerülhessen. A könyv lektorálása megtörtént (Csibi Márti,Homor Zsófi, Kormos Ferenc), most a fotók véglegesítésén (Kőhalmi Kálmán) és a könyv egybeszerkesztésén (Kőhalmi Krisztián) van…..
pici_rigó 2019.11.19 07:21:59