Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nimrodatila

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nos, bocsánat hogy a címben így eltorzítottam egy jó kis magyar közmondást. De a szójátékon túl annyit mindenképpen meg kell hagyni, hogy az alátétek, vagyis az analóg ( bakelit, ha úgy tetszik ) lemezjátszók lemezalátétei nagyon is benne vannak a hangminőségben. Olyannyira, hogy lassanként azt…..
nimrodatila 2017.02.20 11:52:15
@Analoglued: Ha feliratkozós, akkor én is igényt tartanék egyre!
Még régebben találtam ezt a képet a neten, és jól eltettem, mint valami jóféle kompótot, hogy ez még jó lesz valamire, szűk napokon. Ez ma van. Állatira be vagyok szűkülve, semmihez sincs kedvem, így eldöntöttem, hogy előre fogok menekülni, és inkább írok valamit. Két legyet…..
nimrodatila 2016.11.30 12:23:44
@Analoglued: Szervusz Gábor!

Köszönöm, hogy felvetted a kesztyűt!
Nem reklamáció, volt a második bejegyzés, mert elég sok fontos és pontos infó van a blogodon, hozzáértőnek elég is kell legyen,de "sajátot" szeretnék építeni megfelelő anyagválasztás és precízó mentén. Mert, úgy gondolom a jó hangú lemezjátszó a pontosságon és precizitáson múlik, no és az anyagválasztáson(rezonancia). Itt akadozik az én elképzelésem is. S nem utolsó sorban csak a Te elfogulatlan tapasztalatodra számíthatok az anyanyelvünkön.
Akkor pontokba foglalva;
1; Egy külön szoba adott többet nem kapok.
2; Paks túl közel van, (semmi sem biztos), de az állványom kőből készült olyan 450 kg körül mozog, tekintsük megfelelő elcsatolásnak.
3; visszatérünk
4; A csapágyra (CMB2) ezek mentén esett a választás, jónak tűnik pörög rendesen, bár még nem óráztam ki, de tervezem, kiváncsiságból is.
5; osztom:
a; AC (tudom már megint) project 2xperience motor + a nagyobbik speed contol box lehetőleg fa és plexi szenvicsszerkezetű tányérral(ez már van).
b; DC a Maxon rendszerhez két út lehet ezek szerint: hívjuk delrinek és plexinek.(ezek még nincsenek a kezeim között, de 6db-nak vagyok várományosa kb 2hét)
6; passzolom, "szíjhajtásban" gondolkodom.
7; levadászom a duralu méheket, olyat még nem lőttem!
8; lásd a hármast
9; Igen tudom: Pro-ject
Kici occó, s nem látom olyan reménytelennek a dolgot, tényleg nem fizettem érte százat se! Szétszedni vettem! Pivot rendszerü, szerintem nem rossz koncepció, "laza" a cég gyártósori tűrése, olcsó anyagválasztás! Tetszik a karbon, ha a rezgéselnyelésre gondolok! Tehát; a "zsebemben" van 10 db nsk "high precision micro bearing" a pivot fajtából, s ha azt a fránya pivotot tényleg 60 fokra köszörüljük és "adunk" neki némi DLC coatingot akkor közelítünk az igazsághoz. A kábel cardas litze szőtt mostmár. S talán a Japán kolléga fél év után meghozza a szigetről a Furutech kábelemet is. Majd meghalljuk! Remélem!
Akkor a hármas és nyolcas:
Tételezzük fel:
Kőállvány adott!
Következő szint:
25 mm vastag gránit legyen 500 X 500 három lábon saválló és delrin kombináció (négyen nehéz kiszintezni). megvan.
Jöjjön a három DC motor legyen delrin házban, felfogatva aerolamból (jó csúnya :-) ), hajazzon mondjuk a clearaudio velemelyik űrszekerére a 120 fok végett. A következő szint legyen a csapágyé alu, delrin szendvics szintén clearaudio "csillag" a grániton nyugodjon. Itt ezen a ponton kell jönnie egy kompromisszumnak amit ugye nem szeretnénk. Fizikailag nem fér el még egy csillag a grániton, tehát kénytelen-kelletlen a hangkart már a csapágy plattformra kell helyezni. És itt jön számomra a Gordiuszi csomó, a kartartó anyaga megfelelő és célravezető lesz e duralu méhekkel készítve?
Rajzokat hamarosan csatolok!

Üdvözöllek, Attila
nimrodatila 2016.11.30 16:44:44
nimrodatila 2017.02.06 09:04:22